Ben de 2500 tl ile idare edemiyorum ama ben hem 750 tl kredi hem 600 tl kira hem kredi kartı borcu ödüyorum. Borç ödemediğin halde yetiştiremiyorsan tasarruf yapmak için gerekli önlemleri almalısın. Daha az araç kullanmak, daha az dışarıda yemek gibi..
Canımm sen ne etmişsin öyle ya. Ben mezun olur olmaz İstanbul'da 2250 ile iş buldum ben de mühendisim. kutu gibi eşyasız, tek odalı, kocaman teraslı bir eve çıktım 400 TL idi kirası İstanbul'un çok merkezi bir yerinde. Metrobüse falan 2 dakika yürüyodum. Babam elime 2000 TL para verdi. Onunla acil eşyalarımı aldım. Spotçuları 2. elcileri gezdim. Arabam vardı benim de. Ama çok ihtiyaç olmadıkça hiç kullanamadım bana en çok koyan buydu. Benzin inanılmaz pahalıydı. Evde ışık yakmadan oturuyodum :) Bir tek sosyal yaşantımdan ödün vermedim. Ayda en az 500 TL de kenara attım.
Bence evini değiştir. Bi kere parasını ödeyip kurtulacağın eşyalar için aylarca fazla kira vermeye değer mi?? Bundan sonra daha dikkatli olurusn diye düşünüyorum. İlk ay sudan çıkmış balığa dönmüşsün :)
Öğrenciyim aynı zamanda ek gelirim var ama ve ben eminim ki problem bende gerçekten çok harcıyorum artık iyice gözüme batmaya başladı. Tek yaşıyorum ben de ve sizden biraz daha az ev kiram var üstelik eşyaları da ben aldım(İstanbuldayım kira ondan normal). Ben de gezmeye ve dışarda yemeye çok para harcıyorum. Öyle ki evleri birleştirmeyi bile düşünüyoruz sevgilim her gün yemeğini yapar çünkü:)
Ne desem bilemedim Ben de. Takipteyim forumu.
Kızlar merhaba, yabancı bir şehire yeni atandım mühendis olarak(adana), maaşım 3000 küsür
1000tl kira ödüyorum, benzin gideri, telefon gideri elektrik gideri yemek gideri kıyafet harcaması, alışveriş filan derken elimde hiç bir şey kalmıyor, geçen ay utana utana ailemden 1000tl yardım aldım.
Yemek yapmasını iyi bilmiyorum bu yüzden hep dışarda yiyorum, birazda tatlıya pastaya çıkolataya düşkün biriyim, pastane harcamasıda baya oluyor.
Bugune kadar hiç ev geçindirmedim, ilk kez çalışıyorum, ailemle yaşarken ne kadar para harcadığımı hiç hesap etmedim, hayat gerçekten zormuş. Sizlerden şoka gireniniz oldumu aileden çıkıp çalışma hayatına girince? Ailemle yaşasam masraflarım yarı yarıya azalırdı
Kızlar merhaba, yabancı bir şehire yeni atandım mühendis olarak(adana), maaşım 3000 küsür
1000tl kira ödüyorum, benzin gideri, telefon gideri elektrik gideri yemek gideri kıyafet harcaması, alışveriş filan derken elimde hiç bir şey kalmıyor, geçen ay utana utana ailemden 1000tl yardım aldım.
Yemek yapmasını iyi bilmiyorum bu yüzden hep dışarda yiyorum, birazda tatlıya pastaya çıkolataya düşkün biriyim, pastane harcamasıda baya oluyor.
Bugune kadar hiç ev geçindirmedim, ilk kez çalışıyorum, ailemle yaşarken ne kadar para harcadığımı hiç hesap etmedim, hayat gerçekten zormuş. Sizlerden şoka gireniniz oldumu aileden çıkıp çalışma hayatına girince? Ailemle yaşasam masraflarım yarı yarıya azalırdı
valla canım ben de ööğretmenim. öüretmen maaşı malum.
annemle babam evi nasıl geçindirdi onca sene takdir ediyorum şu anda onları..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?