hayat durdu sanki ilerlemiyor :((

hakkican

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
568
25
318
35
1,5 yıl hiç düşünmediğim bebeğimi yapmaya karar verince anladım hayatımın en doğru kararını verdiğimi
ama sadece düşünmekle olmuyormuş ne kadar uğraşsakta olmadı tedaviye başladık
tahliller testler derken ikinci bir şoku daha yaşadık malesef olumsuz
dr "sizin doğal yollarla çocuğunuz olmaz boşuna uğraşmayın isterseniz tüp bebek deneriz tutarsa" dedi
boşuna uğraşmayın-tutarsa dr herşeyi 3 kelimeye sığdırdı bunu da beynimize ok gibi sapladı
bunun için henüz hazır olmadığımızı söyleyip ayrıldık hem dr dan hemde birbirimizden
asla ayrı kalmadığım eşimle iki yabancı olmuştuk birbirimiz görmüyorduk artık
zamanla bu duruma alışmaya bu kez de çocıukları görmemezlikten gelmeye başlamıştık
derken Yüce Rabbim dualarımızı kabul etti ve mucizemiz içimde can buldu
dr 4 haftalık hamilesin deyince sanki bütün dünya çiçek açmıştı
artık bir bedende iki candık o içimde büyüdükçe bağımız daha da büyüdü
herşey onun için herşey onunlaydı konuşmalarım gülüşlerim hareketlerim nefesim...
kontroller testler taramalar ikili normal üçlü riskli bir şok daha sonuç amniyosentez
bebeğimi aldırmayı hiç düşünmediğim halde bu testi yaptırdım sonuçta daha pişman oldum
bu kez sonuç sıkıntısı 1 2 3 derken sonuç yok artık 1 ayı geçmişti ki bugün aradım
öğleden sonra bana dönüş yapıp BEBEĞİNİZ DOWN SENDROMLU
hayat o an durmuştu elimi göbeğime koydum ağlayarak içerden hareketlenmeye başladı
beni iyice kahretti dr karar sizin dilerseniz sonlandıralım dedi
sonlandırmak mı o benim canım kanım hareketlerim neşem gülüşlerim herşeyim...
kendi ellerimle kendi nefesimi sıkmamı istiyorlar benden,kendi canımı kendimin almasını istiyorlar
herşeye rağmen o beni bulmuşken benden mucizemi yok etmemi istiyorlar
ve tüm bunlara rağmen bebeğim benden kopmamak için annesine varlığını bugün daha çok hissettiriyor...

Allah yardimcin olsun hakkında hayırlısı olsun. Bu duruma düşmek böyle bir karar verecek olmak çok zor. Benim bebegimde yasamla bagdasmayan anomali vardı doktor yasamaz dogma ihtimali bile yok alalim dedi hala bu karari verdigim icin pişmanım ama o psikolojide bisey dusunemiyorsun biraz durmak düşünmek lazım ama alinmasi gereken yasal süre belli cok zor keşke kendi olseydi dedim durdum duyunca aptal oluyor insan ne yapacak bilemiyor ama sana ne aldir diyebilirim ne de aldirma bunu kimsede soylemesin zaten yasayanin içinde bu acı allah hakkinfa hayirlisini versin. Yardimcin olsun.

Allah yardımcın olsun Allah sabır versin hakkında en hayrlısı olsun inşallah RABBİNE sığın O sana doğruyu gösterir

saol ama malesef sadece down sendromu çıkmadı
öyle olsaydı aldırmayacaktım ama böbrekleri filan çok kötü durumda
bir de doğum gelmiş malesef
doğum başlarsa ikinizin de kurtulma ihtimali çok düşük dedi dr
Allah yardımcın olsun Allah sabır versin hakkında en hayrlısı olsun inşallah RABBİNE sığın O sana doğruyu gösterir

amin

Bir sorun olsa neden aldiralim canim onca zaman tasimisin hayalini kurmussun allah yardimcin olsun bendede bir cok anomali vardi dogduktan sonra ise ultrasonda gorunmeyenlerde çıktı maalesef cok zor yaşadıkların allah sabrını versin. Bol bol dua et icimizdeki yangina bir tek o iyi geliyor

