• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatı bir anda değişen var mı?

Hadi ben evlendim ama benim KPSS'ye çalışan evli arkadaşım yok. :) yani herkes aynı durumda, yalnız değilsin gerçekten, çok büyük bir kalabalıkla mücadele ediyoruz. Annen torpil buluyorsa bırak yapsın torpilsiz giren sayılı. KPSS den iyi alan torpil arıyor, torpil arama aşaması çünkü.
torpil bulsa bu seferde onu başıma kakıcak ya ondan gelecek hiçbir şeyı ıstemıyorum artık daha oncede torplımız var hallederız falan diyip benı bı kurum ıcın heveslendırdı sonra olmadı o yuzden artık istemıyorum:(

Formasyonu mutlaka al.
Formasyon süresinde bir iş bulursun.

Ne gibi yerlere başvuru yapıyorsun? Bütün sektörler mi? Elbet bir yer geri döner.

Yaşamının iş bölümünde tikanma oldu demek ki :) benim de açık değildir. Her yaz bir yerde çalışmak için başvuru yapardım, referanslarim da iyiydi ancak hiç kimse dönmedi. Evlendim, kayınpeder herkese iş bulan biri, beni işe sokamadı. Yani iş hayatim seninkinden daha berbat.

Senin en azindan geçmiş is yaşantın var.
Tıkanma olmuş. Şanssız bir doneme girmişsin. Elbet açılır. Başvuru yaptığın sektörü değiştir.

Formasyon alırsın, çalışıp paranı da kazanırsın.
Sonrası gelir. Branşın ne?

Sevgilinle ne kadar ciddisin tolin tolin ?

Zor bir hayatın var ama olsun. Birgün tırnaklarınla kazıyarak elde ettiklerin yanına kar kalacak. Formasyondan vazgeçme. Öğretmen olabilirsin belki olmazsın ama sana zararı olmayacağı kesin.
Benimde cok b.ktn bir hayatım vardı. Formasyon sayesinde iş sahibi olmadım. Öğretmenlik hayal ama formasyon için evimden ayrıldığım gün yaşadığımı hissettim. Tercihinden pişman olmaman adına vazgeçmemeni tavsiye ederim. Keşke demekten iyidir. Allah yardımcı olsun umarım herşey gönlünce olur.
alıcam formasyonu ama tekrar kpss ye calısırsam gene aynı bakıslar olucak ustumde iş bulamadı evde oturuyor tembel vs vs bunlar gonlumu yoruyor artık....

Gece gece gezinirken denk geldim konuna. Arada konularda nickine rastlıyordum, tanıdık gibi geldin :) senin imzandaki yazı çok hoşuma gitmiştir her zaman, ve konuna cevaben senin imzandaki yazıyı hatırlatmak istiyorum; "dua ederken niye tereddütlüsün? Bilseydin dua etmenin de pencere açmak olduğunu, ah bilseydin" :) değişir hayatlar, bal gibi de değişir. Hiç ummadığın anda aklına hayaline sığmayan mucizeler serilebiliyor insanın önüne. Tersi de olmuyor değil hani, herşey mükemmel giderken tek bir saniyede dünyanın tersini görüyorsun. Hayatın alt üst oluyor. Bazen altı üstünden güzel oluyor, bazen de fevrin dönüyor. Hani şer gördüğümüzde hayır, hayır gördüğümüzde şer vardır ya, bu da çok doğru. Ümitsiz olma, gerçekten duanın açamayacağı kapı yoktur. Ve senin şu an yaptığın ümitsizlik de kötü bir dua şekli. Dua ederken kabul olacağına inanarak et duanı, tereddüt etmeden. Nasıl bakarsan hayata öyle yaşıyorsun. Yani hayatının nasıl gittiğini düşünüyorsan o yönde şekilleniyor. İster evrene yaydığımız enerjinin sonucu de, ister aklından geçirdiğinin dua olarak arşa değmesi de, ister düşüncelerinin hayatın olması de ama öyle işte.. Çok uzattım.. İmzandaki yazı diyorum tekrar, susuyorum :)
ımzamda yazanların yani dualarımın gercekleşmesını o kadar cok ıstıyorum ki yanı bir ışık sadece bır ışık yansın bana istiyroum...

benım hayallerımı insanlar bakkaldan ekmek alır gıbı elde edıyor zelıfme isyanım aslında sadece buna:(

Sende ekmek gibi alsan bir kıymeti değeri olur muydu ki.Çabalayarak alın terinle geleceksin geldiğinin kıymetini bileceksin.
O öğrencilere bile ayrı güzel bakacaksın ne zorluklarla kazandım ben sizi der gozlerle onlara ulasmak için bir olacak tüm çırpınışlarin.bir kitap okudugunda birgun lazım olur bir ogrencime diye altını çizeceksin.ayrı güzel balacaksın gozlerini birer hazine gibi bir gonle dokunmam lazım diye bakacaksın.ellerinden öyle bir tutacaksin ki hiç birsey ayıramayacak seni görevinden ve pes etmeyeceksin kazanana kadar kafanda olmamiş ogrencilerine iyi geceler çocuklar deyip öyle gözlerini yumacaksın geceye

