Hayat her anımda zor mu olmak zorunda???

nişanlın da kendince haklı ama baban da haklı
zira aileler her zaman çocukları iyi olsun ister ama sen evlendin ve eşinin ailesiyle yaşamaya başladın diyelim
2 yıl sonra ayrı eve çıkacağının garantisi yok para birikir mi o da muamma belki sizin kazandığınzla ev geçinecek bi de öyle bak olaya
ha tabii eşinin ailesi çok iyi insanlardır bir ömür yaşarsın bişey diyemem çünkü herşey bizim için herşey mal mülk para pul değil ama yeni evlencek bir kız da kendi ayrı evim olsun içini istediğim gibi dizayn edeyim diye düşünür
aileni de dinle, sevdiğinden vazgeç demiyorum sadece ailenin dediklerini kulak arkası etme aklının bir köşesinde bulunsun dedikleri
bu arada zekisin diye bana mı dedin?

liliy86 aslında benzer şeyler hayatımızdaki dönem..Ama sen en güzel pozitif bakabiliyorsun hayata ne mutlu sana...Güzel çok güzel düşüncelerinizi için çok sağol...Ne g
zel bu düşüncelere sahip ve bu şekilde yardımcı olabilen güzel insanlar görünce çok mutlu oluyorum.Mutlu kalın hep huzurla:))

Evet canım bu aralar başladım mesnevi tarzı manaivi içerikli kitaplar okumaya...
Sabır lazım Teşekkür ederim güzel düşüncelerini için :))
canım dediklerini öyle iyi anlıyorum ki... hani laf olsun diye değil gerçekten anlıyorum
çünü ben de aynı süreçten geçtim ara ara yaşıyorum aynı sıkıntıları...
ama inan bazen Rabbim bizi sınıyor, bağlılığımızı test ediyor da diyebiliriz
zira sabır ile olgunlaşıyor insanoğlu, eğer herşey güllük gülistanlık olsaydı, yaşadıklarımızdan, tecrübelerimizden birşey öğrenir miydik? en güzel öğretmen tecrübeymiş hayatta...
isyan değil bu, sadece hayatı sorgulama, herşeyin üstüne üstüne gelmesi ve bunların altında kendini sıkışmış hissetme duygusu...
bundan kurtulmakta, bir oh çekip Allahım sen bilirsin demek ve olayları akışına bırakmaktan geçiyor
sabır sabır sabır... bize çok zor geliyor sabretmek, sabır da nereye kadar diyoruz bazen çünkü istediklerimiz olmuyor çabaladıkça hayal kırıklıklarımız artıyor ama yine de yaşıyoruz demek ki daha yaşayacak ömrümüz var madem öyle o halde zamanı üzülüp ağlayıp boş yere geçirmek yerine, çözüm yolları üretmek gerek
bak ne mutlu kitapla manen kendini tedavi ediyorsun
işte yaşanan zor zamanların bize getirileri, tedavi yollarını da aramamıza vesile olmasıdır aslında...
Rabbim gönlündekilerin hakkında hayırlı olanlarını sana nasip etsin
sevgiler...

Cok tesekür ederim okadar ihtiyacım vardiki anlatmaya yaşadıklarimi ailem haklı sende haklisin ablalarında haklı Herkez aynı seyi söylüyor beni tanıyanda tanımayan sende inanamıyorum sanki ablam,annem gibi konuştun bu senin Zeki oldugunu kanıtlıyor iste

yaşadıklarımız aynı ve ben de aynı olduğunu düşündüğümden yazdım zaten
hayatta çok şey var yaşanan... bizim yaşadıklarımz belki onların yanında devede kulak....
hayatımda birçok yönden sorunlar yaşadım sadece iş ve eğitimle alakalı değil, sağlık sorunlarım da oldu ve ömür boyu da dikkat etmem gerekiyor, başka sorunlar da yaşadım
ama sonunda hep hayata sıkı sıkı tutunmaya çalıştım çalışıyorum
zaman herşeyi bizden alıp götürmeden, biz zamanımıza birşeyler katalım
okuyalım öğrenelim paylaşalım
ben kkya yazmaya başladığımdan beri daha çok okuyup araştırıyorum çünkü bir soru soruluyor merak edip cevabını öğrenmeye çalışıyorum hem soru sorana yardım için hem de kendime birşeyler katmak için... belki o bilgi hiç ummadığım bir zamanda işime yarar kimbilir?!
burdaki hikayeleri oku göreceksin ki bizim sorun dediğimiz şeyler aslında o sorunların yanında hafif kalır
kısaca,
bu hayat senin, hangi yolu seçersen o yolda ilerlersin hayatta mutlu olmak için önce sınanmak lazım
cefa olmadan sefa olmaz
sevgiyle kal...

estağfirullah
sadece yazdıkların hayatta hepimiz yaşayabileceği şeyler ve ben de kkda çok hikaye okudum, reel hayatta çok gözlemledim, biraz da psikoloji-sosyoloji ile ilgileniyorum belki bundandır yani zekilikle alakası yok
hayattan öğrendiğim birşey varsa o da ailenin çok önemli olduğu...
ne kadar tartışırsan kavga edersen et, herkes kenara çekilip seni yalnız bıraktığında, sığınacak tek limanın ailen oluyor
anne koşulsuz sever, şefkatiyle sarar sarmalar, baba daha sert durur belki ama o da kıyamaz evladına, hele ki babalar kızlarına hiç kıyamazlar
abla-abi de birer küçük anne-babadır onlar da koruyup kollama iç güdüsüyle kardeşlerine zarar gelsin istemez
sen ailene iyi kulak ver
Rabbim güzellikler nasip etsin sana, ama hayırlı olanlarını

hayat her ne kadar zor olsa da yaşadığımız hergün için şükretmeliyiz , illa ki bir gün o güzellikler seni de bulacaktır canım

Uuuuu babam cok sert gülmez kiskanc onun yüzünden cekingen büyüdük halamin kizi var ist yasiyorlar o biraz konuskan babamla babasinla konusa biliyo cat cat ona babam bayiliyo ama bizi öyle yetistirmedi göz göze geldikmi sus demek dogru dur demek oluyordu ama iyidir yinede tokat atardı eskiden çocukken oda uyutmazmış vurdu diye anlamlar iyi ama onlar evli kardesim bile evli bana aciyorum sana dedilermi yıkılıyorum odamda ağlıyorum gizli gizli Peki ben nişanlımı bırakırsam ona arkami dönmek gibi olmuyormu sonuçta sonsuza kadar seninleyim dedim.ben birini sevdimmi ölümüne giderim arkadas Yada eş farketmez..babama komsular sefer kızlarınin içinde sevgi güzel ama en sanızda o be derler onun babamda dediki Onun kafasi olsaydı kraliçe olurdu kafa yok onda dedi haklı belkide neyse iyi geceler hakiki helal et öpt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…