Üzülmeyin hersey ev değil kiSon iki yıldır daha düzenli bir hayatım var ama artan fiyatlara yetişemiyorum artık. Eşime söylüyorum paramızın yettiği bir ev alalım diye ama oda doğal olarak şuan çocukların eğitimini düşünüyor. Şuan zor bu dediğiniz.
Haklısınız. Çok endişeliyim gelecektenÜzülmeyin hersey ev değil ki
İyi bir eğitim verebılıyorsanız çocuklarınıza oda bir yatırımdır
Güzel anılar biriktirin evet yaşlılıkta ev lazım ama şimdi dört duvar için gezip tozmadan yaşayıp yaşlanınca da o dört duvar da kapalı kalıyoruz sağlık sorunlarından dolayı
Gönül isterdi hem güzel eğitim aldıralım hem gezelim hem birikim yapalım ama malum Türkiye şartları
O yüzden endişeli yaşamak yerıne anın tadını
Ben de bu şekilde düşünüyorum ama eşim borçlanma konusunda cesaretsiz. Özel sektörde çalışıyor ve uzun süreli borca girmek istemiyor.Kaygılanmakta çok haklısınız muhakkak ev Sahibi olunmalı bence. Bu işin yaşlılığı emekliliği zor günleri var
O yüzden biraz çaba lazım önce oturmayacağınız 1+1 veya farklı şehirlerde kiraya verilecek bir ev için kendinizi zorlayın biraz borçlanın kira geliri borcunuzu öder zaten
Sonrasında elinize para geçtikte altın dolar biriktirmeye devam edin bu evi satıp emeklilikte oturabileceğiniz bir ev almaya çalışın
Elinizde biraz birikmiş varmış bence yapmanız gereken biraz borçlanıp kötü de olsa kiraya verilecek bir ev alın
Hep böyle düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyordum ama günümüz şartlarında resmen karın tokluğuna yaşıyorum hissi oluştu ben de. Tatil planı bile yapamıyorum düşünün. Bu şartlarda fûzili geliyor en normal şeyler bile. Sanki yokluk psikolojisine girdim.Maalesef şu an içinde bulunduğumuz durum, ev, arsa alma değil, sahip olunan evi, arsayı koruyabilme dönemi. Borçsuz harçsız yaşayabiliyorsan ne mutlu...
Haklısınız ama borçsuz hiç bir şey sahibi olmazsınız biraz gözünüzü karartmak zorundasınızBen de bu şekilde düşünüyorum ama eşim borçlanma konusunda cesaretsiz. Özel sektörde çalışıyor ve uzun süreli borca girmek istemiyor.
Eğer aileden zengin değilseniz borçsuz mal mülk sahibi olunmuyor maalesef.Ben de bu şekilde düşünüyorum ama eşim borçlanma konusunda cesaretsiz. Özel sektörde çalışıyor ve uzun süreli borca girmek istemiyor.
Bu aralar kira veriyor olmak ve hayatım boyunca verecek olmak canımı sıkıyor. Ama maalesef orta halli evler için bile ciddi kredi çekmem gerekiyor. Kabullenmek en iyisiev alma işini neden bu kadar kafaya taktınız ki. herkes ev sahibi mi oluyor.
Diğer konu dediğiniz bebek olayı ise bir tüp bebek denemem oldu sonuç olumsuz. Tekrar denemeyi fiziksel ve psikolojik kaldıramam. Nasip değilmiş. Bazen hayatta insana hiç birşey nasip olmaz. Ne bebek ne ev. Çok dram takılıyorum bu aralar. Toparlanmam lazımArtık ev almak imkansız
Anneden babadan kalmadıysa yapacak bir şey yok
Coğrafya kaderdir
Borca girmek şu şartlarda 3-5 sene ödenmeyecekse gereksiz geliyor
Herşey zaten 2-3 katına çıkıyor çok kısa sürede
Siz diğer konuyu ne yaptınız ?
herkes aynı durumda hemen hemenSon iki yıldır daha düzenli bir hayatım var ama artan fiyatlara yetişemiyorum artık. Eşime söylüyorum paramızın yettiği bir ev alalım diye ama oda doğal olarak şuan çocukların eğitimini düşünüyor. Şuan zor bu dediğiniz.
zaten evladınız yok mu?bu hayat pahalılığında yeni bir bebek dünyaya getirme çabası neden?hem de 40 yaşında.ilk bebeğiniz olsa 45 50 de olsanız deneyin derdim.ama eviniz bile yokken neden bir bebek daha?Diğer konu dediğiniz bebek olayı ise bir tüp bebek denemem oldu sonuç olumsuz. Tekrar denemeyi fiziksel ve psikolojik kaldıramam. Nasip değilmiş. Bazen hayatta insana hiç birşey nasip olmaz. Ne bebek ne ev. Çok dram takılıyorum bu aralar. Toparlanmam lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?