İniş çıkış diyorlar da o çıkışı bir ben göremedim herhalde diyordum ki burada ben gibileri varmış meğer.
Çok azimliyimdir, koştururum, çabalarım. Bazen sanki her şey boşuna gibi geliyor. O an var ya, sanki bütün dünyadaki mutsuzluklar üzerime biniyor, anlatamam yani boğuluyorum.
Bazen niye ben diyorum mesela, bazıları için her şey çok kolayken...
Bazense hiçbir şey bilmiyorum, şansa yaşıyorum işte diyorum. Nereye gittiğimden haberim bile yok, öyle salakça, rüzgar neye fırlatırsa, oraya gidebilecek miskinin biriyim diye düşünüyorum. Bilmiyorum ki neyim?
Ne olduğumu da geçelim, keşke dediğin gibi hayatım değişseydi. :KK51:
bende artık ne oldugumu bılmıyorum sanırım bılmekte ıstemıyorum....

Harika bir ailem yok.

Melek gibi bir annem birbirinden bencil ve zor kardeşlerim var.
Eşi genç yaşta vefat etmişi, boşanmışı, millete göre evde kalmışı, benim gibi olmamış evlilikten yapmışı..

Anlayacağın birlikte huzurla yaşaması çok zor bir aile söz konusu..

Bütün Bahtı Karalar bir araya toplanmış gibi :)

Bu zor evden bir gün kurtulcam diye diye geçen bir bekarlığı olan, ele karışınca vay arkadaş benim ailem ne iyiymis meğer diyen biriyim ben..

Bin bir emek Üniv kazandım, okudum. Çeşitli talihsizliklerle atandım çok şükür. Hayatımdaki en güzel şey mesleğim.

Şimdi de kocamın aptalligi yüzünden alın terimi çöpe atarak yaşıyorum resmen..

Üstelik bu sırrı tek başıma taşıyarak ailem duyarsa korkusu ile.. .

Yine de hayat güzel..
Ölmek istemiyorum.
Yaşım 30.
Mutlu bir evliliğe, oturmuş bir düzene, anneliğe, huzura çok uzağım belki de ciddi geç kaldım.

Yine de hepsinin düzeleceği günü görmeden ölmek istemiyorum.

Ben sıramı beklerim Allah benden zorda olanların yardımcısı olsun.
Bu halime de çok şükür..
Sağlık var umut var.
senınde konularını okuyorum hep ama en azından evlısın, işin var bak iki aşamayı atlamışsın bıle bende daha o ıkı aşama bıle yok:(

Formasyonu mutlaka al.
Formasyon süresinde bir iş bulursun.

Ne gibi yerlere başvuru yapıyorsun? Bütün sektörler mi? Elbet bir yer geri döner.

Yaşamının iş bölümünde tikanma oldu demek ki :) benim de açık değildir. Her yaz bir yerde çalışmak için başvuru yapardım, referanslarim da iyiydi ancak hiç kimse dönmedi. Evlendim, kayınpeder herkese iş bulan biri, beni işe sokamadı. Yani iş hayatim seninkinden daha berbat.

Senin en azindan geçmiş is yaşantın var.
Tıkanma olmuş. Şanssız bir doneme girmişsin. Elbet açılır. Başvuru yaptığın sektörü değiştir.

Formasyon alırsın, çalışıp paranı da kazanırsın.
Sonrası gelir. Branşın ne?

Sevgilinle ne kadar ciddisin tolin tolin ?
branşım muhendıslık bunun dışında pek basvuru yapmıyorum :(
sevgılımle ıyıyız cok sukur ama maddıyattan dolayı şuan evlılık durumumuz yok:(

maddi durumlardan dolayı henuz hazır degılız ve saolsun babam akşam calısmayan kızı kım alsın ımasında bulundu:KK43:

Alan olur merak etme. Eger sen beraber olduğun kisiyi gerçekten taniyor seviyor ve guveniyorsan. Evi gecindirecek bi maas aliyorsa kendi evinde daha rahat sinava hazirlanir ya da ise baslarsin. Ama daha yeni beraber oldugun veya pek tanimadigin biriyse baba evi daha güvenli

Sende ekmek gibi alsan bir kıymeti değeri olur muydu ki.Çabalayarak alın terinle geleceksin geldiğinin kıymetini bileceksin.
O öğrencilere bile ayrı güzel bakacaksın ne zorluklarla kazandım ben sizi der gozlerle onlara ulasmak için bir olacak tüm çırpınışlarin.bir kitap okudugunda birgun lazım olur bir ogrencime diye altını çizeceksin.ayrı güzel balacaksın gozlerini birer hazine gibi bir gonle dokunmam lazım diye bakacaksın.ellerinden öyle bir tutacaksin ki hiç birsey ayıramayacak seni görevinden ve pes etmeyeceksin kazanana kadar kafanda olmamiş ogrencilerine iyi geceler çocuklar deyip öyle gözlerini yumacaksın geceye
amin be zelıfmem ınsallah bu soyledıklerın gercek olur...

bende artık ne oldugumu bılmıyorum sanırım bılmekte ıstemıyorum....
Bıkkınlık geliyor bazen ben de bilmek istemiyorum. Ama sonra ne pahasına olursa olsun işleri yoluna koymalıyım diyorum, ayağa kalkıyorum. Düşüyorum, kalkıyorum sürekli.
İçsel durumun dışında benim de dışsal faktörlerim var tabi. Nefret doluyorum düşündükçe. Neyse...

