Hayat neden bu kadar acı?

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
Dun bir baslik okudum burda
Mekani cennet olsun babasini kaybeden bir arkadasimiz yazmis dunden beri aklimda okurken o kadar agladim ki.
Bende 1 hafta once bi hastaliga yakalandigimi ogrendim. Caresi yokmus. (Lutfen sormayin bu konu hakkinda konusmaya zaten hazir degilim)
1 haftadir moralim cok bozuk
Surekli dua okuyorum dualarla ayakta kalmaya calisiyorum
Ve surekli dusunuyorum hayat cok bos cok anlamsiz geliyor
Ölüm hayatin gercegi ama illaki bir gun olacak annemi babami kaybetme dusuncesi beni cok sarsiyor
Ben guclu degilim ki bu kadar
İleride belki evlenecegim burdaki evliliklere bakiyorum hep sorun aldatilma siddet bosanma
Daha 19 yasindayim ama icimdeki yasama istegi öldü resmen
Neden bu kadar aci nasil katlaniyor insanlar bunca aciya bilmiyorum
Cok korkuyorum gelecekten. Cok..

Acı değil bunların hepsi birer imtihandır.kimi annesıyle kimi babasıyla kimi evladıyla kimi hastalıkla imtihan olunur. Önemli olan bize düşen imtihanı hakkıyla geçebilmektır.Allahtan şifa diliyorum senın için.
Şunu bilki dünya mutlu olma yeri değildir.çünkü sonu vardır.sonu olan bır yerde sonsuz mutkuluk olmaz. En zengınler en lüks içinde olanlar bıle sıkıntıdadır.

Canim benim rabbim sifa versin sana daha cok kucuksun nolur bu kadar umutsuz olma
İns cok iyi bi esin olur, ins sagligina kavusursun
Unutma insanlar mutlu olmayla umutla hayata tutunarak kanseri yeniyor
Kendine iyi bak, bedenine ve ruhuna..

Hiçbir acı sonsuza dek sürmez. O gider başka gelir. Mecburen yaşamaya devam ediyoruz. Benim de babam öldü, seçim yapma şansım olsaydı annem ölene kadar iyi ki babam ölmüş derdim

Canim benim rabbim sifa versin sana daha cok kucuksun nolur bu kadar umutsuz olma
İns cok iyi bi esin olur, ins sagligina kavusursun
Unutma insanlar mutlu olmayla umutla hayata tutunarak kanseri yeniyor
Kendine iyi bak, bedenine ve ruhuna..

Elimde degil ki bilmiyorum nankorluk mu yapiyorum :(

Kimine hayat daha zor. Şu sabahtan akşama yazdığımız lakırdıları kolu bacağı şu an kazada kopan bir insana izah etsen ne fark eder? İnsanlar bu kadar acının sonunda sonsuz mutluluk olduğunu düşünerek kendini kandırıyor işte. Evet hayat acı. Daha dün bir anne 3 bebeğini yangında kaybetti. Mesela o kadın artık yaşasa ya da yaşamasa ne fark eder? Onun için döngü bitti.

Maalesef hayat acı. Ben de sürekli içimde bunu düşünüyor ve yaşıyorum, hayat devam ettiği halde.

Diyorsun ki onlara bir şey olursa nasıl yaşarım,nasil gülüp eğlenirim,nasıl hayattan keyif alırım...
Hepsi oluyor be güzel kardesim ,acilarda sevinclerde bizim için ve Allah acıyı veriyorsa sabrinida veriyor,bak bende babamı kaybettim dayanamam dedim ,bende arkasindan giderim dedim bir daha toparlanamam dedim hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum ,bir eksikle...
Her ne olursa olsun o eksikliği her zaman hissediyorum mesela benim için babalar günü, bayramlar bir anlam ifade etmez,hepsini babamla beraber toprağa gömdüm ve çocukluğumuda...

