Hayatıma Sürekli Müdahale Ediyorlar

eşimi hazırlamaya çalışıyorum demişsin sen niye hazırlıyosun kendi hazırlanamıyomu kahvaltısını hazırla yat uyu sen

oldu olacak apart.nın girişine turnike yapsınlar
kart basıp girer çıkarsınız
saygıdan ses çıkarmamışsınız iyi hoş da
bunun saygıyla alakası yok ki
niye her dışarı çıkışım da onlara görünüyosun
koca kadınsın ...bence zamanala azalt bunları
bebeğine eşyaları al eşinle birlikte onlara neymiş ki
suratları asılır bir zaman ama zaten yaranamıyomuşsun
bari sinirlerin bozulmaz...

Arkadasim niye bu kadar mudahale ettiriyorsunuz?

Bu kadari da fazla yani

sizin yuzunuzu ya yumusak goruyorlar
ya esinizden kaynakli
ya da bir kere taviz verdiyseniz onu kullaniyorlar

bu kadar karistirtmayin
tepkinizi aninda koyun ki herkes sinirini bilsin

boyle uzuleceginize
varsin sizi kotu bilsinler...

arkadaşım bence eşini ailesine şikayet etmek yerine direkt seni rahatsız eden kisilerle muhatap ol.onları kirmadan kibar dille uyar.sen şimdiden bunları alıştırmalisin bence.yoksa ilerde bebeğin olduğunda çok zorlanırsin.dk başı zil, tlf derken nerde kaldı çocuğun uykusu.
hem öyle her zamanda onlara hesap vermek zorundada degilsin.evden çıkarken ve gelirken eşine haber versen yeter.gereginden fazla muhatap olmuşsun.en azından şimdi ipleri eline almalisin derim.

ıyyyyyy valla allah yardım etsin....
eşin anlamıyosa kimse anlamaz..

çok haklısın canım baştan çok safça davrandım. Beni kendi kızları gibi seviyorlar sandım ama yanıldığımı da gördüm. Herşey onların işlerine gelen gibi oldu ki eski konularıma bakarsan görürsün.

mesela ilk bayramımızda ben çalıştığım için ev işlerini yapabilecek sadece bayram tatilini bulabildim o yüzden ara ara çamaşırımdı ütümdü söküğümdü yapayım dedim ama 5 dk da bir çağırdılar beni. gitmeyince de surat astılar. gene akşam 9u bulduğu için eve gelişim ve çok yorulduğum için kv gözükmeden evime çıkıyordum. hemen eşime şikayet edilmişim. eşim de gelince bi 5 dk uğrayıversen ne olur falan diyordu.

şimdiye kadar çoğu şeyde aman kırgınlık küskünlük olması diye sustum sustum ama şimdi hamilelik pskolojisiyle de birleşince görüyorum ki sabrımın suyu dudak seviyesini aşmaya başlamış artık. ki hiç sevmediğim şeydir kapı zili ve telefonla taciz edilmek birkaç zamandır onu da görüyorum.

Anladıgım kadarıyla kayınvalideniz hizmeti, hürmeti seven ve bekleyen bir insan, ama herkese özel muamele yapmayada kalksan isimiz var demektir. :ssz:
Sucun en büyügü malesef ki esin de, o ailesiyle problem yasamamak icin sürekli senin fedakarlıklar yapmanı, kendinden ödün vermeni bekliyor. Kusura bakmasın ama bu bencillik oluyor. Annesini, babasını, kardesini bilmem nesini düsündügü kadar seni de düsünse ya? Onun konusması lazım, sessiz kalmaması, ailesine fırsat vermemesi lazım.

5 dk. ugra ne olacak? İzin al, dısarı cıktıgını haber ver agzın mı asınacak? Bekle, birlikte bakın o begendiyse onu al ne olur yani gönlünü yapsan? Ne olur yani sussan! Bu böyle uzar gider. İs esinde bitiyor arkadasım..

Cnm sen bi kendine gelsene...Sabah eşini hazırlamak ne demek.Okula çocuk mu gönderiyorsun.Kahvaltı hazırla ki hamile halinle onuda kendi yapıversin bi zahmet.Yardım iste eşinden güzel güzel konuş artık bir yetişkin olduğunu ve bazı şeyleri kaldıramadığını söyle.Saygı ayrı bişey taviz ayrı şey senin saygı boyutu tavizi aşmış.Unutma ne kadar eğilirsen birisi gelir iyice seni aşağı iter.Karakterinden isteklerinden bu kadar taviz verme.Mükemmel olmaya çalışan kadınlar herzaman üzülmüştür.Ben senin yerinde olsam son nokta kapı zilini bozardım.Sebebinide açıklardım tepki olarak.Telide kapat sadece alarm çalsın uyanırsınız.

Kaç yaşındasınız? Görücü usulü mü evlendiniz? Eşiniz kaç yaşında?

