Hayatım maddi anlamda çok değişti diyen var mı?

valla hayat pahalı. tabi yaşam şekli birikim şekli de önemli. bizim de 7500 gibi bir para geçiyor elimize ama şu ana cebim de 60 lira var. yani bu ayın 15 ne kadar yetecek güya! nerdeeeee???
ha biz çok yüklü borçlar ödüyoruz.3500 gibi kredi. aracın yakıtına çok gidiyor 800 lira gibi.

babamın evinde rahattım her istediğimi alamasamda zaman zaman param olmasada geçinip gidiyordum, üniversitede çalışmaya başladım aileden de destek vardı tabi yedim içtim gezdim çoğu arkadaşıma göre rahatım yerindeydi, mezun oldum kira vs derdim yoktu paramı istediğimce harcadım, memur oldum bir anda düzenim değişti farklı bir şehir vs öğrenim kredi borcumu ödemek için kredi çektim ilk kez hayatımda kira ve fatura ödemem gerekti sonra bir dönem borca girdim baya parasız kaldığım anlar oldu bu süreçte ne olursa olsun tatilimi yaptım , ihtiyaç dahilinde almam gerekenleri aldım ama aşırıya kaçmadım , sonra evlendim hala borcumuz var evimiz var ama kredi ödüyoruz kızım var onun masrafları var ve eşim benim parasal konularda savruk bir adam ama yinede iyi kötü geçinip gidiyoruz her stediğim olmasada çoğunu yapabiliyorum bende bazen param yok diye ortamlara katılmıyorum ama bundan ötürü üzüntü duymuyorum ailemle olmak gidip bir yemege 20-30 tl vermek yerine 5 tl ye karnımı doyurmak beni mutlu ediyor...
sizin asıl sıkıntınız bence parasızlık değil size lafta yarduım edip hayatınıza burnunuzu sokan ve size müdahale eden kv deniz bence...

Bitmek bilmeyen ödemeler derken?Ne ödemesi ki bunlar?Ben maddi anlamda rahatım gelirim giderimin üzerinde fakat aynı ben bir zamanlar borçtan kurtulamiyordum.Şu anki rahatliğımın sebebi bakış açımı değiştirmem oldu.Vazgeçmeyi öğrettim kendime ve gereksiz harcamalar yapmamayı.Kazancımı sevdim onu begenmemezlik yapmadım gibi

biz de eşimle ikimiz çalışıyoruz ve ortalama aylık 4500-5000 tl giriyor evimize.eşimin anne babası ve benim babam yok.evimizi 0 dan,düğünümüzü herşeyimizi beraber yaptık,kimseden bir destek görmedik,annem hariç.evlendiğimiz ilk sene yaklaşık 7-8 ay ben işsiz kaldım,iş bulamadım.birde evlenirken ikimizin de hiç birikimi yoktu,yani komple borç harç girdik herşeye,3 senedir borç ödüyoruz aylık nerdeyse 2500-3000 tl.ama Allah'a şükür sona yaklaştık.yememizden içmemizden hiç kısmadık,gezer tozarız da nerdeyse her hafta.geçiniyoruz çok şükür.borçlarımız bitsin inşallah daha da rahat geçincez,bu sefer yatırıma başlıcaz,tatile gidicez mesela ilk iş :))

Çok nomal gecinememeniz. Dün ciğer alayim dedim, kilosu olmuş 34 tl almadim. Ev almak istiyorum, iyi bir yerde iyi bir ev almak için hem mevcut evimi satmam gerek hem kredi çekmem gerek. Kaldı ki bizim eve giren para iki katinizdan fazla. Şu an esimde bende eksideyiz. Para önemli değil, samanlık meselelerine giren insanlar ya toydur ya hayatın farkinda değildir.

