Hayatım

Gerçekten çok iyi birisiniz. Allah sizi güzel insanlarla karşılaştırsın
Çok teşekkür ederim sizin iyiliğiniz. Umarım siz de çok iyi insanlarla karşılaşırsınız. Yaşınız daha çok çok genç. Eğitime devam, o gözlük camları,çerçeveleri,dükkan tezgahı ne varsa da hepsi onun... için hayırlı olur inşallah.

Kendimi savunmak için değil ki. Cidden yaşamadım daha önce kimseyle. Bunu birkaç kez yapmış olsam ve onu kandırmaya çalışsam o da yemese anlayacağım. Ama ilkti onu kandırmıyorum ya da burada başkalarını kandırmıyorum. Bana inanılmasını istiyorum sadece...

Bekaret konusuna hiç girmiyorum, benim taktığım bir şey değil çünkü, ancak şu var ki 20 yaşındasın, senin şu anda eğitim, meslek, arkadaş aktiviteleri gibi heyecanların olması lazım, bu kadar erken büyümenin bir gereği yok.

Erkek arkadaşın sorunlu bir tip ve onu düzeltme şansın yok, bunu hiç unutma insan neyse odur, kimse kimseyi değiştiremez. Ailesinin uğraşmadığı, adam etmediği bir tipi sen yüklenme.

Uzun süreli ilişkiler, evlilikler şaka değil, insanın hayatını kalıcı olarak değiştirir bazı şeyler, böyle bir yara almadan kurtul bu adamdan. Kendine değer ver, önünde koca bir hayat var ve şunu asla unutma bir ilişkide fiziksel ya da psikolojik şiddet varsa orada sevgi yoktur. Ne yaşadıysan yaşadın hiç önemli değil, bundan sonrası önemli, eğitimine, gelişimine, hayatına odaklan, bu yaşların bir daha geri gelmeyecek, itle kopukla harcama, bunu sana bu kafada bir adamla 10 yıl geçirmiş biri olarak söylüyorum, yapma, sadece kendinden yersin...

Not: çirkin yorumlar hariç hepinize çok çok teşekkür ederim. Kimse büyük konuşmamalı, ben yapmam dememeli. Ben de derdim çünkü. Çok güzel insanlar var burada birkaçına güzel yorumları sayesinde denk geldim. Allah razı olsun. Bitirerek hayatımın hatasından kurtuldum. Allah sizi de kız çocuklarınızı da korusun.

Mevzuya girmeden önce biliyorum ki çoğunuz hakaret edecek ve "O zaman bu haltı yemeseydin" diyeceksiniz. Ben gerçekten anlayan ve karalamak için değil yardımcı olmak için yorum yapanlara ithafen yazıyorum. Hep böyle başlıkları okurdum, bir gün bunu yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Bir seneden fazlaca süreli bir ilişkim oldu aynı evde bile kalmadık, kesinlikle beraber olmadık. Bu ilişkimde bile olmayan şey 15 günlük ilişkimde oldu ve beraber olduk. Doğal olarak bekaret imi de kaybettim. Beni üzen kızlık gitti şimdi ne yapacağım düşüncesi değil. Bunu hep evlenince yaşamak isterdim sadece bekaret kısmı değil ileri düzeydeki cinsel şeyleri de. Ama böyle oldu. Üstünden beş altı gün geçti. Erkek arkadaşım beni bırakmaz yanımda olur demiyorum, insanlar için kesin hükümler vermeyi uzun zaman önce bıraktım. Erkek arkadaşım çok sinirli, psikolojik sorunları var. Abileri eşlerini, babası annesini aldatıyor ve bunu hiç yadırgamıyor. Bu olay olunca ben ağlamaya başladım kendimi kötü hissetmeye başladım. Karşıma geçti ve şu an yanındayım bana bir yanlış yapmadığın sürece de yanında olacağım neden ağlıyorsun bir gün ayrılırsak o zaman ağla derdin bekaretse diktirelim dedi. Derdim bekaret değil, bana öyle davranıyor ki sinirlendiğinde canımı yakıyor, birkaç kez vurdu. Ondan önce o kadar vurdumduymaz o kadar normal düşünen bir insandım ki. Böyle şeyleri çok yadırgardım nasıl canını yakan bir insanla beraber olur insan derdim. Onu seviyorum. Telefonumu alıp kurcalıyor, kendi telefonunu asla vermiyor. Değişik konularda sürekli yalan söylüyor. Ailesine benden bahsettiğini söyledi. Dün sadece deneme amaçlı "seni annemle tanıştırayım mı" dedim. Sert bir şekilde hayır, evlilik için daha çok uzun yıllar var biliyorsun değil mi dedi. Geçenlerde "hamile kalsam ne olur" diye sordum ertesi gün nikahı basarız dedi. Bir anı bir anını tutmuyor yolda yürüyoruz çok hızlı yürüdüğü için bir adım arkasında kalıyorum yanıma gel diyor tam geleceğim tutuyor zorla çekiyor kimle kesişiyorsun diyor. Yemin ederim ki o hayatıma girdiği günden beri birine o gözle bile bakmadım her şeyime dikkat ettim benden üç yaş büyük. Ben de 20 yaşındayım. Öğrenciyim, çalıştığım cafenin bitişiğinde gözlük dükkanı var bir de otuz metre kadar ötede var. Maddi durumu iyi, para ve şımartılarak büyümek ona her şeyi istediği zaman elde edebilme huyu vermiş. Sürekli kavga ediyoruz ottan sebeplerle. Ne yapayım bilmiyorum. Her şey bekaret değil, beni kimse kabul etmese bile sürekli üzen sürekli yıpratan bir insanla beraber olmak yerine ölene kadar yalnızlığı tercih ederim. Ama hemen kestirip atmak istemiyorum. Çift terapistine mi gitsek, psikolojik destek almasını mı sağlasam? Bu ilişki olmasa bile ilerde evlenecek illa ki hayatına biri girecek, bir kıza daha böyle davranmasını istemiyorum. Kendine bunu yapmasını istemiyorum, bu kadar sorunlu bir insan olmasını istemiyorum. Hayatı düzelsin, insanlarla iletişimi düzelsin istiyorum.

