Hayata dair heyecansız, çekinik eş

Yenibirhayataaa

Büyümek, tam anlamıyla bu.
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2016
1.132
563
123
Merhaba arkadaşlar,

Eşimle çok severek evlendik güzel giden bir evliliğimiz var. Ufak tefek sorunlar dışında bir problem yok. Ancak şöyle bir zıt durumumuz var ki beni çok yoruyor. Ben daha canlı, sosyal heyecanlı bir insanım. O evden çıkmak istemeyen, kimseyle görüşmek istemeyen bir tip. Bu duruma alıştım biraz misafir falan çağırmayız pek arkadaşlarıyla herkes ayrı ayrı görüşür böyle eşli oturmalar yapmayız istemez. Ama bir de şöyle birşey var ki bu beni aşırı yoruyor, birşey almaya bir yatırım yapmaya asla cesaret edemiyor. Şöyle anlatayım maddi olarak alabileceğimiz birçok şeyi sırf istemiyor cesaret edemiyor diye de alamıyoruz. Misal ben bir ev görüyorum diyorum kredi bakalım şöyle yapalım arayalım görüşelim o bana asla yanaşmıyor. Yani ben ne kadar girişkensem o da o kadar çekinik bu konularda. Bu şekilde çok fırsatı da kaçırıyoruz. Sonrasında o da üzülüyor ama adım atamıyor. Bla bla gibi benzer şeyler hayat geçiyor.

Mutluyum tabi bunlar mutluluğa engel olmuyor ama çok da yoruyor. Bu durumu kabullenip böyle yaşamaktan başka bir yolu var mı, değişir mi?

Mutluyum tabi bunlar mutluluğa engel olmuyor ama çok da yoruyor. Bu durumu kabullenip böyle yaşamaktan başka bir yolu var mı, değişir mi?
Evlendiginizden beri hep bu sekilde mi ?
Yoksa bir sey yasandi (kotu yatirim,iflas,icra) da sonradan mi bu kadar temkinli oldu ?
Hep boyleyse zor degisir.Degistirmek icin caba sarf ederseniz tadiniz da kacabilir..

Evlendiginizden beri hep bu sekilde mi ?
Yoksa bir sey yasandi (kotu yatirim,iflas,icra) da sonradan mi bu kadar temkinli oldu ?
Hep boyleyse zor degisir.Degistirmek icin caba sarf ederseniz tadiniz da kacabilir..
Bu şekilde. Yapısı bu. Ama zaman geçtikçe daha da kapanıyor sanki

Valla zor. Çevremde boyle erkekler var,hicbirsey sahibi olamadilar. Ondan beklemeden siz adım atacaksınız. Yoksa bböyle kalirsiniz
Öyle olacak sanırım yoksa cidden birşey yapamıyor hani istemese anlayacağım ama istiyor ve yapamıyor çoğunu da sonra bahaneler sunuyor hem kendine hem bana

Siz üstüne gidip gaza getireceksiniz yoksa zor. Ev araba konusunda diyorum. Aldığımız ev ve arabayı benim gaza getirmelerim sonucu borca girerek aldık. İyiki de almışız su ekonomide artık ömür boyu ev araba almak hayal gibi birşey artık. Diğer konularda insanların karakteri bellidir yani evlenmeden bilmiyor muydunuz. Bende misafirden kalabalıktan arkadaşlarla eşli toplanmalardan vs. hoşlanmam kendi halimdeyim. Herkes sevmek zorunda degilki. Size ayak uydursa kendisi mutsuz olacak bu sefer.

Evlenirken bu konuları az çok konusmussunuzdur değil mi ? Dolayısıyla adam hep böyledir demek istiyorum . Ayrıca böyle mutlu demek ki birşey diyemiyorum. Benim eşimde eşinizin tam tersi . Biz evlenmeden önce farklı zaman dilimlerinde iki tane dükkan açmış ,kapatmış . Evlenmeden önce de borcu vardı . Ama ben bunların hepsine bile isteye tamam dedim . Ailesi dahil uyardılar beni aman dükkan açarsa izin verme gbi .

Ev,araba alma konusuna gelince de bu kesinlikle iki kişinin isteyeceği birşey . Bu yüzden bir arkadasimin evliliği bitti mesela . Erkek olan ev borcuna girmek istemiyirdu o dönem arkadaşım ve ailesi ne yaptı ne etti o evi aldırdi . Sonu da boşanma oldu . Sonuç olarak ortak kararlardan yanayım ben .

