Annem kendisi ayrılmayı çok istiyor. Ben de ayrılsınlar istiyorum ama mesela kardeşim konusu beni de endişelendiriyor. Hani intiharı dikkat çekmek için diyor olabilir ama ne bileyim içip içip annemi rahatsız edebilir kardeşim de arkadaş ortamında içiyor sık olmasa da. Yani başımıza bir iş açmaları çok olağan. Babamı bir şekil uzaklaştırırız ama kardeşimi napıcaz. Çaresiz kaldıkBirincisi anneniz kardeşinizin korkusuna ayrılamıyor değil, kendi istemiyor ayrılmak (kendince sebepleri vardır muhakkak mantıklı olmasına gerek yok)
İkincisi işinizi gücünüzü, kendinizi az sağlamlaştırıp öyle evlilik düşünün acelesi yok.
Üçüncüsü yatıp kalkıp bunları düşünmeyin az akışına bırakın, bir şekilde oluyor olacak , sizin çözmeniz gereken bir şey yok ortada ki zaten düşünerek bunu yapmanız mümkün değil, bazen kabullenmek gerekir, kabullenip kendinize odaklanın lütfen.
İntihar edicem diye dolaşan biri intihar etmez. Hatta biri intihar etmeden önce birine yazıyorsa belli ediyorsa bu yardım çağrısı demek. Kardeşin tehdit ediyor yapacağından değil. Ayrıca bencilin tekiAnnem kendisi ayrılmayı çok istiyor. Ben de yarılsınlar istiyorum ama mesela kardeşim konusu beni de endişelendiriyor. Hani intiharı dikkat çekmek için diyor olabilir ama ne bileyim içip içip annemi rahatsız edebilir kardeşim de arkadaş ortamında içiyor sık olmasa da. Yani başımıza bir iş açmaları çok olağan. Babamı bir şekil uzaklaştırırız ama kardeşimi napıcaz. Çaresiz kaldık
Yani böyle şeyler kişiden kişiye değişir. Benim lisede bir arkadaşım öyle diyordu mesela hep biz dikkate almadık ve intihar etti. Bu bende travma kaldıİntihar edicem diye dolaşan biri intihar etmez. Hatta biri intihar etmeden önce birine yazıyorsa belli ediyorsa bu yardım çağrısı demek. Kardeşin tehdit ediyor yapacağından değil. Ayrıca bencilin teki
Tamam bak anne olan o sen evlatsın, annen yetişkin hayat tecrübesi var istese senden daha iyi çözümler bulur emin ol.Annem kendisi ayrılmayı çok istiyor. Ben de yarılsınlar istiyorum ama mesela kardeşim konusu beni de endişelendiriyor. Hani intiharı dikkat çekmek için diyor olabilir ama ne bileyim içip içip annemi rahatsız edebilir kardeşim de arkadaş ortamında içiyor sık olmasa da. Yani başımıza bir iş açmaları çok olağan. Babamı bir şekil uzaklaştırırız ama kardeşimi napıcaz. Çaresiz kaldık
1 2 haftadır takıldığım bir konu. Size biraz anlayış öneririm. Takmamayı başarsam buraya yazmak herhalde. Belli ki içinden çıkamamışımAynı konu mu aynı üye mi bilemiyorum . Oysa , kaçınca konusu bu . Takıntı haline gelmiş artık. 23 yaşında kadın kendi yoluna bakmalı . Anne baba ne yaparsa yapsın.
23 yaşında ve kendi yoluna mı bakmalı? Kardeşim sen kafayı mı yedin? Şu bozuk düzende çık git,başının çaresine bak mı diyorsun? Verdiğin tavsiye anca akıl tutulması.sen 23 yaşında evladını sal gitsin bakalım olacak mı? Bi daha insanların başına iş açacak tehlikeli tavsiye verme vebal alırsın.kardeşiyle konuşacaklar.bu foruma da yazması konu sahibinin de saçmalığı,devletin kurumları var .bu konuyu burda değil kendi hayatlarında çözecekler. @MuneAynı konu mu aynı üye mi bilemiyorum . Oysa , kaçınca konusu bu . Takıntı haline gelmiş artık. 23 yaşında kadın kendi yoluna bakmalı . Anne baba ne yaparsa yapsın.
