• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatım Çok boş

Evet hiçbir sorunumuz yokken hamile bir kadını aldatan kocama, kırk yılda bir görüştüğümüz ve nadiren konuştuğumuz halde beni düşman belleyip dövmeye kalkan kaynanama, uğruna ailemi terk edip kendi ailesinin sırtını döndüğü benim bağrıma bastığım ve sonradan bana dayak atan kocama anlayış göstermeliyim. Hatta bunları umursamayım bile. bunlar sorun mu ki...Ve geç değil. Bitti uyanın artık. Önceden söylemiyordum ama Türk erkekleriyle evlenilmez sakın evlenip hayatınızı harcamayın bekarlar.Şimdi dediğinizi tam olarak yapmış bulunuyorum.En azından evlilikten soğurlarsa hayatları mahvolmaz insanların.Dua edelim evet hemen düzelirler.Sevelim dövdükçe sevelim bu insanları düzelirler.evet haklısınız çok zor değil her gün dayak yesem kaynanam dövse ne olur ki..Ne bilesiniz tabi çok zor değil siz yaşamadınız bunları. Evlenirken bilmiyor muydum ya evet hep kadınların suçu zaten.. Erkeklerin değil. kadınlar hep kapris yapıyor canım erkekler de kendilerini hep dürüstçe ortaya koyuyor zaten.Biz aptalız yüzde 90 kadın anlayamıyoruz sizin dehanıza yetişemiyoruz canım..Erkeklerin yüzde 90 ı böyleyken siz yüzde ona giren birine sahipseniz bu başkalarının sorunlarının çok önemsiz ve hafif olduğu anlamına gelmez. Hatta çoğunluğun acı içinde olduğu gerçeğini de değiştirmez. Hayatımda sizden daha çok şey gördüm yaşadım benim gibi bir sürü insan var.Ve Siz baş öğretmen edanızla kime neyi öğretme peşindesiniz?

Sıkıntılarınızı anlıyorum da, öyle bir anlatmışsınız ki baştan
sanki aşkınız eşinizin size yardımcı olmamasından, kirli çoraplarını yere atmasından
bitmiş gibi anlatmışsınız.
Aşkınız, aldatılırken, dayak yerken bitmiş olmasın.
O yüzden türk erkekleri ile evlenmek, hatta evlenmek hata demeniz bana göre de yanlış.
Çünkü sizin sıkıntınız 2 tane kirli çorap değil.
Bu kadar ağır şeyler yaşamış ve hala o adamı çekiyorsanız, bunun üstüne hala evli kalarak, evlilik hiç iyi birşey değil, ders alın diyorsanız, dediğiniz herşey hava da kalır.
Evet gerekirse 4 aylık bebeğinizle, 30 yaşınızda, ailenizin yanına yerleşip, kendi ayaklarınızın üstünde duracaksınız, ama böyle sizi aldatan, dayak yediğiniz, kaynanadan çektiğiniz, bir adamla evli kalmayacaksınız, ki söyledikleriniz anlam kazansın.
Sadece şikayet etmekle, bir yere varamazsınız, insan ne ediyorsa kendine ediyor.
Madem hayatınız bu kadar boş, bu boşluğu sürdürmek için harcadığınız çabayı,
kendi başınıza bir hayat kurmak adına harcarsanız, yol almış olursunuz.
Kendi yaşadıklarınız çerçevesinde, evlilik çok kötü gözüyle bakabilirsiniz,
ama bunu tüm evliliklere yaymak, türk erkeklerine yaymak yanlış bence.
Çünkü malesef size yaşatılmamış kadar güzel evliliklerde var hayatta.
Her evlilikte dayak olmuyor, her evlilikte aldatma olmuyor, ama her evlilikte sıkıntılar oluyor elbette, sıkıntısız olma durumu yok ki zaten. Bu da evlenmenin kötü olduğunu göstermez.
Malesef sizin ki öyle ama kendinizi kurtaramayan da sizsiniz, herşey sizin elinizde.

