Hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir…

Bakin yasadiklariniza cok uzuldum ama daha en basinda aldatildiginizi ogrenmeden once gitmek istedim, istenmedigim yerde durmamin anlami yoktu demissiniz. Aldatildiginizi ogrenir ogrenmez esinize hesap sormussunuz ne ummustunuz ben ettim sen etme pismanim demesini mi beklemistiniz ki gozlerinde bir pismanlik yoktu diyorsunuz. Adam hakettin minvalinde bir cumle kurmus siz hala ne yapacaginizi bilmiyorsunuz. Bosanma dusunceniz yoksa hic dusunup kendinizi uzmeyin. Yok bosanmayi dusunuyorsaniz bunu yazin ki insanlar isinize yarayacak tavsiyeler versinler.
Boşanma düşüncesi varsa bile beklemek, plan yapmak, delil toplamak varken yüzleşmek mantıksız. Boşanma düşüncesi yoksa da bence yüzleşmek çok çok daha mantıksız. En azından diğer türlü "Karımın haberi yok, olsa bir dakika durmaz." düşüncesi vardı belki. Şimdi ise "Karım zaten biliyor ve kabul ediyor, istediğim şekil devam edebilirim o zaman." düşüncesi oluşacak.

Celiskili zaten. Aldatilasina hepimiz uzulduk ama hala bizi mi kandirmaya calisiyor kendini mi belli degil. Ailem destek olmaz diyor oncesinde gitmek istedim izin vermedi diyor. Mecburen yazdiklarina inanmis gibi yapiyoruz ki daha fazla uzmeyelim. Biraz icini dokup dertlesmek istemis sadece. Birileri cikip adami affet dese rahatlayacak sanki.
Yaşamadığınız konu hakkında yorum yapmak ne kadar kolay öyle değil mi. İçimi dökmek istedim sadece kendi kafanıza göre yargılamalarınızı istemedim. Çok kolay ahkam kesmek. Çelişkili değilim gitmek istedim gidecek yerim yok çocuklarını bırak gel deyip 1-2 aya çocuğu olmayan evli bir adama kuma diye verir ailem. Tamam diyorum gideyim de ne olursa olsun peki siz evlatlarınızdan vazgeçebilir miydiniz. Hayatımda ilk defa birini sevdim uğruna her şeyi göze aldım evlendim. Hüsranla sonuçlandı. Bunun yaşattığı hayal kırıklığı hakkında bir bilginiz var mı. Bir gün gelip ağlayıp zırlıyor pişmanım diye 2 gün sonra bağırıp çağırıyor. Ben daha ne yaşadığımı anlayamamışken sizi tatmin edecek cvplar veremediysem özür dilerim…

Yaşamadığınız konu hakkında yorum yapmak ne kadar kolay öyle değil mi. İçimi dökmek istedim sadece kendi kafanıza göre yargılamalarınızı istemedim. Çok kolay ahkam kesmek. Çelişkili değilim gitmek istedim gidecek yerim yok çocuklarını bırak gel deyip 1-2 aya çocuğu olmayan evli bir adama kuma diye verir ailem. Tamam diyorum gideyim de ne olursa olsun peki siz evlatlarınızdan vazgeçebilir miydiniz. Hayatımda ilk defa birini sevdim uğruna her şeyi göze aldım evlendim. Hüsranla sonuçlandı. Bunun yaşattığı hayal kırıklığı hakkında bir bilginiz var mı. Bir gün gelip ağlayıp zırlıyor pişmanım diye 2 gün sonra bağırıp çağırıyor. Ben daha ne yaşadığımı anlayamamışken sizi tatmin edecek cvplar veremediysem özür dilerim…
Çocuklarınızı alıp gitseniz kapıyı mi açmayacak aileniz? Evli çocuksuz adama kuma olarak verirler ne demek ayrıca? Aileniz öyle bir aile olsaydı sevdiğiniz adamla değil onların uygun gördüğü biriyle evlenirdiniz.

Ayrıca boşanmayı düşünmüyorsanız bunu konunuzda belirtirseniz insanlar da yorum yapmayıp geçer, size çare aramaya çalışmazlar. Sinirinizi eşinizden çıkarın, sizi aldatan o, buradaki üyeler değil.

