- 9 Ocak 2012
- 15.609
- 30.287
- 798
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
babamın evinde rahattım her istediğimi alamasamda zaman zaman param olmasada geçinip gidiyordum, üniversitede çalışmaya başladım aileden de destek vardı tabi yedim içtim gezdim çoğu arkadaşıma göre rahatım yerindeydi, mezun oldum kira vs derdim yoktu paramı istediğimce harcadım, memur oldum bir anda düzenim değişti farklı bir şehir vs öğrenim kredi borcumu ödemek için kredi çektim ilk kez hayatımda kira ve fatura ödemem gerekti sonra bir dönem borca girdim baya parasız kaldığım anlar oldu bu süreçte ne olursa olsun tatilimi yaptım , ihtiyaç dahilinde almam gerekenleri aldım ama aşırıya kaçmadım , sonra evlendim hala borcumuz var evimiz var ama kredi ödüyoruz kızım var onun masrafları var ve eşim benim parasal konularda savruk bir adam ama yinede iyi kötü geçinip gidiyoruz her stediğim olmasada çoğunu yapabiliyorum bende bazen param yok diye ortamlara katılmıyorum ama bundan ötürü üzüntü duymuyorum ailemle olmak gidip bir yemege 20-30 tl vermek yerine 5 tl ye karnımı doyurmak beni mutlu ediyor...Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.
Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..
Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
Cok afedersiniz ama Ohaaa 50 bin mi demekten kendimi alikoyamiyorum. Ne is yapiyor esiniz? Vay arkadas biz doktora yapacagiz, okuyacagiz diye canimiz cikiyor gurbet ellerde de, okul bitse de 50 bin kazanmamiz m u m k u n degil.Ben varım çok çok değişti hayatım evlendiğimiz de hiç unutmam ayçiçek yağ alacak para bulamamıştım hiç unutmam sabır ettik ve şu an eşim aylık elli bin civarın da kazanıyor Allah ondan razı olsun babaevinde ben de çok rahat büyüdüm ama eşimin ailesi hiç bişey yapmadı herşeyi üstümüze yıktı şimdi bakıyorum da iyi ki ole yapmış minnet duymuyorum onlara onlar hala aynı ev aynı araba da kalırken şu an ben çok güzel bi hayat yaşıyorum sabır et dua et
af buyurun ciddi anlamda soruyorum aylık 50 bin lira kazandıran eşinizin işi nedir ?Ben varım çok çok değişti hayatım evlendiğimiz de hiç unutmam ayçiçek yağ alacak para bulamamıştım hiç unutmam sabır ettik ve şu an eşim aylık elli bin civarın da kazanıyor Allah ondan razı olsun babaevinde ben de çok rahat büyüdüm ama eşimin ailesi hiç bişey yapmadı herşeyi üstümüze yıktı şimdi bakıyorum da iyi ki ole yapmış minnet duymuyorum onlara onlar hala aynı ev aynı araba da kalırken şu an ben çok güzel bi hayat yaşıyorum sabır et dua et
Ben varım canım. Yaptığım bir hata yüzünden 1600TL maaşla çalışırken henüz 25 yaşında 80.000TL borcun altına girdim. Hem de benim olmayan bir borç. 2 sene boyunca ailemde ne varsa hepsini ellerinden aldım, borçları ödedim. Ondan sonrası da aileme olan borçlarımı ve banka kredilerini ödemekle geçti.. Yaklaşık 2 sene de bu sürdü. Senin bahsettiğin asosyal hayatı yaşadım. Gerçek anlamda kendime yaptığım tek alışveriş pazardan kendime 2 adet iç çamaşırı almak oldu. Sonra devran döndü, ortağımla kendi işimi kurdum. Borçlarımı ödemeye devam ettim, bu sürede işim de gelişti. Aralık 2014 te evlendim, borçlarım Kasım 2014'te bitmişti..Eşimin de bunlardan haberi vardı tabi.Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
İsyan etmiyorum bunada şükür karnımız doyuyo ama o kadar.. Bi düğün oluyo giyecek bişey alamıyorum doğru düzgün. Arkadaşlar buluşalım beraber bişeyler yapalım diyo gidemiyorum. Asosyal oldum çıktım.. Fazlasinda gözüm yok sadece sıkıntı çekmeden yaşicak kadar param olsun istiyorum.. Para olmayınca huzur da olmuyo yalnız kalıyosun insanlar seni takmıyo. E haliyle insan bunalıma giriyo.. Şimdi bikaç kişi çıkıp dicek ki önemli olan huzur ama öyle değil işte para olmayınca gerçekten huzur olmuyo.. Hep bişeyler eksik sürekli eksik.. Para önemli değil diyen insan dünyanın en yalancı insanidir çünkü parayı sevmeyen insan yoktur o sadece show peşinde olan insandir.
Herkes dürüst olsun.. Ha sağlığın yerinde olmaz çok paran olur o zaman diyebilirsiniz işte paranın bi önemi yok diye.. Ama normal şartlarda parasızlık çok zor çoook. . Kayınvalide kişisine muhtaç olmak, sırf yardım ediyor diye hayatımızla ilgili bicok konuda söz hakki olmasi çok zor.. Yalnızca Allaha muhtaç olmak istiyorum..
Birisi çıkıp bana sabrettim şükrettim bunu yaptım şunu yaptim maddi olarak hayatım değişti desin lütfen çok ihtiyacım var umut olsun bana..
Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
Benm degisti ama babam esnaf ve zengindi. Esim memur aradaki farki bilerek kabl ettim. Ama bay rahat bi haytim varmis o dank etti. Ucuzmus pahaliymis yokmus falan boyle seyleri cok da dusunmezdim. Tabi ucuk kacik bi hayat degildi ama dusundugumu istedgmi faalyte gecirebliyodum. Simdi ise cok farkli almayi dusuneniyor bile bazen insan. Ben az ama kaliteden yanayim her zaman. Yiyeck disinda baska seylere adam gibi para bile harcamiyoruz sayilir:)) yiyoruz sadece:)) cunku simdilik paramiz buna yetiyor. Ben ona ragmen kenara koyma derdindeym. Bisyleri israf etmiyorsan. Neye ne kadr harcadigini biliyosan kenarada koyuyosan az da olsa tamm canim. Ortalama ayni maasa sahibiz. Ben ceyregini koyuyorum mutlaka kenara ve onu unutuyorum. Sende oyle yaparsan geri kalanini da ona gore harcarsiniz. Kiyafet falan bunlar zaten her dugune ayri almak olmaz ki zor is. Baya bayaa zengin olmayi gerktirir bence.Faturalar, borçlar, bitmek bilmeyen ödemeler.. Yoruldum sıkıldım tükendim olmuyo yetmiyo.. Eşim de bende çalışıyoruz 4 bin lira para geçiyo aylık elimize ama sefil gibi yaşıyoruz resmen. Asgari ücretle geçinen insanlara özenir oldum.
insanlar kari koca calisip kazandigina gore geciniyorsa daha ne yapabilir ki? Yasamak icin para kazaniyoruz, evet ama elimizdekiyle mutlu olmayacaksak ne yapalim gidip çalip çirpacak halimiz yok ya.Çok nomal gecinememeniz. Dün ciğer alayim dedim, kilosu olmuş 34 tl almadim. Ev almak istiyorum, iyi bir yerde iyi bir ev almak için hem mevcut evimi satmam gerek hem kredi çekmem gerek. Kaldı ki bizim eve giren para iki katinizdan fazla. Şu an esimde bende eksideyiz. Para önemli değil, samanlık meselelerine giren insanlar ya toydur ya hayatın farkinda değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?