Hayat zorlastirmak

Evet bazen cok yukardayim bazende tam dipteyim hemde baya
Bu da insanın kendi elinde ama.bana benden başka kimse moral,güç veremez.yani biz istemeliyiz önce iyi olmak için.yorumlarda da bir arkadas yazmış kötü olaylar yaşamak da etkiliyor,tecrübe oluyor.bu aralar o moddayım.daha kötü şeyler yaşamayalım sukredeyim halime falan filan

Bu da insanın kendi elinde ama.bana benden başka kimse moral,güç veremez.yani biz istemeliyiz önce iyi olmak için.yorumlarda da bir arkadas yazmış kötü olaylar yaşamak da etkiliyor,tecrübe oluyor.bu aralar o moddayım.daha kötü şeyler yaşamayalım sukredeyim halime falan filan
Aynen sukur edip guclu olup kendimize sahip cikmak hayat kisa kendimize zulume gerek yok ve modunuz cok guzel hep boyle olun insallah

Bende öyleydim bir gün öyle kötü oldum ki mideme vurdu kus allah kus kan kustum resmen o günden beri hiçbir şeyi kafama takmıyorum sağlığımdan olacaktım yoksa mükemmeliyetçi yapımda vardı en çok o zorluyordu beni.

Bende öyleydim bir gün öyle kötü oldum ki mideme vurdu kus allah kus kan kustum resmen o günden beri hiçbir şeyi kafama takmıyorum sağlığımdan olacaktım yoksa mükemmeliyetçi yapımda vardı en çok o zorluyordu beni.
Evet sinirlendigim zaman direk mideme vuruyo benimde herseyin basi saglik

Bir cok yonde haklisininiz guclu bir yapim guvendede sikinti yokda cok ince dusunurum hatam bu galiba
İnce düşünmek, hassasiyetlere saygı göstermek erdemdir evet ama alma verme dengesini bozar insanın.
Bu da kendimizi zora sokar. Herşeyin bir enerjisi olduğuna inanırım. eşyanın, zihnin, düşüncenin, sözlerin.
Karşı tarafı düşünürken kendimizi de beklentiye sokarız. Aynı hassasiyeti bulamayınca hayalkırıklığı yaşarız ki bu başedilmesi en zor duygulardan biri... Bizi zora sokmayacak kadar ''empatikus'' olalım bence :))

İnce düşünmek, hassasiyetlere saygı göstermek erdemdir evet ama alma verme dengesini bozar insanın.
Bu da kendimizi zora sokar. Herşeyin bir enerjisi olduğuna inanırım. eşyanın, zihnin, düşüncenin, sözlerin.
Karşı tarafı düşünürken kendimizi de beklentiye sokarız. Aynı hassasiyeti bulamayınca hayalkırıklığı yaşarız ki bu başedilmesi en zor duygulardan biri... Bizi zora sokmayacak kadar ''empatikus'' olalım bence :))
Haklisiniz dogru

Muhtemelen çok büyük dertleriniz kayıplarınız olmadı. Birazda bu sebeple dert ediyor olabilirsiniz ufak tefek şeyleri..
Kardeşime göre ben gamsızım, bana göre o takıntılı.. Yaradılış da biraz sanki. Ama eğitilebilir diye düşünüyorum.

Güçlü bir psikolojik yapım var. Genellikle kendimden eminimdir. Özgüvenim yerindedir ve sağlam adımlar atmaya çalışırım. Düştüğümde kalkmaya çabalarım ve olumsuzlukları basamak olarak görürüm. Negatif insanlarla zaman geçirmeyi tercih etmem. Bir kitap, bir kahve, bir müzik ile iç huzurumu ve motivasyonumu sağlarım. Tarihe özellikle yakın tarihe meraklıyım. Güçlü ve başarılı şahsiyetlerin hayatlarını okumaktan keyif alırım. Yüzümü güneşe dönerim. Hatalarımı görmezden gelmem fakat kendimi affederim. Rahatsızlık duyduğum şeyi kendi içimde tutmam mutlaka bir şekilde karşıdakine ifade ederim. Laf altında kalmam. Lafı hak yerini bulmuşsa gediğine oturturum. Mütevazi olmaya çalışırım fakat mütevazilikten nasibini almamışı egomla kevgire döndürürüm. Hayatta bana kıymet veren kişileri üzmemeye ve onları mutlu etmeye çalışırım. Sevildiğimi bilirim ve sevgiyi çarçur etmem. Sahip olduklarıma şükrederim ve hayatımdan sikayet etmem, yaşamımı iyileştirmek için uğraşırım. Üç kereden fazla şikayet ettiğim yerde durmam. Durmak zorundaysam da şikayet etmem. Güçlü zayıf yönlerimi iyi bilirim ve kendimi hiç boş bırakmam. En güzeli çok çalışırım. İşimi çok severim. Kariyerimde hedef ; başarı ve mesleki doyumdur, para arkadan gelir. O kadar çalışırım ki bazen günün nasıl bittiğinden haberim olmaz. İkinci en güzeli hayatımın ipleri tamamen elimdedir. Her işimi işin ehli ile istişare edip yaparım ama ipleri başkasına kaptırmam. Bizim toplum genelde negatife endeksli ve karamsardır. Bu sebeple her denene kulak asmam. Herkesi memnun etmenin gerekli ve mümkün olmadığını iyi bilirim. Ve bilirim ki mutluluk ve iç huzuru bir yerlerde karşılaşacağımız değil ancak kendi emeğimizle inşa edeceğimiz birşey.
Ahlakın, erdemin ve orta halli bir iyiliğin en iyi inanç ve ibadet şekli olduğunu anladığım bu yaşımın, üstüne ne kadar yaş koyarım bilinmez ama yolcu olduğum şu dünyayı ve bu dünyadan kendimce oluşturduğum bu tanıdık iç huzurunu hiç bir olayın ve kişinin darmadağın etmesine izin vermem..
Belki de kendi içinizde bir yolculuğa ihtiyacınız vardır..
Çok güzel anlatmışsınız daha ne söylenebilinirki

Al ipinin ucuna bir ipte benden diyenlerdenim, çok rahatım canım benden eşimden çocuklarımızdan değerlisi yok benim için gerisi fasa fiso

Hiçbir şeyi takmamak lazım da ,olmuyor işte ota b.. üzülüp boşyere yıpratıyoruz kendimizi :işsiz:

Back
X