hayata tutunmak...

yorgunnnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
22
0
36
Diğer
nerden,nasıl başlasam bilmiyorum.hani hayat bazıları için daha bir zordur ya...
eğitimli ama çok sorunlu bir ailede büyüdüm.babam içki problemi olan ve ciddi psikolojik sorunları olan bir insandı.annem çalışan,çocuklarına tapan ve ömrü boyunca babam gibi bir insanı idare eden melek gibi bir kadın..
lise dönemlerimde çok aşık oldugumu sanarak ve belkide evdeki sorunlar yüzünden bana sığınak olan eşimle tanıştım.3 yıl kadar flört ettikten sonra evlendik.2-3 yıl sonra abileri işini elinden aldılar ve bana iftiralar atarak boşanmamıza neden oldular.1 ay kadar annemlerde yaşadım ama nasıl yaşamak..babam tarafından baskı,üstüme yürümeler..vs..eşime karşıda duygularım bitmemişti .gerçekten çok iyi bir insandır.merhametli,vicdanlı..1 ay sonra beni aradı ve uzun uzun konuştuk kendimize yeni bir yol çiizmeye karar verdik.eşim işsiz kalmıştı ama günlük bi yerlerde çalışıp kendi kendimizi idare ettik.bi süre sonra yeni bi iş kurdu.ve ben hamile kaldım.bebeğimi dünyaya getirdim ama bebeğimi doğumdan sonra kaybettim.benim için çok büyük bir yıkım olmuştu.2 yıl sonra tekrar hamile kaldım ve çok sorunlu bi hamilelik sonrası şimdi 3.5 yaşında olan bebeğimi dünyaya getirdim.o benim herşeyim.ama şu anda çok mutsuzum.geçen günlerime çok üzülüyorum.eşim gerçekten çok iyi bir insan.ama biz çok uyumsuzuz.birbirimize çok zıttız.oturup konuşamıyoruz.beni hiç dinlemiyor.yalnız bırakıyor.biraz konuşalımmı,ben iyi değilim diyorum alay ediyor.ayrıca sorumsuzlukları çok.ödeyebilecek olsa bile faturaları 4-5 ay biriktiriyor ve ben çok huzursuz oluyorum .bu kez kendime kızıyorum.neden öğrenimini tamamlamadım?neden çalışmadım?erken evlilik yaptım?maddi sorunları yaşadıkça daha çok bunalıyorum.kendimi geçtim.bebeğime birşey almak isteyip alamayınca,yada o bişey isteyince alamayınca içim acıyor ve yine kendimi suçluyorum.kendimi çok bıraktım,saçımı bile taramak istemiyorum.boğazım düğüm düğüm sebebsiz ağlıyorum.bir işe girmek istiyorum karar veriyorum ama sonunu getiremiyorum.uzaktan bakıyorum o işe..sadece planlıyorum ama yapamıyorum.o gücü kendimde bulamıyorum,çok yorgun ve bitkin hissediyorum.kendimi çok yalnız,değersiz,kimsesiz ve çaresiz hissediyorum.durmadan ağlamak istiyorum.uzun yazdım farkındayım ama anlatabileceğim konuşabileceğim kimse yok kusuruma bakmayın..

abilerinin dolduruşuna gelip sizden kopması sizin söylediğiniz gibi merhametli ve vicdanlı birine çok ters bi davranış.. sizde ailenizden gördüğünüz baskı yüzünden tekrar eşinize dönmüşsünüz anladığım kadarıyla.. bebeğe bakabilecek birini bulabilirmisiniz bence hayatın ucundan tutmaya başlayın iş bularak...

Rabbım yardımcın olsun kardesım...sen hayatta keske dedıkce hersey senın ustune dahada gelır..unut yaptıgın hataları ne kadar karsına cıksada ve kendıne tekrar bı sans ver ne yapmak ıstıyorsan konus anlas kocanla bırlıkte yapın.. ama asla onsuz bısey yapmamaya calış... vede manevı yonden kendını bos bırakma ... Rabbıme hep ıbadet et ve duayı bırakma...samımı bı kalple edılen dua mutlaka kabul olunur.

Çok zor günler geçirmissin canım okurken canım acıdı inan.. Kendini çaresiz hissetme melek gibi annem var demişsin o bakabilrse cocuga sende calısabilirsin..hem moral olur sana hem eve katkın olur. Ne yapabilirim deme araştr biraz mutlaka sana göre de bi iş vardır..Evde oturup bunları düşündükçe sen cok yıpranırsın..:(

Konu başlığından ve içeriğinden çok etkilendim.
Söylediğin gibi hayata sil başan tutunman lazım.
Bu iş de imkansıza yakın derecede çok zor.

