- 14 Eylül 2014
- 99
- 167
- 28
- 40
- Konu Sahibi kararli0404
-
nice on seneler geçmesinden korkuyorum inanın anlamıyor anlamak istemiyor ona gore boylesi rahat. Sorumluluğu tek başına yuklenmemesi onu rahatlatıyor galibaBence bir karar daha alın ve o evden çıkana kadar da vazgeçmeyin. Kvnizle ama ayrı dairelerde oturuyorsunuz galiba? O daireyi kiraya verip uzak bir yere taşının aynı hesap. Psikolojin bozuk gibi davran eşine karşı bunalıyorum, hayat üstüme geliyor, dayanamıcam vs. gibi.. Yani eşiniz laftan anlamazsa son çareniz olsun. 10 sene ya yazık size..
10 sene once evlenmeden once bıraktım işimi cunku eşim ve ailesi istemedi çalışmamiKesinlikle sosyalleşmelisiniz iş hayatınız var mı? Hiç oldu mu?
siz ayri eve çıktınız galiba simdi ben ayni evde bir sene oturduktan sonra kendu zorlamalarimla tasindim bir ust kata ama adi ayrilik olduİnsan kendini emanet gibi hssediyo dimi
Bende birlikte yasarken sanki kaynanam evin gelini gibiydi evin hanımı o gibi ben sanki misafirlige gelmiş sığıntı gibi hissediyordum kendimi
Sanki mecbur o evdeymişim her an kovulcak bişi yaparsam kızılcak gibi hissediyordum
Odalara sıgamıyordum
Oturdugum yaptıgım yattıgim sanki herseyim batiyodu bisi dermi ki diye diken uzerindeydim
Nerde nasil oturcam
Saat kacta uyansam ki
Açim mesela kaynanam uyuyo onsuz yesem onla yiyemicem laf sokar mi ki
Esim gidince uyusam mi ki
Tv karsisinda bisiler yesem yanlis anlasilirmiyim ki
Bornozumla odama gitsem ya laf sokarsa?
Pijamayla evde gezmim yanlis anlarsa
Yaninda bacak bacak uzerine atsan saygisizsin
Uzansan terbiyesizsin
Evde sortla gezsen edepsizsin
Esimle pes pese banyo yapsak mirildanmalar surati dusmeler
Gece kalkip yemek yemeye cekiniyodum ya isigi gorse geliyodu
Eve arkadasim gelse misafirim gelse oda degisiyodu basi agriyomus kimse evime gelmek istemiyodu rahatsiz ediyoruz diye
Gelene ikram yapsam yemegemi geliyolar diye soyleniyodu
Evden cikarken aciklama yapmasam esime sikayet ediyodu ben esime haber vermisim ona bide aciklama yapicam
Daha neler neler
Kendi hayatini baskasina gore yasamak ne cok iiyi bilirim
Lanet olsun o 7 seneme onlara bana yasatilanlara korkularima panikatak oldum ben sine sine korka korka
sende onlar istemedi diye bıraktın öyle mi...annen baban boşuna okuttu emek verdi yani kararı elin adamı ve anası verdi..vallahi çok hoş10 sene once evlenmeden once bıraktım işimi cunku eşim ve ailesi istemedi çalışmami
Yasamis biri olarak iyi anliyorum sizi eslerin iside ortak sanirim yada para kayinpederde toplaniyo butceniz birsiz ayri eve çıktınız galiba simdi ben ayni evde bir sene oturduktan sonra kendu zorlamalarimla tasindim bir ust kata ama adi ayrilik oldu
Benim alisverisimi onlar yapar bayram geliyor mesela evden biri gider dört eve alışveriş yapıp gelir genelde de kayinpederim yada tatile gelen gorumcem filan kendi zevkine gore neyi uygun gorduyse artik alir gelir evlere gonderir belki ben begenmiyorumdur aldiklarini diye dysunmuyorlar.. dedigin sikintilari o kadar iyi anliyorum ki ben esimden izin almıyorum ki bur yere giderken kayinvalidemden daha cok cekiniyorum ona haber vermesem kayinpeder baskı yapar
Eskiden hele gorumcem olmadan çarşıya çıkamaz dim
Simdi kendi evimde bile pijamayla gezmeye korkuyorum ta gelirde kapiyi oyle acarsam diye
Aynenbenim eltimle iliskimide de boyle davranirdi.Mesela eltilerimle aramin iyi olmasini istemez. Artik isbirligi yaptigimizi falan mi dusunuyor bilmiyorum zaten biri ile iyi değil aram.
