Hayatım maddi anlamda çok değişti diyen var mı?

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.

Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..

Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..

Valla cnm ben sende n daha az bir parayla geciniyorum birde biri okullu iki cocuk var bizde kiraciyiz odemelwrinizi birdaha gözden geçirin gereksiz harcama varsa diye bilmiyorum asgari ücretle geçinen lere göre çok iyi butceniz bence bu devirde geçim zor iş gercekden keyfi birşey yapmak istesen para kalmiyor herşeyin basida para

Keyfide geçtim insanlara muhtaç olmak çok canımı sıkıyo gururuma dokunuyor. .

Ankara gibi yerde 900 tl kira. 230 tl dogalgaz aidat. 200 tl faturalar. Bizde 3500 tl ile geciniyoruz. Gerisini dusun. Yinede cok sukur.

Aylık 7 -8bin tl gelirimiz var
Biz de sefil gbi yasıyoruz
3 senelik evliyiz evlendiğimizden beri hersey taksiy hersey kredi kartı ile dönüyor
Biz ev aldık ayda 2.700 tl eve ödüyoruz
Giyim kuşamda da kaliteli seyler alırız
İyi otellere tatile gideriz
E arabamız var o da masraflı baya
Yetmıyor yetmiyor yani
Maddi anlamda ilk evlendiğimiz zamana göre sartlarımız cok iyilesti ama ne kadar gelirin olursa o kadar da giderin oluyor
Biz de ha deyip bi yere eğlenmeye vs gidemiyoruz
Şimdi bir dr bebek için tedavi yoluna girdik
Düşün dur:)
Eşim kazanıyoruz ihtiaclarımızı karsılıyoruz cok düşünme diyor ama ben kendim de muhadebeci oldugum için aklımda hep hesap kitap var

Evlendiğimiz zaman borç içinde yüzüyorduk
Eve ekmek alamadığımız günler oldu kıyafeti geçtim
Şimdi çok şükür Rabbime aylık kazancımız çok çok iyi
Borcumuz yine var ihtiyaç eksik bitmiyor alırken hala düşünüyoruz ama tabiki eskisi gibi değil. Gelir kadar giderinde oluyor her şekilde ama borç harç herşey zamanla düzene giriyor
Allah tüm geçim derdinde olanlara helalinden bol kazanç versin huzur versin sağlık versin diyerek bitireyim

Harcamaları gözden geçirin fazlasına ihtiyaç yoksa almayın abur cubur vs tüketiyorsaniz yiyeceğiniz kadar alin fazlasında gözünüz olmasın ... Kıyafet konusunda da aynı şekilde ben bunu sürekli giyerim demeyeceğinz şeyleri almayın boşa elektrik su sarfiyatı yapmayın bir de yanına buna da şükür ekleyin

Ben varım çok çok değişti hayatım evlendiğimiz de hiç unutmam ayçiçek yağ alacak para bulamamıştım hiç unutmam sabır ettik ve şu an eşim aylık elli bin civarın da kazanıyor Allah ondan razı olsun babaevinde ben de çok rahat büyüdüm ama eşimin ailesi hiç bişey yapmadı herşeyi üstümüze yıktı şimdi bakıyorum da iyi ki ole yapmış minnet duymuyorum onlara onlar hala aynı ev aynı araba da kalırken şu an ben çok güzel bi hayat yaşıyorum sabır et dua et

50.000mi kazaniyor aylik
Ne is yaliyir esiniz allah daha cok versin insallah

Hayatında maddi anlamda degisiklik olması için bu yaşadıklarınız normal.
Eğer ki birsey sahibi olmak istiyorsanız pesin paraniz yoksa borca girip borç ödeyip zevklerinizden bir süre fedakarlik yapmak zorundasınız.
Hayat böyle önce cefa sonra sefa derler..
Giderlerini gözden geçir birseylerden kisip, sosyalleşmek adına bir bütçe ayir az da olsa her ay yapacağın bir aktivite için .
Allah yardimcin olsun.Soruna gelince evet benim oldu çok zor günler geçirdim vaktiyle maddi anlamda bugünlere gelebilmek icin.Şimdi çok şükür iyiyiz.
Ama yarın da ne olacağı belli olmaz.Klişe ama çok doğru sağlığın olsun da parayi kazanır gene harcarsiniz.

borçlar ne borcu
düğün mü

küçük şeylerle mutlu olmayı öğreneceksiniz
borçları bitirmeden sosyal hayat da sosyal hayat demiceksin
ayağını yorganına göre uzatıcaksın
ödemeleriniz ne kadar bilmiyorum ama 4bin tl kazanıyorsanız ayda bir arkadaşlarla görüşücek kafede oturucak hiç olmadı eve çağırıp evde ağırlıyacak kadar imkanınız olur bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…