- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
eskiden gazetede ünlülerin iş adamlarının evlilik haberleri dikkatimi çekerdi
evlendikten sonra boşanma haberleri dikkatimi çeker oldu.
evli çiftlerin hiç birine çok mutludur gözüyle bakamiyorum
kim bilir ne sorunları var diyorum,
hoş evli bekar sorunsuz hayat yok, ama hayatını etkileyecek kadar mutsuz olmak tehlikeli olan.
nomunomuchua erkek kuzenim evleniyor nomu, gelin hanım herşeye tamam diyormuş arza çıkarıp itiraz etiyormuş,
öyle yapmacik geliyor ki, evlensinler sonra suyu çıkar diyorum,
evlenmek demek bakış açısının tamamen değişmesi demekmiş:)
hayat dersi olarak geri döndü.
Öyle bi liste yapma nomu, nasıl da biliyosun kendini olmadı diye krize girerim diyor hahahaHiç öyle bir liste yapmadım.
Yapsam mı ki?
Bu sefer de gerçekleştiremiyorum diye kriz yaparım ben
Öyle bi liste yapma nomu, nasıl da biliyosun kendini olmadı diye krize girerim diyor hahaha
Ben pek mantıklı bulmuyorum öyle ecnebilerin to do list dediklerini yapmayı. Sen bugünde yaşa, bugünde mutlu huzurlu olmaya çalış, en güzel planı Yaradan yapıyor bizim için.
Sanirim herkesin icine zaman zaman boyle bir mutsuzluk,umutsuzluk dusuyor.
Bence yasla ilgisi yok. Calisiyomusunuz , ailenize uzakmisiniz , arkadas cevreniz bunlari bilmiyorum yorumlarin hepsini okumadim ama psikologlar yaninda kendimizi iyi hissetmedigimiz insanlardan, enerjimizi sömüren negatif insanlardan uzak durmamizi oneriyorlar.
Cikin gezin dolasin, kendinize hobiler bulun ,mutlu oldugunuz seyleri yapin.
Ve herseyden onemlisi zamana birakin. Umarim hersey gonlunuzce olur.
olsun illa ki gerçekleştirdiklerin de olacaktır. yap o listeyi ne kaybedersin ...Hiç öyle bir liste yapmadım.
Yapsam mı ki?
Bu sefer de gerçekleştiremiyorum diye kriz yaparım ben
Evet burada gelinlik modelini seçtiği günlerinden bildiğim üyeler var.
Yıllandık, yaşlandık..
Pek çoğu bugün çocuklu, hatta kimi 2. ye hamile.
Kimi boşandı, kimi meslek sahibi oldu.
Kimi ev aldı, kimi araba..
Öyle ya da böyle yıllar yaşamlarına bir şey kattı.
Vayy bee diyorum bu kızın gelinlik seçimine yorum yapmıştım ya ben.
Şimdi 2. yavrusunu bekliyor demek..
Bense 4 yıl önce neysem bugün o hislerde, o belirsizlikte, o benlikte ama artık 30 um..
Dolu dolu 30 hem de.
Beni gören, eskilerden bilen üyeler ne düşünüyordur benim için acaba?
Yıllar geçiyor, hayatımda değişen tek şey oturduğum ev, yaşadığım şehir falan.
Benim yaşamıma da şöyle bir artı eklendi diyemem, eksi eklendi diyebilirim ama..
Yeni tanıştığım kişiler yaşımı sorduğunda umutsuz bir 30 çıkıyor ağzımdan..
Bu aralar kafamda hep aynı sorular..
Nasıl bir hayat yaşadım?
Şimdi ölsem ardımdan mutlu bir hayat yaşadı diyen olur mu?
İsteklerimin ne kadarını elde ettim?
Ne ürettim?
Falan..
30 yaş sendromu yaşıyorum galiba
Seneye de beni aynı görürseniz, bir dürtün olur mu?
Hoooppp napıyon böyle diye
Bu sitede en sevdiğim üyelerden birkaçınomunomuchua , Mihail Zoscenko , gofretto ...
