Hayat çok pahalı

Ay ben de sandım ki iki asgari ücretli genç çift evleniyor. içten içe üzüldüm. E öğretmenmişsiniz. eşiniz sizden yüksek maaş alıyormuş bu en az ortalama aylık 7000 TL'ye tekabül eder. Ne için bu kadar sıkıntı yaptınız anlamadım. Keyfini çıkarın ....

Bir de ufak bir sorum olacak neden Can'ım yazıyorsunuz ordaki kesme işaretinin amacı nedir :işsiz:
Canımm telefon kendiliğinden yazıyor ya :) hızlı yazınca öyle çıkıyor askeride de öyle olmuş :) çok şükür diyorum... Sadece hayatın ne kadar pahalı olduğundan bahsetmek istemiştim. Sorun maaş veya standart değil aslında .

kesinlikle katılıyorum. hayat o kadar pahalı ki. tek maaşla ev geçindirenlerin allah yardımcısı olsun. ben ailemle yaşıyorum ve çalışıyorum ama aldığım bana bile zor yetiyo. zaten asgari ücret. birazını kenara koyuyorum kalanla ayın sonunu zor getiriyorum. aslında bekarsan ve çalışıyorsan bunlar iyi günlerin demektir. çünkü evlenenlerin söylediklerine göre asıl ekonomik zorluk evlendikten sonra başlıyor. çeyiz konusuna gelince, sen şimdi evlilik arifesinde olduğun için mecbur çeyizini tamamlamak durumundasın. ama bak mesela mağazalarda böyle toplu çeyiz peketleri var. uyguna da geliyor, öyle bişey öneririm, tek tek almaktansa. ben de bir süredir kendime ufak tefek çeyizler diziyorum. ama öyle büyük bişey yok :) toplasan üç beş nevresim takımı havlu yastık bir de mutfak tabak çanağı:KK48: ama alınca çok mutlu oluyorum, acaba kiminle kullanıcam bunları diye düşünüyorum:KK48:

kesinlikle katılıyorum. hayat o kadar pahalı ki. tek maaşla ev geçindirenlerin allah yardımcısı olsun. ben ailemle yaşıyorum ve çalışıyorum ama aldığım bana bile zor yetiyo. zaten asgari ücret. birazını kenara koyuyorum kalanla ayın sonunu zor getiriyorum. aslında bekarsan ve çalışıyorsan bunlar iyi günlerin demektir. çünkü evlenenlerin söylediklerine göre asıl ekonomik zorluk evlendikten sonra başlıyor. çeyiz konusuna gelince, sen şimdi evlilik arifesinde olduğun için mecbur çeyizini tamamlamak durumundasın. ama bak mesela mağazalarda böyle toplu çeyiz peketleri var. uyguna da geliyor, öyle bişey öneririm, tek tek almaktansa. ben de bir süredir kendime ufak tefek çeyizler diziyorum. ama öyle büyük bişey yok :) toplasan üç beş nevresim takımı havlu yastık bir de mutfak tabak çanağı:KK48: ama alınca çok mutlu oluyorum, acaba kiminle kullanıcam bunları diye düşünüyorum:KK48:
Bende sana tam onu diyecektim. Madem ailenle yaşıyorsun. Çeyizlerine başla bence :) çünkü ilerde baya masrafı çıkıyor. Şimdilik yavaş yavaş tamamlarsın.

Bencede hayat pahalı. .baksanıza dolar ne kadar olmuş. .söyle adam gibi giyineyim, adam gibi besleneyim yada gezeyim dersen paran yetmiyor. Avrupa ülkelerinde çalışan akrabalar var..çalışıyorlar belki zor şartlarda ama dört dörtlük tatilde yapıyorlar ve alışverişte. .bizde memursan durum belli zaten..okuyanin zengin olamadığı bir ülkedeyiz. .halimize şükür tabi ama ömrümüz kredilerle geçiyor. .artık egitimde paralı. .Devlet okulları yetmiyor .özel ders yada etüt olmak zorunda..çocuk varsa zaten ona göre daha zor..

Gerçekten kendimi çok kötü hissettim kızlar. Şükürsüz gibi hissettim. Bilmeden kalbinizi kırdıysam özür dilerim.

yok canım hiç öyle bişey düşünmedim. sadece demek istediğim maaşın güzel neden yetiremiyosun acaba diye düşündüm. ama evlilik arifesinde harcama çok olur tabii, haklısın.

Bence insanlarımızin tek sorunu borç. Borç ile her sey yapiliyor bu yuzden maalesef istedikleri hayati yasayamiyorlar.
Bill gates diyor ki eger zengin olmak istiyorsaniz kredi karti kullanmayin, kimseye borclanmayin. Gerçekten o kadar dogru ki. Mesela paran kadar alsan aslinda sade bir sey alacaksin ve borcun da olmayacak boylece gelecek icin birikim de yapacaksin.
Ama simdi borcsuz evlenen mi var deniyor. Hayir var. Ben borcsuz evlendim sukur gerci kendimden ornek vermek istemiyorum cunku gelirimiz iyi.
Mesela bir akrabam borcsuz evlendi. Esi asgari ucret aliyordu, kendisi calismiyordu. Esi 10bin kadar bir birikim yapmis bekarken. E o akrabam dedi ki fuzuli gereksiz seylere ne gerek var. En sadesinden borcsuz evlenirim. Evine buzdolabi bile almadi esinin bekar evinden eski pusku buzdolabini getirdi.
Simdi 2 yillik evli cok sukur baya da birikim yaptilar altinlarla vs. Yine borca girmek istemiyoruz ev paramiz ne zaman birikirse o zaman ev almayi dusunuyoruz diyorlar.
Biz de oyleyiz. İstediğimiz butcede evin parasini önce biriktirip sonra borcsuz almayi tercih ediyoruz.
Olmuyor degil, gercekten oluyor. Belki 1 yil gec oluyor ama oluyor.
O dedigim tanidik da Istanbulda yasiyor bu arada. Esi de su an 2bin aliyor.