yaşadıklarını üzüntü içinde okudum. kendini evlilik için saklamışsın ama duygularına hakim olamamışsın. öğrencisin ve seni büyümüş hissettiren, belki ufak destekleri olan biri yanında olduğu için mutlusun. bu ilişkiden neden mutlu olduğunu, neden onun yanında olduğunu bir sorgulamanı tavsiye ederim. inan çok boş bir sebep çıkacak. o boş sebep için kendine veya başkalarının sana olan saygısını yitirmene ne gerek var. inan daha çok kişiyle tanışacaksın. sonra kendine kızacaksın ne diye uğraştım ben 15 gün o adamla diye.
benden sana bir abla tavsiyesi olsun. hayatında her zaman seni bir adım ileri taşıyan kişilerle arkadaş ol. senden daha çok şey bilsin senden daha kültürlü olsun... vs bunlar seni her zaman daha ileri götürür. ama bu adam seni geriye götürür. parası mı? onun parasından hayır göreceğini hiç sanmıyorum.
her şeyden önce mutlu ol...

Bekaret konusuna hiç girmiyorum, benim taktığım bir şey değil çünkü, ancak şu var ki 20 yaşındasın, senin şu anda eğitim, meslek, arkadaş aktiviteleri gibi heyecanların olması lazım, bu kadar erken büyümenin bir gereği yok.

Erkek arkadaşın sorunlu bir tip ve onu düzeltme şansın yok, bunu hiç unutma insan neyse odur, kimse kimseyi değiştiremez. Ailesinin uğraşmadığı, adam etmediği bir tipi sen yüklenme.

Uzun süreli ilişkiler, evlilikler şaka değil, insanın hayatını kalıcı olarak değiştirir bazı şeyler, böyle bir yara almadan kurtul bu adamdan. Kendine değer ver, önünde koca bir hayat var ve şunu asla unutma bir ilişkide fiziksel ya da psikolojik şiddet varsa orada sevgi yoktur. Ne yaşadıysan yaşadın hiç önemli değil, bundan sonrası önemli, eğitimine, gelişimine, hayatına odaklan, bu yaşların bir daha geri gelmeyecek, itle kopukla harcama, bunu sana bu kafada bir adamla 10 yıl geçirmiş biri olarak söylüyorum, yapma, sadece kendinden yersin...
Teşekkür ederim❤️

yaşadıklarını üzüntü içinde okudum. kendini evlilik için saklamışsın ama duygularına hakim olamamışsın. öğrencisin ve seni büyümüş hissettiren, belki ufak destekleri olan biri yanında olduğu için mutlusun. bu ilişkiden neden mutlu olduğunu, neden onun yanında olduğunu bir sorgulamanı tavsiye ederim. inan çok boş bir sebep çıkacak. o boş sebep için kendine veya başkalarının sana olan saygısını yitirmene ne gerek var. inan daha çok kişiyle tanışacaksın. sonra kendine kızacaksın ne diye uğraştım ben 15 gün o adamla diye.
benden sana bir abla tavsiyesi olsun. hayatında her zaman seni bir adım ileri taşıyan kişilerle arkadaş ol. senden daha çok şey bilsin senden daha kültürlü olsun... vs bunlar seni her zaman daha ileri götürür. ama bu adam seni geriye götürür. parası mı? onun parasından hayır göreceğini hiç sanmıyorum.
her şeyden önce mutlu ol...
Yemin ediyorum ki parasıyla alakası yok ben babamdan bir kuruş yardım almazken ölsem ondan istemem

Yemin ediyorum ki parasıyla alakası yok ben babamdan bir kuruş yardım almazken ölsem ondan istemem
Parası için demedim zaten öyle düşünme. bunca şeyden sonra neden onun yanında kalmak için çaba gösteriyorsun. psikolog araştırması yapıyorsun? kendine sor neden bu adamın yanında durmak istiyorum diye.

