Hayat çok pahalı

Canımm 1 yıldır kendime kozmetik adına bişey almıyordum. Bir fondöten bir göz kalemi. 2 saç boyası. 1 bronzer. 1 makyaj fırçası. 1 gözaltı kapatıcısı Islak mendil yüz kremi. 200 lira tuttu ya :KK43: ne var ki düşün aldıklarım da pahalı marka da almadım :KK43:
Dogrudur canim.
Ben hiç kozmetik kullanmadigim için bilemiyorum tabiki ama pahali.
Aldiklarin az ama fiyati yuksek .

Isin zor ya.ben sadece yuz kremi faln kullanirim onun haricinde diger şeylerden hiç haberim yok.

Kızlar merhaba. Çok sık konu açıyor olabilirim sizlerle konuşmak beni iyi hissettiriyor. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Hayat sizce de çok pahalı değil mi? Ayın sonunu zor getiriyorum. Hatta eksiye bile indiğim oluyor :KK43: bende mi bereket yok anlamıyorum. Evlilik hazırlığı içindeyim. Çeyiz diziyorum. Kendime doğru düzgün bişey alamıyorum bile. O gün watsons a gittim. Eksiklerim vardı. Çoğunu almadım bile. 200 lira para ödedim. İçime oturdu resmen. 1 yıldır kozmetik alış verişi yapmıyordum. Herşeyim bitmişti. Almak zorunda kaldım. Malum hergün başka bir aile topluluğuna giriyorum ve bakımlı olmak zorundayım :KK43: neyse kızlar bu bir örnek mesela. Siz ne durumdasınız.beniö gibi düşünenler bana katılan veya katılmayanlar fikirleirini söyleyebilir mi? Birde evlenmek ne zor işmiş ya :KK43: Allahımm tüm yuva Kuran'lara kurmuş olana yardım etsin inşallahhh Aminnn...

maaşım 3900
şu an EKSİ 3800 deyim diyim sen anla ne haldeyim :(

Bence paranın bereketi yok. Herkes kredi kartlarina, kredilere boğulmus durumda. Parasına faiz bulasmayan kalmadı. Çift maaşla gecinemiyor insanlar.

Şuan çocuk iznindeyim. Normalde çalışıyorum fakat maaş almıyorum gönüllü olarak görev yapıyorum. Tek maaş ile yaşıyoruz. Hiç biseyimiz eksik degil elh. Standartın üstünde bi hayat yaşıyoruz.

İsraf etmemek, helale harama dikkat etmek eve bereket getirir.
Aynen canim ya .
Onlar şu hayatta en onemli sey zaten.

Valla size helal olsun ya.
Nasil bu kadr harcama yapiyorsunuz sasiyorum dogrusu ya.helal olsun.
harcama yapmıyorum kıyafet falan almıyorum mesela
yazayım

evlilik borçlarımız kredisi
eşimle başka şehirde olduğumuzdan ikimizin kirası,
2 haftada bir görüşürüyoruz otobüs biletleri...
kredi kartı taksitleri
telefon elektrik su doğalgaz internet faturaları

toplam 3400 tl zaten

nasıl düzelteyim bilmiyorum :(

bizde dostlar alışverişte görsün misali sürekli bi mala mülke parayı yatırma derdi var. yani şu yeni gelin evleri sayfalarına takılıyodum bi ara. bi sürü incik cıncık, her ev birbirinin aynı vsvs... yani o kadar gereksiz yere para harcıyoruz ki.

evet hayat pahalı o bi gerçek ama bizde de musriflik var.

Aynen aynen. Kirada oturup eşyaları başka bir eve sığmadığı için ev değiştiremeyen arkadaşım var... 60-70 bine ev düzenler var, iyi bir yazlık parası mesela... Gereksiz...

harcama yapmıyorum kıyafet falan almıyorum mesela
yazayım

evlilik borçlarımız kredisi
eşimle başka şehirde olduğumuzdan ikimizin kirası,
2 haftada bir görüşürüyoruz otobüs biletleri...
kredi kartı taksitleri
telefon elektrik su doğalgaz internet faturaları

toplam 3400 tl zaten

nasıl düzelteyim bilmiyorum :KK43:
Valla Allah yardimciniz olsun.
Ne diyeyim.
Hayat pahali ayni evde .
Mesela haftada bir degikde ayda bir gorusseniz dayanamaz misiniz?
Evli.misiniz bu arada.

Valla harikaymış... ben de misal ağutos ayı içerisinde istiyo olsam, sonu tercih ama farketmez. 2 kişi bu fiyata bulabilecek miyim?

Mandarin resort var tatilbudurda 5 * hd 20-25 ağustos 6 gece 2 yetişken 1200 lira uçak dahil 1600 lira

Lokasyon bilemediğim için bodrum merkeze baktım 3 liraya dolmuşla heryere gidebilirsin

2 yillik evliyim ve ne esimin ne benim kredi kartim yok.

Evimizide mutahite senetle borclanarak aldik.