Sayın Rivera, beğenmediğiniz yorum yapanlarla tartışacağınıza neden diğer yorumlara cevap vermiyorsunuz?

Tüm yorumlara olumlu ve yapıcı bulduklarıma cevap vermeye çalışıyorum. Cevap vermediğim soru içeren illa cevap vermem gereken bir yorum varsa lütfen paylaşınız. memnuniyetle cevaplayabilirim.

Sıkıntılarınızı anlıyorum da, öyle bir anlatmışsınız ki baştan
sanki aşkınız eşinizin size yardımcı olmamasından, kirli çoraplarını yere atmasından
bitmiş gibi anlatmışsınız.
Aşkınız, aldatılırken, dayak yerken bitmiş olmasın.
O yüzden türk erkekleri ile evlenmek, hatta evlenmek hata demeniz bana göre de yanlış.
Çünkü sizin sıkıntınız 2 tane kirli çorap değil.
Bu kadar ağır şeyler yaşamış ve hala o adamı çekiyorsanız, bunun üstüne hala evli kalarak, evlilik hiç iyi birşey değil, ders alın diyorsanız, dediğiniz herşey hava da kalır.
Evet gerekirse 4 aylık bebeğinizle, 30 yaşınızda, ailenizin yanına yerleşip, kendi ayaklarınızın üstünde duracaksınız, ama böyle sizi aldatan, dayak yediğiniz, kaynanadan çektiğiniz, bir adamla evli kalmayacaksınız, ki söyledikleriniz anlam kazansın.
Sadece şikayet etmekle, bir yere varamazsınız, insan ne ediyorsa kendine ediyor.
Madem hayatınız bu kadar boş, bu boşluğu sürdürmek için harcadığınız çabayı,
kendi başınıza bir hayat kurmak adına harcarsanız, yol almış olursunuz.
Kendi yaşadıklarınız çerçevesinde, evlilik çok kötü gözüyle bakabilirsiniz,
ama bunu tüm evliliklere yaymak, türk erkeklerine yaymak yanlış bence.
Çünkü malesef size yaşatılmamış kadar güzel evliliklerde var hayatta.
Her evlilikte dayak olmuyor, her evlilikte aldatma olmuyor, ama her evlilikte sıkıntılar oluyor elbette, sıkıntısız olma durumu yok ki zaten. Bu da evlenmenin kötü olduğunu göstermez.
Malesef sizin ki öyle ama kendinizi kurtaramayan da sizsiniz, herşey sizin elinizde.

Mutlu evlilikler olmadığını söylemiyorum.Azınlıkta olduklarını ve yakalamanın zor olduğunu söylüyorum. Bugün insanlar ülkemizdeki yüzde 98 boşanma oranına bakıldığında hiç düşünmeden evleniyorlar.Bunu ben söylemiyorum. istatistikler söylüyor.Evliliğe de karşıyım gibi anlaşılmasın lütfen.:5:

vampir dizilerine devam bırak çoraplar etrafta kalsın o geldiğinde parfm sık etrafa işleride yapabldiğini yap yapamadığın kalsın sen kendine hobi edin siteye yaz kitap oku morganville vampirlerini tavsiye ederim :) birde güneyli vampirler serisi...işin espirili tafarı tabi bu aama Allah vermsin nişanlım böyle olursa çok zor katlanamam herhalde

Deneyelim mi dersin

30 yas gece olabilir ama hayata bir defa geliyoruz cocuklarinda o insana baba diycekler ..Ya Sonrasi? sana yapilanlar cocuklarina yapildiginda buna katlanabilcekmisin ,sende isyan ediceksin .Bosanmaya kesin karar verirsen , ilk baslarda zorlanacagin dogru .Bu zorluklari asmakta senin elinde ..Is konusunda sanmiyorumki 2 yüksek lisans yapmis birini ise almasinlar 30 yas icin hala gec degil sinir 30 olarak bahsedilir hatta ve özel sektörde böle bi kuralda yok.Umarim sansin sana yardim eder ve tüm üzüntülerini atlatirsin .Cocuklarinla mutlu bi hayat sürersin herseyden önce kendine güvenini ve inancini yitirme .Hersey zor asilmaz olabilir ama hayatta imkansiz diye bisi yoktur.