Asıl ben seni yönetime şikayet ettim . Aynı konudan 6 tane açmış en az şimdi baktım. Evet 23 yaş yetişkin kadın yaşı. Baktı ki düzelmiyor aile sorunları , kendi hayatına odaklanmalı . Hala da aynı fikirdeyim .23 yaşında ve kendi yoluna mı bakmalı? Kardeşim sen kafayı mı yedin? Şu bozuk düzende çık git,başının çaresine bak mı diyorsun? Verdiğin tavsiye anca akıl tutulması.sen 23 yaşında evladını sal gitsin bakalım olacak mı? Bi daha insanların başına iş açacak tehlikeli tavsiye verme vebal alırsın.kardeşiyle konuşacaklar.bu foruma da yazması konu sahibinin de saçmalığı,devletin kurumları var .bu konuyu burda değil kendi hayatlarında çözecekler. @Mune
Kuzum Mune ye şikayet etti biri beni . Evet takıntı hala aynı fikirdeyim . 6 7 kez aynı konuyu açtı . Boşanmış anne baba çocuğuyum , hatta hiç babasıyla yaşamayan 4 yaşından beri , 48 oldum 2 kere daha gördüm anca. Dünyanın sonu mu ? Yetişkin olduk gayet de yaşıyoruz mutlu kendi hayatımızı . Ben mi seçtim Toksik babayı dedim sildim geçti . Bu kadar anne baba sorunlarına takıntı yapmak anca kişiyi yıpratır . Yaşı 10 değil 15 değil .Tamam bak anne olan o sen evlatsın, annen yetişkin hayat tecrübesi var istese senden daha iyi çözümler bulur emin ol.
Annedir elbette evladını düşünür başına bir iş gelsin istemez ama,annen başındayken de yapacak olan yapar başınıza yine iş açar yani.
Peki kardeş niye bu kadar ısrarla istemiyor boşanmalarını ?
Anneniz ilk iş oğlunu bir psikiyatriye gitmeye ikna etsin bence.
Haklısınız bu arada ama biraz kabasınız. Yani ben şu an zor durumdayım ki yazmışım bunu. Bu verdiğim olması gereken bir tepki mi aşırı bir tepki mi bilmiyorum. O yüzden zaten buraya yazdım. Hani çok tetikte ve çıkmazda hissediyorum. Yani annem üzgünse ben iyi olamıyorum. Bu olay artık beni çok etkilemeye başladı o yüzden psikiyatrik destek alıcamKuzum Mune ye şikayet etti biri beni . Evet takıntı hala aynı fikirdeyim . 6 7 kez aynı konuyu açtı . Boşanmış anne baba çocuğuyum , hatta hiç babasıyla yaşamayan 4 yaşından beri , 48 oldum 2 kere daha gördüm anca. Dünyanın sonu mu ? Yetişkin olduk gayet de yaşıyoruz mutlu kendi hayatımızı . Ben mi seçtim Toksik babayı dedim sildim geçti . Bu kadar anne baba sorunlarına takıntı yapmak anca kişiyi yıpratır . Yaşı 10 değil 15 değil .
Kuzum silkin de kendine gel diye öyle yazdım . Bak burada bir üye var eşiyle boşandı 2 çocuklu . Yıllar geçti saçma sapan konular açtı onlarca üyelikle . Öyle olmanı istemiyorum.Gençken kendi hayatına kendi mutluluğuna odaklanmanı istiyorum .Sorun çoğumuz yaşıyor inan , geçen yıl ben de yaşadım çözdük eşimle. Çözemeseydik de boşanırdık dünyanın sonu mu? Hayatı kaçırıyorsun onların sorunları ile. Yapma bunu kendine.Haklısınız bu arada ama biraz kabasınız. Yani ben şu an zor durumdayım ki yazmışım bunu. Bu verdiğim olması gereken bir tepki mi aşırı bir tepki mi bilmiyorum. O yüzden zaten buraya yazdım. Hani çok tetikte ve çıkmazda hissediyorum. Yani annem üzgünse ben iyi olamıyorum. Bu olay artık beni çok etkilemeye başladı o yüzden psikiyatrik destek alıcam
Önce saygılı konuş insanlara , kafayı mı yedin ne ? Ayrıca oku bi nerede yazmışım evden çık git diye ? Annesi ile yaşar.23 yaşında ve kendi yoluna mı bakmalı? Kardeşim sen kafayı mı yedin? Şu bozuk düzende çık git,başının çaresine bak mı diyorsun? Verdiğin tavsiye anca akıl tutulması.sen 23 yaşında evladını sal gitsin bakalım olacak mı? Bi daha insanların başına iş açacak tehlikeli tavsiye verme vebal alırsın.kardeşiyle konuşacaklar.bu foruma da yazması konu sahibinin de saçmalığı,devletin kurumları var .bu konuyu burda değil kendi hayatlarında çözecekler. @Mune