Yaşadıklarımızı ruh halimizi benzerliğinden belki de.uzun zamandır ben de bu ruh halindeydim hatta öyle ki günlük rutin işlerimi yapabilmek markete gidebilmek bile büyük iş benim için, sanırım yaşadıklarım yüzünden depresyondayım .
Ve gofretto cum, seninle de aynı yaştayız . Benim de Kasım da 4 yıl dolacak evlilikte . Beni bu duruma getiren şey evliliğim bunu biliyorum . Ve seni takdir ediyorum karar verip uygulayabildiğin için boşanma kararını. Ben bunu yapamadım hala ve ömrümü bu mutsuzluk içinde tüketip duruyorum , bu evliliği sürdürmek için nedenim yok , çocuğum zaten yok off bilmiyorum böyle yaşamak istemiyorum
Ev bile batıyor artık
Ah canım ben de 30um uc senedir benim.de hayatım cok rutindi hatta cok.koreldigimi hissediyordum
Simdi onca emek ve yorgunluktan sonra on sene oncesine döndüm, uni basladim tekrardan
Sırf is yerinde biraz daha statu elde edebilmek için
Okul.is para bunlar gecici aslında, materyalist seyler
Ama baki olan daha manevi seyler lazim.insana: huzur gibi, saglik gibi
Cok şükür ikisine de sahibim diyorum, eksikler elbet var ama cok ayrıntıya takilmamak lazim
Ha ask hayatina gelince, uzun zamandir birinin varlığına ihtiyaç duyuyorum ama yok iste olmayinca olmuyor
Biri karsima çıkacak da seveceğim de evlenme kararı alıp evlenecegim de cocuk yapacağım
Bunlar icin ortalama 3-4 yıl gerek
Ben üzülmek yerine artik hayatı olduğu gibi kabul ediyorum
Bir şeyler planla olmuyor, hersey kendi elimizde değil orada da nasip kismet gibi seyler devreye giriyor
Sen evliliginle ilgili dusuncen aklina takılanlar ne bunlari düşün
Anladigim kadariyla su an yaşadığın kafa karışıklığında evlilikteki belirsizliklerin payı büyük gibi
otuz yaş nedirki ben hayatımın en güzel günlerini31 yaşında yaşadım, evlendim, bebeğimoldu, tayinimçıktı, yaşadığınız sürece yeni haberlere hep gebeyiz şu an 33 üm takmıyorum artık, çünkü evlendim çocuğum oldu işim de var daha ne istiyim
sen evlenince ve çocuk yapınca yaş kompleksi bitiyor
Evet burada gelinlik modelini seçtiği günlerinden bildiğim üyeler var.
Yıllandık, yaşlandık..
Pek çoğu bugün çocuklu, hatta kimi 2. ye hamile.
Kimi boşandı, kimi meslek sahibi oldu.
Kimi ev aldı, kimi araba..
Öyle ya da böyle yıllar yaşamlarına bir şey kattı.
Vayy bee diyorum bu kızın gelinlik seçimine yorum yapmıştım ya ben.
Şimdi 2. yavrusunu bekliyor demek..
Bense 4 yıl önce neysem bugün o hislerde, o belirsizlikte, o benlikte ama artık 30 um..
Dolu dolu 30 hem de.
Beni gören, eskilerden bilen üyeler ne düşünüyordur benim için acaba?
Yıllar geçiyor, hayatımda değişen tek şey oturduğum ev, yaşadığım şehir falan.
Benim yaşamıma da şöyle bir artı eklendi diyemem, eksi eklendi diyebilirim ama..
Yeni tanıştığım kişiler yaşımı sorduğunda umutsuz bir 30 çıkıyor ağzımdan..
Bu aralar kafamda hep aynı sorular..
Nasıl bir hayat yaşadım?
Şimdi ölsem ardımdan mutlu bir hayat yaşadı diyen olur mu?
İsteklerimin ne kadarını elde ettim?
Ne ürettim?
Falan..
30 yaş sendromu yaşıyorum galiba
Seneye de beni aynı görürseniz, bir dürtün olur mu?
