Hayatım bir keşkeler inşaatı...

Üzülmeyin yani yapacak birşey yoksa yoktur. Pişman olduğunuzu biliyorum elbette, hepimiz biliyoruz ama kürtaj konusu da toplumda biraz yanlış anlaşılıyor bana göre. Yani bu konu kimilerine göre çok büyük bir suç/günah/olmaması gereken bir olayken kimilerine göre hamile kaldıktan sonra doğurmak istemeyince başvurulabilecek bir yöntem şeklinde algılanıyor. Bence kürtaj çok ciddi bir durum (tecavüz/sağlığı tehdit eden bir durum vs.) yoksa yapılmamalı. Benim fikrim... Zamanı değilse hamile kalmayacaksın, doğru düzgün korunacaksın, hamile kaldıktan sonra ay doğurmayayım boşver olayı vicdanen bana ters. Ama herkesin de kendi yaşamı, kendi fikri.
Evet yapacak bişey yok affedilmek için duadan başka. Gebeliklerimi sonlandırma kararım 1. sinde inan cahilliğime geldi hazır değildik vs vs bir sürü saçma sapan bahane vardı.. Ama ikincisi doktor önerisi ile oldu detaylandırmam doğru değil. Neticede ne olursa olsun verilmemesi gereken bir karardı. Bir şey yanlışsa yanlıştır. Net! Yaşadığımız hiç bir şey tesadüf değil onu anladım.

Üzülmeyin hayatta herkesin yanlış kararlar aldığı dönemler olur.
Ümidinizi de kaybetmeyin.
Mevlam ol der oldurur. :)

Bana bu yorumun öyle etkileyici geldi ki.
Benim de eşimin ailesi ile yemegimiz bir. Sürekli karışır laf sokarlar. Esimde beni 2. 5 aylık evliyim ama 3 defa ayrılık konusu geldi gundegündeme. Şimdi de bebek sahibi olma söz konusu ama bilmiyorum. Esim ailesi..
Yarı yolda kalacak gibi hissediyorum...
Biz hayata yetişmeye çalışırken meğerse hayat bizi geride bırakıyormbırakıyormus

Kusura bakmayın araya girdim ama, ertelemek ile kürtaj yaptırmak aynı şey değil ki siz neden pişman olasınız? Konu sahibine sorduğunuz soru gayet mantıklı bence, yanlış anlamayın fakat ertelediğiniz zaman hamile kalmıyorsunuz ki bu gayet doğal birşey ama kürtajda, rahme düşmüş bir canlı var, var olmaya başlamış/var olmuş bir hayatı sonlandırıyorsunuz. Evet keşke ertelemeseydim diyebilir insan ama sonuçta hamile de değilsiniz, diyorsunuz ya şimdi çocuğum olmasaydı ertelediğime pişman olurdum diye, e 4 sene önce deneseniz de belki çocuğunuz olmayacaktı misal.
Bu 4 sene içinde sağlığım nasil diye hic doktora gitmedim. 4 sene sonunda gittiğimde, doktorun "ah keşke 3 sene önce fark etseydik bu sorunu" dediği birsey olsaydi, bu ertelemeye daha doğrusu bu ihmale üzülürdüm. Bunu anlatmak istedim.

Bunaldım ve yazmak istedim. Sadece yazmak. Yazarken değişen bi şey yok ama yine de yazmak sanırım rahatlatan tek şey beni.

Hayatımın kısacık özeti;

Bin bir mücadele ile kendi aileni ayakta tutmaya çalışmışsın.
Sonra karşına bir adam çıkmış yine bin bir mücadele ile beraber olmaya çalışmışsın.
Tam demişsin tamam ya her şey tamam sanırım bu hayatın üstesinden geldim zor oldu ama galiba başardım gibi artık çocuk yapma zamanı deyip haydi bi gidip kontrol olayım demişsin ve doktor sana "ANNE olman mucize demişsin menapoza girmişsiniz." demiş.. -Haydaaa nasıl olmam mucize? Menapoz ne demek bu yaşta? Eee hani menapoz çaresiz değil di? -Hani tüp bebek bir mucize gibi herkesi anne yapabilir di? Meğer hepsi faso fisoymuş. Kimsenin elinde sihirli değnek yokmuş.
Hesaplamalarıma göre 36 yaşında girmişim ben fark etmeden menopoza yavaş yavaş 38 de adet kesilmeleri başlamış. Şimdi zamanı değil diye aldırdığın iki bebek de pişmanlığın cabası..
1 seneden fazla yarış atı gibi koşturmuş dünya para harcamış ve + hormonlardan 30 kilo almış ve ne yapacağını bilmeyen bir kadın kalmış geride.
Hayatta hangi istediğim bana hiç bir mücadele ve göz yaşı dökmeden geldi ki bu gelsin.
Öğrendiğim tek şey hayat ertelenmeyecek kadar kısa ve kaderi çok zorlamak doğru değil..

Nasibe kısmete çok inanırım. Hayatta herşeyin bir sebebi var, belki böyle olması gerekiyordu. Hep keşke diyorsunuz ya belki ileride bugünler için keşke diyeceksiniz. Kabullenmek ve mevcut şartlara göre yön belirlemek en mantıklısı. Bazı şeyleri değiştiremiyoruz ama esnek olup ona göre bir yol çizebiliriz. Hayatınızın bir kısmı istediğiniz gibi olmadı diye kalan kısmı heba etmeyin, değerlendirin.

Adetleriniz tamamen kesildi mi ? Arada adet görüyorsanız yumurtlamanız olabilir. Menpoz döneminde farketmeden hamile kalanlar oluyor.

Bunaldım ve yazmak istedim. Sadece yazmak. Yazarken değişen bi şey yok ama yine de yazmak sanırım rahatlatan tek şey beni.

Hayatımın kısacık özeti;

Bin bir mücadele ile kendi aileni ayakta tutmaya çalışmışsın.
Sonra karşına bir adam çıkmış yine bin bir mücadele ile beraber olmaya çalışmışsın.
Tam demişsin tamam ya her şey tamam sanırım bu hayatın üstesinden geldim zor oldu ama galiba başardım gibi artık çocuk yapma zamanı deyip haydi bi gidip kontrol olayım demişsin ve doktor sana "ANNE olman mucize demişsin menapoza girmişsiniz." demiş.. -Haydaaa nasıl olmam mucize? Menapoz ne demek bu yaşta? Eee hani menapoz çaresiz değil di? -Hani tüp bebek bir mucize gibi herkesi anne yapabilir di? Meğer hepsi faso fisoymuş. Kimsenin elinde sihirli değnek yokmuş.
Hesaplamalarıma göre 36 yaşında girmişim ben fark etmeden menopoza yavaş yavaş 38 de adet kesilmeleri başlamış. Şimdi zamanı değil diye aldırdığın iki bebek de pişmanlığın cabası..
1 seneden fazla yarış atı gibi koşturmuş dünya para harcamış ve + hormonlardan 30 kilo almış ve ne yapacağını bilmeyen bir kadın kalmış geride.
Hayatta hangi istediğim bana hiç bir mücadele ve göz yaşı dökmeden geldi ki bu gelsin.
Öğrendiğim tek şey hayat ertelenmeyecek kadar kısa ve kaderi çok zorlamak doğru değil..
cok haklisiniz

Allah yar ve yardımcınız olsun canım benim çok üzüldüm. Son yazdığın cümleye imzamı atıyorum her kelimesi çok doğru. İnşallah musmutlu olursunuz

Back
X