Hayat ve adaleti

size katılmıyorum bizzat mülakattan önce işin oldu deyip devlete giren insanlar biliyorum, puanı düşük olduğu halde, tabiki Allahla kul arasında herşey affeder affetmez..ama diğerleri anne baba evladı değilmi binbir emekle okuttuğu evladı sırf dayısı olmadığı için hakettiği işe giremesin...evet hayatımıza odaklanmamız lazım ama yanlışa doğru demiyelimki evlatlarımızda torpil arayıp gezmesin 3 5 kuruş fazla para kazanacak diye...

Bilemedim.

Gecende cok mutsuzdum, oturmus agliyordum. Yakin bir arkadasim geldi, komsum da olur. Aglama, ne guzel bir kadinsin , dedi. Ben de ne alakasi var simdi, mutsuzum dedim. O da mutsuz olacak bir seyin yok, guzelsin, isin gucun de var dedi.

Dusundum ben de, ne alaka, her sey guzellik mi? Bu arkadasima gore guzel olsam da mutsuzum, o benden daha mutlu mesela. Yani her guzel olan mutlu olacak diye bir sey yok.

Ona gore, hayat adaletsiz, cunku kader bana daha hos bir tip vermis.

Bana gore hayat adaletsiz cunku ben mutsuzum, ama etrafimda bir suru mutlu insan var. Hayatta istedigim tek bir sey var, o da olmuyor. Cok istiyorum bir yuvam olsun, sevdigim olsun ama olmuyor, olmuyor, olmuyor. Guzel de olsam agzimla kus da tutsam olmuyor, kader sanirim.

Annemin bir halasi vardi, hayatimda boyle kader gormedim. Evlenemedi, en sonunda 40 a yaklastiginda zar zor evlendi ama adam 1 yil sonra vefaat etti. Bu ne bicim bir kader, ona bunu kim yazdi, bu adalet mi?

Kader isinde bence hicbir adalet yok, ya da ben anlayamiyorum.

Son düzenleme:
çok sıkça düşünüp depresyona girdiğim, kendi kendime acındığım önemli konuların en başındadır.

çok zor bir ailede yetiştim(hem maddi hem manevi), iyi bir lise ve iyi bir üniversite kazandım, kendi çabalarımda bir çok burs edindim, aileme bile destek oldum maddi olarak, çok çabaladım, depremler geçirdim, hayat kurtardım, yardım etmekten haz duydum, saygıda kusur etmemeye çalıştım, herkesi sevmeye uğraştım, işimi en iyi şekilde yapmak için yoruldum, kafa patlattım, merhametli oldum, başkalarına acıdım, merhamet ettim, onlar için ağladım, yapabileceğimi yaptım, yıkmadım, ama kurdum...

eşime çok değer verdim, evimi çok sevdim, onu sevdim, herşeyi istediği gibi yapmaya çalıştım, şimdi boşandım.
Tr.nin alanında en iyi ve en eski sükseli bir üni.nden mezun oldum, şimdi özel sektörde saçma bi işteyim, yanımdaki adam lise mezunu benden 1000 tl daha fazla maaş alıyor. ne ingilizce, ne bilgisayar, ne insan ilişkileri var...
arkadan konuşmayı sevmem, yüzüne söylerim, olabildiğince kibarca, şikayet etmem kimseyi, ama herkes benim en ufak açığımı arar, şikayet eder.
valla ne bileyim, düşündükçe oturup halime ağlayasım geliyor.

ayynenn katılıyorum..yeni evli olarak şuan malesef en dikkatimi çeken şey bu..(bunları dillendirmek hoş değil ama) çevremde ne kadar çirkin, beceriksiz, kaba, anlayışsız biri varsa eşleri 4-4lük..bakıp bakıp hayret ediyorum bu adam bu kadının bukadar nazını oynayacak ne buluyo diye...:44::44::44::44:

bu saptamalar belki doğru ama, ben çıkış noktasını şöyle buldum: burası sınanma dünyası, bizim sınanmamız da bu yönde. sağlığı eksik olan, benden çirkin olan, benden daha zor şartlarda yaşayanlar var deyip yine de sonuç olarak halime şükrederim. ama tabi ki daha iyisi için de her zaman Allah'tan dualarımı eksik etmemeye çalışırım.
bi Koç torunu olaydım, bi manken gibi güzel ve çekici olsaydım iyiydi ama, nicelerine göre de belki öyleyiz. gene de halimize şükür.
kendimden iyi durumda olanlara bakıp halime üzüleceğime, kendimden kötü olanlara bakıp şükrediyorum sonunda.
isyan da etmemek lazım değil mi?

aman çok güzelsin diyenlere hep diyorum: çirkin şansım olmasını tercih ederdim

Yeni evli biri olarak sadece ben karşılaştığımı düşünmüştüm bu tarz çiftlere.. insanların dış güzelliğinden çok karakterine önem veren bi insan olduğum halde bakıyorum ne kadar kaprisli sorunlu memnuniyetsiz kızlar var kocaları pervane oluyor..acaba biz mi biyerde yanlış yapıyoruz...

ben sorunu buldum arkadaşım: bu tarz tipler erkek fıtratında oluyolar biraz,yani kaba saba, anlayışsız,sığ düşünen modda..e tabi erkeklerde ince ince düşünüp sürekli kendini kuran kadınlardansa kendileri gibi odun kadınları daha çok anlaşılır ve çekilir buluyolar... :))

Bence sorun insanları küçük görmen de! ayrıca güzellik göreceli bir kavramdır...

