ne kadar zaman oldu evleneli?..bayağı bir hayal kırıklığına uğramışsın..
Bu saydığın özelliklerdeki kocalar, çoğu kadının elinde mevcut..
İşte evlenmek istememe nedenimkorkutucu
Yapmayın ne olur... Bunların tek nedeni maddi zorluklar değil. Neden biz ortak bir hayat için fedakarlıklar yaprken yaptığımız herşey görev olarak üstümüze yapışdığı halde sevgili beyler malak gibi yayılıyor hayatımızda. Onların bizim hayatımızı daraltıyor kapladığı yerle, neden bize saygı göstermeyi denemiyorlar, neden onların kölesiyiz, malıyız gibi görüyorlar. Nedir bu bencillik? Esas sorun bu hayatımızdaki erkeklerin bencilliği: Baba, abi, erkek kardeş, sevgili, sözlü, nişanlı, eş, evlat...
Nr fark ediyor hayatımızın her döneminde bu muameleye maruz kalmıyor muyuz? Bu mu hak ettiğimiz hayat.
Bir şey söylemek istiyorum;
Daha önce ki konunuzda özel hayatınızla ilgli bir sorunu dile getirmişsiniz ve hayatın size boş gelmesini o yaşadığınız olayla bağlantılı diye düşünüyorum. Burda hiçbi sorun olmadan direk böyle sıkıntı ve bunalımda gibi yazmışsınız ve okuyan birkaç kişi ''İyi ki evlilik düşünmüyorum'' falan yazmış. Bu tip konularla kimseyi evlilikten soğutmaya luzüm yok. Yaşadığınız bazı şeylerle bu durumdasınız. Geçmişe değil, geleceğe bakarsanız neden mutlu olmayasınız ... Ayrıca hayat boş olabilir, onu dolu hale getirecek olanlar bizleriz. İnsan kendisi bir şeyler yapıp hayatını dolu dolu yaşar. Allah yardımcınız olsun inşAllah.
Ülkemizdeki erkeklere bakınca evlenmek gerçekten aptallık. Asıl o sorunları dile getirsem evlilikten iyice soğurlardı diye düşünüyorum.Hey millet kimse ben dedim diye uçurumdan atlamayacağı gibi ben söyledim diye evlenmekten vazgeçmeyecek.Ama sırf benim evliliğim değil kötü giden.Ülkemizin küçük ölçekli bir yansıması var bu forumlarda ve gerçek şu ki evlilik çoğu zaman kolay bir şey değil.üstelik bence bu yazdıklarım da diğerleri gibi SORUN en az onlar kadar hem de. Çünkü beni yaşamaktan bezdiriyorlar. Çocuğumun çatal bıçak kullanmasını bilmeyen bir adamla büyümesini istemiyorum. Sizce bu sorun değil mi? Sorun olması için illa daha önceki gibi dayak mı yemem lazım???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?