Bir bana mı çelişkili geldi yazdıklarınız. Adam Kurana el basmış ama pişman değilmiş. Sizi göndermemiş ama hak ettin demiş. Bu adam sizi fena manipüle ediyor bence oturun konuşun bunu yapan tekrar yapar çünkü.
Bir daha yapmayacağım deyip kurana el bastı. Aldatmaya başladıktan 4 gün sonra yakaladım zaten. Nasıl bir yerde nasıl bir psikolojide olduğumuzu anlatmam imkansız. Aklım yok gibi düşünemiyorum kendimce bir sürü plan yapıp sonra vazgeçiyorum. Beni öyle gurursuz onursuz bir kadın zannetmeyin. Şu an sadece çaresizim. Bu olanları unutup yutacak bir kadın değilim. Bugüne kadar kimseye eyvallahım olmadı. Ben bir aşiret kızıyım yürürken kafamı kaldırsam kafamı kırmaya hazır bir dünya insan varken karşılarında durdum ben. Sadece her şeyin zamanı var. Şu an tek yapmak istediğim intikam. Ama önceliğim çocuklarımı ve kendimi güvence altına alabilmek

Boşanma düşüncesi varsa bile beklemek, plan yapmak, delil toplamak varken yüzleşmek mantıksız. Boşanma düşüncesi yoksa da bence yüzleşmek çok çok daha mantıksız. En azından diğer türlü "Karımın haberi yok, olsa bir dakika durmaz." düşüncesi vardı belki. Şimdi ise "Karım zaten biliyor ve kabul ediyor, istediğim şekil devam edebilirim o zaman." düşüncesi oluşacak.

Uyeyi ve hayatini bilmeyiz etmeyiz, tanimayiz. Ailem destek degil demis, meslegi ve egitimi var mi bilmiyoruz, ekonomik durumunu bilmiyoruz. Bunlari bize yazsa caresizim nasil bir yol izlemeliyim dese konuya yazan herkes bir fikir yazacak ve benzer sureclerden gecen arkadaslar yardimci olacak kendisine. Hic meslegi olmayan, ailesi arkasinda olmayan, ekonomik durumu musait olmayan birine kimse hemen evi terk et demez zaten ama boyle agzindan zorla laf alip bizi ve kendini kandirmaya calisinca kendi adima bana bir sinir geliyor. Hakkinda hayirlisi olsun diyorum sadece.

Aha bir şerefsiz daha.
Bak kardeşim benzer süreçlerden geçtim 3 yıl sabrettim. Ama bendeki açık açık itiraf etmedi sende ki kadar adi değilmiş. Sonuç o değişmedi ben de gururuma yediremedim bebeğim 11 aylıktı oğlum da 8 yaş yolları ayırdım.
Bile bile aynı evde oturmak kolay olmaz artık gözüne baka baka yapar. Ailen bu heriften daha kötü olamaz al çocuklarını git. Zaten aldatılma belgelerinde var umarım almışsındır o yazışmaları falan. Tazminatını alırsın nafakanı alırsın bebeler az büyüyünce de çalışır Gül gibi yaşarsın. Yoksa bu dangoz seni daha da üzer. Tek pişmanlığım daha önce boşanmamak oldu benim

Bir daha yapmayacağım deyip kurana el bastı. Aldatmaya başladıktan 4 gün sonra yakaladım zaten. Nasıl bir yerde nasıl bir psikolojide olduğumuzu anlatmam imkansız. Aklım yok gibi düşünemiyorum kendimce bir sürü plan yapıp sonra vazgeçiyorum. Beni öyle gurursuz onursuz bir kadın zannetmeyin. Şu an sadece çaresizim. Bu olanları unutup yutacak bir kadın değilim. Bugüne kadar kimseye eyvallahım olmadı. Ben bir aşiret kızıyım yürürken kafamı kaldırsam kafamı kırmaya hazır bir dünya insan varken karşılarında durdum ben. Sadece her şeyin zamanı var. Şu an tek yapmak istediğim intikam. Ama önceliğim çocuklarımı ve kendimi güvence altına alabilmek
Madem aşiret kizisiniz arayın babanızı, amcanızı, abinizi, kuzeninizi, dayınızı, her kimi istiyorsanız artık, anlatın durumunuzu. Bu adam böyle böyle sadakatsizlik yapıyor namusumuza leke sürüyor deyin. Çeksinler kulağını bir güzel. Belki size daha iyi davranır.

Yok ya ben ozur dilerim halinize uzuldugum icin. Aslinda konu acma sekliniz bana cok sey anlatmisti ama belki olayin sicakligi ile boyle yazmissinizdir demistim. Bana neyse kolayliklar dilerim.