Bekar ve öğrenciyken ben de hayatta her şeye gücümün yeteceğine inanırdım. Hatta insanların başarısızlıklarının kendi seçimleri olduğuna da. Ama hayatta bizden çok daha güçlü başka güçler de var. kaderimizi de sanırım onlar belirliyor. Bazen ne yaparsak yapalım o gidişe karşı koyamıyoruz.Bu duyguyu kaybetmeyin o kadar d:31:değerli ki.

eşinizle konuşun ayak kokusu için özellikle ..geğirmek bence normal insani herkesin midesinde gaz olabilir tabi hastalık derecesinde dakkada bir yapmıyorsa cok da önemli değil bence..ayaklarını işten gelince yıkatın ya da duş aldırın yatagınıza sokmayın istediginizi yapar o zaman..çok da akramsar olmayın eşinizi sevince gözünüze görünmez bunlar ...siz sevgiyi arayın canlandırın..

keşke yapabilsem. Bir kere öldü mü zor canlanıyor.

giriş yazınızda bunların hiçbirinden bahsetmemişsiniz...
sizi aldatan, döven, söven, ve bilimumu kötülükleri yapan bi adamla neden hala evlisiniz ?
asıl bunu sorgulamanız gerek...
hayatınız boş değil, yapmanız gereken bişey var, hayatınızı karartan şeyleri hayatınızdan çıkartmak gibi...

Umarım bir gün buna güç bulacağım:68:

İşte evlenmek istememe nedenim:48: korkutucu :68:

ÇOK İYİ DÜŞÜN VE EN UFAK FALSO GÖRDÜĞÜN ANDA BIRAK.Çünkü o küçük şeyler birikip büyük kocaman çığlara dönüşüyorlar.Ailesi de çok önemli.eğer ailesini sevemezsen kesinlikle evlenme. İnsan biriyle evlendimi ailesiyle de evleniyor.

Siz bana bakmayın, bugün heyheylerim tepemde. Bu sebepler benim için birinci derce boşnma nedeni. Daha fazla yazıp kimseye kuşku uyandırmayım, siz yazışın ben okuyucu olarak takılayım. Çok sert oldu yazdıklarım biliyorum ama ben bunları yaşadım ve çok yoruldum, resetledim hayatımı, yeniden başladım her zorluğuna rağmen ama bugün çok yorgunum

cesaretinize ve gücünüze hayranım

canım ben ev hanımıyım eşimin birşey yapmasını hiçbir zman beklemedim zaten yoruluyor diğer alışkanlıklara gelince çoğu erkek öyle düşün birde küfür eden pis pis konuşan admlar var şükür benim eşim çok iyi ama ayağı kokuyor diye bu yada anllatığın sebebelerden sıkıldıysanda normalde iyi ve anlayışlı ise her kesin kusurları oluyor anlayışla anlatmaya çalış bende bazen nişanlıyken farklıydı diyorum herşey ama evlilik ev hali farklı oluyor seviyorsan ve seviliyorsan bunları dert etme kafana takıp üzülme sonuçta evlisin eminim senide çok seven bir eşin var onun değiştiremessin kendini hırpalama inşllah herşey gönlünce olur mutlu olursun kendini ypratma lütfen değmez hiçbirşey için..

haklısın. evlilik insanları değiştiriyor.