Daha 19 yaşındasın ve 19 yaşında gibi ol,hayat çok kısa ve bu düşüncelerle kendini yıpratma bu zamanlar geri gelmiyor ne yazık ki

Allah acil şifalar versin sanada ,tez zamanda toparlanirsin

Çok geçmiş olsun, siz moralinizi yüksek tutun. Tıp bilimi gerçekten çok çok ilerledi, ilerlemeye de devam ediyor. Belki çaresiz dediğiniz hastalığınız birkaç sene sonra çaresi bulunan, ilacı/ameliyatı vs. ile iyileşme sağlanabilecek bir hastalığa dönüşecek. Siz neye inanırsanız vücudunuz da ona inanır, ben bunu bilir bunu söylerim. Dua rahatlatıyorsa dua edin, meditasyon yapabilirsiniz, her gün ormanlık açık havada yürüyüşe çıkabilirsiniz, bir evcil hayvan sahiplenerek onun sevgisiyle güçlenebilirsiniz. Süngüyü düşürmeyin, iyileşeceğinize inanın ve iyileşin.

Kimine hayat daha zor. Şu sabahtan akşama yazdığımız lakırdıları kolu bacağı şu an kazada kopan bir insana izah etsen ne fark eder? İnsanlar bu kadar acının sonunda sonsuz mutluluk olduğunu düşünerek kendini kandırıyor işte. Evet hayat acı. Daha dün bir anne 3 bebeğini yangında kaybetti. Mesela o kadın artık yaşasa ya da yaşamasa ne fark eder? Onun için döngü bitti.

Maalesef hayat acı. Ben de sürekli içimde bunu düşünüyor ve yaşıyorum, hayat devam ettiği halde.
Urfadaki haberi diyorsunuz degil mi
Ben de izledim ve cok uzuldum
O kadinin acisini ne hafifletebilir ki

Bu dusunceyle yasamak cok zor

Çok geçmiş olsun, siz moralinizi yüksek tutun. Tıp bilimi gerçekten çok çok ilerledi, ilerlemeye de devam ediyor. Belki çaresiz dediğiniz hastalığınız birkaç sene sonra çaresi bulunan, ilacı/ameliyatı vs. ile iyileşme sağlanabilecek bir hastalığa dönüşecek. Siz neye inanırsanız vücudunuz da ona inanır, ben bunu bilir bunu söylerim. Dua rahatlatıyorsa dua edin, meditasyon yapabilirsiniz, her gün ormanlık açık havada yürüyüşe çıkabilirsiniz, bir evcil hayvan sahiplenerek onun sevgisiyle güçlenebilirsiniz. Süngüyü düşürmeyin, iyileşeceğinize inanın ve iyileşin.

Kendimi eksik ve kotu hissediyorum
En basitinden beni seven biri bile olmayacak gibi
Kimse hastalikli birini sevmez. Kimse beni sevmeyecek gibi hissediyorum
İnsanlarin hayatina bakip ozenmekten kendimi alamiyorum :(

İnsanlarin hayatina bakip ozenmekten kendimi alamiyorum :KK43:

Neden sevmesinler? Rahatsızlığınızın olması sizi değersiz yapan bir şey değil, bu bir sağlık sorunu. Herkesin başına gelebilir, kimsenin başına ne geleceğinin garantisi yok. Sağlık sorununuzun olması sizden hiçbir şey eksiltmez. Doğuştan sağlık sorunları olan insanlar var, onlar sevilmiyor mu zannediyorsunuz?

İnsanlarin hayatina bakip ozenmekten kendimi alamiyorum :KK43:

Ah canım öncelikle geçmiş olsun.
Sağlığına en yakın zamanda kavuşmanı dilerim.

Bu yanlış düşünceni degistirmek adına yazmak istedim.
Genel anlamda sağlıklı bir hayat geçirdim.
Ciddi bir rahatsızlığım yok çok şükür.
Ancak hiç değerli hissetmedim hep bir şeyler eksik oldu evliliğimde.
Bir arkadaşım kanserle mücadele ederken onu seven adam moral olsun diye hastanede yaptı nişanı. Ailesi istememesine rağmen o kadına sıkı sıkı sarıldı.

Ve bir tarafı seçmesi gerektiğinde karısını seçti ailesini sildi.

Hastalıklı birini kim sever gibi bir şey olamaz lütfen sil aklından bunları.
Daha çok küçüksün.
Elbette seveceksin sevileceksin de..

Babacığınıza Allah'tan rahmet diliyorum.
Hastalık konusuna gelince, 5 yıl önce beyin kanaması geçirdim ve hiç mübalağa etmiyorum yaşamaz denmiş benim için. Turp gibiyim turp. Konuşuyorum da, yürüyorum da, yaşıyorum da :)

Back
X