Erkek kardeşin neden ısrarla boşanmalarını istemiyor?Haklısınız bu arada ama biraz kabasınız. Yani ben şu an zor durumdayım ki yazmışım bunu. Bu verdiğim olması gereken bir tepki mi aşırı bir tepki mi bilmiyorum. O yüzden zaten buraya yazdım. Hani çok tetikte ve çıkmazda hissediyorum. Yani annem üzgünse ben iyi olamıyorum. Bu olay artık beni çok etkilemeye başladı o yüzden psikiyatrik destek alıcam
abla bu düşünce yapısını nasıl erişebilirim. Hiçbir şeye bu gözle bakamadım hayat boyu ya. Keşke sen olsam. Normalde bu kadar yıpranmazdım ama bu sefer çok yıprandım. Farkındayım 10 yaşında gibi davranıyorum. Ama elimde değil ya. Toplu aile resimleri görüyorum mesela o kadar özeniyorum ki muhtemelen bizim hiç öyle mutlu günlerimiz olmayacak. Babam düzelmez. Öyle ailelere çok özeniyorum ama 100 sıfır geride falan hissediyorum. Çok alınganlaştım bu konuda. Hayatta aile dışı diğer konularda çok şükür her şey olmasını istediğim gibi ama. Aile maalesef beni bitirdi. Ama tamam bu sefer kızma. Bu son konumdu. Zaten bu olay için açmıştım hesabı.Kuzum silkin de kendine gel diye öyle yazdım . Bak burada bir üye var eşiyle boşandı 2 çocuklu . Yıllar geçti saçma sapan konular açtı onlarca üyelikle . Öyle olmanı istemiyorum.Gençken kendi hayatına kendi mutluluğuna odaklanmanı istiyorum .Sorun çoğumuz yaşıyor inan , geçen yıl ben de yaşadım çözdük eşimle. Çözemeseydik de boşanırdık dünyanın sonu mu? Hayatı kaçırıyorsun onların sorunları ile. Yapma bunu kendine.
Yani onu ben de bilmiyorum. Ama kim ister ki. Ben çok zor kabullendim mesela. Bizim ailede sorun alkol olduğu için kardeşime herhalde büyük bir şey gibi gelmiyor. Bazen ayrılırsanız ayrılın diyor ama sarhoşken falan işte böyle hayat mı olur intihar edicem gibi şeyler diyor. Kendisi benim gibi değil. Olaylara karışmaz herkesi olduğu gibi bırakır. Annemden de katlanmasını bekliyor herhalde sorumsuz bir tip biraz. Hayatı sadece kendi için yaşar benim gördüğüm kadarıyla. İçinde farklı bir şeyler yaşıyorsa bilmiyorumErkek kardeşin neden ısrarla boşanmalarını istemiyor?
Anladım canım sarhoş olmadığı bir vakit konuşmayı denesen olur mu acaba , hani böylesi hepimiz için daha iyi olacak gibisinden , annenin konuşması daha iyi olur ama , hani herkes mutsuz zaten neden daha fazla mutsuz olalım hep birlikte önümüze bakar herkes gençken bir şekilde hayatını kurar falan deseniz.Yani onu ben de bilmiyorum. Ama kim ister ki. Ben çok zor kabullendim mesela. Bizim ailede sorun alkol olduğu için kardeşime herhalde büyük bir şey gibi gelmiyor. Bazen ayrılırsanız ayrılın diyor ama sarhoşken falan işte böyle hayat mı olur intihar edicem gibi şeyler diyor. Kendisi benim gibi değil. Olaylara karışmaz herkesi olduğu gibi bırakır. Annemden de katlanmasını bekliyor herhalde sorumsuz bir tip biraz. Hayatı sadece kendi için yaşar benim gördüğüm kadarıyla. İçinde farklı bir şeyler yaşıyorsa bilmiyorum
Annem konuşmuştur muhtemelen. Tamam vs dese de annemin babamı bırakıp gitmesine üzülür sanırım. Ailenin dağılmasını istemez. Olayların farkında değil. Ben annemin üzüntüsünü içimde hissederim söylemese bile ama kardeşim dediğim gibi benim tam tersim. Zamana bıraktık mecburen. İnşallah kalbimiz ferahlarAnladım canım sarhoş olmadığı bir vakit konuşmayı denesen olur mu acaba , hani böylesi hepimiz için daha iyi olacak gibisinden , annenin konuşması daha iyi olur ama , hani herkes mutsuz zaten neden daha fazla mutsuz olalım hep birlikte önümüze bakar herkes gençken bir şekilde hayatını kurar falan deseniz.
Okudum şimdi de şikayetlik bir şey yok ki yazdığında , ne diyelim gencecik bir kadına kendi hayatına odaklan dedik onu düşündüğümüz için yazdık, yazık değil mi gençlik gidiyor ana babanın çözülmeyen derdine.Asıl ben seni yönetime şikayet ettim . Aynı konudan 6 tane açmış en az şimdi baktım. Evet 23 yaş yetişkin kadın yaşı. Baktı ki düzelmiyor aile sorunları , kendi hayatına odaklanmalı . Hala da aynı fikirdeyim .