HAYATIM HEP AYNI SARMALDA

Diyelim ki eşiniz paranız için çalışmanızı istiyor. Şu durumda size şiddet uygulayan hakaret eden adamın eline bakmak ne kadar doğru? Memursunuz, mis gibi işiniz var, bu kadar ezik olmayın. Çocuğunuz sizi rol model alacak, o da sizin gibi olmasın.

Nereniz gariban allah aşkına? İşiniz var, paranız var. Gidin alışveriş yapın siz de, bir kuaföre gidin, kendinize bakın. İnsanları kendinizden üstün görmeyin. Hele giyim kuşam için hiç yapmayın bunu.
evlenmeden önce de adamböyleydi, sürekli bir para ve kullanılma takıntısı vardı,memur eş erıyordu, şimdi deçalışmam yönünde baskı yapınca kaldıramıyorum bunu sevilmediğimi hisseidyorum :( seven erkek zaten karısını para içindövmezdi,parayı daha çok seviyordu demekki

evlenmeden önce de adamböyleydi, sürekli bir para ve kullanılma takıntısı vardı,memur eş erıyordu, şimdi deçalışmam yönünde baskı yapınca kaldıramıyorum bunu sevilmediğimi hisseidyorum :KK43: seven erkek zaten karısını para içindövmezdi,parayı daha çok seviyordu demekki
Ne güzel mesleğiniz,işiniz,paranız var.
Allahım bağışlasın bir de bebeniz var.
Sıkıntınızın da farkındasınız.
Düzgünce boşanıp tedavinizi olsanız kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenseniz herşey öyle harika olurdu ki...

evlenmeden önce de adamböyleydi, sürekli bir para ve kullanılma takıntısı vardı,memur eş erıyordu, şimdi deçalışmam yönünde baskı yapınca kaldıramıyorum bunu sevilmediğimi hisseidyorum :KK43: seven erkek zaten karısını para içindövmezdi,parayı daha çok seviyordu demekki

Anladığım kadarıyla sorun eşinizin size şiddet uygulaması değil, çalışmanızı istemesi.

Şiddet görmeye, hakarete razısınız ama çalışmak tü kaka.

Fazla da üstünüze gitmek istemem rahatsızmışsınız ama mantık hatası var bence.

Evladınız size bakarak büyüyecek, size benzesin istiyorsanız aynen devam.

Peki neden hala bu adamla birliktesiniz? İşiniz var, maaşınız var. Bebek için nafaka da alırsınız. Yolunuza bakın, kendi ayaklarınız üstünde durabilirsiniz.

diğer yazılanlara katılıyorum. rahatsızlığınız varmış evet fakat bunu yenmeye uğraşmalısınız. kronik hale gelmiş olsa dahi pes etmemeniz lazım çünkü bu sizin hayatınız. eşinizin para için size şiddet uyguladığından bahsetmişsiniz. böyle bir insanın eline bakıp, para istemek daha mı iyi sizce? kendi ayaklarınızın üstünde durmaya ihtiyacınız var tüm kadınlar gibi. iş bulamamış olursunuz anlarım fakat memurken işten ayrılmamalısınız.

benim de annem çalışan bir kadındı. üstelik babamla da ayrıydı ve beni yalnız büyüttü. zor yönleri var elbette ama ben annemle hep gurur duydum. çok güçlü bir kadındı ve ona benzemek için çabaladım hep. eşinden şiddet gören bir anne bir çocuk için çok iyi bir rol model olamaz. bunu düşünmelisiniz.

kimseden eksik kalır bir yanınız yok eminim ki. herkes söylemiş biraz bakım sadece. ben eşinizin de bu problemle ilgisi olabileceğini düşündüm. eğer size ilgi, şefkat gösterseydi, ne kadar güzel olduğunuzu hissettirseydi burnunuz havada gezebilirdiniz. erkeklerde hayatındaki kadını dünyanın en güzel kadını gibi hissettirme gücü var çünkü. bunları düşünün. çocuğunuz ve kendiniz için yaşayın. doğru adımlar atmaya çalışın lütfen. kabuğunuza çekilmek dönüşü olmayan sonuçlar yaratabilir.

eger esiniz calis uzerimize arsa alalim dese ya da kendi ihtiyaci icin parayi kullanmak istese bende huzursuz olurdum ama adam calis senin uzerine arsa alalim diyor.
bende sosyal fobi filan yok ama yasadigim yerde annelik izni hatri sayilir derecede uzun ve surekli cocukla olmaktan cok pasiflestim,insanlarla konusmak icimden gelmez oldu..
bence isi birakmayin,ben ise gidecegim gunu iple cekiyorum..
calismak guzeldir.
iyice icinize kapanirsiniz evde.

