- Konu Sahibi kelebekim35
-
Benim artık dayanabilcek gücüm kalmadı.gözlerim dolu dolu oluyor hep..
Ünv kazanmak için bekledim çünkü tüm değişimler bana denk geldi..
Ünv hayatımda içinde olmak istemedeiğim rekabet ortamı vardı(((
Şimdi iş konusunda sıkıntı..
Aşk konusunda çok kadersiz ve şansızım...
Bir türlü ayakalrımın üsütüne basamıyor ,huzur bulamadımm..
Kendi kendime diyorum ben bu kadar kötü bir kulmuyum ,çok mu günahım var acaba ..Hep sıkıntı sıkıntı ....
İnsanları kırmamaya özen gösteririm,haddindne fala mütevazı oluyorum,insnaları seviyorum ,Allah istemediği şeylere özen gösteriyorum bilmiyorum nenden böyle..
Her işi tıkır tıkır gidenlere çok imreniyorum ben nerde yanlış yapıyorum acaba diye
Kendinize "Neden ben?" diye sürekli aynı soruyu sormayın en başta.
Başkaları ile kıyaslamayın ve kanaatkar olup elinizdekilerle yetinmeyi bilin.
Hayat bir sınavdan, yarıştan ibaret.
Herkesin yarışı da kulvarı da farklı.
Böyle düşünmeyi deneyin .
Daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz.
bazen hayatta her istediğim olmasını istediğimiz zamanda olmuyor ve bunun mutlaka bir sebebi var, bak senin hikayende de şunu gördüm ki sen kuzenin ve kaynın arasında bir hayra sebep olup onların evlenmesine vesile olmuşsun o senin kuzenin yani kardeşin sayılır, kaynınla evlenince eltin oldu ama sanki 2 kız kardeş iki erkek kardeşle evlenmiş gibi olmuş ne kadar güzel bişey bu, başka bir aileden olsa belki samimi olmazdınız kimbilir ama et tırnaktan ayrılmaz sen de vizeni alınca mutlu yuva kurup yurtdışına gittiğinde, ailenden biri var belki aranız daha da düzelir gidip gelirsiniz birbirinize, çocuklarınızı birlikte büyütürsünüzMerhaba arkadaslar ben 4 senedir nişanlıyim nisanlim ve ben severek nisanlandik 2008 senedinde cok mutluyduk benim kuzenim var Sibel adında onunla küstük ozaman nisanım olcak diye beni tebrik etti barıştık cok tatli gelmisti gözüme sımsıkı sarıldı cok mutlu olmuştum oda sevgilisinden ayrilmis biraz sohbet etmiştik benim nisanlim Almanya'da yasiyor ve bende almanca öğrenmek zorundaydim hergün telden konusuyorduk birgun ben kayimi tele cagirdim bir kiz var cok iyidir tatlidir seni seviyor dedim oda tamam konusuruz dedi numarasini ver yok teli onun dedim benim telden yarin konusun bize gelcek dedim ok dedi kayinimla sibel kizada kayinim seni sevmis begenmis dedim onlara yalan söyledim benim telden konusmaya basladilar 1 ay böyle devam etiler nikah yapmak zorundaydik 2009 senesi izine geldi nisanlim ve kayinimda kizi görmek icin geldi nikah yaptik bu arada ben almanca belgemi aldim vizeye verdim bir buçuk ay sonra ret geldi esimin atlı yetmedi 1 sene gecti bu arada kayinimla kuzenimde işi pişirdi pc den konusuyorlardi kıza babası teli yasaklamisti çünkü erkeklerle konuşmasını istemiyordu neyse benim vize ret geldi ikincisindede esimin aylığı evi yetersiz geliyoducok ağlamıştım kuzenim olan kızın yanina gittim ve bana karsı soğuk gelmişti havalanmisti baya bana ihtiyacı yoktu artik ben bunlari ayırmaya çalıştım beceremedim olmadı asik olmuştu kayinim kiz çakmadı ama daha souk davranmaya başladı ve ben ona küstüm ve ona demedigimi bırakmadım oda sessiz kaldi dinledi 2010 senesinde 8,ci ayda söz yapmak istedi kayinim benden idin aldı kuramadım verdim boynunu büktü yengecigim aşığım dedi tmm canim benim yap dedim ama gelmemi bekleme ok dedi söz yaptılar 2011 senesinde yine vizem ret geldi bunlar Nisan yapmak istedi buna hayir dedim ve nişanlım beni ikna etmeye basladi bizi bekliycekler dedi sadece Nisan dedi hayir ya biz ya onlar dedim nisanlim kardesinin mutlulugunu seçti bende ayrıldım boşandım yaz geldi bunlar Nisan yapti biz ailecek gitmedik çünkü o kızın babası bana küfür etti ve evimizin karşısında Nisan yaptılar nisanlim cok mutsuzdu oynamamış ağlamış benle barışmak istedi Nisan'dan sonra bende barıştım o kızın vizesi cikti 1 ayda hemde Alman vadatdasi olmus kayinim zorluk yasamadılar bizde nikah yaptik yeniden onlar sibeli aldi götürdü Almanya'ya kina yaptılar dugun oldu ben hala daha nisanliyim onun dün kizi bile oldu 2 görümcem var aram iyi ama Sibel ile daha iyi onlar çünkü hala oldular ilk kez onun sayesinde ben kiskansamda yapacagım bisey yok 1 ay sonra vizeye vercem cikar inşallah bu arada ben cok vijdanliyim bunu anladim doğuruyor diye eltim uyuyamadim bunu görümcemle paylastim oda hemen yengesine demis oda saolsun demis sevinmiş yenge diyor görümcem yengem cok sevindi sen onu önemsedin diye diyor bende ses cikarmadim
başkalarının hayatlarının zorluğu hakkında bir bilginiz var mı? yanlış anlamayın eleştirmek için söylemiyorum ama hayat kimseye kolay değil ki. gerçekten değil. mesela sınav sisteminin zorluğundan bahsediyorsunuz bir de o sınava giremeyen hazırlanamayan buna izin verilmeyen aileler var.