amin Yüce Rabbim böyle hayırlı görmüş
malesef annesiyle yaşayabileceği ömür bu kadarmış
çok ısrar ettim dr hiç mi ihtimali yok diye
yok dedi

amin Yüce Rabbim böyle hayırlı görmüş
malesef annesiyle yaşayabileceği ömür bu kadarmış
çok ısrar ettim dr hiç mi ihtimali yok diye
yok dedi
Ömrü bu kadarmış canim hersey allahtan ona sigininca kabul ediyoruz yoksa delirmemek icten degil. Ne durumda dogupta yasayan var insan bir umut bekliyor doktordan ama olmayinca offf allahim sabir versin ya dogsa ve hemen bir suru ameliyata girse kötüyü düşünüp kendimi avutuyorum ben. Elimizden bisey gelmiyor.

Benim biricik kardeşim down sendromlu. O kadar sevgi dolu ki. Annem hep der iyi ki doğurmuşum diye. Rabbimin imtihanı ama o kadar güzel bir imtihan ki. Üzmeyin lütfen kendinizi. Hatta kardeşimin resimlerini koyayım.

Bu da monica ile david :)

Bir de ben mutlu bir down annesiyim adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim :)
Onlar bizim meleklerimiz. İnanın anlayacaksınız bu şoku atlatınca ne kadar güzel olduklarını :)

Sitenin affına sığınarak bir link vermek istiyorum :)
http://www.youtube.com/watch?v=5xBNvQi85cs&list=LLYaN_s3gsIZfiNCr_2vMlCw&feature=share&index=35 bu videoyu izleyin :)

dr doğma ihtimali yok dedi cnm
doğsa da yaşama ihtimali yok dedi.dr yalvardım hiç mi ihtimali yok diye dr malesef dedi
ilerletmek ikinizin içinde sakıncalı dedi

cnm maşallah Allahım nazarlardan saklasın
sadece down sendromu olsaydı bende aldırmayacaktım
ama yavrumun o kadar problemi varmış ki

bence sen asla aldırma hepsi bizim için bir sınav bebeğin içindeki caını varken hiç bişey yapma yüce rabbim şifa versin meleğinde hiç bir sorun olmasın

bence sen asla aldırma hepsi bizim için bir sınav bebeğin içindeki caını varken hiç bişey yapma yüce rabbim şifa versin meleğinde hiç bir sorun olmasın

doğum gelmiş dedi dr başlarsa ikinizi de kaybederler dedi
sen devam ettirmekle ynlış yapıyorsun dedi
off bebek çok kötü durumdaymış

Ben çok özür dilerim Down sendromunu görünce direkt atladım Çok çok özür dilerim dikkat etmem gerekirdi Allah size hayırlı, dünyaya katkıda bulunacak , arkasından size dua ettirecek ,akıllı, zeki bir yavru nasip eder inşallah . Rabbim size ferahlık verir inşallah.

Reactions: 2k1
Canım önce üzüldüğümü belirtmeliyim.Allah yardımcın olsun zor bir süreçten geçiyorsun.Daha sonra ise aklıma yurt dışında izlediğim bir kısa film geldi.O film de down sendromlu ve engelli doğan çocukları gösteriyordu.Sonunda çıkan yazı beni çok etkilemişti."O asla hata yapmaz!" diye.Buradaki "O" tabi ki yüce yaratan.Çok doğru Allah hata yapmaz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Reactions: 2k1
yüce rabbim yardım etsin doktorlar zaten hep kötü konuşur korkma hakında hayırlısı olsun

bitti herşey bitti...

Cnm benimm oladar uzuldumki anlatamam uzun zamandir girmiodum girdim ve sokk oldum omru okadarmis canim berende allah alanda rabbim hayirlisini versin oncelikle dua ett yapilacak birsey herseyden eminseniz en dogru karar sizin rabbim ve yar be yardciniz olsunn inssss

Saol cnm ama malesef bitti rabbim onu benden daha çok sevmiş ben kavuşamadan toprak kavuştu yavruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…