Hayat kendini tekrar ediyor

Meyracc

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2018
823
1.490
63
40
İstanbul
Kimseyle konuşamıyorum buda dert mi diyebilirsiniz ama korkularım gerçek oldu. 8yıl önce ilk çocuğuma hamile iken durumumuz pek parlak değildi. Üstüne üstlük eşim iki kere işsiz kaldı. Kv kp. Bakamayız diyince(durumları iyi diğer iki eltim yanlarında herşeyini karşılıyorlar) 4,5aylık gebe halde eşimle baba evine döndüm(farklı şehirde oturuyorlar) . Eşim çalışkan efendi biri boş durmadı İstanbul da iş buldu 1.5yıl sabah işe git eve dön, yorgunluk yıpranma sonucu İstanbul a geri döndük. Zor ve sıkıntılı bir gebelik geçirdim bu arada hep serumlarla yaşadım.
Sonra işler düzeldi ben işe girdim durumu düzelttik derken kıza bakıcı bulamayınca işten ayrıldım. 8 yıl çocuk istemedim bu korkular gerçek olur tekrar aynı şeyleri yaşarız diye. İşe girmeyince tekrar gebe kaldım. Ama hayat kendini tekrar ediyor. Eşim işsiz kaldı.atölye açtı ama ekonomi VS derken yine sıfıra geri döndük Eskisi gibi genç ve güçlü değilim. Nefsim, beynim, kalbim hep isyanda. Eşim çok iyi ve çalışkan biri onu kırmamak için sesimi çıkarmıyorum ama yüksek bir yere gidip son ses bağırmak istiyorum.11 haftalık hamileyim pişmanlık duyuyorum Allah affetsin.hamile olmasam işe girer evi geçindirirdim. Eşimin işe girmesi benden zor 44yasında ben 34 yasındayım.
Neden burda anlattım kimseye diyemiyorum bu haldeyiz diye. Herkes süper biliyor. Kalbimdeki yükü bide ailelere yükleyemem hasta ve yaşlılar.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin . Dara düşmek insan içindir ara ara herkesin başına gelen şeyler bunlar . Eşinizin deneyimi var diye iş bulur. Siz kendinizi üzmeyin.
Hiç birikim yapmadınız mı acaba ? Belki bir süre idare eder

Birikim yapacak kadar kazanmamız nasip olmadı. Düğün borcumuzu bile bitireli ıkı yıl oldu. Var olanda kira ev masrafı derken tükenmek üzere. Zahmetsiz Rahmet olmaz biliyorum ama isyan ettiğim için utanıyorum. Kızıyorum kendime.

İsyan etme lütfen merak etme kısa sürede toparlanırsınız. Belki hamilelik ilerleyen e kadar sizde iş bakabilirsiniz

Zor zamanlardan geçmişsiniz ve geçiyorsunuz
Geçim sıkıntısı zor gerçekten
Eşiniz günlük, haftalık işler de baksın ki evi çekip çevirebilin
Gerekirse inşaatlarda falan bile olabilir

baba evine döndük derken kendi ailenizin yanına mı yerleştiniz anlamadım o kısmı. eğer öyle ise çocuğunuza bakabilirlerdi? onlardan maddi olarak bişey gördünüz mü?

insanlar işsiz kalıyor suçlu yine kv kp. ben de bunu anlamıyorum. iki elti yanlarında demişsiniz, e onlar varken bi üçüncü de siz çıksanız belki bakamayacaklar. adamlara da yazık. besle büyüt ama 44 yaşında senden medet umsun...

Hepinize teşekkür ederim.normalde sakin yapım var bugün Dr gittim doğum martta bizim ssk ocakta bitecek bunu düşününce duygu yoğunluğu oldu.

Bence yanlış düşünüyorsunuz.insanin ne zaman dara düşeceği belli olmaz.bu 44 de olur 54 de.anne baba da her zaman elinden ne geliyorsa yardımcı olmalıdır.belki bu yardım yuzde yüz herşeyi karşılamak olmayabilir.ama bir laf var akmasada damlamak diye.benim iki evladım var.sorgusuz yanlarında olurum yaşları kaç olursa olsun diye düşünüyorum

Hayat zor.

Eşiniz iş arasın bir süre belediyelere falan da başvursun sizde home ofis calışmaya devam edin. Inşallah düzelir durumlar geçer bugünlerde

Evet annemler 1.5yıl baktılar şimdi bile gel bakalım derler. Kv kp isyan etmedim hiç eşimi üniversite okuttuk diye hiç bir masraf ödemediler düğün borcu dahil. Durumları gayet iyi üç aile yan yana kp dairelerinde yaşıyorlar. Çalışıyor durumları abilerinde iyi ama kp kira gelirleri var diye doğal gazı bile ödetirler. Bana bakın demedim ama bir kez yalvardım babamın evine göndermeyin evlerinin bodrumunda yaşarım sesim çıkmaz dedim. Elalem ne der diye kabul etmediler. Üstüne üstlük babam bakarken biz cennetliğiz çocuğumuzu size yolladık bağrımıza taş bastık diye babamın yüzüne söylediler. Tek çıkılan eve 3 kişi dönmek ağır yük yaşamayan bilmez.

Ah birtanem, Allah yardımcınız olsun.
Dikerim bu zor günler tez zamanda geride kalır.
Lütfen artık olumsuz düşünme, olumsuz düşünceler birbirini çekiyor, aynı şekilde güzel düşünceler de...
O sebeple lütfen güzel şeyler hayal et, umut et...
Allah rızkınızı artırsın inşallah

Amin cümlemizin inşallah. Bugün dolup taşma günü oldu. geçecek inşallah.

Hayat zor.

Eşiniz iş arasın bir süre belediyelere falan da başvursun sizde home ofis calışmaya devam edin. Inşallah düzelir durumlar geçer bugünlerde
İyi bir sanatkar ama çalıştığı piyasa durma noktasında herkes aynı yani. Başka işlere de bakıyorum diyor. bu ara heryer durgun tüm işsizlere Rabbim kuvvet versin ne diyelim

peki herkese bakarken eşinize ve size niye bakmıyolar, üveylik mi var?

peki herkese bakarken eşinize ve size niye bakmıyolar, üveylik mi var?
Hayır yok öz çocukları. Ben zaten yük olmak niyetinde değilim. Dediğiniz gibi bakmak zorunda değiller ama manevi olarak yanınızdayız hissi çok çok güzel olurdu. Kalabalıktaki yalnızlığımız azalırdı en azından. Yaşlıyız diye evime bile nadiren gelirler

valla bana ilginç geliyor her kardeşe bişey yapıp sizinkini ayırmaları, demek ki bilmediğiniz bişey var.

inşallah durumunuz düzelir. eşiniz acilen iş baksın. iyi kötü ayırmasın.

10yıldır bende çözemedim. Benimi istemediler diye düşündüğüm bile oldu.sordumda mantıklı bir cevap alamadım sevdıklerını soyluyorlar. İnsanların kendi doğruları var ne yaşanırsa yaşansın ona inanıyor. Bu konuları dusunmeyı bırakalı çok oldu. Strese bağlı çok ağır hastalık lar atlattım herşeyi affettim. Geçmişi bırakıp önüme bakıyorum ama böyle tökezleyince geçmişte tam ekran önüne çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…