Hayat mı pahalı yoksa ben mi fazla harcıyorum

Benim ailem hayatında borç kullanmamıştır, öyle büyüdüm, o yüzden hiç borca girmiyorum ne alırsam nakit alıyorum, kredi kartım bile yok, sanırım bu yüzden çok harcamam var.

bence daha yeni tek başına yaşamaya başladığınız için biraz tecrübesizlik yaşıyorsunuz
bende tek başıma kaldım bir evde 1 buçuk yıl , aylık giderim 1000 lirayı bulmuyordu.. ben öğrenciydim üstelik..
siz evde yemek yapmaya başlayabilir, daha az araba kullanabilir, ve en önemlisi evinizi değiştirmeniz gerekir !
1000 lira epey fazla.. bu kadar lüks yaşamak ilerideki hayatınız için birikim yapmanızı enegelleyecektir..

mesleğiniz hayrlı olsun :)

Canımm sen ne etmişsin öyle ya. Ben mezun olur olmaz İstanbul'da 2250 ile iş buldum ben de mühendisim. kutu gibi eşyasız, tek odalı, kocaman teraslı bir eve çıktım 400 TL idi kirası İstanbul'un çok merkezi bir yerinde. Metrobüse falan 2 dakika yürüyodum. Babam elime 2000 TL para verdi. Onunla acil eşyalarımı aldım. Spotçuları 2. elcileri gezdim. Arabam vardı benim de. Ama çok ihtiyaç olmadıkça hiç kullanamadım bana en çok koyan buydu. Benzin inanılmaz pahalıydı. Evde ışık yakmadan oturuyodum :) Bir tek sosyal yaşantımdan ödün vermedim. Ayda en az 500 TL de kenara attım.

Bence evini değiştir. Bi kere parasını ödeyip kurtulacağın eşyalar için aylarca fazla kira vermeye değer mi?? Bundan sonra daha dikkatli olurusn diye düşünüyorum. İlk ay sudan çıkmış balığa dönmüşsün :)

Kontrat bitsin evi değiştircem zaten :) Benzine gerçekten çok gidiyor.

Gören bu başlığı çok savurduğumu sancak ama inanın öyle değil, kullandığım telefon bile takoz gibi 6 sene önce aldığım nokia.

Öğrenciyim aynı zamanda ek gelirim var ama ve ben eminim ki problem bende gerçekten çok harcıyorum artık iyice gözüme batmaya başladı. Tek yaşıyorum ben de ve sizden biraz daha az ev kiram var üstelik eşyaları da ben aldım(İstanbuldayım kira ondan normal). Ben de gezmeye ve dışarda yemeye çok para harcıyorum. Öyle ki evleri birleştirmeyi bile düşünüyoruz sevgilim her gün yemeğini yapar çünkü:)

Ne desem bilemedim Ben de. Takipteyim forumu.

Bence birleştirin canım, bende öğrenciyken senin gibiydim, istanbulda okudum bende, ama kendi evimde kalmıyorudm özel yurtta kalıyordum tek kişilik odada, temizlik elektrik herşey yurt karşılıyordu, yani ev geçindirme hissine kapılmadım hiç, ailemin gönderdiği parada çok rahat yetiyordu.

şu an kira için yapabileceğin bişey yok en azından yemekleri evde yersen faydasını görürsün

Adanayı bilmiyorum ama semt nezih olur işine yakın olur vs gibi sebeplerden o kirayı veriyo olabilirsin, her gün dışarda yiyosan o sıkıntı bence, yavaş yavaş bişeyler pişirmeye başlasan hem ilerde faydasını görürsün hemde bi süre sonra dışarıya verdiğin paraya acırsın birikim bile yaparsın

sorunun sanırım henüz para idaresini öğrenememiş olman daha önce başına gelmediği için bocalıyorsun.zamanla alışacaksındır çünkü sürekli çalışıp elinde avucunda bir şey kalmayınca aklın başına gelecektir.ev arkadaşı zor gerçekten ama daha uygun ev bulursun kontratın bitince öğlen dışarda yiyorsun zaten akşamda evde geçiştirip pastane harcamalarını azaltırsan düzene girersin.dışarda sürekli yemek pastalar tatlılar bünyen içinde yararlı değil zaten çok çabuk kilo alırsın bunada dikkat et.