Eşim de uzun zamandır değişim gözlemliyordum. Defalarca kez sordum ama her seferinde yok bir şey deyip geçiştirdi. Ama görmeniz lazım ben yokmuşum gibi davranıyordu. Dağın başında bir karakoldayız asker olduğu için nöbetten geliyor kahvaltı yapıp çekiliyor odaya. Kucağımda 2 çocukla ev işi yemek bulaşık her işe koşuyordum. Ne söylesem bağırıp çağırıyordu. Ağlasam zırlama deyip daha çok kızıyordu. Çareyi gitmekte buldum. Beni istemeyen biriyle ne kadar yapabilirim demi ama. Kavgalar tartışmalar bitmiyordu. Tlf elinden düşmüyordu falan. 20 gün önce baktım benim tlfnumdan kendisine fotolar yolluyor ama sadece kendi fotolarını. Bende onun tlfnunu aldım dedim bakayım hangi fotoları atıyor. Acaba benimle olanlar falan mı. Galeriye girdim wp fotolarına bakayım dedim messenger dosyası var ve bi kadın fotoları. Eşimin face kullandığını bilmiyordum. Öyle bir hesabı vardı duruyordu yani. Baktım messengeri ana ekranda yok saklamış yani bir girdim ki kadının biriyle konuşmalar. Ama ne konuşmalar. Bana sana sevgim bitti deyip o kadına seni seviyorumlar ben her şeyi göze aldımlar sana çok alıştımlar. Yılbaşı planları. Bana da sürekli seni oraya buraya gönderim git kafanı dinle diyordu meğerse metresiyle buluşmak için kovuyormuş beni sürekli. Benim en sevdiğim kitabı gece boyunca sevgilisine okumalar daha neler neler. Ve kadın evli olduğunu bile bile konuşmuş. Utanmadan yuva yıkan kadın olmak istemem demiş. Tlfnu getirdim beni aldatıyor musun diye sordum. Sakın benim tlfnumu karıştırma sen hakettin bende yaptım dedi. Dünyam yıkıldı. Benim tırnağıma taş değse canını verecek olan adam başka bir kadını seçmiş. Hiç pişmanlık görmedim gözlerinde biliyor musunuz. 2 çocukla ne yapacağımı düşünmeye başladım. Gitmek istedim izin vermedi. Yok tamam hata yaptım özür dilerim kurana el bastı bir daha yapmam affettirecem kendimi diye ama tık yok çaba yok uğraş yok kimseye anlatamıyorum konuşamıyorum yiyip içemiyorum. Emzirdiğim bir bebeğim var sütüm azaldı uyuyamıyorum. Delirmek üzereyim ve ne yapacağımı bilmiyorum
Boşan, yoksa seni sürekli aldatacak , bir de kuran ı alet etmiş pislik , inşallah çarpılır...

Bu kadar alçalmış biri ve siz sadece pişmanlık duymadığı için mi üzüldünüz?
Bu cümleleri üzgün oluşunuza yormak istiyorum sadece. Bir de emziren kadınım demişsiniz. Mevla yardımcınız olsun. Fakat siz yine de her şeyi Mevladan beklemeyin.

Kusura bakma asla içim sızlamadı, benim annem 3 çocukla ölürüm de onlardan ayrılmam deyip bizi kabul etmeyen ailesine karşı dimdik durdu , ona da evlen baskıları olmadı mı sanki , çocuk aklimla ya annemi bir adama verirlerse diye korkarak uyudum , sadece işine gelmiyor canın istese 2 çocuğunla herkese karşı dimdik durursun, o pis adamla da yatıp kalkmazsın , bir erkeğin aldatması sana doğal geliyor, erkektir yapar zihniyetindensin..

Kusura bakma asla için sızlamadı, benim annem 3 çocukla ölürüm de onlardan ayrılmam deyip bizi kabul etmeyen ailesine karşı dimdik durdu , ona da evlen baskıları olmadı mı sanki , çocuk aklimla ya annemi bir adama verirlerse diye korkarak uyudum , sadece işine gelmiyor canın istese 2 çocuğunla herkese karşı dimdik durursun, o pis adamla da yatıp kalkmazsın , bir erkeğin aldatması sana doğal geliyor, erkektir yapar zihniyetindensin..
Sevdiği adamla evlenmek için aşireti karşısına alıp dimdik durmuş ama çocukları için duramıyor.

Sevdiği adamla evlenmek için aşireti karşısına alıp dimdik durmuş ama çocukları için duramıyor.
Aynen öyle hepsi hikaye, bu kadınlarımız varya sırf boşanmamak için çocuk yapıyorlar, çocuklarım için katlanıyorum diyebilmek için, daha geçen bir arkadaşın kardeşi eşi aldatıp birsürü zulüm yapmış, hamileyken 3 kez boş ol diyerek defolup gitmiş, şimdi dönmeye çalışıyor, kıza baktım hala eşi dönsün diye kıvranıyor, boşanma davası açılacak hala pişman olup döner diye elinde kanıt olmasına rağmen ne ailesine ne de avukata delilleri vermiyor ve de söylemiyor, gizliyor. Yani demem o ki hepsi bahane ...