Hayat pahali kabul ama paramiz bereketli cok sukur yetiriyoruz. Ben bunu kredi karti kullanmamamiza bagliyorum.

Soylediklerinize sonu kadar katiliyorum.

Kesinlikle biz de ayni sekilde kullanmiyoruz rahatiz sukur..

Yıl olmuş 2016 bu " kredi kartı kullanmıyoruz o yüzden bereketimiz var" düşüncesi beni kahrediyor... Neyse..

Eşim tek kart kullanır onu da 1 kuruş eksiltmeden öder, gerçekten ihtiyacı olmayan hiçbir şeyi almaz, on senelik giysileri durur gocunmadan giyer ve parası hep vardır. Ben kredi çekerim, avans hesap kullanırım, her gördüğümü alırım ve elbette hep eksilerdeyim. Bunun irade ile ilgisi var ilahi şeyler aramaya gerek yok.

Yıl olmuş 2016 bu " kredi kartı kullanmıyoruz o yüzden bereketimiz var" düşüncesi beni kahrediyor... Neyse..

Eşim tek kart kullanır onu da 1 kuruş eksiltmeden öder, gerçekten ihtiyacı olmayan hiçbir şeyi almaz, on senelik giysileri durur gocunmadan giyer ve parası hep vardır. Ben kredi çekerim, avans hesap kullanırım, her gördüğümü alırım ve elbette hep eksilerdeyim. Bunun irade ile ilgisi var ilahi şeyler aramaya gerek yok.

Aylık harcama/ gelir dengesini kuramayan insanlar için değil kk türk insanı bunu anlıyamadı.

Bana göre dünyanın engüzel şeyi 5 liralık şeyi bile kartla alırım nakit kullanmam.
Hesap kesim tarihine göre ayarlayınca 1 ayda geç ödemiş oluyosun daha güzel bereket mi var.

Adamın geliri 2bin 3 bin liralık kart kullanıp bedava sanıp 3 bin limiti doldurursa tabi bereketi olmaz çünkü olmayan parayı harcamış oluyo.

Valla Allah yardimciniz olsun.
Ne diyeyim.
Hayat pahali ayni evde .
Mesela haftada bir degikde ayda bir gorusseniz dayanamaz misiniz?
Evli.misiniz bu arada.

öyle yaptık bi süre dayanıyoruz da şöyle bişey oluyor
o kadar çalışıyoruz ömrümüz birbirimizi görmeden geçiyor diyoruz :(
Eşim evlendikten sonra askere gitti sonra işsiz kaldı
şu anki işine 5 ay önce başladı
o yüzden o işsizken bu borçlar oluştu şimdi ancak toparlıyoruz
daha düzelmemiz yılbaşını bulur :)
Meslek ? :halay:Ben hep eksideyim çalışsam da çalışmasam da :halay:

araştırma görevlisiyim vive :)

Aylık harcama/ gelir dengesini kuramayan insanlar için değil kk türk insanı bunu anlıyamadı.

Bana göre dünyanın engüzel şeyi 5 liralık şeyi bile kartla alırım nakit kullanmam.
Hesap kesim tarihine göre ayarlayınca 1 ayda geç ödemiş oluyosun daha güzel bereket mi var.

Adamın geliri 2bin 3 bin liralık kart kullanıp bedava sanıp 3 bin limiti doldurursa tabi bereketi olmaz çünkü olmayan parayı harcamış oluyo.
Aynı ben işte ya :( bazen fazla harcama yapıyorum sanırım ya :(

Aynı ben işte ya :KK43: bazen fazla harcama yapıyorum sanırım ya :KK43:

Gelirinizi ve sabit giderinizi hesaplayın.

Diyelim 2 bin lira geliriniz. bin lirada sabit gideriniz olsun . Geriye bin lira kaldı bu paradan enfazla 800 harcayın kartla 200 lira kenara atmış hemde bütçeyi aşmamış olursunuz

Hayat pahali cidden ve ben burda tutukluluklari okudukca kendimden utandim. :/

Aynen oyle. Gunah kecisi oldu resmen kredi karti.

Nakit para kullanmiyorum hic. Tum ihtiyaclarimi kredi karti ile aliyorum. Hem bonus topluyorum hem de odemeyi otelemis oluyorum. Dogru kullanmayi bilirseniz kredi karti nasil bir bereketsizlige sebep olabilir ki?

Aynen oyle. Gunah kecisi oldu resmen kredi karti.

Nakit para kullanmiyorum hic. Tum ihtiyaclarimi kredi karti ile aliyorum. Hem bonus topluyorum hem de odemeyi otelemis oluyorum. Dogru kullanmayi bilirseniz kredi karti nasil bir bereketsizlige sebep olabilir ki?
elindeki nakiti harcarsan üstüne kredi kartınınds limitini doldurursan al sana nurtopu gibi icralık borç :KK70:
böyle yapanlar kk kullanmamalı
başta ben :) ama akıllandım

Back
X