tek birini caya cagirsam hemen suratlar duser Cümbür cemaat cagirmaliyim bir misafiri istediğim gibi yalniz ağırlayamam illa onlari da cagirmaliyim falanbiri bir yere gitsin hemen arkasindan eksigi kusuru söylenir dedikodusu yapılır
bende kayinpederim bizi kovsun diye mi beklemeliyim acabaBen bekarken bir bardak yikamis degildim.annem titizliginden yaptirmazdi.
Evlendim kaynanam iskolik cikmaz mi.benden her seyi bekliyor.ayni yasta gorumcem oturuyor,ben is yapiyorum.ama hic bir sey diyemem,kuserler diye korkardim.ben farkli kultur onkar farkli kultur.bana k.v. dediki,gelinsabah kalkip ,ilk once assagi kayin.v.evine iner cayi koyar,kocasini k.p.yolcular sonrada isler gucler.biz catikatinda onlar iki altimizda oturuyordu.bende icimden derdimki neden onun kocasini ben yolluyorum ki.evde karisi kizi varken bana mi duser...bir kez bile inmedim.ama onlara lafta soylemedim.inip ev isleriniyaptim.kendi evimi cikip supuriyimmi anne dedigimde cevap verilmezdi.odama cikamazdim bile.
K.v.konusmadigi kisilerle konusamiyordum.evlerine gidip ikaz ediyordu.eltimle konusamazdim,onunla icli disli olmuyacaksin diyordu.annemelere esimle aksamlari giderdik,hepsi kus.
Her gelenle sofraya oturup yemek yiyecekmisim.hepsi xxl.ben smol...sanki bagdan bosanmislar.birdeyatsilik yerlerdi..alalhimmm sanki dunyaya yemeye gelmislerdi....
Ben her seferinde yemedigim icin onlari begenmiyormusum diye laf ciktimi.evet ben cok titiz biriydim.ama k.v.gercekten cok temizve cok guzel seyler yapiyordu,yiyordum.ama onlar gibi her sofrada yiyemiyordum.saat beste yerdik.bir saat sonra k.p. gelirdi isten,onlar yine sofray otururdu,ben oturmayinca bizi begenmiyorsun oldu..bizi kovdu k.p...allaha sukurrrr.cok sevindim.hic sesimizi cikarmadan sivistik.insan kovulduguna bu kadar sevinirmi.kina olsaydi kicima yakardimm..hahahahahah
Sonra birduzen kurduk esimizleee.ve o donemde konustuk.k.v.benim gercek karekterimi ogrendiler..ben her yerden duyuyorum,beni cok sevdiklerini.ben cunku fesatlik nedir bilmezdim.onlara hic kusmezdim..kirmazdimda...obir sene birbirimizi taniyana kadar ki surec sancili gecti.
Sonra mutlu olduk.gelini hizmetci aliriz diyen gorumcem,anne evine ilk geldiginde tum isleri bana yaptiriyorlar diyerek aglamisti.oh sen bana boyle demistin demedim...ve gecenlerde birine demiski ben x e cok yaptim.onlari unutamam....bosver kimseye bir sey yapmaya mecburdegilsin.oksure oksure imami ediyolar,vur sirtina helal helal de.hahahah...sen taviz verdigin icin mutsuzsun.ben simdi k.v.bir is yapiyim ne dualar aliyorum.bunu anladi.o benim gorevim degil,bana saygi duyulursa ben siz yasli oldugunuz icin size kiyamadigimdan yardimci oluyorum.merhametten.bu kapi komsumda olsa boyle olmasi gerekli.