Hayat bencede adaletsiz ama senin söylediğin şekilde değil..ne adaletsiz biliyomusun kimileri 20.000 dolarlık hermes takarken somada kurtarılan işçinin "abi baretim kaybolmasın maaşımdan keserler" demesi adil değildir..kimi çocuklar über şımartılmışken afrikadakilerin açlıktan ölmesi,doğu anadoluda 5 yaşında çocuğun çöpten yiyecek bulmaya çalışması adil değil..kimi pamuklara sarılıp büyütülürken kiminin 5 yaşındaki çocuğunu sokağa atıp dilenmeye zorlaması adil değil..1. Dünya ülkelerinde hayvanlar çocuklar kadar değerliyken türkiyede sokak hayvanlarının pitbullara parçalatılması,açlıktan ölüme terkedilmesi,2 metrelik alanda zincire bağlı hapis tutulmaları,kuyruklarının kulaklarının kesilmesi,insanların onlara işkence etmeleri,yavrularına süt veren annelerini bile öldürecek kadar vicdansız olmaları adil değil..kimileri gece 1 milyar doları eritmeye çalışırken kimi hastaların parasızlıktan tedavi bile olamayışları adil değil..

Senin saydıklarına gelirsek bana kalırsa zerre adaletle alakası yok..bazı insanların senin kadar çalışması gerekmez çünkü üstün zekalıdırlar..bende mühendislikten hiçbir sınava bile hazırlanmayarak mezun oldum iq um 153..diğer arkadaşlarım göbek çatlattı..ee allah böyle yaratmış bunu sorgulamak kula düşmez..

Ona değer verilir aşık olunur çünkü gerçekten insanlara çekici gelen değerli özellikleri vardır..kimi insanlar kendini yetiştirmeleriyle ,karakterleriyle,zekalarıyla,özgüvenleriyle bazılarından bir adım öndedir hep ..

Senin asosyal olman tamamen seninle alakalı bir durum..sosyal ol o zaman..kurbanı oynayıp kaderi suçlamak yerine sosyalleş o zaman..

Sen zaten kaderini lanetlemişsin ve öyle olduğuna inanmışsın heralde hiçbir işin kolay geçmez heralde şansızlık yakanı bırakmaz..bu dünyada herşey bir enerji..bu alemin birde metafizik boyutu var bizim göremediğimiz..Allah c.c zaten kapasitemizin algılayamadığı kadar büyük bir enerji..melekler ,seytanlar,rızk,sağlık,musibet,dualar,zikrler bunların hepsi enerji..iyi enerjiyide çağırırsın hayatına (dua,zikr vs) kötü enerjiyide çağırırsın (senin gibi insanlara haset edip nefret ederek,kaderi suçlayıp hayatının sorumluluğunu almayarak,sürekli kötü şeylere şansızlığa odaklanıp buna inanarak zaten tüm kötülükleri çağırmış oluyosun..

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki diğer insanlar çok basit fakat akıllıca sçimler yaparak hayatlarının yönünü değiştirmişlerdir? Veya sorunları büyütmüyorlardır?
Misal benden yüksek puan alan arkadaş sırf şehir değiştirmek için başka yeri yazdı ve gitti. Ben ise ailemin yanında gidiş gliş yapabileceğim bir yeri yazdım. Bu arada doğu görevimi de yapmış oldum. Şimdi o sürünüyor, türlü zorluk çekiyorsa kimin suçu? Ben ev ve para sıkıntısı çekmedim, yalnızlık çekmedim, farklı ve bilmediğim ortamlarda yanlış insanlarla karşılaşmadım...tekrar doğu görevi için şehir değiştirmek zorunda değilim. O bunların hepsini yaşadıysa kendi seçiminin sonucudur, kalkıp bana hiç zorluk çekmiyor demesi çok tuhaf olmaz mıydı:)

Bir de insanların bir enerjileri oluyor. Genelde çok takan, fazla önemseyen ve karamsar insanlar hep bir aksilikle karşılaşıyor. Biraz rahat olup size yazılanı kabullenmek sizi rahatlatır...

Son düzenleme:
tamam polyanna da olmayalım ama şükredelim de hanımlar sahip olduklarımız için. koç torunu falan okuduğum için aklıma geldi örneğin sakıp sabancı bir konuşmasında demişti araba fabrikam var ama oğlum bir kere bile bir tanesini süremeyecek diye. bugün hanginiz begüm şen in yerinde olmak isterdi acaba?? çarmıklıların biri iyileşiyor diğeri kanser oluyor. ceyla gölcüklü eşinden aldığı 150 milyon tl yi mezarında ne yapacak?? yani allah arzularınıza cevap vermiyor değildir muhakkak belli ki o arzularınız sizin hayrınıza değil. evet belki ahmetten mehmetten az maaş alıyorsun ama fazla alsaydın da sağlığın için harcıyor olabilirdin. ha Ahmet Mehmet doyasıya yiyor mu o parayı nerden biliyorsun onlarla mı yaşıyorsun? kimin evliliği 4 4 lük olabilir ki ha tahammül edebilirsin dışarıya gülücükler dağıtabilirsin. eşi ve ailesinde demin tartışılan bi konu vardı dışardan 4 4lük bir aileydiler eşi hiv+ miş meğersem diye
kısacası herkes dile vurmuyor ama emin olun hayat herkese karşı adaletsiz. hani hepiniz az çok duymuşsunuzdur diye örneklendirmek gerekirse ayşe paşalı nın, melek Karaaslan ın suçları neydi???

Bence sorun insanları küçük görmen de! ayrıca güzellik göreceli bir kavramdır...

Arkadaşım alinganlik yapmaya gerek yok..Şimdi bana ahlak dersi veriyorsun ama sana da sorsam herkesi eşit güzel bulamazsın..benim gözlemim çoğunlukla güzel bulunan kadınlar genellikle beğenilmeyenlerden daha şanssız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…