aşkta şanssızım diyorsun, gerçekten aşık olup doya doya mutlu olan insanlar ne tür sınavlardan geçtiler haberin var mı
insanlar güldüklerinde bazıları için o gerçekten büyük bir şans. bazıları içinse bir maske.
bazılarının hayatı seninkinden daha zor. bir çoğumuz ise aynı senin gibi yaşıyoruz.
çoğu kişi sadece gururunun ardına sığınıp öyle dğeilmiş gibi gösteriyor.
ha bir de unutmadan bir çok kişi anının kıymetini biliyor ve ona göre yaşıyor cidden.
bu bence kuzeninle ya da kıskançlıkla alakalı değil nişanlınla alakalıTSK ama ben pek iyi oldugumu düşünmüyorum şu kıskançligi burakamiyorum fesatim galiba hergece agliyorum vizem cikmiyo herkez gidiyo ben sap gibi bekliuorum nisanlim burda yasaya bilseydi ben dünyanin en mutlu insani olurdum galiba kizdigim konu ben ayarladim birbirlerini sevmiyorlardi ben salak gibi kendi gemimi durdurup baskasinin gemisini yüzdürdüm tamam kuzenim ama babasindan nefret ediyorum bana kufur etti kızına kayinimi ayarladım diye simdi bal kaymak ile besliyo ama damatini neyse kayin babamada kıziyorum büyük oglu nişanlı küçük oglunun arabasi olmasi gerek audi hemde cocuk geldi ev tutalım sibele bizle yasamasın rahat etsin diyor bana gelince cadı gelinim ben senden ayrilamam bizle yasaycaksin diyor nisanlimda onayliyor
bir ara bunları ben mi yazdım dedim :)) aynı dertler yıllardır ben de de var ama inançlı biri olduğum için biraz daha farklı bakabiliyorum.ahh şu sınavlar her girişimde bişeyler değişti hatta son sınavda sorular falan iyice değişmişti ki ben de çok çalışmıştım,yine hayal kırıklığı yani :) hayallerim bile allahım evim olsun arabam olsun değil de iyi bir işimin olması :) birgün bizimde yüzümüz güler inşallah allah başka dert vermesin dermansız derdi olan o kadar çok ki.sınav dünyası bunu bir kere daha yazmıştım ama tekrar yazıyorum ben çok rahatlıyorum bu sözde ALLAH KULLARINI İHMAL DEĞİL, İMTİHAN EDER hayırlısı olsun inşallah gün doğmadan neler doğar üzme kendini
Herkesin böyle zamanlardan geçmişliği vardır
İsyan etmemek gerek, Rabbim sevdiği kula çektirirmiş.
Bunların hepsi bizim imtihanımız Rabbim sabrımızı ölçüyor belkide zorluklarda ona isyan edip etmeyeceğimizi görmek istiyor belkide bilemiyorum.
Şunuda unutmamak gerekirki 'Her Şer'de bir hayır vardır.'
Belkide bunlardan sonra daha güzel günler seni bekliyor umutsuzluğa kapılmamak gerek.
Her durumda şükretmeyi bilmeliyiz.
Bilmiyorum yardımcı olabildimmi ama yazmak istedim :26:
Rabbim yardımcınız olsun.
Kuran ve Mesnevi oku eğer istersen ve vakit bulabilirsen.Kuran iç huzuruna, mesnevi zihnine yaracaktır.Zorluklardan geçen hevesler kalıcı olur
İnan kimsenin hayatı mükemmel değil, mükemmel görünenin/bilinenin de değil.İlla bir sıkıntısı var her insanın.Sen içini ferah tut, pozitif ol her daim.Er geç mutlu olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?