• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat pahalılığı

ef_latun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
269
213
103
Ankara
mrb hanımlar ,
Benimki de kendime göre bir dert sizde durumlar nasıl merak ettim .
Herşey o kadar pahalı geliyor ki bana çoğu şeyde en ucuz almama rağmen tasarruf yapamıyorum örnek verecek olursam :
Bebek Bezi alırım en ucuzu Migros’un kendi markası olanı alırım
Deterjan vs alırım bim şok Migros gibi marketlerin kendi Ürünleri
Sebze meyve marketlerin halk günü veya pazardan
Kıyafet indirimleri takip ederim
Tatil sezonun kapanmasını beklerim vs vs.
Bunun gibi birçok şey ama ben ekonomik olsun diye düşünürken zaten elimizdeki para ancak buna yetiştiyormuş.
Kaliteli fiyatını düşünmeden bişey alamaz oldum.
Eskiden böyle değildi düşünmezdim ekonomik olanını alayım diye elimizdeki bütçe gayet rahat yaşamaya yeterdi şu an durum bu . Elimi neye atsam pahalı en son salça alacaktım bildiğiniz domates salçası fiyatı uçmuş da uçmuş.
Sizde durumlar nasıl böyle mi merak ettim.

Domates salcasi benim de dikkatimi çekti dün yüzde yüz artmış hem de yerli olanı , doların arkasına siginip ucuruyolar fiyatları allah sonumuzu Hayretsin ne diyelim ..

Son günlerde forumda maddi konular artmaya başladı. Ülkenin gidişi iyi değil. Tüm gelir grupları aşağıdan yukarı doğru düşmeye devam edecek. Yalnız değilsiniz. Sonumuz hayrolsun.

Benimde çok dertlendigim bir konu.bu işin sonu ne olacak.
Insanlar ne aliyor ,nasıl aliyor,ne yiyiyor...
Dar gelirli insanlar özellikle nasıl geçiniyor?
Çok üzücü çok!!!

Aynısını bende yaşıyorum inanın asgari ücretin 3.5 katı kadar maaş giriyor eve ama yetişmiyor. Eve marka bişey almayı bırak bugun bim de aknaz kaşar peynir 21 tl olmuş almadım. Deterjanım bitti omo 30tl 7.5kg alamadım. Öyle bakınım bakınıp geldim. Bunlar daha iyi günlerimiz...

Kaç yıldır bu sitedeyim ilk defa üst üste ekonomiyle alakalı konu açılıyor çok üzücü ülkenin hali hemen hemen hepimizin durumu aynı semt olarak bütün bu marketlerin birbirine yakın olduğu biyerde oturuyorum kazıklanmamak için alacağım neyse önce bütün marketleri gezip ondan sonra karşılaştırıp alıyorum

Fasulyenin kilosu 5 tl den alıp buzluğa koydum içim acıdı şimdi 5 tl ise kışın 20 tl olacak o zaman domates şu mevsimde 4 tl sıvı yağ olmuş 38 tl ne yiyip ne içilecek çok korkuyorum artık . Ki bizi eve ciddi maaş giriyor

Bunun uzerine bir de marmara depremi ekleyin
Ekonomi misler gibi cokecek.
Marmara depreminde ekonomi değil ülke çökecek. Ekonomi zaten çöktü. İmar barışı ile de kaçak yapıların önünü açtılar millet de seviyor farkında değiller ki parası ile ölmekten başka bişey değil.

Back
X