Esim cok cok fakir bir ailenin cocugu.
Benim ailemin durumu iyi.
Ben ogretmenim, esim muhendis. Asiri fakir, her seyin en ucuz, en alt levelde oldugu bir dugunumuz oldu.
Sonra tabi ABD ye geldik, esimin maasi iyiydi, iyi yasadik, yedik ictik. Sonra benim de isim oldu bir de benim de maasim oldu ohhh, gezmeler tozmalar, tatiller, yemeler icmeler, alisveris herseyin en top level ini yasadik bir yilda. California-Florida-Miami-Chicago vs hic oturmadan seyahat ettik-gezdik.
Sonra bu senenin basinda esim kovuldu. 4 ay issiz gezdi. Benim maasimla gecindik. Hoopp yine dibi gorduk, Allah tan gecen seneden bir miktar para biriktirmistik, o bize baya yardimci oldu. Sonra esim iyi-kotu az gelirli de olsa is buldu. Tabi eski durumumuz yok ama cok sukur.
Yani demem o ki sanirim hayat boyle. Anne-babalarimiz surekli para biriktirmisler, hic gezme-tatil-sosyallik gormedik. Biz yeni nesil daha tatilci- daha sosyaliz.
4000 tl cok iyi aslinda ama sanirim tr de ekonomik kriz var. Yoksa gecinilmeyecek bir miktar degil aslinda. Arkadaslarimi da ne zaman arasam surekli para pul muhabbeti yapiyorlar, surekli sikayet ediyorlar, baska muhabbetimiz kalmadi onlarla da. Dedigim gibi ekonomik krizden kaynakli.

Cok afedersiniz ama Ohaaa 50 bin mi demekten kendimi alikoyamiyorum. Ne is yapiyor esiniz? Vay arkadas biz doktora yapacagiz, okuyacagiz diye canimiz cikiyor gurbet ellerde de, okul bitse de 50 bin kazanmamiz m u m k u n degil.

Bence siz alın bi kağıt kalem aylık nereye ne veriyosunuz onu bi yazın. Çünkü gayet iyi bir para 4 bin.

bizimde o civarda geçiyor ,ev kredisi, çocuğun masrafları ev giderleri vs vs ama hiç bişeyimizden kısmıyoruz çok şükür sefil gibide yaşamıyorum

af buyurun ciddi anlamda soruyorum aylık 50 bin lira kazandıran eşinizin işi nedir ?
özelden de yazabılırsınız

Ben varım canım. Yaptığım bir hata yüzünden 1600TL maaşla çalışırken henüz 25 yaşında 80.000TL borcun altına girdim. Hem de benim olmayan bir borç. 2 sene boyunca ailemde ne varsa hepsini ellerinden aldım, borçları ödedim. Ondan sonrası da aileme olan borçlarımı ve banka kredilerini ödemekle geçti.. Yaklaşık 2 sene de bu sürdü. Senin bahsettiğin asosyal hayatı yaşadım. Gerçek anlamda kendime yaptığım tek alışveriş pazardan kendime 2 adet iç çamaşırı almak oldu. Sonra devran döndü, ortağımla kendi işimi kurdum. Borçlarımı ödemeye devam ettim, bu sürede işim de gelişti. Aralık 2014 te evlendim, borçlarım Kasım 2014'te bitmişti..Eşimin de bunlardan haberi vardı tabi.

Şimdi işim oturdu, ortalamanın üstünde bir gelirim, evim ve arabam var. Lüks içinde yaşamıyorum ama çok şükür yokluk da çekmiyorum.Eşim de çalışıyor. Ev kredimiz, bakıcının maaşı vs derken çok şükür geçiniyoruz.

Allah aşkına şaşırmayın.4.000 tl eve para giriyor ve siz yetmiyor diye şikayet ediyorsunuz benim kocam yaklaşık 1.5-2 senesir işsiz bende ev hanımıyım iş bulamıyorum sağdan soldam gelenlwrle geçiniyorum ve lisede okuyan iki tanede çocuğum var kılı kırk yarıyorum böyle saçmalamayın lütfen kazancımın sizin kadar olmasını ne kadar isterdim.Yatın kalkın halinize şükredin.Birde tembel mi tembel bir kocaya sahibim gerisini siz düşünün hoşçakalın.

Hangi şehirde yaşıyorsunuZ? Aldığınız maaş çok az değil ama hayat pahalı malesef...

