Hayat çok pahalı

hayat pahalı da ne olur çeyiz diye kullanılmayacak şeylere dünya para döküp eve dizmeyin

iki nevresim yeter de artar bile bir çifte

hadi iki de misafire olsun

ya da ne bileyim

12 kişilik yemek takımım yok 10 yıllık evliyim, hiç de eksikliğini hissetmedim

yüzlerce bardak ,çanak misafirlik günlük vs vs yıllar geçince, gençlik borç ödemeye gidince anlarsınız belki ama iş işten geçiyor

her şeyin şu rengi de olsun, aman bu da güzelmiş diye çıkmayın, asgari ihtiyaç listesi olsun ve ona göre hareket edin diye tavsiye verebilirim belki

yıllar sonra döküntü olacak, baza altı bekleyecek şeylere çok para dökmeyin

Çok güzel bir noktaya değindiniz. Yeni gelin evleri beni o kadar bayıyor ki. Benim evim öyle değil. Ne gerekliyse onu alıyoruz. Renkli rünklü fazladan bir eşyamız yok. Ben evde ferahlığı seviyorum zaten :)

Allah yardumcınız olsn,çok haklısınız..Dün kaynım ve nişanlısıyla alışverişe çıktm, yol boyu içimden yuhladım yaa. Evet hayat pahalı ama herşey ederi kadar olmalı. O kadar dandik şeylere öyle paralar istiyorlar ki.. 20 liralık çantaya 135 lira dedi ş..siz adam. Matmazel mi alıyorz dedim,istemezseniz almayın dedi,gelin yanımızda ya,mecbur gördü.. çok şükür maddi durumumuz iyi,isteyip de alamayacağım şeyler olmuyor ama orda gelin ben olsaydım k..çmla güler çıkardm ordan.. düğün işi soyup soğana çevirme işine dönmüş resmen.. neden sadece marka aldığımı,avm lerden başka yere gitmediğimi tekrar ve tekrar hatırladım.. yiyin için ama herşeye ederi kadar ödeyin yaa..

Teknolojik seylere cok para harciyorum ben. Kendimi cimri zannederdim birde. Cok para cok bosa gidiyor bosa.

Haklisin ama bakiyorum ele gelecek bir sey yok. Yani para nereye gitti ha sunu aldim ondan diyebilecegim mantikli bir aciklama bulamiyorum. En iyisi borc yapmak gibi geliyor borc yigidin kamçısıymış en azindan para nereye gidiyor belli olur.

Ayni mantiktayim. Arastirmak biraz da kafayi kullanmak lazim. Birsey alirken buna gercekten ihtiyac var mi, baska cozum bulunabilir mi diye yaklasiyorum ben...

aaaah ah. keske benim de oyle bir firsatim olabilse:) ne mukemmel olurdu. kacasim var. daha du erkek arkadasila siledeydik kampta, inanirmisin "beni burda birak git. ben bu cadirda yasarim bir omur" dedim. ki yasardim sanirim bu ruh halimle. gercekten yorucu. Siz de umarim cok mutlu olursunuz

O altınlara da dokunmak yok. Onlar yıllansın senle de işe yarasın

Evet tavsiyelerini uygulamaya çalışcam. Teşekkür ederim :)

Bence insanlarımızin tek sorunu borç. Borç ile her sey yapiliyor bu yuzden maalesef istedikleri hayati yasayamiyorlar.
Bill gates diyor ki eger zengin olmak istiyorsaniz kredi karti kullanmayin, kimseye borclanmayin. Gerçekten o kadar dogru ki. Mesela paran kadar alsan aslinda sade bir sey alacaksin ve borcun da olmayacak boylece gelecek icin birikim de yapacaksin.
Ama simdi borcsuz evlenen mi var deniyor. Hayir var. Ben borcsuz evlendim sukur gerci kendimden ornek vermek istemiyorum cunku gelirimiz iyi.
Mesela bir akrabam borcsuz evlendi. Esi asgari ucret aliyordu, kendisi calismiyordu. Esi 10bin kadar bir birikim yapmis bekarken. E o akrabam dedi ki fuzuli gereksiz seylere ne gerek var. En sadesinden borcsuz evlenirim. Evine buzdolabi bile almadi esinin bekar evinden eski pusku buzdolabini getirdi.
Simdi 2 yillik evli cok sukur baya da birikim yaptilar altinlarla vs. Yine borca girmek istemiyoruz ev paramiz ne zaman birikirse o zaman ev almayi dusunuyoruz diyorlar.
Biz de oyleyiz. İstediğimiz butcede evin parasini önce biriktirip sonra borcsuz almayi tercih ediyoruz.
Olmuyor degil, gercekten oluyor. Belki 1 yil gec oluyor ama oluyor.
O dedigim tanidik da Istanbulda yasiyor bu arada. Esi de su an 2bin aliyor.