Ben buraya takıldım yazayım dedim :)
Eşiniz haklı çoğu konuda gibi gibi geldi bana :) Çalışma konusunda da sizi köleleştirmek paranızı yemek vb amacı olduğunu sanmıyorum. Aksine sizi destekliyor , teşvik ediyor. Bakın müdire kadın konusunda ne güzel demiş: ezilecek, çekinecek bir yanın yok, aşağı kalır yanın yok sen göğsünü gere gere çıkıp iktisatçıyım diceksin, demiş size. Çoğu erkek kadın işte yemek yapsın çocuk baksın yeter diye düşünüyor ama eşinizin mesleğinize de kariyerinize de saygısı var, takdir ediyor. Ben kocanızı cidden takdir ettim Türk erkeği kafasında hiç değil. Gayet destekleyici bir insan.

Benim de geriden hep tetikte bekleyen bir sosyal fobim var. Benim esim de surekli calismami destekleyen telkinler veriyor ustelik ayni esi gibi benim esim de meslegimi ovuyor. Cunku biliyor ki eve kapanirsam daha da kendime gelemem. Konu sahibinin esinin tavrini ben de dogru buldum.

sen en basta kendı kendını demorolize ediyorsun,o bakımlı ben garibanım falan..herkes değerlidir sende çok degerlısın ve senın değerın üstün başındakiler değil..öncelıkle bunu unutmamak lazım..
sonrasında sosyal fobi umutsuz vakayım tedavıye cevap vermıyorum diye bunu benımsersen zaten ilerleme kaydedemezsın..
sen öncelıkle kafa karısıklıgını çözüp gercekten ne ıstedıgıne odaklanmalısın..
çalışmayıp evde oturup çocugunla ılgılenmekmı?
çocugun kreş zamanına kadar evde çocugunla olup sonra işe baslamakmı?
yoksa şimdi işe başlayıp çocugu kreşe veya yakınına emanet etmekmı??
eşinin seni iş konusunda sıkıştırması sadece para mı yoksa sosyal fobilerini yenebılmen yada sosyal hayata katılman içinmi bunuda ıyıce anlamak lazım..
bana kalırsa sosyal hayata karışıp çalışmak en güzeli..
para konusuna gelınce kendı kazancınla ne yapmak ıstedıgıne sen karar vermelısın,eşin degil..
arsa işi aklına yatıyorsa neden olmasın hemen tepkı verme,aklına yatmıyorsada farklı planlarım var de ve konuyu kapat

Ben sosyal fobi hastasıyım, tedavi de gördüm, kronikleşmiş ve tedaviye yanıt vermiyorum...Hep değişmekistedim, kişisel gelişim meditasyon vs ama maalesef, gelişim sürekli olmadı, bugün oğlumu kreşe kayıt için götürmüştüm ve müdürle konuşamadım, utandım, sıkıldım, gerildim, çünkü kadın benden daha bakımlıydı, burnu estetik, giyimi kuşamı çoklükstü,oğlumla bizse daha orta halliydik.beni sevmediler mi bilmem benimle diğerlerigibiilgilenmedi,fiyatı yüksek çekti,moralim bozuldu vs.
eşime bişi anlatıyorum, diyorum ki 20 aylık bebek ancak oyun grubuna verilmeliymiş, 3 yaşına kadar anne şefkati istermiş bebek, eşim kızarıyor bozarıyor, işten istifa etmemden korkuyor,.çünkü böyle bir niyetim vardıamaeşimistemiyor

kreşte müdür mesleğimi sordu ben de 'ev hanımıyım' dedim,eşime böylededim,eşim diyorki 'iktisatçıyım'deseydin ya sen doğumiznindesin amaçalışan bayansın ben de diyorumki 'merak etme, orada çalışmak beni mutsuz etse de kahrolsamda çalışıcam, eve getirecemparamı

ben çalışınca eşim krediçektirip üzerime arsa alacakmış, arsa üzerimeolacak ama bunlarınşimdiden konuşulması abes geliyor

