• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayata Çok Geç Kaldım

Aynı yaştayız benim de hayatımda kimse yok olmayacak da sanırım umudum kalmadı o konuda. Yaklaşık bir senedir işte çalışıyorum işimi de seviyorum ancak maaşım yetersiz benim de ailem kpssye gir atan diye baskı yapıyorlar maalesef. Benim de 20li yaşlara dair çok hayallerim vardı hepsi yok oldu herkes hayatın 30’dan sonra rayına oturduğunu söylüyor umudumuzu o yönde tutacağız artık 🙏🏻 Bence senin de bölümün gayet iyi bir bölüm eninde sonunda iş bulabilirsin

İnşallah hayırlı bi kısmet bulup ailenden kurtulursun. Yıl olmuş 2025 halen görücü usulü evlılık olsun istiyorlar tanımadan etmeden bodozlama.

Bence çok az insan hayatını hayalindeki gibi yaşıyor.Bunu sizi mutlu etmek için söylemiyorum, benim gözlemim bu şekilde. Eminim çoğumuzun farklı hayalleri ve idealleri vardı, ama hepimiz bir noktada hayal olarak bırakmak zorunda kaldık. Bunu kabullendiğimde olgunlaştığımı hissettim, aynı yaştayız.
İş konusunda biraz daha esnek olmayı düşünür müsünüz ? Farklı sektörlerden iş bulabilirsiniz belki. İş bulsanız hem ailenizin size bakışı değişir( belki yetişkin olduğunuzun farkına varırlar ) , hem de sosyal ortamınız olur. Bence sıkıntınız tamamen eve hapsolmuş olmanız. Kendinizi sürekli bunları düşünerek düşürmeyin, mutsuzluğun kimseye faydası yok.
Aynen bu sevgili M maya24 !

Bir ara hayatı hayallerimize göre değil, hayallerimizi eldeki mevcut verilere göre düzenlemeden hep mutsuz olacağını idrâk ediyor sorgulayıcı zihin. Bunu idrâk etmemekte ısrarcı olanlarsa ebedî depresyon sarmalında gidip gelir oluyor. Kendinize bu kötülüğü YAPMAyın!

Bâzen de bazı hayallerine insan kavuştuğunda hiç de hayal ettiği gibi hissetmediğini görüyor.

Elde ki elmalarla ne yapabiliriz’e geçme vakti 🍏😇💫

Merhaba, meslektaşız ben de 32 yaşındayım. 6 yıl bir işte uzmanlaşmıştım; Türkiye’de çok iş olanağı olmayan bir alandı ama 2 ay önce tüm emeklerimi hiçe sayarak o alanı bıraktım(gereksiz mesailer, hiçbir hakkın ödenmemesi ve çok çalışmaya bağlı yönetilemeyen stres sebebiyle).Yöneticiydim, şimdi bir yerde işe girersem tüm tecrübemi bir kenara bırakarak gireceğim. Demem o ki insan hiçbir şeye geç kalmıyor aslında, yıllar geçtikten sonra bile baştan başlamak durumunda kalabiliyorsun o yüzden umutsuzluğa düşme, etkinliklere katıl (seminer, eğitim, konferans) gibi. İnsanlarla tanışmaya çalış, linkedinde online olmaya çalış, program öğrenmeye çalış gerisi mutlaka gelecektir. İlk etapta sana getirisi çok fazla olmayacaktır, birşeyler öğrenip kendini ispatlayınca vazgeçilemez olduğunda talep ettiğin herşeyi alabilirsin..

Şahsi tecrübeme göre önerim;
1-Hedef . ( Kamu mu , özel mi )
2-Başkalarının tecrübelerinden ders çıkar. ( Bu site gibi siteler bulursan; kadınların günümüzde tecrübelerini takip eder ve emoji sayısı yorum sayısının 2 katı olan kullanıcıların yorumlarını takip edersen dengeni ve mantığını kullanabilirsin yoksa çok fazla kıyas verisi olmadan zeka görevini yerine getiremez. En önemlisi hayatında imza atmadan önce forumlarda aynı konu hakkında 50-100 soru okumadan asla imza atılan iş yapma)

Son düzenleme:
Bir arkadaşınız varsa tek yaşayan kira paylaşımı teklif edebilirsiniz. Özel üniversite yurtları var, ücret maaşla ödenecek seviyede ise o seçenek de değerlendirilebilir. Bulunduğunuz ilde cidden iş yoksa değerlendirin derim ben.
Başka şehirde yaşamayı bende çok istiyorum bulunduğum ilçede iş imkanları çok kısıtlı