Bilmiyorm belki siz kredi vs isleri halletseniz yer bulsanız onu kefil yapip beraber ödemeniz nasil olurdu her isi ben hallederim diyin sen ödemeni yap deseniz tepkisi nasil olurdu. Simdi iyi ölçüp bicmek lazim herseyi halledip önüne sununca sen beni insan yerine koymuyorsun kafana göre iş yapıyorsun diyecek bir kocami yoksa risk alamiyor ama firsat bekliyor sizden atilim isteyen bir kocami kimseyi üzmeden çözmek size düşer belki ilk etapta alismasi icin 50 100 bin tllik bi arsa yatirim bakin ödesin ödeme yapinca alisinca oluyormuş basardik hissi gelince daha büyük meblag yatirim bakin

Ben de eşiniz gibiydim, eşim de sizin gibi, ben değiştim vallahi. Sosyallik konusunda kabuğumu kırdım. İlk zamanlarımızda kavga ettiğimizi bilirim arkadaşlarla görüşme mevzularından. Sonra ben napıyorum dedim. Eşim beni yalvar yakar dışarı çıkarırdı şimdi ben istiyorum. Maddi konularda da ben borçtan çok korkarım, eşim daha cesaretlidir. Beni sakinleştirir. Bana kalsa evime eşya bile almam =) Eşim karar verir böyle şeylere, beni de rahatlatır, öderiz, merak etme, korkma diyerek.

Adamın karakteri bu,baştan kabul edip evlenmişsiniz.Surekli yatırım yapmak isteyen ben bile bundan korkar hale geldim.Gelir sürekli erirken,giderler o kadar artıyor.Bu zamanda ev,araba alana imrenerek bakıyorum sadece.İki sene önce 300 bin liraya alamadığımız ev için 1 milyon fiyat biçiyorlar.Sizin gelir gider durumunuz nasıldır orasını bilemem.

Eşiniz baştan öyle biri miydi yoksa sonradan mı böyle davranmaya başladı? Eğer sürekli öyleyse nasil bir aile veya sosyal çevrede büyüdüğünü merak ettim çünkü ben eşiniz gibiyim, eşim de sizin gibidir.. Eşim öyle bir çevrede büyümüş, oldukça sosyal ve girişkendir. Ben de daha kısıtlı bir çevrede, orta halli kendi halinde bir ailede büyüdüm.. O yüzden sosyal becerilerim çok güçlü değildi, kendime bu konuda güvenmediğim için ben de kimseyle görüşmek istemezdim, yalnız olmayı seçerdim hep, evden çıkmak eziyet gibi gelirdi. Maddi olarak da çok iyi durumda olmadığımız için eldeki parayı tutma, eldekini harcarsam yenisi gelmez veya borca girersem altından kalkamam, gibi düşüncelerim vardı.. Eşim benim gibi olsaydı bir iğne sahibi olamazdık ama beni o cesaretlendirdi, ona güvendim, sosyal anlamda kabuğumu kırdım, şimdi ben de adım atıyorum bazı şeyler için ama o ilk korkular hâla var içimde.. ama bunlar olana kadar baya tartışma yaşadık, bu durumu insanın üstünden atması kolay olmuyor ama değişim de mümkün.. Biraz cesaretlendirilme, ödemelerin nasıl yapilacagina dair somut bir plan, altindan kalkilamazsa en kotu ihtimalle alınan şeyin geri satilabilecegi, aradaki güven ilişkisi, yatirimla alınan şeyden durulan memnuniyete dair örnekler vs ise yarayabilir. Sosyallesme anlamında, birileriyle zaman geçirdikten sonra o zamanın değerlendirmesini yapmak, nasıl geçtiğini sormak vs ise yarayabilir, net ve somut ornekler fayda sağlıyor böyle şeyleri aşma ve farkındalık yaratmak konusunda konusunda.. Dediğim gibi, eşiniz güvenli alanın dışına çıkmak istemiyor hem çevre hem de maddiyat anlamında..

Ben yaparım ama çok yoruldum herşeyi ben yapmaktan. Sanki eş değil de anne gibi hissediyorum böyle şeyler yapınca

Baştan da çekingendi bana göre ama tabi yatırım vs konularını zamanla anladım. Muhafazakar ve baskıcı bir ailede yetişmiş öyle bir yaşantıları var. İstiyor ama yapamıyor gibi anlıyorum ben bazen hareketlerinden ben ısrar edince de tartışma çıkıyor. Maddiyat olarak yapabilecek durumda olduğumuzu şeyleri yapamadığımız İçin üzülüyorum zaten şöyle diyeyim bizim yarı kazancımızdaki kişilerin aldığı şeyleri bile almaya korkuyor. Sadece almak da değil ilgilenmeye bile adım atamıyor arayıp sormak vs vs

Bu tip insani ozellikler iyi veya kötü kategorisinde degerlendirilecek seyler degil. Kimseye zarar vermeyen, kişinin kendi hayatini yönlendiren özellikler. Sizi coook rahatsiz edecek boyle ozellikler varsa o tarz kisilerle evlenmezsiniz mesela. Ama kotu denilebilecek bir sey olmadığı icin degistirmeye calismaniz yanlis olur. O da oyle mutlu. Dengeyi bulup yaşamayı öğreneceksiniz

Bence birbirinizi dengelemek için bu şekilde sini Z.
Siz başlatsaniz ev alma sürecini küser mi

Maalesef en yorucu eş tipi. Ben ne kadar sosyalsem eşim bir o kadar asosyal bu zamanla çok yorucu oluyor bir süre sonra bakıyorsun sende elini ayağını çekmişsin her şeyden ve olmadığın birine dönüşmüşsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…