- 19 Ağustos 2014
- 1.770
- 5.229
- 208
- Konu Sahibi Yepyenihayat
-
Annem babam memur. Yıllardır bir kere tatile çıktığımızı hatırlamam. İnsanlar kredi çekip tatile çıkıyor. Eşime de diyorum Balayı için otel ayırtma. Düğünden sonraki sabah çıkarız boş olan yerde kalırız. Önemli olan orayı gezip görmek diyorum. Boşa para bence. Hele Bala'yı odaları cep yakıyor yaHayat pahalı evet ama şartları lehimize çevirmek hala elimizde.
Çok şükür maddi konuda hiç sıkıntı çekmedim, canım ne isterse kendime de sevdiklerime de alırım, paranın iyi yerlere verdikçe çoğaldığına, işe yaramaz şeylere verildikçe ya da ihtiyaç sahipleri görmezden gelindikçe küsüp uzaklaştığına inanırım, kredi kartına şiddetle karşıyım, aldığım paraya da verdiğime de muhakkak dokunurum.
Tutumluyum ama para konusunda cimriliğe varan bir tasarrufun paranın bereketini kaçırdığına inanırım, zaten maaşım ortada, taşınmazlar dahil sahip olduklarım parayı doğru kullanmanın bereketinden başka bir şeyle açıklanamaz.
Özellikle büyük ölçekli hayalleri olanlara yatırım konusunda bilinçli davranmalarını öneririm, bunun için de en güzeli, yatırım için her ay kararlaştırdığınız meblağı ayırmak, Türk lirasını anlık harcanamaz şekilde dövize dönüştürmek ya da bankaya yatırmak ve o para sanki yokmuş gibi kalanı harcamak, uzun vadede prim yapan arsaları "koklamak", o arsaları da değer kazanacak dairelere dönüştürmek ve emeğinizin katlanarak maddi kazanca dönüşümünü keyifle izlemek.
Bu hayat şartlarında anlattıklarım ütopik gelebilir ama çok küçük miktarlarla bu noktaya gelebiliyorsunuz, yeter ki maddi konuda ileri görüşlü olun, çok ucuz bir arsayı alırken size gülenlerin üç yıl sonra aynı yere yedi katı teklif edildiğinde yüzlerinin aldığı şekli görün mesela.
Tabi bu söylediklerim evlenirken ettiği borcu çocukları on yaşına geldiğinde hala ödeyen, "Ayşe şunu almış ben de alayım" kafasıyla ocağına incir ağacı diken, sırf bilinçli kullanamadığı için "para benim elimin kiri yeaaa" deyip ay sonunda ağlayan, yazın gideceği tatilde kokuşmuş salataları yerken ya da kocasının turistleri kesmesinden ölümüne rahatsızken sırf instagramda milleti çatlatmak için foto paylaşmak uğruna tüm yıl zar zor kazandığını tatillere gömenler için geçerli değil.
Diğerleri için hala umut var.
Öyle mi diyorsundaha evlilik aşamasındaysan çeyiz alcam diye kendinden ödün verme bence.
çünkü evlendikten sonra yeterince ödün veriyorsun zaten.
