Hayat neden herkese adil değil?

yagmurzelis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2025
2
0
1
25
Bazen düşünüyorum da yaşıtlarım hep mutlu. Aileleri sağlıklı, hayatları güzel, sürekli düşünecek sıkıntıları yok. Ben ise ailemde sağlık sorunları var sürekli bunları düşünmem lazım. Ayrıyetten okulumu bitiremedim yarım kaldı vs vs vs daha bir sürü şey. Yaşıtlarıma bakıyorum ben psikolojik bedensel zarar görürken onlar gayet mutlu huzurlu her şeyleri yolunda gidiyor. Bazen düşünüyorum da acaba bu şanssızlıklar aileden ya da genlerle gelen bir şey olabilir mi? Ya da büyüdüğün ailenin gidişatina göre mi kader belirleniyor. Ya da insanın başına gelen felaketler bunun yansıması mı? Cidden hayat bana neden böyle ters davranıyor?

Kimsenin hayatına özenmeyin bence, haklarında bilmediğiniz çok şey olabilir.
Elimizde ki herşeyin kıymetini bilmek lazım, mesela şükür ki yürüyebiliyorsanız, yürüyemeyen biri için ne kadar nimet, kimimize eksik kimimiz de fazla, herkes başka birşeyle sınanıyor hayatta, kimi eksikle kimi fazlalıkla.

Doğduğun ev kaderindir…

Evet mesela savaşta ölen çocuklar var açlıktan bebeği aç kalan caresiz insanlar yada hasta olup ölümü bekleyen yatalak bedenler bencede adil değil

Biliyor musun, ben de senin gibi düşünüyordum, çevremdeki yaşıtlarım mutlu, aileleri sağlıklı falan filan diye. Ama aslında göründüğü gibi olmadığını fark ettim.

İnsanlar mutlu gibi görünse de derdi, sıkıntısı olmayan kimse yoktur emin ol. Aile , yaşam tarzı, çevre vs hayat kalitesini çok etkiliyor. Ama bazı şeyler bizim elimizde. Kendi kendimizin kurtarıcısı olmak zorundayız. Kimse gelip elini uzatıp da bizi kurtaramaz.

Herşeye rağmen diye bir deyim var
İşte sizin hayat felsefeniz benimsersiniz/benimsemezsiniz!
Evet doğduğun yer sadece kaderdir gerisi senin seçimlerindir

Kesinlikle aile çoğu şeyi etkiliyor bu bir gerçek,sen çalışkan ve cesur olup o döngüyü kırmaya bakacaksın, olduğu kadar en azından bükeceksin ki başka yola evrile bil

Bunu bende 1 yıldır çok sorguladım. Çekişmeli boşanma aşamasındayım. Çevremde herkesin evliliği devam ederken benim evliliğim üstün çabama, fedakarlığıma rağmen bitiyor. Eski eşime sadakatim inanılmaz boyutta olmasına rağmen beni aldattı.

Önce isyan ettim neden dedim. Şu an farklı bir açıdan bakıyorum. Benim inanılmaz bir fedakarlık şemam vardı. Empat biriydim ama öyle böyle değil. Sevdiklerim için öl deseler ölürüm o dereceydim. Kendimden çok eski eşimi hayatımın merkezine koymuştum.

Özetle kendimi sevmiyordum yani. Kendime başkalarına verdiğim değeri vermiyordum. Ama Allah buna benim iyiliğim için bir dur dedi.

Bazen hayatımız tepe taklak olur. Tekamül sürecine gireriz. Bu hayata ne mal ne mülk ne statü vs için geldik. Tekamül etmek kendimizin en iyi versiyonu olmak için buradayız. O yüzden bize öğretecek olayları ve kişileri hayatımıza çekiyoruz. Bir dersi alınca o olayla ilgili başka bir durum bir daha yaşanmıyor. O yüzden herkesin tekamül süreci farklı. Kimisi evliliği ile kimisi çocuğu ile kimisi işi ile kimisi de ailesi ile tekamül sürecine giriyor.

Herseyi yolunda giden çok az bir azınlık var. Onların da atalarından getirdikleri iyi kaderden, iyiliklerden dolayı herseyin güzel gittiğini düşünüyorum. Bir de belki atalarımız ah aldı biz bazı alanlarda belki o ahın neticesini de yaşıyor olabiliriz. Dede erik çalarsa torunun dişi kamaşır derler. Ben genlerle ahlarin, iyiliklerin ve kötülüklerin de aktarıldığını düşünüyorum. Bu da tüm kuşaklara sirayet ediyor. Tabi kendi bireysel çabamızla belki o ahın etkisini de kırıyor olabiliriz. Bireysel çaba çok önemli..

Bence hepimiz tekamül yolculuğumuzu tamamlayip gideceğiz. Bunun kabulüne geçip öyle yaşayınca hersey daha kolay. İstemediğim bir olayın içinde de olsam Allah bunda bir tekamül dersi bana iletiyor içinden geçmeliyim diyorum artık. Kabule geçin hersey daha kolay oluyor.. elinizden gelen çabayı gösterin sonra da kabule geçin. Bu hayatta elimizde olan şeylere odaklanırsak daha mutlu oluyoruz. Her şey elimizde değil önce bunu kabul ederek başlamak lazım. Elinizden geleni yapın gerisini iyi niyetle Allah'a bırakın.

Bende böyle düşünürdüm zaman zaman, bir gün bir arkadasım da senin gibi bi hayatım olsaydı keşke dedi ama benim dertlerimi bilmediği için ona öyle geliyordu, şükür bugünümüze

Hayat adil, eşit değil. Sizin beklediğiniz eşitlik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…