Bnmkide 4 aydır söz veriyor. Kanıyorum inanıyorum sanıyo mal. Kendini kandırır o

Eşim de uzun zamandır değişim gözlemliyordum. Defalarca kez sordum ama her seferinde yok bir şey deyip geçiştirdi. Ama görmeniz lazım ben yokmuşum gibi davranıyordu. Dağın başında bir karakoldayız asker olduğu için nöbetten geliyor kahvaltı yapıp çekiliyor odaya. Kucağımda 2 çocukla ev işi yemek bulaşık her işe koşuyordum. Ne söylesem bağırıp çağırıyordu. Ağlasam zırlama deyip daha çok kızıyordu. Çareyi gitmekte buldum. Beni istemeyen biriyle ne kadar yapabilirim demi ama. Kavgalar tartışmalar bitmiyordu. Tlf elinden düşmüyordu falan. 20 gün önce baktım benim tlfnumdan kendisine fotolar yolluyor ama sadece kendi fotolarını. Bende onun tlfnunu aldım dedim bakayım hangi fotoları atıyor. Acaba benimle olanlar falan mı. Galeriye girdim wp fotolarına bakayım dedim messenger dosyası var ve bi kadın fotoları. Eşimin face kullandığını bilmiyordum. Öyle bir hesabı vardı duruyordu yani. Baktım messengeri ana ekranda yok saklamış yani bir girdim ki kadının biriyle konuşmalar. Ama ne konuşmalar. Bana sana sevgim bitti deyip o kadına seni seviyorumlar ben her şeyi göze aldımlar sana çok alıştımlar. Yılbaşı planları. Bana da sürekli seni oraya buraya gönderim git kafanı dinle diyordu meğerse metresiyle buluşmak için kovuyormuş beni sürekli. Benim en sevdiğim kitabı gece boyunca sevgilisine okumalar daha neler neler. Ve kadın evli olduğunu bile bile konuşmuş. Utanmadan yuva yıkan kadın olmak istemem demiş. Tlfnu getirdim beni aldatıyor musun diye sordum. Sakın benim tlfnumu karıştırma sen hakettin bende yaptım dedi. Dünyam yıkıldı. Benim tırnağıma taş değse canını verecek olan adam başka bir kadını seçmiş. Hiç pişmanlık görmedim gözlerinde biliyor musunuz. 2 çocukla ne yapacağımı düşünmeye başladım. Gitmek istedim izin vermedi. Yok tamam hata yaptım özür dilerim kurana el bastı bir daha yapmam affettirecem kendimi diye ama tık yok çaba yok uğraş yok kimseye anlatamıyorum konuşamıyorum yiyip içemiyorum. Emzirdiğim bir bebeğim var sütüm azaldı uyuyamıyorum. Delirmek üzereyim ve ne yapacağımı bilmiyorum

Neden hak ettiginizi dusunuyor peki? Aldatan erkekler yalandan pisman olma, ozur dileme moduna gecerler genelde. Sizinkinin bu derece piskin olma cok sasirtici.

İşte kadınlar bu yüzden okumalı ve çalışmalı. Ailenize gidemiyorsunuz çünkü destek olmazlar. Eşinizi affetmek istemiyorsunuz, bu evliliği aslında devam ettirmekte istemiyorsunuz ama 2 çocuk ile gidecek yeriniz, kendi hayatınızı kurmak için maddi geliriniz yok. Ne desem bilemedim. Allah yardımcın olsun. Eskisi gibide değil ki artık yeni bir hayat kurasın. Bir işe başlasan asgari ücretle kiraya belki de ufak bir şehirde yaşarsanız faturalara anca yeter. 2 tane çocuk var. Zaten küçükler. Bakıcı ya da kreş bile parayla.

2 çocukla neler yapabilirsiniz bilmiyorum, hayatınızın detaylarını bilmediğim için. Çok güçlü ve gıptayla baktığım kadınlarla tanıştım bu hayatta, okuma yazma bilmeden evlatlarına çok güzel bakan büyüten, çalışan çabalayan. Cesaretiniz varsa, gururunuz baskın çıkarsa o yoldan gidebilirsiniz. Ancak herkesten bu derece bir gücü bekleyemeyiz elbette. Hakkınızda hayırlısı olsun. Artık şu tavsiyeyi verirken içim daralıyor ama boşanmayacaksanız daha fazla yüz göz olmayın. Ama bilin ki o kitaba el basmalar falan yalan, yine yapar.

Back
X