Peki bunları evlenmeden önce hiç mi farketmediniz ? Ülkemizde sorunlu bir çok çift olabilir ama bunun yanında anlayışlı ve mutlu da birçok çift var.. Sorunlu evlilikler oluyor diye gençleri evlilikten soğutmaya hiçkimsenin hakkı yok benim söylemek istediğim bu ...
Sizin evliliğiniz hayal ettiğiniz gibi olmadı belki de ama ğiçbir şey için geç değil.. Biraz anlayış, sabır ve duayla düzeltemez misiniz hiçbir şeyi ? Nerede sevgi, saygı, anlayış ??? !!!
Ne bileyim ya her şey bu kadar zor olmamalı !! ...
Allah yardımcınız olsun, inşAllah çok mutlu olursunuz ...
Sizin başınıza bunlar geldi diye herkes mutsuz mu olacak evlenince yani?
İnsanlar mutsuz olunca başkalarını de mutsuzluğa çekmek ister zaten hep.
Millet yardımcı olmaya çalışırken sizin söylediklerinize bakın.
Aileyi es geçip kocaya giden biri için bu kötülüklerin yaşanması normal sanırım.
aksine mutlu kalsınlar benim hatama düşmesinler diye söylüyorum. ders alsınlar. bedava hayat dersi bunlar. yardım etmek hatayı başa kakmak bilmeden okumadan ahkam kesmek demek değildir
Peki ya siz?
Siz kendinize ne kadar yardım ettiniz?
Evliliğiniz yürümediği için neler yaptınız?
Boşanmış bir kadın olarak evliliğin muhteşem bir kurum olduğunu düşünüyorum ben! Neden acaba? Çünkü kendimle barışığım,evliliğim yürümüyorsa da bitirmesini bilirim ki öyle de yaptım!
Madem eşinizi istemiyorsunuz neden kendi hayatınıza yön çizmediniz?
Forumlardan takip etseniz bunların cevabını bilirdiniz.Boşanmak bazı durumlarda hiç de kolay olmuyor.Boşanmış olup evliliği sevdiğiniz için tebrik ederim.sanırım bunu istiyordunuz.Nedenini siz daha iyi bilirsiniz.bana neden soruyorsunuz?İyi yapmışsınız.Benim meselem değil bu ama. Benim hayatım sizin hayatınız değil.Kusura bakmayın. Kıyas kabul etmez kimse kimseyle. Kıyaslama yapacaksanız yardım değil yargılama oluyor çünkü.
Kusura bakmayın,160.000 üyenin konusunu takip edecek kadar alıcılarım güçlü değil..
Tebrik istemiyorum sadece soruyorum siz kendinize ne kadar yardım ettiniz?
Bazı durumlarınızı bilemem dedim ya her üyenin her konusunu takip edemem keşke sizi tanıyan kişilere özel diye konu açsaydınız da yardım eden çıkardı belki de..
takip edemeyeceğiniz için yargısız infaz yapmanız gereksiz zaten.
Evet bekar kişiler gerçekten bu öğüdünüzü tutmalı. Yüzde yüz katılıyorum size.Bizim ülkemizde ekonomik sartlari iyi olmadigindan bosanamayan (özellikle bayanlar)ciftler var bizim ülkemizde hala elalem ne der diye düsünerek bosanamayan insanlar var , cocuklarim babasiz büyümesin diye bosanamayanlar var ve daha bri sürü sayabilcegim farkli sebepler var Bunlar bahane mi Hayir bunlar bizim ülkemizin gercekler kimse kendini kandirmasin Mutlu olmak ve eslerinizden saygi sevgi bekliyorsaniz onlari cok iyi tanimalisiniz evlenmeden önce sadece bu yetecekmi asla yetmez ailesinide inceliceksin, arkadaslarini , ortamlarini, belkide bin defa.... Evlilik kücümsencek bi kurum deil Evlilik ömür boyu paylasilar ortak bir hayat ask tabiki biticektir ama sevgi ve saygi kalici olandir bunlari basarmak cok zor . Biraz sans biraz kismet isi deler ya belkide bunlar gereklidir.Kimseyi savunmuyor tarafta tutmuyorum ama bizim ülkemizdeki genel tabloya bakin burdaki yazilardanda ne kadar olumsuz ve olumlu kitlelerin arasinda ne büyük oran farkliliklari cikicak göreceksiniz.Bunlarin hepsi film , kitap degil hepsi gercek...
