• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAYAT PAHALILIĞI,AİLEYLE YAŞAMAK..

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.337
1.596
133
34
Merhabalar,çok zor bi ailem var.Anlatsam roman olur.Ben devlet memuruyum,öğretmenim.Ailemle hep ayrı yaşadım.Farklı şehirleydik.Pandemide tayin istedim ,geldim.Geliş o geliş,bir daha evimi ayıramadım.Hayatım zindan oldu.Çok zor durumdayım.
Annem 50 yaşında..Her şeyi biriktirir,işe yaramaz be varsa.Aşırı kaygılı.Ve ona göre insanlar çok kötü.Herkesin hedefi kendisi.Nir gün lazım olur diye her şeyi biriktirir.Ona gmre dünyanın sonu gelecek ve bir tek kendisi kurtulacaktır. Hastaneye tek başına gidemez.İşimin olması önemli değil,dediği saatte dediği yere götürmek zorundayım.
Bu halleri yüzünden,yıllar önce zorla nişanlımdan ayrıldım.Hoş benim de ayrılasım vardı ama onun sebep olması beni çok üzdü.
Annenle alakalı inanılmaz travmalarım var..Ama bu hayat pahalılığında evimi ayıramıyorum.İstanbul gibi bir yerde uygun fiyatlı ev yok,ev olsa eşya alacak param yok.
Mutlu günlerimde bir araba almıştım.Bir senelik borcu kaldı.Son çare onu satmak ama kıyamıyorum.Benzin fiyatları zirve yapmış. Her ay neredeyse bir ev kirası kadar arabaya masraf yapıyorum,vergisi,muayenesi,sigortası,kaskosu... bitmiyor.Ama satnak da istemiyorum.
Ne yapacağım bilmiyorum.
Adeta bir çıkmazdayım.Annemi ve babamı toparlamak değil kendi hayatımı yaşamak istiyorum..

Şikayet psikolojine girmişsin bunu bi bırak.Ailen senin düşmanın değil.

Ayrı Eve çıkınca süpper bi hayat seni beklemiyor, bir kere yalnızlık çok kötü korkuyorsun. 2. Si biriyle flört edeceksin evin olduğunu öğrendiği anda evine gelecek tüm temizlik yemek işleri senden ve cinsellik. (Aynı evde olmaz deme olur)
Ve evli olsan kendini arada salarsın sevgiliyken öyle bir şey yok.

Olmadı evi olan biriyle flört et ona taşın hiç değilse sen kara geçersin.

Aile evinde temizlik yemek kira fatura diye bir şey yok. Güzel birikim yaparsın iyi tarafından bak

Ayrı Eve çıkınca süpper bi hayat seni beklemiyor, bir kere yalnızlık çok kötü korkuyorsun. 2. Si biriyle flört edeceksin evin olduğunu öğrendiği anda evine gelecek tüm temizlik yemek işleri senden ve cinsellik. (Aynı evde olmaz deme olur)

Aile evinde temizlik yemek kira fatura diye bir şey yok. Güzel birikim yaparsın iyi tarafından bak
Flört nerden çıktı

Aile evindeyken para biriktir.elinden geldiğince.Sonra en uygun apart tarzı bir eve çık.Hem eşya derdin olmaz.hem de istediğin an sadece valize kıyafetlerini doldurup taşinirsin.istersen eylül gibi taşın.çünkü zaten yaz tatili gez toz derken boşuna ev kirası verme.insan 1ayı bile düşünüyor bu pahalilikta

Konuyu nasıl cinselliğe getirdiniz ben şok oldum 🤣

Gidip bi su falan mı çarpsanız yüzünüze acaba?

---

Eşyalı eve çıkma durumun var mı konu sahibi?
Ya da yine de olmuyorsa biraz daha katı ve keskin olman işe yarayabilir.

Merhabalar,çok zor bi ailem var.Anlatsam roman olur.Ben devlet memuruyum,öğretmenim.Ailemle hep ayrı yaşadım.Farklı şehirleydik.Pandemide tayin istedim ,geldim.Geliş o geliş,bir daha evimi ayıramadım.Hayatım zindan oldu.Çok zor durumdayım.
Annem 50 yaşında..Her şeyi biriktirir,işe yaramaz be varsa.Aşırı kaygılı.Ve ona göre insanlar çok kötü.Herkesin hedefi kendisi.Nir gün lazım olur diye her şeyi biriktirir.Ona gmre dünyanın sonu gelecek ve bir tek kendisi kurtulacaktır. Hastaneye tek başına gidemez.İşimin olması önemli değil,dediği saatte dediği yere götürmek zorundayım.
Bu halleri yüzünden,yıllar önce zorla nişanlımdan ayrıldım.Hoş benim de ayrılasım vardı ama onun sebep olması beni çok üzdü.
Annenle alakalı inanılmaz travmalarım var..Ama bu hayat pahalılığında evimi ayıramıyorum.İstanbul gibi bir yerde uygun fiyatlı ev yok,ev olsa eşya alacak param yok.
Mutlu günlerimde bir araba almıştım.Bir senelik borcu kaldı.Son çare onu satmak ama kıyamıyorum.Benzin fiyatları zirve yapmış. Her ay neredeyse bir ev kirası kadar arabaya masraf yapıyorum,vergisi,muayenesi,sigortası,kaskosu... bitmiyor.Ama satnak da istemiyorum.
Ne yapacağım bilmiyorum.
Adeta bir çıkmazdayım.Annemi ve babamı toparlamak değil kendi hayatımı yaşamak istiyorum..
annenizin tkaıntı durumu çok kötüymüş, Allah yardımcınız olsun.
ama bu mesajdan aile evine maddi katkı olarak ne yaptığınz tam anlaşılmıyor

daha doğrusu neden paranız yok o anlaşılmıyor, çalışıyorsunuz da, araba masrafını yazmışsınız bir tek onun dışında ne yapıyorsunuz, eve mi veriyorsunuz?