geçen dışarı çıktım,oğlumu eşime emanet ettim, onlarca kez evi aradım, onu yedirdin mi, bunu yedirdin mi vs diye, 2 saat bile ayrı kalınca ağlıyorum üzülüyorum,çok duygusalmışım, herkes kreşte büyümüş,ben çalışan bayanmışım

sürekli birçalışan bayan diyor,istifamı kesinlikle istmeiyor eşim, bense istifa istiyorum,mutsuzum...
işte böyle
biliyor musunuz garipsiniz.iş hayatı öyle zor ki sanıyor musunuz herkes çok mutlu her şey yolunda ne kadar zorluklarla gidip geliyoruz kızımı yaz okuluna bırakıyorum bugun bir şeyler derler mi geç kaldım diye böyle soruyorla boğuşuyorum yol boyunca hele şu dönemde ortalık ne kadar karışık ama katlanıyoruz dua ediyoruz kimseye muhtaç olmamak için kendimizi zorluyoruz çoğunlukla aşıyoruz.hele özel sektöre hiç değinmiyorum bile.3 kardeşim doktor çekmedikleri eziyet kalmadı.siz hayatı nasıl görüyorsunuz oralardan işte orası garip.

Neden evlendiniz o zaman?

lise, ünv de hep tekoturdum, kimseylekonuşmazdım, beden dersleri kabustu, herkes ikili sıra idi ben tek koşuyordum, sınıft ayrık otu gibi tektim işte, diğer çocuklar dalga geçerdi vs sabrettim
ünv de derslere giremedim, birinden aldım notları ve çalıştım
ondan sonra iş bulamadım bulsam da çalışamadım
evliliğe gelince kocam maddiyata çok önem verirdi, beni zengin biri sandı, e memur kız dedi, halbuki işimden nefret ediyordum, öyle evlendim, sonrası hakaret dayak-evlilik hayatı da başarılı değildi
çocuk olayına gelince evliliğin doğal sonucu, cesaret demeyelim ona hayvanlar bile doğururken sookaklarda ben midoğurmayacaktım hayalimdi, çocuk yapıp yalnızlık duygum olmayacaktı
daha önce de konu açtın sanırım.
anlattıkların tanıdık geldi

İşinizi bırakıp sanırım bu adama daha çok köle olmak istiyorsunuz. Daha çok ezilecek ve daha çok sosyofobi edineceksiniz. Zamanla çocuğunuz büyüyecek inşallah ve böyle ortamda büyüyen bir çocuk ne kadar sağlıklı olabilir Allah aşkına.

Hani bu kendinizi diğer insanlardan aşağıda görme olayınız varya, bende de vardı bu ara sıra gelir hatta ama çok takmıyorum artık. Hele ki insanların vicdansızlıklarına şahit oldukça artık körelmeye başladı bu duygum. Mükemmel sandığınız bazı insanlar aslında sizin tırnağınız bile olamaz. Dış görünüşten önce bi insanın yüreğini görüp sizin yüreğinizden muhteşem olduğunu görebiliyorsanız işte o zaman diyin bir vaowww ne kadar güzel ne kadar yüce.. İşte karşınızdaki insana bitek o zamn imrenin bitek o zaman ezilin.
Çünkü dış görünüşü güzelleştirmekte ne var Allah aşkına. İki kıyafet alırsınız bir düzleştirici. Bi kaçta makyaj malzemesi. Alın fıstık gibi bi hatun karşınızda. Önemli olan bir insanın yüreği vicdanı. Size davranışı. Eğer şöyle yükseklerden konuşan bi insanla karşılaşırsam şayet ışık hızıyla soğurum o insandan konuşmaya değer bi tarafı olmadığını bilirim. Tek amacı ego çünkü öylelerinin bana göre.

Çok uzattım farkındayım ama lütfen kendinize bunu yapmayın... Eğer bu şekilde kalbinizi incittiyse insanlar ve siz 'hissetmişsiniz' eminim çok güzel yüreğiniz var sizin çok değerli olduğunuzu görün lütfen. Önce kendiniz sonra bebeğiniz için tedavilerinizi aksatmayın ve büyük bir azimle düzelmeye çalışın. Düzenli olarak spoara yüzmeye gidin iyi gelecektir.