Parası için demedim zaten öyle düşünme. bunca şeyden sonra neden onun yanında kalmak için çaba gösteriyorsun. psikolog araştırması yapıyorsun? kendine sor neden bu adamın yanında durmak istiyorum diye.
Haklısınız hiç gereği yok

İlk ilişkimi yaşadığımda senden daha küçüktüm.bi kere tartışma anında bacağımı sıktı diye kıyameti koparıp ayrıldım.haftalarca peşimden koştu özürler diledi şimdi evliyiz o ayrı ama o zaman sırf beraber oldum diye yaptığına sesimi çıkarmasaydım o saygısızlığı tekrar yapabilirdi. Bi daha bırak bi tarafımı sıkmayı sesini yükseltmedi. Hala öyledir en ufak ton artışı olsa sesinde özür diler. çünkü bilir ona muhtaç değilim hiç bi zaman olmadım. Bak senden küçüktüm diyorum bunu ona belli ettiğimde. İstediğin insanla istediğini yaşayabilirsin bu sadece seni ilgilendirir. İster 2 hafta olsun ister 20 yıl. Karar vermişsin ve yaşamışsın. Sorun olan bu değil. Sorun olan sana davranış şekli. Ki daha ilişkinin başında böyle. Sen onun böyle davranmasına izin verirsen o da davranır. Ben ayrılmandan yanayım açıkcası kendine bunu yapmanı istemem. Yaşın genç hayatına girebilecek adam gibi adamlar illaki vardır. Senin değerini gerçekten bilen,seni seven,el üstünde tutan biri illaki çıkar. Sen kendine değer ver önce ve bekle. Hata üstüne hata yapma. Kendini sev ve saygı duy sana kimsenin öyle davranmasına da izin verme.

Haklısınız hiç gereği yok
sen ne kadar uğraşsan da psikoloğa da gitsen iyileştirdim diye düşünsen de en ufak bir şeyde eski haline geri dönmeyeceğinin garantisi yok. hadi o iyileşti diyelim kii bu yıllar alır ya ailesi. hiç bir şey senden önemli değil bunu unutma. bu tarzda şeyler yaşamış biri olarak sana bunları söylüyorum. öyle insanlardan uzak dur, okulunu bitir ve işine sarıl. aşk sevgi mutluluk sen iyi oldukça seni en güzel zamanda bulur.

Ne var bunda?
Millet yanlis insanlarla evlenip uzerine cocuk yapip iyice cikmaza giriyor. Daha fazla benligini kaybetmeden yol ver.

İlk ilişkimi yaşadığımda senden daha küçüktüm.bi kere tartışma anında bacağımı sıktı diye kıyameti koparıp ayrıldım.haftalarca peşimden koştu özürler diledi şimdi evliyiz o ayrı ama o zaman sırf beraber oldum diye yaptığına sesimi çıkarmasaydım o saygısızlığı tekrar yapabilirdi. Bi daha bırak bi tarafımı sıkmayı sesini yükseltmedi. Hala öyledir en ufak ton artışı olsa sesinde özür diler. çünkü bilir ona muhtaç değilim hiç bi zaman olmadım. Bak senden küçüktüm diyorum bunu ona belli ettiğimde. İstediğin insanla istediğini yaşayabilirsin bu sadece seni ilgilendirir. İster 2 hafta olsun ister 20 yıl. Karar vermişsin ve yaşamışsın. Sorun olan bu değil. Sorun olan sana davranış şekli. Ki daha ilişkinin başında böyle. Sen onun böyle davranmasına izin verirsen o da davranır. Ben ayrılmandan yanayım açıkcası kendine bunu yapmanı istemem. Yaşın genç hayatına girebilecek adam gibi adamlar illaki vardır. Senin değerini gerçekten bilen,seni seven,el üstünde tutan biri illaki çıkar. Sen kendine değer ver önce ve bekle. Hata üstüne hata yapma. Kendini sev ve saygı duy sana kimsenin öyle davranmasına da izin verme.
Teşekkür ederim ve mutluluklar dilerim

Bunu söylemek bana düsmez ama keske bakireliginizi vermeseydiniz turkiye gibi bir yerde yasiyoruz ve cinsellik maalesf hala tabu halinde konu bakirelik degil demissiniz ama konu o gibi cünkü o adamla bir boyu geçirmek istemeniz hayret verici gercekten birakin o adami yolunuza bakin bence siz ozelsiniz illa duygularinizi onda yasadiniz diye hayatin sonu degil elbet karsiniza sizi anlayan ve deger veren insan cikacaktir sadece yasiniz cok genc ve hata ustune hata yapmayin derim ben uzulen cunku sadece biz oluyoruz diger insanlarin umurunda degil.

Back
X