Kızlar merhaba, yabancı bir şehire yeni atandım mühendis olarak(adana), maaşım 3000 küsür
1000tl kira ödüyorum, benzin gideri, telefon gideri elektrik gideri yemek gideri kıyafet harcaması, alışveriş filan derken elimde hiç bir şey kalmıyor, geçen ay utana utana ailemden 1000tl yardım aldım.
Yemek yapmasını iyi bilmiyorum bu yüzden hep dışarda yiyorum, birazda tatlıya pastaya çıkolataya düşkün biriyim, pastane harcamasıda baya oluyor.
Bugune kadar hiç ev geçindirmedim, ilk kez çalışıyorum, ailemle yaşarken ne kadar para harcadığımı hiç hesap etmedim, hayat gerçekten zormuş. Sizlerden şoka gireniniz oldumu aileden çıkıp çalışma hayatına girince? Ailemle yaşasam masraflarım yarı yarıya azalırdı
ve yenı atandıgını soyluyosun vede benzın masrafından bahsedıyosun
demekkı bıseyer bırıktırebılıyosun kı araban var
bırde bu acıdan dusunmek lazım
harcamalarına nekadar dıkkat etsende cıkacak olan para muhakkak cıkıyo
ev kırası 1000 oduyorum demıssın sence pahalı değil mı ?
veya kendıne bı ev arkadsı bulsan masrafların yarıya inecek
zaten gun içinde hep işyerındesın
sanırım evde sadece aksamları yemek yıyosun,ve yıne onuda dısarda yıyosun aksam yemegını olsun evde yapmaya calıssan
bekı kendını bıraz daha duzene koyabılırsın
Lüks bir harcamam yok aslında, kredi borcuna girmemek için eşyasız ev tutmak istemedim yoksa televizyonu bozdolabı filan cartı curtu en az 8-10 bin lira masraf, sonra başka şehire atanabilirim, yine masraf yine masraf.
Benzin zaten 5tl
Tek dışarda yemek yerim, o kadar, kıyafet olarak marka bazen alırım.
Cnm sabah aksam disarida yersen normaldir bak kk da cok guzel forumlar var ordan yardim alarak yemeek yaparak baslayabilirsim mesela
1000 lira tek kişinin yaşadığı bir evin kirasına göre biraz fazla ufak bi ev kiralayıp oturabilirdin içini döşenirdi bi şekilde .3000 tl iyi bi para herkesin yaşam standartları alışkanlıkları farklı fakat bununla ev geçindiren insanlar var yani sende yapabilirsin inan:) mesela dışarda yemek yemeği azalt pratik kolay yapılan bi kaç şey biliyorsundur kahvaltılık vs de olunca idare edilir bi yerlerden başla bence arkadaşım hayatın ne getireceği belli olmaz biraz birikimin olsun
kesinlikle değiştir evini aldığın gider yoksaMalesef 1 yıllık kontratım var ev sahibiyle, 8 ay kaldı, bitsin kontrat kesinlikle 1+1 eve geçeceğim.kesinlikle
Arkadaşım bazı magzalarda özellikle adana ve mersin deki magazalarda kampanyalar oluyor yatak odası takımı,oturma grubu ve yemek odası takımları en fazla 3000 binliraya döşüyorlar 10 binlirayı biraz fazla çıkarmışsınız üstelik bazı magazalarda küçük lcd televizyonlar hediyedir.500 TL YE Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi var 50 tl set üstü ocak hatta 500 600 tlye buzdolabı bile alabilirsiniz üstelik kredi borcuna gerek yoktu taksitle bile alabilirsiniz toplasanız 10 binlira bile tutmaz tutsun tutsun en fazla 5 binlira olsun uygun olanları aldıktan sonra.Adanada spot magzalar bile var eşyalarını oradan bile alabilirsin o zaman daha ucuz tutar.Lüks bir harcamam yok aslında, kredi borcuna girmemek için eşyasız ev tutmak istemedim yoksa televizyonu bozdolabı filan cartı curtu en az 8-10 bin lira masraf, sonra başka şehire atanabilirim, yine masraf yine masraf.
Benzin zaten 5tl
Tek dışarda yemek yerim, o kadar, kıyafet olarak marka bazen alırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?