Hayatı kazanmak

Dakikalikfikrim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
1.102
1.209
63
29
Merhaba hanımlar ben 22 yaşımdayım, büro önlisans mezunuyum. Bilgisayar sertifikasıda aldım okurken . 2 yıldır çalışmıyordum geçen aylar katiplik için klavyeye çalıştım iyi gidiyordum fakat evde bunaldığım için işe girmek istedim. Fabrika işi buldum 4 gün önce işe başladım fakat çalışma ortamı çok zor gürültü çok baş ağrısı oluyor, bazı makineler tehlikeli daha 2 gün önce kızın parmağı koptu, her gün farklı bir makinenin başına veriyorlar ve makineler çok hızlı 8 saat sanki 80 yıl gibi geçiyor alışmak imkansız her gün yeni bir makinedeyiz. Açıktan adaletin ilk bölümünü okudum şimdi donuk. Ne yapacağımı bilmiyorum ayaklarımın üstünde bu fabrika işiyle duramam. Okumaya devam mı etmeliyim yada başka iş mi bulmalıyım? Katipliğe mi hazırlanmalıyım? Ne yapmalıyım?
Kpss önlisan tan 77 aldım bu sene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nickinizde de olduğu gibi anneniz sizi prenses sendorimuna sokmus. Bu kadar bahane olmaz. Herkese altın tepside fırsat sunulmuyor. Biraz çabalamak lazım.
Bence bahaneleri bırakıp istediğiniz alanda başarı elde etmeyi hedefleyin.

Beni fazla düşünürken, geleceğimi muhakeme edememesinden kaynaklı binlerce sorun yarattı hangi birini saysam bilemedim.

ya ben konuda yazdığınız bir cümleden hatırladım sanki sizi.
şu taşınma mevzusundan.. kömürcü mü oduncu mu ne vardı.. eğer hatırladığım kişiyseniz iyi kötü meslek edinin.. katiplikte diretin anneniz hayatınızı mahvetmeden önce kendinizi kurtarın.

Evet aynı kişiyim dediğiniz gibi annem yine bir sorun yaratmadan önce ayaklarımın üstünde durmaya çalışıyorum, fabrika ortamı bu kadar kötü olmasaydı ömür boyu çalışmayı hedeflemiştim fakat tehlikeli ve yıpratıcıymış, o yüzden buradaki meslek sahibi mantıklı insanlara danışmak istedim. Teşekkür ederum hatırladığınız için. Hayatım o kadar karmaşıkmış ki hayatımı yazdığımda yardım istediğimde hesabımı kapattılar sahte diye ama hatırlayanım olmasına sevindim doğrusu

Geçen yıl okula iş-kurdan genç bir kız verdiler. Adalet bölümü mezunuymuş. Şıkır şıkır geliyor okula, telefondan instagram vb. sürekli açık. Gencecik, çocuk daha. 3 gün sonra haber bile vermeden işi bıraktı. Beklentileri neydi bilmiyorum ama tuvalet temizlemek, çöp dökmek olmadığına eminim. Bu işlerinde yapılması gerekiyor. Bu işleri yapanlarda çok saygıdeğer insanlar. Yazdıklarımda en ufak bir küçümseme yok. Gelmek istediğim nokta bu ülkede eğitimin bir değeri olmaması. Eğitimli insanlara değer verilmemesinden bahsetmiyorum. O faklı bir sorun.

Bu ülkede verilen eğitimin bir değeri yok. Gencecik insanların hayalleri ile oynanıyor. Zıttırıbıttırı üniversitesinin hıntınımıntını bölümünü bitirmenin kimseye bir faydası yok.

Sizin durumunuza gelince işinize devam edip Kpss ye daha iyi hazırlanın.

Fabrikaya devam mı etmeliyim diyorsunuz

Kusura bakmayın ama okuduğunuz bölümler bu ülkede çıtır çerez bile değil. Bu ülkenin yarısı öğretmen mühendis .İş bulmak ise hiç kolay değil.

Bu insanların çoğu a101 bim gibi yerlerde çalışıyor. Daha evvelki gün 30 tane 5 ltlik koliyi taşırken canı çıktı 20 yaşlarında 4 çocuğun onlarda insan, onları da anne doğurdu.

Tavsiyem biraz çalışıp pişin adaletten de atanmaya bakın o ara. Ya da düzgün bir çalışma ile 4 yıllık iyi bir fakülte okuyun. Ben yerinizde olsam hem çalışır hem okurum ki öyle de yaptım. Aileye yük olmakta bir yere kadar

Sorunuzu keyfiniz ve kahyasına danışın bence. Biz nerden bilelim hangi seçenek sizin için daha iyi?

Ben katipliğe hazırlanın diyorum. Puaninizla siralamaya girersiniz klavye çalışın bol bol. Yakında alima cikacaklar işi bırakıp klavye çalışın bence :)

çalıştığınız yerde iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları yok mu ? eğer yoksa şikayet edilmesi gereken bir yerdir, bunu bilin öncelikle.
çok zor durumda olduğunuz için başka iş bulana kadar aşırı dikkatli şekilde çalışın ve iş bulur bulmaz çıkın derim.
kasiyerlik vb işlere baktınız mı ?

Aslında bir işyeri daha var bu seferde annem tutturdu sigorta yapıldı artık çıkma diye, ne yapsam olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…