Su an 2 kardesim de seninle ayni durumda. Birinin maddi durumu cok iyi, o ona ragmen hayat pahaliliginda akil isi degil, sabret pqrani biriktir dedim sozumu dinledi. Annemlerin evinde harcama yapti odayi duzenledi vs , kendisini rahatlatti, evden calisiyor zaten. Diğeri laf soz dinlemedi illa gidicem dedi gitti, resmen sefalet yasiyor. Para biriktirmek bi yana, caninin istedigi keyfinin yettigi seyleri yapmaya parasi kalmiyor, karnini anca doyuruyor. Yani durum bu iste nihayetinde. Aile dusman degil. Sabretmek insanin yanina kar kaliyor. Ben de evlenene kadar ailemin yanindan ayrilamdim, memurdum. Bu sayede para biriktirdim, borcsuz vs evlendim rahatlikla. Evliligimin ve evden ayrildigim zamanlarin tadini daha iyi cikarabildim cebimde birikmis param olunca

annenizin tkaıntı durumu çok kötüymüş, Allah yardımcınız olsun.
ama bu mesajdan aile evine maddi katkı olarak ne yaptığınz tam anlaşılmıyor

daha doğrusu neden paranız yok o anlaşılmıyor, çalışıyorsunuz da, araba masrafını yazmışsınız bir tek onun dışında ne yapıyorsunuz, eve mi veriyorsunuz?
Kredilerimi ödüyorum,aileme de yardımcı oluyorum.

Temiz bir sitede 1+1 eşyalı ev oluyor kiralık daha çok üniversiteler civarında kolay bulursunuz .Bence hiç düşünmeden ayrılın öğretmen maaşı çok da az değil . masraflarının altından kalkamıyorsanız satın arabanızı koyun bır kenara ilerde evlenırken kımseye muhtac olmazsınız gonlunuze gore alırsınız herseyınızı .Ailenizin durumu sizi ruhen hasta eder .sizi çok iyi anlıyorum kullanılmamış bir oda dolusu poşet toplayanları , su şişelerini kapaklarını biriktirenleri , boş kavanoz plastik bidon toplayanları neler neler gördük ...Siz bu yaştan sonra onları değiştiremezsiniz onlarında huzuru kaçar .Akıl beden ve ruh sağlığınız için elinizi cabuk tutun derim.

Temiz bir sitede 1+1 eşyalı ev oluyor kiralık daha çok üniversiteler civarında kolay bulursunuz .Bence hiç düşünmeden ayrılın öğretmen maaşı çok da az değil . masraflarının altından kalkamıyorsanız satın arabanızı koyun bır kenara ilerde evlenırken kımseye muhtac olmazsınız gonlunuze gore alırsınız herseyınızı .Ailenizin durumu sizi ruhen hasta eder .sizi çok iyi anlıyorum kullanılmamış bir oda dolusu poşet toplayanları , su şişelerini kapaklarını biriktirenleri , boş kavanoz plastik bidon toplayanları neler neler gördük ...Siz bu yaştan sonra onları değiştiremezsiniz onlarında huzuru kaçar .Akıl beden ve ruh sağlığınız için elinizi cabuk tutun derim.
Arabamı satarsam her şeyimi alırım,hiç problem olmaz.Ek dersimle birlikte maaşım 9 bini buluyor ama beş bin civarı kredilerime ödüyorum.Onun haricinde kalan paramla bir şey yapamıyorum.1 artı 1 kerin kirası 4000 nerdeyse.Diğer giderleri saymıyorum bile..

Kredilerimi ödüyorum,aileme de yardımcı oluyorum.
ben normalde yetişkin insanların aileyle yaşamasına hoş bakmıyorum

ama aileyle yaşanıyorsa da eve biraz katkı yapılmalı diye düşünüyorum. kredileri filan neden çektiniz bilmiyorum ama sadece aileyle alakalı bile olsa kendinize maddi olarak biraz alan yaratın derim. sanki biraz fazla açılmışsınız? masraflarınızı kısmak zorundasınız. arabayı mı satarsınız daha az mı kullanırsınız artık... ama herhalde krediler bitmeden kıpırdayamayacaksınız zaten?

kredi bitene kadar sizi kafa olarak ne rahatlatır ve arabayı da kullanmak gerektirmez ona bakmak lazım bence :D
önümüz yaz, istanbulda balatı filan gezen kültür yürüyüşü turları filan oluyor...böyle ucuz günlük aktivite bulun bence.

+++++++
++++++++
Konu sahibesi acilen kacmali yoksa hasta olacak.

Bir evi çekip çevirmek özellikle bu hayat pahalılığında çok zor.

Beyninizi genital bölgenizden alıp kafa tasınızın içine yerleştirmeniz gerekiyor.

Konu sahibi, tayin işleri nasıl oluyor bilmiyorum ama oluyorsa tekrar tayin isteyin.

Siz hiç tek yaşamadınız heralde. Ailenle mi yaşıyorsun tek mi? Diye soruyor zamane erkeklerinin çoğu. Ayrı yaşıyorsan evine yerleşiyorlar
Bu benim annanemin dusuncesiydi aman kızı ayrı yere cikartmayin bekareti bozulur falan artık o yılları aştık diye düşünüyorum

Back
X