Eşinle iyi olsanız zaten en başından ayrılmazdınız.
Ailen iyi olsa; zaten ayrıldığın eşine dönmez ve bunca sıkıntı çekmezdin.
Eğitimini de devam ettirmemişsin, günümüzde diplomalılar bile iş bulamazken,
diplomalı erkekler bile evlerini zar-zor geçindirirken
senin bebeğin ile hayata bir başına tutunman çok zor.
İmkansız değil ama çok ciddi anlamda zor.

Canım rabbim yardımcın olsun, yanında olsun inşallah...

kendinizi bukadr salmayın.hayata 1 defa geliniyor.
mutlulugunuzu veya mutsuzlugunuzu eşinize endeksleyerek yaşayamazsınız.
bence öncelikle kendinizi şımartmakla başlayabilirsiniz.eminim güzel bir kadınsınız,
kendinize bakın ve güzelliğinizin farkına varın..
maddiyata gelince herzaman inişler olabiliyor bu bir ömür sürmez.
egitiminize kaldıgınız yerden başlayabilirsinz.
eger liseden mezun olduysanız ünv. sınavına girin ve açıktan okuyun..
lise bitmemişse onuda açıkögrtmden tamamlayabilirsiniz.
hiçbirşey için geç kalmış değilsiniz.45 yaşında bile ünv. egitimi gören insanlar tanıyorum.
yeterki biryerden hayata tutunmaya başlayın..
kendinizi kendiniz tedavi etmelisiniz kimseden özellikle eşinizden bunu beklemeyin..
hayatı mutlu kılmak insanın elindedir..
kolay gelsin tatlım.umarım yazdıklarımın bitanesinden başlayıp harekete geçersin.başarılar.

canım eşin tuatrsızsa ayrıl derim
inan bunu kolay söyleyen biri değilimdir
resmi bnikahınız varmı şu an yoksa ayrıl
zararın neresinden dönersen kardır
aslında esen arkadaşımın dediği gibi vicdanlı olsa başkasının lafı ile sizden ayrılmazdı
belkide sığındı size sizde ona
sorumsuz biri asla çekilmez bebeğinize çok üzüldüm geçmiş olsun nurlar içinde yatsın
böyle bir sorumsuz adamla ömür geçmez bence
çocuğu bile hak etmiyor

olan hep kadınlara oluyor.. ne acı..... o yüzden çalışmak şart!! ne olursa olsun kadınlar çalışmalı!! gerekirse evde inci boncuk yapıp satmalı!! üretmeli!!

Hayatımızın her alanında keşkelerimiz olmuştur ve
keşke demeyi hiç sevmem ama keşke okulunuzu bırakmasaydınız,
mesleğinizi elinize alsaydınız.birşeylerden kaçayım derken mutsuzluğunuzun
temellerini atmışsınız.artık geçmişe değil,geleceğe odaklanın.yaşanmış ve bitmiş deyin..
eşinizle madem yeni bir yola baş koydunuz,ikiniz birden yavrunuz için elinizden geleni yapın.
ama en başta siz kararlı olun ki,eşinizde size gereken önemi versin.
artık düşünmeniz gereken bir de yavrunuz var.(Allah bağışlasın)
İnşallah herşey istediğiniz gibi olur.
sevgiler..

kendini bırakıp umutsuzluğa kapılma... sen güçlü ve umutlu ol ki işler daha çok altından kalkılmaz hale gelmesin. arkadaşlarımın dediği gibi hem maddi hem manevi açıdan güçlü olman gerekiyor..

canım gerçekten çok üzüldüm,belki uzaktan söylemesi kolay diceksin ama kendine değer ver ne olur,saçımı bile taramak istemiyorum diyosun bu durum seni dahada sıkıntıya sokar,eğitim durumunu bilmiyorum ama artık ortaokul ve lise mezunlarına çocuk gelişimi lisesi kayıt hakkı veriliyo,bitirincede mutlaka saatleri düzgün,güzel bir işin olur,dün bir arkadaş bu topikte video paylaştı elleri kolları olmayan bir gencin yaşam sevgisini anlatıyordu,zorluğa yenikmi düşeceksiniz?diyordu,herşeyden önce çok şükür sağlıklı bir evladın var:71:

abilerinin dolduruşuna gelip sizden kopması sizin söylediğiniz gibi merhametli ve vicdanlı birine çok ters bi davranış.. sizde ailenizden gördüğünüz baskı yüzünden tekrar eşinize dönmüşsünüz anladığım kadarıyla.. bebeğe bakabilecek birini bulabilirmisiniz bence hayatın ucundan tutmaya başlayın iş bularak...

evet bu konuda haklısınız.ama eşim yapı itibarıyla çabuk inanan bir insan.hata yaptıgını hemen farketti ve tekrar bir araya geldik.fakat sonra ben anladım ki daha büyük bir yanlış yaptım.ne olursa olsun evdeki baskıya rağmen dönmemeliydim.çocuğuma bakabilecek tek kişi annem..ama babam konusunda tedirginliklerim var.o eve bebeğimi güvenle emanet edebilecğimi sanmıyorum.anneminde kendince sorunları var.onuda üzmek istemiyorm.ama iş konusunda bir çıkar yol bulmak zorundayım.cevabın için teşekkürler.