Biz evlenirken herşeyi kendimiz aldık eşimle hem taksitler hem kredi borcumuz hem de kira ve ev giderleri vardı kimse de yardım etmedi bize sırf kredi ve taksitler 4 bin tl tutuyordu ve bizim elimizde sadece 200-300 tl kalıyordu onunla yol masrafı yemek masrafı görüyorduk...

Aylarca alışveriş yapmadım bir mağazaya giremedim markette hesaplayarak aldım. Parka gidip yürürdüm arkadaşlarım vardı benimle aynı ekonomik düzeyde olan onlara gider gelirdim, internet, kk derken bir yıl öyle yaşayıp borçları bitirdik. Çok şükür zaman geçti de sağlam bir alışveriş yaptım borçların bittiği ay

Benm degisti ama babam esnaf ve zengindi. Esim memur aradaki farki bilerek kabl ettim. Ama bay rahat bi haytim varmis o dank etti. Ucuzmus pahaliymis yokmus falan boyle seyleri cok da dusunmezdim. Tabi ucuk kacik bi hayat degildi ama dusundugumu istedgmi faalyte gecirebliyodum. Simdi ise cok farkli almayi dusuneniyor bile bazen insan. Ben az ama kaliteden yanayim her zaman. Yiyeck disinda baska seylere adam gibi para bile harcamiyoruz sayilir:)) yiyoruz sadece:)) cunku simdilik paramiz buna yetiyor. Ben ona ragmen kenara koyma derdindeym. Bisyleri israf etmiyorsan. Neye ne kadr harcadigini biliyosan kenarada koyuyosan az da olsa tamm canim. Ortalama ayni maasa sahibiz. Ben ceyregini koyuyorum mutlaka kenara ve onu unutuyorum. Sende oyle yaparsan geri kalanini da ona gore harcarsiniz. Kiyafet falan bunlar zaten her dugune ayri almak olmaz ki zor is. Baya bayaa zengin olmayi gerktirir bence.

insanlar kari koca calisip kazandigina gore geciniyorsa daha ne yapabilir ki? Yasamak icin para kazaniyoruz, evet ama elimizdekiyle mutlu olmayacaksak ne yapalim gidip çalip çirpacak halimiz yok ya.

İnsan elinden geleni yapar, firma ne maas veriyorsa eline o gecer, daha da Allaha sukredip yasamini surdurmekten baska ne yapabilir. Bunun toy olmakla vs ile ne alakasi var? Herkes 10.000 lira maas kazanmiyor calissa bile.

Diyecegim o ki genelleyemeyiz. 2000 lira maas alip evinde huzur mutluluk olan insanlar "var". Kimseye hayatin farkinda degil, toy vs diyemeyiz. Hayatta elindekiyle mutlu olabilen, hep dahasini hep dahasini istemeden de mutlu olabilen insanlar "var". Ve onlarin varligina boyle laf soylenmesi hos degil bence.

Bekarlara tavsiye; borç altında evlenmeyin.Düğün borcunu,eşya borcunu size yıkan erkek ailelerine göz yummayın gerekirse ayrılın.Kimse değerinizi bilmez.Evlenince de borç olmadıktan sonra tek maaşla bile geçinilir

4 bin az değil aslında en fazla 1000 tl kira versen 500 tl elektrik su telefon bilmem ne..
geriye kalanla ne yapıyorsunuz canım borcunuz falan mı var
üstelik bu paraya kayınvaliden de destek veriyormuş
bence de bi harcamalarınızı gözden geçirin plan yapın planlı harcayın

Hak veriyorum sana benim elime aylık 6000 geçiyor ama yinede yetmiyor kira fatura ev alışverişi tam diyorumki bu ay rahatım ödemem yok pat bişey çıkıyor borçlanıyorum çok sinir bozucu benimde elime hiç para kalmıyor

konu sahibi yine konuyu açıp gitmiş
6 sayfadır kendi kendimize konusuyoruz
huuu huuu konu sahibi S sonkafautucu , lütfen vaktiniz darsa , müsait olduğunuz zamanda açsaydınız konuyu

arkadaşalar 2 3 sayfadan sonra konu sahibinin katılmadığı konuları protesto etmeye davet ediyorum sizi
yorum yazmayıp arka sayfalara ittirelim gitsin konuyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…