Hayat da zor evlilik de

Öncelikle geçmiş olsun.
Kendinize çok yüklenmeyin.İnsanız hata yapabiliriz.Yanlış seçimler yapabiliriz.
Önemli olan önünüze bakıp yanlıştan dönmektir.
Bence böyle biriyle devam etmeyin.
Böyle birini asla hak etmiyorsunuz.
Ayrılana kadar da asla hamile kalmayın.
Olmadı çifter çifter korunun ama çocuk yapmayın.
Böyle bir evlilikte sağlıklı çocuk büyütülmez.
Altınları harcamak yerine bir işe girin ve paranızı harcayın geri kalanı da biriktirin.
Önünüze bakın, yanlış biriyle evlendiniz diye böyle olgun olmayan, terbiyesiz birini senelerce çekmenize gerek yok.
Kendinize güvenin, aklı başındasınız bence bu kişiden kurtulun.

Sizin hikayeniz ;”Kazara hamile kaldım ,çocuğuma kıyamadığım için ayrılamıyorum “ile biter maalesef ,konunuz altına yapdığınız yorumlara istinaden de diyorum bunu.

Neyi bekliyorsunuz ,şimdi bitirin .Farzedin kocanız öldü bence yanlış yapıyorsunuz beklemekle .

Bu yoruma yüzde yüz katılıyorum.

Ben olsam demek zor ama yine de hemen ayrılırdım.Her saniyemiz değerli ve bu cektiklerinizin hepsi hastalık olarak geri dönecek.Nereden dönersen kârdır.Allah rızkını verir nerde olursan ol merak etme.

O altınları bozdurma saflık yapma ..
Ne demek harçlık için
O ne ise yarıyor o evde..
Tansiyon hastası,kalp hastası demissiniz de onlar siz boşanınca biri kalpten biri beyinden gitmez merak etmeyin ..
Hiç-bir şey bu kadar içinden çıkılmaz değil..
Kendi kendinize hayatı zorlaştırmayın lütfen ...
Drama yaratmışsınız kendinize başrole kendiniz geçmişsiniz.
Babamın kirasını ödediği o evden
Onu kulağından tuttuğum gibi atarim
Gitsin 3 kuruş maaşını nerde yiyorsa yesin dangalak!!!
Onu ödül gibi evde tutmayın
nasıl bir kadınmışsınız görsün kapıda kalınca.

Çok üzüldüm Allah yardimciniz olsun boşanmak bir kadın için gerçekten çok zor ama hayati bu kadar çekilmez hale getiriyorsa bosanin kadın sığınma evleri var nasıl bir yer bilmiyorum ama kendinizi toparlayana kadar kalabilirsiniz Rabbim yardimciniz olsun

Ailenizle paylaşın yine de bide kirayı babaniz ödüyormus esiniz bunun altında ezilmiyor mu size o sekilde davranabiliyor

Allah kurtarsin diyorum. Kac kurtar kendini evlilik bu degil.

Haklısınız. Umut verici konuşmuyoruz. Ama buna kader kısmet denmez. Eğer inanıyorsaniz: "Biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kıldık" ayetini bilirsiniz..

Zaten konu sahibi arkadaş da "evlenmeden önce böyle miydi sizce . Degildi tabi . Benim için cok sey yaptı " diye atar yapıyor.

Lütfen eşlerinize yapamadığınız atarı gideri burda hemcinslerinize yapmayın.

Size kızıyoruz çünkü sizin için üzülüyoruz.

Ama fatura da size kesilecek elbette. Sırf eşlerinize kizamayız değil mi?? Nasreddin hocanın deyimiyle sorayim "hırsızın hiç mi suçu yok"

Bakin ben 29 yaşında, 10 senedir tanıdığım,annemin babamın rızası olan bir adamla en ufak bir "acabam" olmadan evlendim .

Babam bana en ufak bir endişesinden bahsetse evlenmezdim mesela..

Ve galiba daha iyi bi evlilik yapamazdım.

Tabiki insan evlendikten sonra gercek yüzünü gösterir diyeceksiniz.. ama ben de size sorarım:
Evlenmeden önce münir özkuldu da

Evlenince erol taş mı cıktı içinden..

O kadar mı büyük bir değişim oldu.

Buna evet diyemezsiniz. Öyle bi şey olamaz çünkü .

O yüzden bize kızmaktan vazgeçin. Sizin kızmanız gereken bu platformdaki kadınlar değil. Biz sizin iyiliginizi istiyoruz. Biz düşman degiliz.

Neden bi yere gidesiniz ki.. ya da yapacağınız hangi şey bu yâşadıklarinizdan zor olabilir. Kira babanızdaysa kararınızı vereceksiniz. Öküze de hadi defol çık babamin evinden diyeceksiniz. Bir iş bulacaksınız. Bir düzen kuracaksiniz.

