Hayat hikayem derdim

aslihan13678

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2025
8
-7
1
20
2022 de eşimle sevgili olduk 2024 yılında evlendik akraba yoluyla tanıştık ama ben eşimle nişanlanmadan önce olmasını çok istiyorumdum hemen nişanlanalım evlenelim ama nişanlandıktan sonra biraz soğudum sonra evlendik çocuğum oldu 9 aylık ısındım neyse gelelim konuya eşim kız kardeşlerine ailesine baya düşkün bende düşkünüm ama benim sebebim var 3 kız kardeşiz bitane kardeşim Ankarada evli biride oluyor dersten başı kaldırmıyor annem babam yanlız kalsınlar üzülsünler istemiyorum benim kız kardeşim Ankarada yaşıyor eşimin kız kardeside orda yaşıyor yaklaşık 3 senedir eşimin kız kardeşi orda benimde kardeşim 15 gündür oraya gitti yeni evlendi hani şey dedim esim işte kışın oraya gidelim hem benim kardeşimi görürüz hemde seninki dediği şey şu benim kardeşim 3 senedir orda annemler kardeşlerim derler ki senin kız kardeşin 3 senedir orda gitmedin bikere ama baldızın gitti hemen gidiyorsun bende ne alaka dedim hani fırsatımız olmadı iş
oluyordu ama hani bende kesin gideriz demiyorum misal olarak söyledim haklı mı haksız mi kestiremedim. 9 ay önce doğum yaptım tek başıma olduğum için annem evine getirdi beni çocuğum biraz büyüyene kadar yardımcı oldular baktılar bende rahat nefes alabildim çayımı sıcak içtim uykumu alabildim 3 ay orda kaldım kaynanam bikere bile annemi aramadı doğum yaptığım zaman bile annemi aramadı nebilim gelinim nasıl torunum nasıl Allah senden razı olsun ikisininde bakıyorsun vb. şeyler ama eşime söyleyemiyorum her ne zaman bu tarz konular açılsa illaki tartışma çıkıyor artık çok sıkıldım hiçbir şey söylemiyorum ve cimride hani tamam insan bişeyler için çabalar tabi ama 3 ün 5 in lafını yapıyor bende hiç öyle bi insan değilim fiyata bakmam yani tabi para kolay kazanılmıyor ama yinede yani para içinde ölecek değilsin
Kaynanam yaklaşık 2 3 aydır beni aramamis sürekli benden bekliyor ee bikerede sen ara oğluyla sürekli konuşur ama benle değil.
Olumlu yanlarınıda anlatımki karşılıklılık olmasın evlendiğimizden bu yana eşim hicbirsyeime karışmaz dışarı çıkmama olsun ailemle yanlız bi yere gitmeme olsun ailemle şehir dışına çıkmama arkadaşlarımla gezmeme yani ne istersem hayır demedi aileme karşıda saygılı saygınlık görmedim bu zamana kadar ilk basta istemiyordu (babam tarafından) çok söz de işitti ama yinede saygısızlık yapmadı tabi bende aynı şekil biraz uzun oldu ama anca anlatabildim.))

Sonuç ? Hiç bir yere gitmene karışmayan kocanı niye kardeşin için ankaraya götürmek istiyorsun, ailen giderse ya da tek başına git işte. 3 yıldır kardeşini görelim dememişsin 15 gündür evli kardeşin gidince aaa Ankaraya gidelim senin kardeşini de görelim diye ayak yapıyorsun.

Ne alaka insan eşiylede gitmek ister ki ben geçen senede dedim eşime gel Ankara'ya gidelim diye kendisi istemedi hayır işim var dedi

Yooo aslında anlatamadın ama diğer yorumlardan biraz bir şeyler çıkarabildim.

"
benim kardeşim 3 senedir orda annemler kardeşlerim derler ki senin kız kardeşin 3 senedir orda gitmedin bikere ama baldızın gitti hemen gidiyorsun"

Eşin o kadar haklı ki.