Merhaba, meslektaşız ben de 32 yaşındayım. 6 yıl bir işte uzmanlaşmıştım; Türkiye’de çok iş olanağı olmayan bir alandı ama 2 ay önce tüm emeklerimi hiçe sayarak o alanı bıraktım(gereksiz mesailer, hiçbir hakkın ödenmemesi ve çok çalışmaya bağlı yönetilemeyen stres sebebiyle).Yöneticiydim, şimdi bir yerde işe girersem tüm tecrübemi bir kenara bırakarak gireceğim. Demem o ki insan hiçbir şeye geç kalmıyor aslında, yıllar geçtikten sonra bile baştan başlamak durumunda kalabiliyorsun o yüzden umutsuzluğa düşme, etkinliklere katıl (seminer, eğitim, konferans) gibi. İnsanlarla tanışmaya çalış, linkedinde online olmaya çalış, program öğrenmeye çalış gerisi mutlaka gelecektir. İlk etapta sana getirisi çok fazla olmayacaktır, birşeyler öğrenip kendini ispatlayınca vazgeçilemez olduğunda talep ettiğin herşeyi alabilirsin..
Çok teşekkür ederim önerileriniz için

Aynı yaştayız benim de hayatımda kimse yok olmayacak da sanırım umudum kalmadı o konuda. Yaklaşık bir senedir işte çalışıyorum işimi de seviyorum ancak maaşım yetersiz benim de ailem kpssye gir atan diye baskı yapıyorlar maalesef. Benim de 20li yaşlara dair çok hayallerim vardı hepsi yok oldu herkes hayatın 30’dan sonra rayına oturduğunu söylüyor umudumuzu o yönde tutacağız artık 🙏🏻 Bence senin de bölümün gayet iyi bir bölüm eninde sonunda iş bulabilirsin
Bugüne kadar kurduğum hiçbir hayalim gerçek olmadı boşa yaşadım

Benim de kocam inşaat mühendisi yapı denetim iş güvenliği vs bu alanları deneyin yüksek lisans programı var isgde online derse bile gitmiyorsun banka sınavlarına bak. Başka inşaat mühendisi arkadaşım mebe memur oldu. Kpss puanı kaç en kötü klavye çalış yahu

İyi akşamlar herkese.Ben 28 yaşındayım ve hayata çok geç kaldığımi düşünüyorum çünkü hiç istediğim gibi yaşayamadım hayatı bu yaşımda bile ailem baskı yapıyor bir erkekle görüşsem kıyameti koparıyorlar.İnşaat mühendisliği okudum KPSS girdim atanamiyorum özelde iş aradım bulamıyorum kısmetim nneden kapalı bilmiyorum ama bu yaşıma kadar hayal ettiğim hiçbir şeyi yaşayamadım kendime çok üzülüyorum hiçbir şey gönlümce olmadı .Artık yaşım 30 a dayandı ne önemi var yaşamak boş geliyor .Buraya yazıp dertleşmek istedim hiç arkadaşım yok .
Ne geç kalması kız trumpa bir bak
Şu aşamada en önemlisi iş galiba ya abanıp kpss de derece yapıp atanacaksın ya da özelde bulup evden ayrılacaksın, aile baskısı da yok olacak böylece..yaşın otuza dayanmış doğru yani ailenin baskı yapması gerçekten artık gereksiz kalıyor

Bir şey ısrarla olmuyorsa, yaşam planınızda olmadığı içindir.

Başkaların hayatını izlemeyi bırakmalı, kurban psikolojisinden acilen çıkmalı ve yeni seçenekler için kafa yormalısınız.

Bir şey ısrarla olmuyorsa, yaşam planınızda olmadığı içindir.

Başkaların hayatını izlemeyi bırakmalı, kurban psikolojisinden acilen çıkmalı ve yeni seçenekler için kafa yormalısınız.
Yaşam planim bu şekilde olduğu icin çok üzgünüm

Sıkma kendini hayırlı zamanda en hayırlısı olsun hakkında. Seçecegın eş çok önemli bunu sakın unutma. İş ortamında bulabilirsin belki öncelikli iş bulmak olsun mümkünse ailenden başka bir şehirde

Back
X