kuzenimde atandı tekniker olarak maaşı 2500 civarı ortalama 3 bini buluyor hatta ilk ay 4 bine yakın aldı
Evini ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzdü babası da 2 bin vermiş eline
2 aydır onla idare ediyor daha bitmemiş bile
2 aylık maaşı bankada yatıyor şuan sadecesiftah olsun diye 100 lira çekmiş gerek olmadığı halde :)
Marmara da bir ilde bu arada
3 +1 i 375 e tuttu eşyalıydı da

Kendinize bir ayar vermeniz gerekiyor. Mecbur olmadıkça araba kullanmayın. evde 10 liraya yapacağınız köfteyi dışarda 20 liraya yerseniz. Gerekirse aparatif beslenirsiniz çok fazla öyle bir şehirde 3 bin
Benim babam alıyor bin küsür üstelik çok rahat okudum ben o maaşla hemde kiraları vs ödedi

ben adanalıyım eger adana da 3000 tl ıle gecınemıyorsanız siz çok harcıyorsunuz demektir....

1000 tl ıle nerde oturuyorsunuz?

adana cok ucuz bır sehırdır 5 tl ye en alasından öğle yemegınızı yersınız....elektrik vs. bunlar en fazla ne kadar gelebılır kı çalısan bır ınsanın evine...

Adana kadar ucuz bir şehir bilmem ben. Her yönden gerçekten ucuzdur. 3000 TL ile rahatça geçinilir hatta birikim bile yapılır.

Maaşınız iyi.. sürekli dışarda yemek yerseniz, pastaların fiyatı da malum tabi yetişemezsiniz :) ufaktan öğrenmeye başlayın bence yemek işini.. tatlı yapmayı da öğrenirseniz ki çok kolay, hem dışarda yemek masrafından kurtulursunuz, hem de evlendiğiniz zaman yemek yapmayı biliyo olursunuz... :)

Arabanı ailen aldığına göre,ailenin durumu iyi herhalde.
Eğer öyleyse,senin sorunun,ailenin evindeki gibi yaşamak istemen olabilir.
Oysa sen daha hayatının ve kariyerinin başında birisin.
Yani bir anda herşeyin dört dörtlük ve eksiksiz olamaz.
Bazı şeylerden fedakarlık etmen gerekebilir.

Arabayı az kullanmaya çalışabilirsin.Toplu taşıma kullanabilirsin.
İşyerin uzaksa,evi neden uzak tuttun diyeceğim:)

Yemek yapmayı hiç bilmiyorsan,biraz öğrenmeye çalışabilirsin.
Hiç yapamam dersen bir sandviç,bir salata,üzerine meyve yersin tamamdır:)
İllaki hazır yiyeceksen daha uygun fiyatlı yerlerden paket alabilirsin.
Mesela yarım tavuk çevirme bile satılıyor veya lahmacun-pide seviyorsan olabilir.

Uzun bir süre giyim almadan idare edebilirsin aslında.
Neden dersen,yeni bir şehre gitmişsin ve orada kimse seni tanımıyor.
Yani ne giysen yeni görünecek.

Ben adanaliyim adanada yasiyorum bence cokk luks yasiyorsun cunku adananin cokk guzel yerlerinde en pahali evler 700 falan insanlar villalarda o paraya oturuyo cok sasirdim kiraniza..ayrica evde yemek yapsaniz ciddi bi para koyarsiniz kenara burda pazar cok uygun 30liraya herseyi fazlasiyla alirsiniz ve bolca yeter..passtanede cok belli basli yererden sirf adi var diye pahali aliyotsunuzdur..reklam olurmu bilmemde kardeslerde hersey var hem uygun hem lezzetli kaliteli..ben adanada okadar maas alsam aylik enaz 1500 lira koyarim bi kenara..

valla canım ben de ööğretmenim. öüretmen maaşı malum.

annemle babam evi nasıl geçindirdi onca sene takdir ediyorum şu anda onları..

Tek kisi olunca evde yemek yapmak daha masrafli oluyor. 3 milyar 'la gecinemiyorsan harcamalarini gozden gecirmelisin cunku Turkiye 'de 4 cocukla asgari ucretle gecinen aileler var. Ben de bazen ihtiyacim olmayan bir suru sey aliyorum evde bosu bosuna bekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…