bırak çeyizinde de eksik bir şey olsun tamamlarsın sonra
bi de tatile çıkmayanları aşağılayanlar türedi. çevremdeki herkesin ilk sorduğu soru tatile nereye gidiyosun? ya ben geçinmeyi bimiyorum ya da insanar çok zeng,nAnnem babam memur. Yıllardır bir kere tatile çıktığımızı hatırlamam. İnsanlar kredi çekip tatile çıkıyor. Eşime de diyorum Balayı için otel ayırtma. Düğünden sonraki sabah çıkarız boş olan yerde kalırız. Önemli olan orayı gezip görmek diyorum. Boşa para bence. Hele Bala'yı odaları cep yakıyor ya
Kucuk yerde yasasan da ayni kazaniyorsan harciyorsun. Esim askerden geldiginde tek maasla idare ettik para yetmedi, esim ise girdi 2 maasla da para yetmedi, esim cok iyi yere geldi maasi 3 kat artti ben kurs vermeye basladim ekstradan yine para yetmiyor. Ben de anlam veremiyorum nereye gidiyor bu paralar
Annem babam memur. Yıllardır bir kere tatile çıktığımızı hatırlamam. İnsanlar kredi çekip tatile çıkıyor. Eşime de diyorum Balayı için otel ayırtma. Düğünden sonraki sabah çıkarız boş olan yerde kalırız. Önemli olan orayı gezip görmek diyorum. Boşa para bence. Hele Bala'yı odaları cep yakıyor ya
maalesef ateş pahası herşey 15 yıldır çalışıyorum bir dikili ağacım yoktu. ta ki kendime dur nereye böyle diye çeki düzen verene kadar . ilk olarak kredi kartlarımın borçlarını kapatıp kartları iptal ettirerek başladım. 1000 tl lik bir şey alacaksam bile nakit ödeyerek ilerledim çok şükür kısa sürede birikim de yaptım hayalini kurduğum şeylere yaklaşmaya başladım. mesela eskiden bir gömlek alacaksam beğenmem yeterliydi ama şimdi nakit ödediğim için ücreti ön planda yine alıyorum ama ayda bir . siz evleniyorsunuz şimdi paranın gitmesi çok normal üzülmeyin bence sağlık olsun evinizin eksiği olmasın böyle günlerde gönlünüzce güzel şeyler alın. evlendikten sonra bereketlenir paranız hesabınızı o zaman yaparsınızKızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyorbende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...
Öyle mi diyorsun6 ay sonra düğünüm bar ama
bi de tatile çıkmayanları aşağılayanlar türedi. çevremdeki herkesin ilk sorduğu soru tatile nereye gidiyosun? ya ben geçinmeyi bimiyorum ya da insanar çok zeng,n
Hayat pahalı evet ama şartları lehimize çevirmek hala elimizde.
Çok şükür maddi konuda hiç sıkıntı çekmedim, canım ne isterse kendime de sevdiklerime de alırım, paranın iyi yerlere verdikçe çoğaldığına, işe yaramaz şeylere verildikçe ya da ihtiyaç sahipleri görmezden gelindikçe küsüp uzaklaştığına inanırım, kredi kartına şiddetle karşıyım, aldığım paraya da verdiğime de muhakkak dokunurum.
Tutumluyum ama para konusunda cimriliğe varan bir tasarrufun paranın bereketini kaçırdığına inanırım, zaten maaşım ortada, taşınmazlar dahil sahip olduklarım parayı doğru kullanmanın bereketinden başka bir şeyle açıklanamaz.
Özellikle büyük ölçekli hayalleri olanlara yatırım konusunda bilinçli davranmalarını öneririm, bunun için de en güzeli, yatırım için her ay kararlaştırdığınız meblağı ayırmak, Türk lirasını anlık harcanamaz şekilde dövize dönüştürmek ya da bankaya yatırmak ve o para sanki yokmuş gibi kalanı harcamak, uzun vadede prim yapan arsaları "koklamak", o arsaları da değer kazanacak dairelere dönüştürmek ve emeğinizin katlanarak maddi kazanca dönüşümünü keyifle izlemek.
Bu hayat şartlarında anlattıklarım ütopik gelebilir ama çok küçük miktarlarla bu noktaya gelebiliyorsunuz, yeter ki maddi konuda ileri görüşlü olun, çok ucuz bir arsayı alırken size gülenlerin üç yıl sonra aynı yere yedi katı teklif edildiğinde yüzlerinin aldığı şekli görün mesela.
Tabi bu söylediklerim evlenirken ettiği borcu çocukları on yaşına geldiğinde hala ödeyen, "Ayşe şunu almış ben de alayım" kafasıyla ocağına incir ağacı diken, sırf bilinçli kullanamadığı için "para benim elimin kiri yeaaa" deyip ay sonunda ağlayan, yazın gideceği tatilde kokuşmuş salataları yerken ya da kocasının turistleri kesmesinden ölümüne rahatsızken sırf instagramda milleti çatlatmak için foto paylaşmak uğruna tüm yıl zar zor kazandığını tatillere gömenler için geçerli değil.
Diğerleri için hala umut var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?