Altınları da bozmayın. Onlar harclik değil .yatırımdır.

Hakkaten ya, arkalarindan atıp tutan, kızlarının yediği bir lokmayı boğazına dizen malın ev kirasını ödüyor bu insanlar. Aile evine dönse bu arkadaş, hem masrafdan kurtarır hem de cok hasta ana babasına bir çorba kaynaktır, hafta da bir süpürge çeker faydası dokunur.

altinlarinizla babanizin evinde is bulana kadar kendinizi idare edemezmisiniz
ailenizin rahatsizligi bunlari ogrense dahada kotulesir gozunuz morarip kafaniz kirilincami ayilacaksiniz

Dımdızlak niye ortada kalasınız ki siz baba evine doner onlara da bakarsiniz ortada kalacak olan esiniz kira odeyemeyecegi icin. Sanirim burada size ozellikle vurgulanan nokta ; "niye cekiyorsun hala" madem kafanda bitti. Kendinizi de suclamayim hepimiz hata yapiyoruz ama calismayan bi adami koca yapmak belaya davetiye cikarmak olmus maalesef ki.

Evet benim durumum özel :)
Neredeyse Münir'den Erol'a dönüş oldu.
Olabiliyormuş demek.

Herkes yaşadığını biliyor. Genel bir asla, imkansız konuşması yapamayız bu yüzden.

Toz pembe yazalım. Boş beleş umut verelim demiyorum. Eşek kafam hata ettim diye hatasının farkında olan, dipte hisseden birine en azından üzülme bu hayatın sonu değil. Her şeyi silip yeniden başlayabilirsiniz. Çocuğun yok kıymet bilmez bu adamı hayatından silebilirsin diyebiliriz. Bu şekilde ona yardimci olmuş oluruz.

Hayat da evlilik de zor değil siz zoru secmissiniz yorumundaki faydali kısmı gösterir misiniz lütfen?

Ayy iyi ki söyledin canım bilmiyordum.
Hatun koca çarşaf döşemiş aptal kafam diye!

Savundugunuz yorumun savunacak yani yok.
Zira faydası yok.
Hani sert olur yol gösterir bir yandan ona eyvallah der geçeriz.
Iyi forumlar..

Evlilik'te çok zor olaylar yaşadığı halde birbirini seven tutunan insanlar,hala birbirine sevgiyle saygıyla yaklaşan insanlarda var tabi sizinkisi talihsizlik olmuş.
Ama çoğu evlilikte zaten insanlar birbirlerine katlanmak zorundalar,asla yalnız yaşadığınızdaki gibi bi rahatlık olmaz diye düşünüyorum,her evde ufak tefek kavgalar da olur.
Ama tabi bu size artık zarar vermeye başladıysa ikiniz içinde en doğrusu bitirmektir.

Paralar sizde niye duruyor siz mi istediniz bunu. Faturalara mutfak masrafına gidiyor demuşsiniz bunlardan dolayı parayı sen bitiriyorsun diyorsa siz de artık sen takip et bunları deyin olsun bitsin. Ben niye kavga ettiğinizi anlamadım. Bu kadar ağır laflar söylenecek ne oldu ?

Kızlar teşekkur ederım vakit ayırıp yazdığınız için. Evlılığımde bir yıl dolmadı. 5 ay kadar var. Koyun kapıya demişsiniz gitmiyor. Gitmesini istedım. ben iş bulamadım iş kurdum. Alyın bozdurmak istemıyorum ok da uzuluyorum ama mecbur kalıyorum..dua ediyorum işlerim acılsın.kımseye muhtaç kalmadan duzenımı kurayım.aiilem biraz tutucu elalem ne der kafalarındalar. Ben takılmam fakat onlara da bunun boyle olmasının daha iyi olduğunu anlatamam uzulurler. Ama yapacka bi şey de yok.
evet ınsanlar ne maddı zorluklarda vs bırbırıne tutunuyor ama şükğrsüz olmamak lazım oyle davranabilmek için. Ben karakteri oturmamıs aslında bekar kalması hereken biriyle evlendim.neden boyle dıyorum cunku ev sorumlulugu evlilik sorumlulugu agır geldi.bana patlıyor benden cıkarıyor stresını.her fırsatta.bana vurmasının sebebi cüzdanını koydugun yerı unutma snra bana kıxıyosun nerede diye demem. Butun gun oturuyomusum baska ısımmı varmıs arkasını toplıycakmısım
ben bu insanın agzından cıkan cumleye etraftakı kımseyı ınandıramam.oyle de bi canavar cıkıyo ıcınden.neyse dertlenıp yazdım teşekkür ederim tekrar destekleriniz için. İnsan tanımasa bile , birilerinden bi şeylet duymak iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…