Ha tabiki hayat da pahalandi. Ama mesela evler pahalandi krediye bagliyorum. Insanlardan talep cok arttigi icin evler de aldi basini gitti. Oysa bir sure alinmasa. Emlak piyasasi boylelikle dusecek inaniyorum. Ama maalesef bir birlik olmuyor bu konuda..
Dolar artti bi kere, onceden 1 lira olan dolar su an 2.90larin ustune cikiyor. Ekonomi berbat. Cogu tanidigim batti.
Ne bileyim Allahim yardim etsin herkese. Ama minimum borc maksimum huzur ilkesini edinin diyorum.

2 yillik evliyim ve ne esimin ne benim kredi kartim yok.

Evimizide mutahite senetle borclanarak aldik.

Hayat pahali kabul ama paramiz bereketli cok sukur yetiriyoruz. Ben bunu kredi karti kullanmamamiza bagliyorum.

Soylediklerinize sonu kadar katiliyorum.

Bende sana tam onu diyecektim. Madem ailenle yaşıyorsun. Çeyizlerine başla bence :) çünkü ilerde baya masrafı çıkıyor. Şimdilik yavaş yavaş tamamlarsın.

çok fazla bişey almak istemiyorum hem evimiz küçük koycak yer yok hem de yemek takımı vs alsam onların garantisi dolar ben evlenene kadar :))) ah bi nişanlansam hemen uçar gibi çeyiz almaya başlıcam :KK55:

Bence paranın bereketi yok. Herkes kredi kartlarina, kredilere boğulmus durumda. Parasına faiz bulasmayan kalmadı. Çift maaşla gecinemiyor insanlar.

Şuan çocuk iznindeyim. Normalde çalışıyorum fakat maaş almıyorum gönüllü olarak görev yapıyorum. Tek maaş ile yaşıyoruz. Hiç biseyimiz eksik degil elh. Standartın üstünde bi hayat yaşıyoruz.

İsraf etmemek, helale harama dikkat etmek eve bereket getirir.

Çok güzel bir noktaya değindiniz. Yeni gelin evleri beni o kadar bayıyor ki. Benim evim öyle değil. Ne gerekliyse onu alıyoruz. Renkli rünklü fazladan bir eşyamız yok. Ben evde ferahlığı seviyorum zaten :)

Aynen yaa o abartılı parlak koltuklar, fuşyalar, pembeler, saray çakması evler... Korkunç...

Aynen benim de evim öyle. Ne gerek var ya hu eşyaya tapmaya?

Kızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyor :KK43: bende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım :KK43: neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya :KK43: Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...
Canim yanliş anlama ama 200 tl bana gore çok gereksiz ya:KK43: yani bakimli olman icin bu kadar kozmetige ne gerek var ?
Ben hiç hayatimda kozmetige 50 tl vermemiş bir bayanim .
Benim kendi dogal guzelligim yetiyor:KK70:
Yani cok guzel degilim ama ne bilwyim.
Bende severim bakimli olmayi ama imkan nisbetinde birde ben hep dogal seyleri secerim.
Hazir seyler ne bileyim sampuan v.s ben onlardan hep uzagimdir.hayat cidden pahali ya bi çarsiya gidoyorsun paranin hiç kiymeti yok.
Ama Allahdan bereket var cok sukur.
Hergun dua ederim Allahima.
Isin zor bence nisanlisin parani daha çok mutfak esyalarina ne biwlgim farkli seylere harca kozmetik bu kadt onemli degil bence.

Canim yanliş anlama ama 200 tl bana gore çok gereksiz ya:KK43: yani bakimli olman icin bu kadar kozmetige ne gerek var ?
Bende severim bakimli olmayi ama imkan nisbetinde birde ben hep dogal seyleri secerim.
Hazir seyler ne bileyim sampuan v.s ben onlardan hep uzagimdir.hayat cidden pahali ya bi çarsiya gidoyorsun paranin hiç kiymeti yok.
Isin zor bence nisanlisin parani daha çok mutfak esyalarina ne biwlgim farkli seylere harca kozmetik bu kadt onemli degil bence.
Bence uyguna bile almış .:21:

Oysa bana artık hayat daha ucuzmus gıbı gelıyor.
Ulasılabılırlık mı artı bılmıyorum onceden lcw guzel bır markayken ben cocukken sımdı benım ıcın bısey ıfade etmıyor
Bu duruma uzuluyorum ha ortada bısey varmı yok bı ev bı araba gıydıklerımızde 2 yıkamada cop
Bu degirmenin suyu nerden geliyor ablacim bizede gonder coksa?:KK66:

Canim birikim yapman çok guzel ama saglikli beslenmeyi elden b8rakma.
Hazir corba dedigin nedirki kimyasallarla dolu corba susu verilmis sey.
Birikim yap ama saglikli beslenin

Üstüne para verseler o hazır çorbalardan içmem, direkt kansere davetiye.

Canımm 1 yıldır kendime kozmetik adına bişey almıyordum. Bir fondöten bir göz kalemi. 2 saç boyası. 1 bronzer. 1 makyaj fırçası. 1 gözaltı kapatıcısı Islak mendil yüz kremi. 200 lira tuttu ya :( ne var ki düşün aldıklarım da pahalı marka da almadım :(

Back
X