Çok güzel yorumlar yapmış arkadaşlar sizin ve bebeğiniz için en doğru kararı verin lütfen ;-)

benden farklıydı nebiliyim giyim kuşam, makyaj bakım bir de biraz üst seviye insnalar olur ya onlar gibiydi ben garibanım:KK43:

hiç öyle düşünme. bazı insanlar konumları geregi her daim bakımlı ve şık görünmek zorundalar. belki de öyle görünmek için maaşının yarısını giyime veriyordur. herzaman hepimizden farklı birileri var hayatta. ben de her sabah işe giderken ne bakımlı insanlar görüyorum. böyle tiril tiril şık kadınlar. ben yanlarında gayet ortalama kalıyorum. mesela şuan üzerimdeki elbise 15 tl :ruh: zamanında indirimden almıştım :))

şunu unutma . kimse kimseden üstün değil. sadece farklı ekonomik sınıfta insanlar var. biri doktordur, maaşı son derece iyidir ve gider en meşhur markalardan giyinir. kimi asgari ücret alır gider orta halli herkesin aldığı bir yerden giyinir. kimisi de ayranı yoktur içmeye tahtıravalliyle gider s...maya:deli: hep ucu ucuna yetiriyorum diyen bir arkadaşım gitmiş kendine 240 liraya parmak arası bir terlik almış. neymiş o terlik bilmem ne markasıymış. ben o markayı bilmiyordum bile, terliği görünce en fazla 40, 50 lira falandır demiştim :D

neyse konuyu çok dağıttım ama şunu söylemek istiyorum. lütfen önce kendine güven. sosyal fobim var demişsin, tedavi de görmüşşsün. ben bunu yenebileceğine inanıyorum. hayatta insanın başaramayacağı hiçbir şey yok. yeter ki o gücü içinde bul. çabala.bak en basiti kadın mesleğiniz nedir dediğinde bile söyleyememişsin. oysa demeliydin ki iktisatçıyım ama şuan doğum iznindeyim. ne dandik insanlar kendilerini öyle bir sunuyor ki aklın şaşar. sen kendinde olan özellikleri bile değersiz görüyorsun, ön plana çıkaramıyorsun. lütfen önce kendini kabul et. sen degerlisin ve degerli şeylere layıksın. 3 liralık bir çaput parçası ya da her daim fönlü bir saç seni daha degerli yapmayacak. senin değerin senin kişiliğin tavrın hayata karşı duruşundur.

Sosyal fobi aslinda cok kiside var ama sendeki biraz daha fazla.Tedavi olmalisin bunun icin ilaclar var sonucta bu da bir rahatsizlik bunu es gecmemelisin.Once tedavi ol ilaclarini kullan sonra ise basla.Kendini asagi gormek bu durum biraz bende de var bunu avantaja ceviriyorum kendimi hep gelistirmeye calisiyorum asagi gordukce sen bunu yapmiyosun kendini eksik asagi yada her neyse goruyosan kendini gelistireceksin kacisin yok.Zorluklar guclenmek icin vardir.

lise, ünv de hep tekoturdum, kimseylekonuşmazdım, beden dersleri kabustu, herkes ikili sıra idi ben tek koşuyordum, sınıft ayrık otu gibi tektim işte, diğer çocuklar dalga geçerdi vs sabrettim
ünv de derslere giremedim, birinden aldım notları ve çalıştım
ondan sonra iş bulamadım bulsam da çalışamadım
evliliğe gelince kocam maddiyata çok önem verirdi, beni zengin biri sandı, e memur kız dedi, halbuki işimden nefret ediyordum, öyle evlendim, sonrası hakaret dayak-evlilik hayatı da başarılı değildi
çocuk olayına gelince evliliğin doğal sonucu, cesaret demeyelim ona hayvanlar bile doğururken sookaklarda ben midoğurmayacaktım hayalimdi, çocuk yapıp yalnızlık duygum olmayacaktı
Ama işte mesele çocuğu doğurmak değil ki.Ona bi gelecek sağlamak ruh sağlığı düzgün sağlıklı bir birey olarak yetiştirmek vs.bunlar önemli.
Siz kendiniz anlatıyorsunuz durumun vehametini.İyi bir anne olacağınızdan emin misiniz?
Ki onun rol modeli sizsiniz.Her şeyi geçtim çocuğunuz için onun geleceği için çalışmalısınız.
Ve ayrıca onun için tedavi olmalı iyileşmeye çalışmalısınız.
Yani sadece yalnızlık duygum olmasın diye çocuk yapmakla olup bitmiyor ki bu iş bencil bi düşünce bu bence.

Back
X