Hoooppp napıyon böyle diye
evlendiğimde hamilealdığımda çocuğumu doğurduğumdamutluydum.Eşimle çok sorunlarımız oldu ama eğer evlenmeseydim evde kalmış hissedecektim en azından evlendim, herkes gibiyim artıkBen evlenince başladı bende esas sorunlar, mutsuzluklar.
Sizin ne güzel geç olmuş, temiz olmuş.
Hayatımın en güzel günleri diyebiliyorsunuz.
Bense hayatımın hatası olarak görüyorum mesela.
Ne huzurla kalabiliyorum, ne de gönül rahatlığıyla gidebiliyorum.
Bu yerimde sayma konusu bu yüzden canımı sıkıyor.
Sanki en tatlı yaşlarım boşuna uçup gidiyormuş gibi..
Teşekkür ederim.
Çalışıyorum.
Yeni girdiğim bu iş ortamına ısınamadım.
İnsanlar benim fikirlerime çok uzak geliyor.
Ama saçmalıklarını dinlemek ya da muhattap olmak zorundayım mesela.
Çünkü işim bu.
Onları hayatımdan çıkaramam.
Aileme ve sevdiklerime uzağım.
Tüm bu negatifliklerin yanında bana iyi gelen pek kimse yok.
İnşallah hepimiz için her şey güzel olur.
"3 ay önce bekardim işim vardı
Şimdi evli hamile ve İşsizim" dediğim günleri hatırlıyorum.. Travma yasamistim çok hızlı oldu hersey:)
3 ay içinde hayatım değişti tamamen..
Kısa zamanda çok şey oluyor kötü bişey olmasın da varsın yerimizde sayalim zaten..
32 yaşındayım bazen boşa geçti zaman diye düşünüyorum ama hemen kendime geliyorum..
neler yapabilirdin diyorlar.. valla bi söyleyin neler yapabilirdim diyorum.. bilmiyorlar ben neler yapıyorum:)
aman sanki atomu parcalayacaktim da olmadı hayret biseysin seda diyorum.. ne yapacaktim.. 8 tane ülke gezseydim daha mı dolu olacaktı hayatım.. Yooo.. arabam yok eeee.. okudum okudum ev hanımı oldum napayım.. evim Şato da ben tahtta oturup dakika saymadim ya.. taş mi yiyecektik yemek yaptım.. kızımla 1 yılda 300 kez parka gittik.. hepsinde de eglendik.. mahallede işe giderken gözümün görmediği teyzeler şimdi kankam.. biri ile çay içiyorum diğeri kimsesiz onunla sohbet edip mutlu ediyorum.. camda oturan bi dede var hergun ona onu taniyormus gibi el salliyorum.. kedi kopek kus hatta karinca besliyorum her gun sokakta.. beni bekliyorlar biliyorum.. belki çok basit şeyler ama benim için önemli..
hayat neye göre dolu ya da boş ki.. benimki dolu dolu.. bana göre.. kıyas yapmıyorum kimse ile.. Çünkü koca bir "bana ne" benim için.. Bu benim hayatım..
Seni anliyorum. Bazen etrafimizdaki insanlar bizi hic anlamiyor yada tuhaf oldugumuzu dusunuyorlar.
Bende bu aralar biraz sıkıntılıyim ama gececek insallah. Rabbim hepimize yardim etsin
ah canim.benim.hic hevesim yoktu şefimle.girdik sınava birkac arkadas daha girdi bes kisi icinden ben kazandim :)Yeniden öğrenci olman harika bir uygulama olmuş canım.
Tebrik ediyorum.
Benim sınava ciddi anlamda hazırlanacak gücüm yok şu dönem.
Yüksek lisans mı yapsam dedim.
İstediğim bölüm bana çok uzak gidişim sorun olacak diye vazgeçtim.
Ben de başka başka düşünceler içinde hayatıma bir ışık arıyorum işte.
Bulurum inşallahh..
Buluruz
2o yaşımda iş için başka şehre gittim ama evliydim üniversiteye giderkende evliydim .Düşündüğüm şeyler bekar olsaydım nasıl olurdu diye.Üniversite hayatı içimde uhde kaldı mesela.Tam dolu dolu yaşayamadım.Söylediklerimle romantik komedi filmi arasında bağ kuramadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?