canım keşke tek sorunun bu konuda anlattıkların olsaydı ama senin çok sorunlu bir evliliğin varmış o yüzden eşinin yaptıkları çok gözüne batıyor bu konuda saydıkların değil de öncekiler aldatma şiddet kayınvalidenin yaptıkları gerçekten çok kötü ve katlanması zor şeyler ben katlanamazdım ama sen çocuğun da varken ne yapabilirisn birşey diyemem ayrılamam dersen profesyonel bir yardım al lütfen en azından çocuğunun mutlu bir annesi olsun

desteğiniz için teşekkürler.Bir zamanlar bu foruma hamileyim çocuk istemiyorum dediğimde herkes beni taşlamıştı neredeyse. Şimdi aynı insanlar neden çocuk yaptın diyorlar. Ben bazen Türk insanının bu çelişkisini anlamakta güçlük çekiyorum.

yaa tabiki arkadasin ne yazdigini bilmiyorum ama hakaret alay olmadigi muddetce elestirilere acik olmaliyiz elestiri insani gelistirir ama dedigim gibi hakaret degil....o yuzden ne yazildigini da bilmiyorum...

İnsanların kendi hayatlarında yapamadıklarına bakmayıp bana neden yapmıyorsun diye eleştirmelerine katlanamıyorum.Yapıcı bir eleştiri olsa yine razıyım.sanal ortamda bu kadar yorum yapan konu açan insan varken üstelik arkadaş kendisi de bu siteye üyeyken neden bunları sanal ortamda paylaşıyorsun buradan çözüm çıkmaz demesi sizce biraz çelişkili(aşka bir şey derdim ama ayıp olur) değil mi? bir de insanların sorunlarına bakıp" aaaa sen de acizmişsin be canım bunları haketmişsin" demek sizce hakaretten daha beter değil mi?

Boşanmaktan başka çare yok bence ileride çocuğunuzun babası için afedersiniz ama çatal bıçak tutmayı bile bilmeyen ök.. herifin tekiydi denebilir ama şunun babası annesini sürekli döverdi denmesi çocuğunuz için çok daha acıdır.

çok haklısınız.

Başından beri okuyorum yazılanları ve yazdıklarınızı. Sizinki gibi konulara pek yorum yapmam ama yaşadıklarınız gerçekten çok acı verici, Allah sabır versin. Bebeğinizde var zorluğu ikiye katlanıyor. Ama 30 yaş iş bulmak için çok geç bir yaş değil. Eğer deneyiminiz varsa yaşınızın sorun olacağını düşünmüyorum. Çocuğunuza bakacak kimse yoksa kreşe bırakabilirsiniz. Kim bilir belki çalıştığınız yerin kreşi bile olabilir. İyimser olun ve kendinizi değil çocuğunuzu düşünün. Onun hayatı daha zor olmasın. İnsan kendi başına gelenlere katlanabilir ama çocuğunun başına gelebileceklere çok daha fazla üzülür.
Ayrıca bir noktaya değinmeden geçemeyeceğim. Buraya konu açarken her türlü yoruma açık olmak gerekir. Olumsuz yorum yazan arkadaşların profillerine kadar girip, profil yazılarına bakmak, son yazdığı mesajlara bakmak ve gelip burada arkadaşların yüzüne vurmak ne kadar doğru bilmiyorum. Burada naçizane herkes fikrini söylüyor. Keşke elimizden sizin için daha fazlası gelse buraya yazmaktan başka...

Bunu ben de istemezdim ama insanlar bazen size başka seçenek bırakmıyor.

zaman zaman insan bu tür duygulara kapılabiliyor.bu rutinde bunalmamak ,sıkılmamak elde değil.eşinizle ilgili hayal kırıklığına uğramışsınız.o aşık olduğunuz adam gitmiş yerine kaba biri gelmiş.bazı şeyleri kabullenip içinize sindirmek durumundasınız.yoksa sonuç hep mutsuzluk olur.

haklısınız ne diyim.

canım 30 yaşında hala kpss ye hazırlanan insanlar bile var bu ülkede bence umuduu kesme iş yönünden bulursun. acaba evliyken vbi süre çalışssan az bi birikim yapsan öle boşansan çocugunada bi akrabanız komşun arkadasın ne biliyim böle halını bılen bırı varsa baksa

Back
X