Ha tabiki hayat da pahalandi. Ama mesela evler pahalandi krediye bagliyorum. Insanlardan talep cok arttigi icin evler de aldi basini gitti. Oysa bir sure alinmasa. Emlak piyasasi boylelikle dusecek inaniyorum. Ama maalesef bir birlik olmuyor bu konuda..
Dolar artti bi kere, onceden 1 lira olan dolar su an 2.90larin ustune cikiyor. Ekonomi berbat. Cogu tanidigim batti.
Ne bileyim Allahim yardim etsin herkese. Ama minimum borc maksimum huzur ilkesini edinin diyorum.

Sizde gönlünüzce yaşayacağınız yer bulursunuz inşalalh. Çok teşekkür ederim güzel Dilek'leriniz için :)

Ben tam tersini dusunuyorum.babam esnaf dugun alisverisi icin magazamiza geliyolar bi gecelige 200 300tl veren asgari ucretle calisan esine 3 4bine koltuk takimi aldiran(yillar once)ceyiz diye her yeri kabarik sacma bi yatak ortusune 700tl veren..neler var daha.tutumlu olunca gecinilir aslinda.tabi okul masrafi olan cocuk yoksa
He ben de tutumlu degilim ama i s atsnirsam araba alicam yoksa bi haftada biter maas

Evet hayat çok pahalı, ev geçindirmek zor, masraflar bitmiyor.
Sana tavsiyem çeyizin için ıvır zıvır şeyleri sakın alma, kullanabileceğin kaliteli şeyler al.
Ben öyle yapmıştım evlenirken, indirimleri takip ederdim, tencere takımlarımı, yatak örtülerimi hep indirimleri takip ederek aldım. Hepsinin nerdeyse yarı fiyatlarına almış oldum.
Benden önce kuzenim evlenmişti, şimdilerle evimin içinden resmen bi ev daha çıkar o derece ıvır zıvır şeyler almışım ki pişmanım diyor bana.

Öğlen markete uğradık da et ve süt ürünleri bu kadar pahalı olan ayrıca dünyanın en pahalı benzinini tüketen ülkem neden nedennn böylesin diye sayıklarken kasaya doğru ilerlediğimi gördüm..
Bu ülkede resmen kaliteli beslenmeyin evden de kafanızı çıkarmayın diye elllerinden geleni yapıyor başımızdakiler.
Düzelir mi daha mı kötü olur dersen pek umudum yok düzelmesine. Daha kötü oluyor hergün.

Deli gibi tüketiyor insanlar
Eşya, makina, bir sürü gereksiz ıvır zıvır, farkında mısınız artık evlerde el emeği ile yapılan işler yok denecek kadar az
Sadece mutfak için onlarca alet var
Yeni gelin evleri çoğunlukla millet görsün diye dolduruluyor, bir de üzerine herkesin ağzında bir kere evleniyoruz diye bir bahane
İnsanlar yıllarca borç içinde yaşayıp bir de üzerine eşyanın kölesi oluyorlar, temizle, pakla, düzeltle geçiyor ömür
Üç yıl önce kurdum evimi, her şey gayet basit eşyalardan oluşuyor, ortalama bir semtte, şu an için ucuz bir kirayla oturuyorum. Biriktirebiliyorum, yatırım yapabiliyorum, ortalama bir maaşla çalışıyorum ama biriktirebilmemin tek sebebi tüketimimi dengelemek ve evde biraz üretken olmak. Zamanda para kadar önemli bir şey, evimin tüm işi azami üç saatte biter, ıvır zıvır yok, oraya buraya tıkılmış eşyalar yok, toz torba kalabalığı yok. Tüm eşyamın borcu 10 ay sürdü, az ama kaliteli alırım. Örneğin 40 liralık nevresim takımında yatmam, 100 lira kumaş parası verip kendim dikerim ama ömürlüktür, yıkanıp ağzı burnu bir yana giden eşyadan nefret ederim, elbise içinde böyledir. Birikmiş borç yok, paramı doğru kullanmaya çalışıyorum, borç olmayınca kafam rahat çok şükür. 23 yıllık maaşlı çalışanım, genç insanlara tavsiyem maaşınızın dörtte birini yok sayın, aldığınız maaşı son kuruşuna kadar harcamayın, yıllarca çalışıp kenarda güvenebileceğiniz bir birikiminiz yoksa emeğinizin yarısı boşa gitmiş demektir