Rabbım yardımcın olsun kardesım...sen hayatta keske dedıkce hersey senın ustune dahada gelır..unut yaptıgın hataları ne kadar karsına cıksada ve kendıne tekrar bı sans ver ne yapmak ıstıyorsan konus anlas kocanla bırlıkte yapın.. ama asla onsuz bısey yapmamaya calış... vede manevı yonden kendını bos bırakma ... Rabbıme hep ıbadet et ve duayı bırakma...samımı bı kalple edılen dua mutlaka kabul olunur.

allah razı olsun.her gece bebeğimi uyuturken duamı ediyorum.sizde tanımasanızda dualarınızda bana yer verin olur mu?

Çok zor günler geçirmissin canım okurken canım acıdı inan.. Kendini çaresiz hissetme melek gibi annem var demişsin o bakabilrse cocuga sende calısabilirsin..hem moral olur sana hem eve katkın olur. Ne yapabilirim deme araştr biraz mutlaka sana göre de bi iş vardır..Evde oturup bunları düşündükçe sen cok yıpranırsın..:(

sağol canım.annem bebeğime bakar ama o eve bırakmakla ilgili tedirginliklerim var.iş arıyorum oturdukça daha çok düşünüyorum,haklısın.ama üstümde öyle bir bezginlik var ki onu atamıyorum.bugüne kadar yaşadıklarım beni bitkin bi insan haline getirdi.bu bezginliği atmak için elimden geleni yapıyorum ama bir yerde tıkanıp kalıyorum.

Biraz istek biraz sabır zamanla herşeyi çözer.hayatı kolaylaştırmakta bazen bizlerin elinde.çocuğunu annene ya da güvendiğin birine bırakırsın yaşın genç yapabileceğin tarzda bir iş bulursun hem manevi hemde maddi anlam da rahatlarsın arkadaşım çocuğuna iyi hayat vermek için bazı şeylere katlanmak gerek umutsuzluğa kapılma Allah yardımcın olsun.

Konu başlığından ve içeriğinden çok etkilendim.
Söylediğin gibi hayata sil başan tutunman lazım.
Bu iş de imkansıza yakın derecede çok zor.

Eşinle iyi olsanız zaten en başından ayrılmazdınız.
Ailen iyi olsa; zaten ayrıldığın eşine dönmez ve bunca sıkıntı çekmezdin.
Eğitimini de devam ettirmemişsin, günümüzde diplomalılar bile iş bulamazken,
diplomalı erkekler bile evlerini zar-zor geçindirirken
senin bebeğin ile hayata bir başına tutunman çok zor.
İmkansız değil ama çok ciddi anlamda zor.

Canım rabbim yardımcın olsun, yanında olsun inşallah...

evet diplomalılar bile iş bulamıyor.ama inşallah küçükte olsa bir iş bulabilirim.allah büyüktür.cevap için sağolun.

Canım Allah yardımcın olsun öncelikle..Herkesin acısını ancak kendi bilir biz dışardan ne desek de nafile ama diğer arkadaşlarımın da dediği gibi, kesinlikle bir işe girmeli çalışmalısın..eve temizliğe bile gitsen hayata tutunmalısın..Bak mesela benim eşimin anneannesi bir gözü görmez köyden istanbula 5 evladıyla yapayalnız gelmiş bir kadın..Bu kadın tek başına burada çok iyi konumda 3 ev almış bir insan..Üstelik temizlikle işçilikle..halen de bu yaşına rağmen çalışıyor..Olurda evlatlarımın başına bişi gelirde ihtiyaçları olursa yardımcı olayım diye..Sen gencecik kadınsın Allah ömür versin daha her yeni gün yeni ıumuttur..çıkmadık candan umudu kesmek Allah inancına sığmaz..Allaha yat kalk dua et ve hayata sarıl..buradaysan nefes alıyorsan demekki yaşaman gerek..Senden çok daha kötüleri var inan..Örnek verdiğim insan da bir kadındı..üstelik istanbul onun için apayrı bi dünyaydı yapayalnızdı ama şimdi bak taş gibi yetiştirmiş evlatlarını onlarda kendilerini kurtarmışlar..dimdik ayakta hala kadın ..Ha çok yıpranmış belki ama hayata sarılmış bırakmamış helal olsun diyorum ..Senin benim veya hiçbirimizin ondan eksiği yok aslında..O üstelik bilinçsizdi ..Bizler daha bilinçliyiz okuduk öğrendik gördük..Ondan çok daha şanslıyız..Okulunu yarım bırakmış da olsan bir yerlerden mezunsun yani dışardan okul bitirebilirsin rahatlıkla..artık imkanlar çok geniş.internetin de var..araştır biraz okulunu tamamla..gerekirse açıköğretime de yazıl imkan varsa..dediğim gibi bir yerlerde bir işe başlayabilirsen gerisi zaten gelir..çocuğunu bırakabileceğin biri varsa ilk zamanlar zorlanmazsın..sonra kendi imkanlarınla bir kreşe verirsin..zaten okul çağı yakın..artık bu buhranlı karanlık geçmişini bi kenara bırak geçti bitti..önüne bak..eşin seni mutsuz ediyorsa seni dibe çekecektir..seni geçmişe çeken dibe çekenlerden uzak durmalısın..eğer maddi olarak yapamam diyorsan akıllı olmalısın..eşin bilsin bilmesin dışardan okulunu bitirmelisin önce..sonrasında iş bulursun istersen ayrılırsın eşinden..ama kendi gücünü göstermelisin hem kendine hem evladına hem de eşine..unutma açılmayan kanatların büyüklüğünü asla bilemezsin...

