Hayat mı pahalı yoksa ben mi fazla harcıyorum

PrudeGirl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2013
230
128
123
Ankara
Kızlar merhaba, yabancı bir şehire yeni atandım mühendis olarak(adana), maaşım 3000 küsür

1000tl kira ödüyorum, benzin gideri, telefon gideri elektrik gideri yemek gideri kıyafet harcaması, alışveriş filan derken elimde hiç bir şey kalmıyor, geçen ay utana utana ailemden 1000tl yardım aldım.

Yemek yapmasını iyi bilmiyorum bu yüzden hep dışarda yiyorum, birazda tatlıya pastaya çıkolataya düşkün biriyim, pastane harcamasıda baya oluyor.

Bugune kadar hiç ev geçindirmedim, ilk kez çalışıyorum, ailemle yaşarken ne kadar para harcadığımı hiç hesap etmedim, hayat gerçekten zormuş. Sizlerden şoka gireniniz oldumu aileden çıkıp çalışma hayatına girince? Ailemle yaşasam masraflarım yarı yarıya azalırdı

harcamalarına nekadar dıkkat etsende cıkacak olan para muhakkak cıkıyo
ev kırası 1000 oduyorum demıssın sence pahalı değil mı ?
veya kendıne bı ev arkadsı bulsan masrafların yarıya inecek
zaten gun içinde hep işyerındesın
sanırım evde sadece aksamları yemek yıyosun,ve yıne onuda dısarda yıyosun aksam yemegını olsun evde yapmaya calıssan
bekı kendını bıraz daha duzene koyabılırsın

ve yenı atandıgını soyluyosun vede benzın masrafından bahsedıyosun
demekkı bıseyer bırıktırebılıyosun kı araban var
bırde bu acıdan dusunmek lazım

merhaba. elbette hayat pahalı ona soz yok ama maasın gayet ıyıymıs, bence bu ısı kotarma konusunda bıraz zayıfsın ama daha once hıc ev gecındırmedıgını gozonune alırsak yakında alısırsın bence ılk aylarda bocalaman normal, keske daha uygun bır eve cıksaydın 1000 tl bana bıraz fazla geldı kıra ıcın, evde pratık yemekler yapabılırsın, en azından dondurlmus gıdaları ısıtma &makarna .6 patates vs kolay gelsın

Eşyaya para harcamak istemediğim için eşyalı ev tuttum, o yüzden 200-300tl yüksek kira ödüyorum, evde herşey var lcd televizyon ççamaşır bulaşık makinası.

Sanırım siz biraz lükse kaçmışsınız adana başka şehirlere bakış gayet ucuz bir şehirdir 3000 binlira maaş ile adanada birikim bile yaparsanız gayet rahatta geçinirsiniz.

Lüks bir harcamam yok aslında, kredi borcuna girmemek için eşyasız ev tutmak istemedim yoksa televizyonu bozdolabı filan cartı curtu en az 8-10 bin lira masraf, sonra başka şehire atanabilirim, yine masraf yine masraf.

Benzin zaten 5tl
Tek dışarda yemek yerim, o kadar, kıyafet olarak marka bazen alırım.

adana gibi bir yerde 3000 tl maaş oldukça iyi bence.

annem 2500 tl maaşla 2 çocuk okutuyor hem de istanbul'da.

bence ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız lazım.

biraz dikkatli harcama yapmaya özen gösterin zamanla alışırsınız hatta para bile biriktirebilirsiniz.

Cnm sabah aksam disarida yersen normaldir bak kk da cok guzel forumlar var ordan yardim alarak yemeek yaparak baslayabilirsim mesela

1000 lira tek kişinin yaşadığı bir evin kirasına göre biraz fazla ufak bi ev kiralayıp oturabilirdin içini döşenirdi bi şekilde .3000 tl iyi bi para herkesin yaşam standartları alışkanlıkları farklı fakat bununla ev geçindiren insanlar var yani sende yapabilirsin inan:) mesela dışarda yemek yemeği azalt pratik kolay yapılan bi kaç şey biliyorsundur kahvaltılık vs de olunca idare edilir bi yerlerden başla bence arkadaşım hayatın ne getireceği belli olmaz biraz birikimin olsun

tek yaşıyorsanız bulaşık makinesi falan şart mıdır bilemedim.. Allah Allah çözemedim ben..
Cnm sabah aksam disarida yersen normaldir bak kk da cok guzel forumlar var ordan yardim alarak yemeek yaparak baslayabilirsim mesela

dışarda yemek çok para harcatır anlayamazsınız bile.. biraz yemek işinden kısmaya çalışın bakalım. gelirinizi giderinizi düzenli bir şekilde yazın bi kağıda görün bakalım nerde sıkıntı var.. ona göre bir şey yaparsınızz. olmaz mı ? :)