Bir de

"eşim kız kardeşlerine ailesine baya düşkün bende düşkünüm ama benim sebebim var"

İnsanın kardeşini sevmesi için sebep mi olması lazım Allah aşkına bu ne biçim savunma? Eşinin de sebebi varmış ki o da düşkünmüş kardeşlerine. Bir de böyle düşün

Son düzenleme:
Esinizin annem soyle der vs diye korkmasi yanlis evet ama sizinde daha kendinizi asiri uyanik sanip gidelim ikisini de gorelim lafi asiri komik. Hic inanmadik . 3 yildir evlisiniz bir kere dememissiniz kardesiniz tasininca demissiniz. Ayrica adam size karismiyo etmiyo gidin ailenizle yalniz zaman gecirin iste ne guzel

O aramadı, bu sormadı vay efendim teşekkür etmedi. Kızına bakıyor diye bir insana teşekkür edilmesi gerektiğini düşünememiştir. Ben de olsam düşünemem, kendi kızı ya hani.

3 yıl adamın kardeşine gitmediyseniz 15 günlük evli kardeşinize de gitmeyin bir zahmet. Zaten 15 günlük evli insanların evine gidilmez. Ayıp.

3 ay çocuğu karısı evden uzak kalan adam sesini çıkarmıyorsa siz de bazı şeylere sesinizi çıkarmamayı öğrenin.

Bir dakika yanlış mı anlıyorum, senin annen, yani öz annen sana ve torununa bakıyor diye, kayınvaliden arayıp annene teşekkür mü edecek? Nasıl besleniyorsunuz söyleyin uzak duralım. Akıl var, mantık var, kadın niye teşekkür etsin annene. Sorun aramak için didinip duruyorsun sanki.
Eşin ayrıca kardeşine gitmemiş 3 sene, senin kardeşinin yanına gitmek istemeyebilir. Yeni evlilerin evine gitmeyin onlar çağırsa bile. Ayıp olmasın diye çağırıyorlar ama olmaz.

Aynen ya. Yeni evli kadının evine gidip rahatsız edecek bence amaç o. Baştan sona art niyet!

Siz halsızsınız. Böyle evlilik mi olur. Evlenmeseydiniz aile aile diyorsanız

Ben bu kısma takıldım. Konu sahibi siz çalışıyor musunuz? Para ne şartlarda kazanılıyor biliyor musunuz diye merak ettim. Çünkü bence cimri insan dışarıda harcayacaginiz parayı düşünür o kadar gezmeye gitmenizden rahatsız olur. Eğer yanlışım varsa düzeltin ya da cimriliği örneklendirin anlayalım. Günümüz ekonomisinde tek maaş ile geçinmek hoc kolay değil hele de çocuk varsa.
Dediğim gibi yanlışım da olabilir eğer öyleyse düzeltebilirsiniz

Sahra çölünün ortasında havadan nem kapmak diye buna derim.

Kendi ailesini göklere çıkarıp eş ailesini yermek için daha neler bulurum diye çetele tutuyorsunuzdur siz.

Yetmemiş fiyatına bakmadan alışveriş yaparım ama kocam üçün beşin hesabını yapar diyorsunuz.
Bildiğiniz tek maaşla ev geçindirmeye çalışan adamı cimri ilan etmişsiniz ya helal olsun valla.

Bir üye bu kafaya ulaşmak için ne yiyor ne içiyorsunuz diye sormuş. Ayrı bir premseslik seviyesi sahiden bu, öyle olay ulaşılmaz yani.

gelinime torununa bakıyorsun diye teşekkür mü etsin diye beklediniz:))
bunca gereksiz beklentiyle mutlu olmanız çok zor ya yapmayın bunu kendinize.

Yana yakıla istediğiniz adam,hevesle koştuğunuz evlilik işte bu kadar.Ailesinden kopmayı becerememiş iki kişi evcilik oynuyor.Ben tek başıma 3 tane doğum yaptım bir kere anneme gideyim orada çocukla kendime baktırayım demedim Kırdım dizimi kocamla el ele verdim baktım,yeri geldi hazır çorba yaptık içtik ,yeri geldi dışardan söyledik ama bebeğimi aylarca eşimden mahrum bırakmadım.Nalıncı keseri gibi hep bana hep bana olmaz......

Geçen sene söyledim eşime gel gidelim isim var dedi hani 2 3 günden bişey olmazdı kendi gelmedi

Valla açık konuşmak gerekirse çocuğu da aldı anasının evinde yaptı doğumu 3 ay da kaldı diye darılmıştır. Türkiye’de yaşıyoruz kimse kendini kandırmasın. Kendi evinizde yapsaydınız belki sizin tabirinizle size bakmaya o gelecekti. Ayrıca kardeşinize gitme konusunda da eşiniz çok haklı. Kaba tabirle siz kimi yiyorsunuz derler adama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…