Evet bende takip ediyorum indirimleri. Bayram indirimlerinden aldım baya bir eşyamı. Kurban Bayram'ında da indirim olur büyük ihtimal :) o Zaman almayı düşünüyorum elektrikli eşyalarımı da...

cocuklarim icin kiyafet alisverisini indirim zamaninda alirim hatta bazen 1 yada 2 beden büyük alirim gelecek kis yada gelecek yaz icin. market reklamlarini takip ederim indirim varsa her zaman kullanilan un seker yag bakliyat gibi seyleri fazladan alirim ayni sey temizlik ürünleri yada kisisel bakim ürünleri icin de gecerli.
magazalarin klüplerine üyeyim bazen indirim kuponlari geliyor maille onlari kullanirim gecenlerde 40€ luk ayakkabiyi 20 € ya aldim mesela :) internetten arastirma yaparim genelde amazonda ayni ürünler magazadan daha ucuz.
biraz ugrasinca aslinda standandinizi düsürmeden daha ucuza gecinmek mümkün.
tabi biraz da kanaatkar olmak lazim daha gecen seneye kadar i Phone 4 kullaniyordum simdi samsung galaxy s5 im var üstüne kac model cikti ama ben kontratimin bitmesini bekliycem anca o zaman alirim
laptopum 4 yillik ama hala calistigi icin yenilemeyi düsünmüyorum.
bazi insanlar herseyin en yenisi en iyisi olsun baskalarina hava atayim diye olmadik borca giriyorlar sonrada hayat pahali diyorlar.
hele yeni evlenenlere sasiyorum bu ne lüx meraki ya? döseyin evinizi en sade bicimde oturun mis gibi ne borc olur ne gereksiz saatlerce temizlik. millet size evinizdeki esyaya göre mi geliyor iki güleryüz biraz tatli sohbet nelerine yetmiyor?
hayatta bir kez oluyor diye dügüne esyaya verdiginiz paralar daha dogrusu yaptiginiz borc gün geliyor hayatinizin en büyük acisinin sebebi oluyor. bosanmalarin cogu zaten maddi sebeplerden. aldigin o esya yaptigin satafatli dügün gelsinde kurtarsin seni o durumdan...
özet azicik asim agrisiz basim :)

Asıl evlendikten sonra zor. Bide şimdi ev borcuna girdik ve küçük bebeğimiz var ben çalışamıyorum. Ayın sonunu getiremiyoruz Allah herkesin yardımcısı olsun

bu konudaki düsturum, cebimde param varsa alırım. olmayan parayı fütursuzca harcamam. evlilik hazırlığım çok şükür bitti. her ay kendime limit koydum, o miktarı asla aşmadım. kredi kartımı da internet alışverişleri dışında kullanmadım, taksit yapmadım. büyük parçaları da para biriktirdim öyle aldım. aylarca beyaz eşya, mobilya, düğünde bana düşen masrafları biriktirdim. sonra gerektiğinde elimdeki listeye, araştırmalarıma da sadık kalarak pat pat aldım çok şükür. indirim masallarına asla itibar etmedim. onların hepsi tuzak. cebinde nakitin varsa, gayet güzel indirim yapıyorlar. esnaf sıcak paraya hasret.
hayat pahalı evet, ama insanlardaki doyumsuzluk da daha bir zorlaştırıyor. iki kanepe bir yatak odası takımıyla da evlenilebilir. ama yok, olan da olmayan da evi aldığı alacağı son eşyaymış gibi düzüyor. sonra da yıllarca borç ödüyor.
imkanım vardı aldım. eğer olmasaydı, 1+1 evi düzer, 6 kaşık, 6 çatal, 6 tabakla da evlenirdim. gözüm de bir şeyde kalmazdı. borcun yoksa en zengin sensin. borç yiğidi kamçılamıyor bence, belini büküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…