Yavas yavas elini ayagini cek.birden kesme.tatsizlik cikar.bes kez gidip yaptigin isi uceindir sonra biresonra tak cantayi koluna her kez yoluna.hahah.allah yardimcin olsun cnm.
erteledim diyelim ben çeşit li sebeplerden dolayi okuyamadim ilkokuldan sonra kendi aile şirketimizde calismaya başladım yani ailemin okuma anlamında cok da emeği olamadi üstümde istediler ama olmadisende onlar istemedi diye bıraktın öyle mi...annen baban boşuna okuttu emek verdi yani kararı elin adamı ve anası verdi..vallahi çok hoş
bir nevi dogru ama ben baska bir memlekette n gelmis biri olarak hep onlarin cevresindeyim kendime bir cevre edinme şansım olmadi ayrı bir hayatım yokki dislanmak da var isin icindesiz böyle herşeyi sırtlanırsanız eşiniz neden evini ayırmak istesinki....
körün istediği bir göz hesabı.....
madem ayrılmıyor kendi hayatınızı şekillendirin....
kv apt komşusu olarak görürseniz sorun hallolur.....
apt komşunuza sorumluluk hissetmezsiniz umarım....
tskler hayir ben demek istediğinizi anladim zaten tuzu kuru bir cevap olarak gelmedi rahat olunilk önce kimsenin lafına bakmadan 10 sene önce bıraktığınız işe tekrar başlamayı deneyin..özgüveniniz yükselir hakikaten kararlı kararlar alabilirsiniz böylelikle...daha sonra iş yerime uzak söylemleri ile evinizide ayırırsınız..bende evliyim tuzu kuru bi cevap vermedim az önce beni yanlış anlamayın ama benim anam babam benden tek bir şey istedi..yıllarca emek verdik biz bir şey istemiyoruz ama işini bırakırsan bizi öldürürsün..kocanı boşarsın işini boşayamazsın....
bu sözlerden sonra eşim bana çalışmasan teklifinde bulunduğu an,bunun imkansız olduğunu söyledim..kabul edersen ben buyum şartlar burda çalışmayan birini istiyosan okumamış evde oturan bir kadını tercih edersin..siz okumadığınız halde birde çalışıyordunuz..bu imkanda varmış..bence hemen dönün hiç durmayın derim ben..
eğer eşiniz baskıcı bir tutum içinde değilse ki sanırım değil önce evde keçeden süsler anahtarlıklar magnetler yapmayı deneyebilirsin akmasada damlar..tskler hayir ben demek istediğinizi anladim zaten tuzu kuru bir cevap olarak gelmedi rahat olun
Ben evde bos oturmayi zaten kendime yediyremiyorum bir ise yarama arzusu hep var icimde. Gece boyu düşündüğüm u bilirim ne yapsam da kimseye muhtac olmasam diye
eğer sen kendi yaşamını şekillendiriyorsun diye dışlanacaksan bırak dışlasınlar....bir nevi dogru ama ben baska bir memlekette n gelmis biri olarak hep onlarin cevresindeyim kendime bir cevre edinme şansım olmadi ayrı bir hayatım yokki dislanmak da var isin icinde
Eşinizi taşınmaya ikna edemiyorsanız çalışmaya başlayacaksınız.siz ayri eve çıktınız galiba simdi ben ayni evde bir sene oturduktan sonra kendu zorlamalarimla tasindim bir ust kata ama adi ayrilik oldu
Benim alisverisimi onlar yapar bayram geliyor mesela evden biri gider dört eve alışveriş yapıp gelir genelde de kayinpederim yada tatile gelen gorumcem filan kendi zevkine gore neyi uygun gorduyse artik alir gelir evlere gonderir belki ben begenmiyorumdur aldiklarini diye dysunmuyorlar.. dedigin sikintilari o kadar iyi anliyorum ki ben esimden izin almıyorum ki bur yere giderken kayinvalidemden daha cok cekiniyorum ona haber vermesem kayinpeder baskı yapar
Eskiden hele gorumcem olmadan çarşıya çıkamaz dim
Simdi kendi evimde bile pijamayla gezmeye korkuyorum ta gelirde kapiyi oyle acarsam diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?