Yargısız infaz derken?
Arkadaşım,evliliğiniz detaylarını bilmiyorum,bilmek zorunda da değilim di mi?
Siz de kendiniz için bişiyler yapın demek istiyorum ama neden anlamıyorsunuz?
Ne yapmamı istiyorsunuz? 4 aylık kızımla annemlerin yanına taşınmamı, 30 yaşından sonra çocukla birlikte ara vermiş olmama rağmen iyi bir iş bulmaya çalışmamı mı? Bunlar hayal biliyorsunuz.Gazetelerin IK eklerini bir kez bile okumuş biri bunu zaten bilir.
Yurt dışında 2 yüksek lisans yapmış 2 yabancı dil bilen biriyim ama çocuk küçük olduğundan ve yaşım nedeniyle işe alınmayacağımı düşünüyorum.Eğer şu an yaşadığınız hayattan daha iyi olacaksa evet ailenizin yanına taşınmalı,iyi bir iş bulmak yerine en azından asgari ücretle fabrikada çalışmaya da başlayabilirsiniz..
Kıyaslamayı siz yapın.. Hangisi daha iyi aile mi eş mi?
Ailenizden de dayak yiyeceksiniz bişiy diyemem o zaman..
Üzgünüm sığınma evlerini araştırın derim...
Yurt dışında 2 yüksek lisans yapmış 2 yabancı dil bilen biriyim ama çocuk küçük olduğundan ve yaşım nedeniyle işe alınmayacağımı düşünüyorum.
Evet hiçbir sorunumuz yokken hamile bir kadını aldatan kocama, kırk yılda bir görüştüğümüz ve nadiren konuştuğumuz halde beni düşman belleyip dövmeye kalkan kaynanama, uğruna ailemi terk edip kendi ailesinin sırtını döndüğü benim bağrıma bastığım ve sonradan bana dayak atan kocama anlayış göstermeliyim. Hatta bunları umursamayım bile. bunlar sorun mu ki...Ve geç değil. Bitti uyanın artık. Önceden söylemiyordum ama Türk erkekleriyle evlenilmez sakın evlenip hayatınızı harcamayın bekarlar.Şimdi dediğinizi tam olarak yapmış bulunuyorum.En azından evlilikten soğurlarsa hayatları mahvolmaz insanların.Dua edelim evet hemen düzelirler.Sevelim dövdükçe sevelim bu insanları düzelirler.evet haklısınız çok zor değil her gün dayak yesem kaynanam dövse ne olur ki..Ne bilesiniz tabi çok zor değil siz yaşamadınız bunları. Evlenirken bilmiyor muydum ya evet hep kadınların suçu zaten.. Erkeklerin değil. kadınlar hep kapris yapıyor canım erkekler de kendilerini hep dürüstçe ortaya koyuyor zaten.Biz aptalız yüzde 90 kadın anlayamıyoruz sizin dehanıza yetişemiyoruz canım..Erkeklerin yüzde 90 ı böyleyken siz yüzde ona giren birine sahipseniz bu başkalarının sorunlarının çok önemsiz ve hafif olduğu anlamına gelmez. Hatta çoğunluğun acı içinde olduğu gerçeğini de değiştirmez. Hayatımda sizden daha çok şey gördüm yaşadım benim gibi bir sürü insan var.Ve Siz baş öğretmen edanızla kime neyi öğretme peşindesiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?