- 6 Aralık 2009
- 6.224
- 2.940
- 723
Evet hiçbir sorunumuz yokken hamile bir kadını aldatan kocama, kırk yılda bir görüştüğümüz ve nadiren konuştuğumuz halde beni düşman belleyip dövmeye kalkan kaynanama, uğruna ailemi terk edip kendi ailesinin sırtını döndüğü benim bağrıma bastığım ve sonradan bana dayak atan kocama anlayış göstermeliyim. Hatta bunları umursamayım bile. bunlar sorun mu ki...Ve geç değil. Bitti uyanın artık. Önceden söylemiyordum ama Türk erkekleriyle evlenilmez sakın evlenip hayatınızı harcamayın bekarlar.Şimdi dediğinizi tam olarak yapmış bulunuyorum.En azından evlilikten soğurlarsa hayatları mahvolmaz insanların.Dua edelim evet hemen düzelirler.Sevelim dövdükçe sevelim bu insanları düzelirler.evet haklısınız çok zor değil her gün dayak yesem kaynanam dövse ne olur ki..Ne bilesiniz tabi çok zor değil siz yaşamadınız bunları. Evlenirken bilmiyor muydum ya evet hep kadınların suçu zaten.. Erkeklerin değil. kadınlar hep kapris yapıyor canım erkekler de kendilerini hep dürüstçe ortaya koyuyor zaten.Biz aptalız yüzde 90 kadın anlayamıyoruz sizin dehanıza yetişemiyoruz canım..Erkeklerin yüzde 90 ı böyleyken siz yüzde ona giren birine sahipseniz bu başkalarının sorunlarının çok önemsiz ve hafif olduğu anlamına gelmez. Hatta çoğunluğun acı içinde olduğu gerçeğini de değiştirmez. Hayatımda sizden daha çok şey gördüm yaşadım benim gibi bir sürü insan var.Ve Siz baş öğretmen edanızla kime neyi öğretme peşindesiniz?
Sıkıntılarınızı anlıyorum da, öyle bir anlatmışsınız ki baştan
sanki aşkınız eşinizin size yardımcı olmamasından, kirli çoraplarını yere atmasından
bitmiş gibi anlatmışsınız.
Aşkınız, aldatılırken, dayak yerken bitmiş olmasın.
O yüzden türk erkekleri ile evlenmek, hatta evlenmek hata demeniz bana göre de yanlış.
Çünkü sizin sıkıntınız 2 tane kirli çorap değil.
Bu kadar ağır şeyler yaşamış ve hala o adamı çekiyorsanız, bunun üstüne hala evli kalarak, evlilik hiç iyi birşey değil, ders alın diyorsanız, dediğiniz herşey hava da kalır.
Evet gerekirse 4 aylık bebeğinizle, 30 yaşınızda, ailenizin yanına yerleşip, kendi ayaklarınızın üstünde duracaksınız, ama böyle sizi aldatan, dayak yediğiniz, kaynanadan çektiğiniz, bir adamla evli kalmayacaksınız, ki söyledikleriniz anlam kazansın.
Sadece şikayet etmekle, bir yere varamazsınız, insan ne ediyorsa kendine ediyor.
Madem hayatınız bu kadar boş, bu boşluğu sürdürmek için harcadığınız çabayı,
kendi başınıza bir hayat kurmak adına harcarsanız, yol almış olursunuz.
Kendi yaşadıklarınız çerçevesinde, evlilik çok kötü gözüyle bakabilirsiniz,
ama bunu tüm evliliklere yaymak, türk erkeklerine yaymak yanlış bence.
Çünkü malesef size yaşatılmamış kadar güzel evliliklerde var hayatta.
Her evlilikte dayak olmuyor, her evlilikte aldatma olmuyor, ama her evlilikte sıkıntılar oluyor elbette, sıkıntısız olma durumu yok ki zaten. Bu da evlenmenin kötü olduğunu göstermez.
Malesef sizin ki öyle ama kendinizi kurtaramayan da sizsiniz, herşey sizin elinizde.