Malesef 1 yıllık kontratım var ev sahibiyle, 8 ay kaldı, bitsin kontrat kesinlikle 1+1 eve geçeceğim.

eşyalı da olsa 1000 lira kira çok fazla çünkü orası Adana.İstanbul Ankara olsa neyse de bizim oralar ucuzdur.Eğer ille de o ev olacaksa yanınıza bir arkadaş bulabilirsiniz.Anlamadığım bulaşık makinasına ve lcd televizyona ne gerek var.Dışarda yemek isteyebilirsiniz evde kimse olmadığından ama bazen de evde yemek yapın.Hayat zaten pahalı,1 poşet şey alıyorsun,dünyanın parası tutuyor.Ben de bekarken hiç birikim yapamadım,şimdi pişmanım

Ben de 2500 tl ile idare edemiyorum ama ben hem 750 tl kredi hem 600 tl kira hem kredi kartı borcu ödüyorum. Borç ödemediğin halde yetiştiremiyorsan tasarruf yapmak için gerekli önlemleri almalısın. Daha az araç kullanmak, daha az dışarıda yemek gibi..

hayat gerçekten pahalı. Ama tek kişi olarak ayda 3000 ya da 4000 lira ile geçinememek bence asgari ücretle ev geçindirip bir de çocuklarını okutan insanlara biraz haksızlık gibi oluyor. Bakın ben de üniversitede öğretmenim ve eşimde öğretmen.. aldığımız para hemen hemen toplam 4000'i buluyor. Devletten bu reva mı diyorsunuz..elinizden geleni yapıyorsunuz bir yere gelmek için ama ancak geçinebilecek bir ücrete layık görülüyorsunuz. Biz de eşimle bu krizi aşabilmek adına bazı önlemler alıyoruz; mesela ne sigaramız ne de sık bir dışarı yaşamımız var. 40 yılda bir arkadaşlarla dışarı çıkıp bir şeyler yiyoruz..Öğrencinin önüne her gün kıyafetle çıkmamız gerekirken bazen aynı kıyafeti defalarca giydiğimiz oluyor..Utanıyoruz bazen elbet, diyorsun ki 18 yaşındaki veletin bile ayağında en pahalı ayakkabı, elinin altında arabası ben pejmürde bir şekilde okula gidiyorum..Araba kullanmıyorum. Öğrenciler de sanki çok para aldığımızı ve pintilik yaptığımızı düşünüyor olmalı ki " hocam kaç sene geçti hala bir araba almadınız, çok mu seviyorsunuz dolmuşları? " diye dalga geçiyorlar..Ama ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız..ve bu bizim kamçımız.Dışarıda bir çok insan 650 lira bile çocuklarının okutup evine aş götürebiliyorsa bence bu düşüncemiz bize biraz ders ve gerekirse vicdan azabı olmalıdır.

Arkadaşım bazı magzalarda özellikle adana ve mersin deki magazalarda kampanyalar oluyor yatak odası takımı,oturma grubu ve yemek odası takımları en fazla 3000 binliraya döşüyorlar 10 binlirayı biraz fazla çıkarmışsınız üstelik bazı magazalarda küçük lcd televizyonlar hediyedir.500 TL YE Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi var 50 tl set üstü ocak hatta 500 600 tlye buzdolabı bile alabilirsiniz üstelik kredi borcuna gerek yoktu taksitle bile alabilirsiniz toplasanız 10 binlira bile tutmaz tutsun tutsun en fazla 5 binlira olsun uygun olanları aldıktan sonra.Adanada spot magzalar bile var eşyalarını oradan bile alabilirsin o zaman daha ucuz tutar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…