Bebişim çok derin bir soru sormuşsun. Öncelikle cevap vereyim ki mutluyum ben, memnunum hayatıımdan bir de güleç ve pozitif bir insan olduğumu söylerler.
Konuya geleyim mutlulluk denen şey zaten kalıcı değil, ya anlık ya kısa süreli. daha uzun zamana yayılan bir duygu ise huzur. Mutluluğa gelince bence bu mutluluk denen meret beynin ve evrimin insanlar yaşamaktan vazgeçmesin diye insanlara önerdiği bir tozpembe bulut, gerçek değil. Az bira mutlu olucam umuduyla insanlar türlü türlü abukluğa katlanıyor.
Çocuk yazmışsın:))) ona da geleyim, yukarda tüm mutluluğum çocuğum yazanlar olmuş, aynen öyle, mutlu olmak zor, o yüzden mutluluğu başka bir canlıya bağlayıp onu totem edinmek daha kolay, bir de bu işi hormonlarla yapmak da çok daha kolay o yüzden alın size annelik hormonları ve çocuk sevgisi o da sonuçta evrimin oyunlarından biri. Tek mutluluğum çocuğum diyenler çocuktan önce mutlu olmak için neler yapardı bence onları yazsınlar.
Bu arada ben 2 farklı erkek tarafından çok sevilmiş, aşık olunmuş uğruna ülke mülke değiştirilmiş biriyim ama açık ve net o duygular da bitiyor nerdeler hani ... ayrılmasaydık evlenseydik de biteceklerdi. yani sandıın gibi arada kocaman bir aşk olan bir ilişkin olsa dahi eninde sonunda bir sona geliyor, dediğim gibi mutluluk kısa , ömrü kelebek kadar bakıyorsun uçup gitmiş elinde anca huzur kalıyor.
Kısacası ferhans sen gerçekçi birisin, milyonlarca yıllık evrim bile gelip sana elma şekeri falan sunamaz, nelerin ilüzyon, nelerin hormon , nelerin o bu olduğunun gayet farkıındasın. Onu da buraya sormamalısın bence, mutlu olmak istiyorum dersen de yapacağın tek şey var ilüzyona kanmış gibi yapıcaksın kendini kandıracaksın o kadar.