Alan olur merak etme. Eger sen beraber olduğun kisiyi gerçekten taniyor seviyor ve guveniyorsan. Evi gecindirecek bi maas aliyorsa kendi evinde daha rahat sinava hazirlanir ya da ise baslarsin. Ama daha yeni beraber oldugun veya pek tanimadigin biriyse baba evi daha güvenli
yenı degıl uzun zamandır beraberız keşke evlensekte onun yanında hazırlansam...

senınde konularını okuyorum hep ama en azından evlısın, işin var bak iki aşamayı atlamışsın bıle bende daha o ıkı aşama bıle yok:KK43:

Evet çok şükür güzel bir işim var ama bir ayağı olmayan bir masa gibi bir evliliğim var..
Tuta tuta kullanır gibiyim canım.

Inan bekar olmayı tercih ederdim şu durumda.

Senin de işin olacak geç değil.
Branşın ne bilmiyorum ama formasyonu al ve özel sektör düşün. Kpss şart değil o aptal sınava yıllarını vermemelisin..
Mutluluk nerde bilemezsin.

Olmayana değil elinde olanlara bak.
Biliyorum bazen çok zor bu.
Genelde depresif gezerim ben. Hele son 1 yılım kabus gibi.

O dipte hissetme halini anlıyorum inan..

Yine de pes etme lütfen. Ölmek isteme.
Yaşamak istemek için pek çok neden bulabiliriz.

Bıkkınlık geliyor bazen ben de bilmek istemiyorum. Ama sonra ne pahasına olursa olsun işleri yoluna koymalıyım diyorum, ayağa kalkıyorum. Düşüyorum, kalkıyorum sürekli.
İçsel durumun dışında benim de dışsal faktörlerim var tabi. Nefret doluyorum düşündükçe. Neyse...
o dışsal faktorlerden o kadar cok varkı buraya yazdığım çeyregı nerdeyse insanın annesı bıle boyle yaparsa dışardakı ınsan neler neler yapmaz...

Bugun canim babamin ölüm yil donumu. Uzerinden tam 4 sene gecmis... geri donup baktigimda 4 senede nerden nereye gelmisim diyorum. Hayatim 15.07.2012 den sonra tamamen degisti. Babam vefat ettigi gun ben buyudum, buyumek zorunda kaldim. Henuz 22 yasindaydim ve 2 universite okumaktaydim. Binbir dertle bogustuk ailecek ve kimseye hayatimizin senin tabirinle b.ktan oldugunu hissettirmedik. Hatta kendimize bile hep bizim hayatimiz cok guzel dedik, o kadar cok dedik ki kendimiz bile inandik :)
Tum yasadiklarimi uzun uzun anlatsam okumaya usenirsin o yuzden sadece bugunumu soyleyeyim: okudugum 2 üniden birinden 1.likle digerinden yuksek onur ogrencisi belgesiyle mezun oldum. Dunya harikasi biriyle evlendim. Kadrolu ogretmen olarak atandim. Saglikli ve dunya tatlisi 26 gunluk bir oglum var :)

Simdi 4 yıl önceki "ben"e gidip bunları anlatmak isterdim. "Sabret bugünler geçecek çok güzel günler seni bekliyor, unutma gecenin en karanlık olduğu an, güneşin doğmasına en yakın olduğu andır." Derdim kendime :)

Seni çok iyi anliyorum.:KK43: annemlede sorunlarim var oda abimi bi başka sever bazen üvey evlat miyim derim
Hatta öyle bi an gelir ki tüm dertlerimu unuturum annemin yaptiklari davranislari için aglarim
Hayatimda çevremde hazal haric herkesin hayati değişiyo bi tek hazalin hariç
Bazen inancimi yitiriyorum bazen silkeleniyorum
Hiçbirşey anlamiyorun bu işten

branşım muhendıslık bunun dışında pek basvuru yapmıyorum :KK43:
sevgılımle ıyıyız cok sukur ama maddıyattan dolayı şuan evlılık durumumuz yok:KK43:

Muhendissin ve nasıl is yok
:nazar:

Kız nazar değmiş o zaman :)
Saka bir yana inşallah en kisakısa sürede bulursun is. Ebeveynleri takma kafana.

Ciddi misin derken evlen denicem, sen iş bulduğunda aynı eve çıkıp bir sure kafanı toparlayamaz misin?

Back
X