kendinizi bukadr salmayın.hayata 1 defa geliniyor.
mutlulugunuzu veya mutsuzlugunuzu eşinize endeksleyerek yaşayamazsınız.
bence öncelikle kendinizi şımartmakla başlayabilirsiniz.eminim güzel bir kadınsınız,
kendinize bakın ve güzelliğinizin farkına varın..
maddiyata gelince herzaman inişler olabiliyor bu bir ömür sürmez.
egitiminize kaldıgınız yerden başlayabilirsinz.
eger liseden mezun olduysanız ünv. sınavına girin ve açıktan okuyun..
lise bitmemişse onuda açıkögrtmden tamamlayabilirsiniz.
hiçbirşey için geç kalmış değilsiniz.45 yaşında bile ünv. egitimi gören insanlar tanıyorum.
yeterki biryerden hayata tutunmaya başlayın..
kendinizi kendiniz tedavi etmelisiniz kimseden özellikle eşinizden bunu beklemeyin..
hayatı mutlu kılmak insanın elindedir..
kolay gelsin tatlım.umarım yazdıklarımın bitanesinden başlayıp harekete geçersin.başarılar.

ben hatayı enn baştan yaptm.dediğiniz gibi hayatı eşime endeksledim.kendimi bir kenara bıraktım.açıköğretim için buyıl girmek istiyorum sınava...ama çok umutsuzum,elim kolum bağlanıyor.

ben hatayı enn baştan yaptm.dediğiniz gibi hayatı eşime endeksledim.kendimi bir kenara bıraktım.açıköğretim için buyıl girmek istiyorum sınava...ama çok umutsuzum,elim kolum bağlanıyor.

benim yazdıklarıma kesin kızacaksın ama yazacam göze alıyorum kızmanı:

bak canım sen geçmişe takılmış kalmışsın.geçmişi düşünüp düşünüp kendine acıyosun.evet evet yaptığın bu kendine "acıyorsun".geçmişi babanı yaşadıklarını bırak önüne bak yapabileceklerine bak ve geçmişi düşünme şunu şöyle yapsaydım şunu yapmasaydım şu olmasaydı ile bir çözüme ulaşamazsın.ne hayatlar ne acılar var tabiki yaşadıkların zor şeyler ama böyle yaparak bir sonuca varamazsın varamamışsında.

canım eşin tuatrsızsa ayrıl derim
inan bunu kolay söyleyen biri değilimdir
resmi bnikahınız varmı şu an yoksa ayrıl
zararın neresinden dönersen kardır
aslında esen arkadaşımın dediği gibi vicdanlı olsa başkasının lafı ile sizden ayrılmazdı
belkide sığındı size sizde ona
sorumsuz biri asla çekilmez bebeğinize çok üzüldüm geçmiş olsun nurlar içinde yatsın
böyle bir sorumsuz adamla ömür geçmez bence
çocuğu bile hak etmiyor

resmi olarak ayrılmıştık canım.ama eşim ayrıldıktan 2 gün sonra belgeler onaylanmadan geri çekmiş herşeyi.zaten 1 ay sonrada tekrar birleştik yani resmi nikah duruyor.onun saf bir yönü var o yüzden bazen çok acıyorum ona.bilmiyorum onada üzülüyorum.bazende çok kızıyorum.beni bu duruma düşürdüğü için.
ayrılmak ço kzor görünüyor benim için.babamın evine dönücem hergün babamdan hakaret duyucam.sorunlu bir ev.annem daha çok yıpranacak.kendimi geçtim bebeğimle çok zor.

Back
X