Merak etmeyin, evliliğin ilk zamanlarında çoğumuz, eşin ailesi hakkında herhangi iyiniyetli dahi bir şey söylesek, ağzının payını almış bayanlarız. O konuda yalnız değilsiniz...
Karakterinizle ilgili yumuşaklıklar yüzünden ve iyiniyet yüzünden tüm bu baskıya maruz kaldığınızı düşünüyorum. Kızmak yok, biraz da "Kaybetme Korkusu" var, bilinç altında... Neyi kaybetmek? Bu eşinizi kaybetme korkusu olabilir, herkes tarafından takdir edilme isteği olabilir (böyle yaparsam beni sevmezler/takdir etmezler) vs. gibi bir çok farklı duygudan, insandan mahrum kalma korkusu olabilir. Ancak vardığınız yeri görebiliyor musunuz? Bu böyle gitmez... Bebek olunca ne olacak?

Kolaylıkla da üstesinden gelebileceğinize inanmıyorum.. Ama üstesinden gelebileceğinize inancım var... Öncelikle hamilesiniz... Bundan böyle telefon ayrı, kapı ayrı çaldığında çarpıntıyla kalkın yataktan (tabi ki yalandan bir çarpıntıyla), sakın eşinize bir şey söylemeyin.. Kendi kendinize söylenin sinirle, mırıldanın... Karnınızı tutun arada ağrı girmiş gibi "Artık dayanamıyorum, tek kelime etme bana!" deyin eşinize ve kendinizi banyoya atıp duşa girin. Size ulaşamayacağı bir yere atın kendinizi hemen... Tartışma çıkmasın, sadece lafınızı verin ve bulunduğunuz ortamdan size ulaşamayacağı bir yere geçin.. Sakın uzatmayın, kavga etmeyin...

Öğleyin dışarı çıkın, bebeğiniz için alışveriş yapın... Bunu lütfen yapın, kimseden de izin almayın... Eşiniz geldiğinde "O kadar bunaldım ki... Artık o kadar bunaldım ki anlatamam..." deyin.. Bakın bunun ucu açık.. Kimden ve neden bunaldığınız konusunda özneleri eşiniz bulsun.. Size "neden bahsediyorsun? kimden bahsediyorsun?" diye çıkışabilir. Direkt öfke kusacaksa ve suçluluk hissediyorsa "Sen annemlerden mi bahsediyorsun, o zaman defol git" de diyebilir.. Hiç cevap vermeyin... Salonda hazırladığınız yatağın ve yorganın altına girip ayaklarınızı yukarı kaldırın.. Hiç konuşmayın... Nasılsa, bir vakitten sonra o salona girecek... "Kanamam oldu bugün" (Allah korusun, bin kere...) deyin ve susun... biraz zaman geçtikten sonra "Bana su getir lütfen..." "Bana X'imi verir misin şuradan" gibi isteklerde bulunun... Kalkıyorsa, ses etmeyin.. Kalkmayıp, duymamazlığa veriyorsa "Sen nasıl vicdansız bir insansın... Benim sanırım bana bir süre bakacak birine ihtiyacım var.." deyin... Gelebiliyorsa annenizi çağırın.. Gelemiyorsa, siz eşyalarınızı toplayıp bir süre o evden gidin bakalım...

Eşiniz ezik... Siz de ezik olursanız... Çocuğunuzu hiç tahmin edemiyorum... Benim haddime değil.. Ama bir savaş ortamına doğacak gibi.. Ben sonuna kadar böyle sabrederim, diyorsanız, helal olsun diyorum ve bir şey yazmıyorum... Ama sabredemem, bir gün patlarım diyorsanız, lütfen bu çocuk doğmadan olsun...

Size önerilerim;

1 Çocuğunuzun alışverişini yapmaya başlayın annenizle.. Hatta bir de aldıklarınıza bohça yapmaya başlayın... Lütfen korkmayın... Ne diyebilecekler? Kimmiş o görümce...? Bir şey söylerlerse, siz de sizinkileri birlikte alırsınız, isterseniz ben de gelirim, dersin...

2 "Artık yukarı çıkamam... Beni görmek isterseniz, buyrun evime beklerim. Yalnız arada anneme de gitmeyi düşünüyorum (yakınsa), (değilse) yalnız arada parka falan çıkıyorum hava almak için, haber verirseniz sevinirim, gelmeden"

3 Eşinize "Bundan böyle kapının vurulmasını istemiyorum, ben seni kaldırırım, kalkmak istiyorsan... O telefonu da ya kapat, ki ben kapatacağım artık geceleri, ev telefonunun da sesini keseceğim, ya da sesini kıs kendi telefonunun.. Karnımda bebek var, panikle uyanmak istemiyorum"

Tüm bunlar senin hakların.. daha da fazlası hakların aslında... Ama hadi bunlar temel hakların... Savunmaya başlamazsan başın ağrır... Yok eğer "Eşim beni kesin boşar" diyorsan da, Allah kolaylık versin sana... Demek ki ilişkiniz aşk ve sevgi ilişkisi değil, köle ve efendi ilişkisi... Ağır yazdım ama ister inanın, ister inanmayın, o kadar içimde hissettim ki, sanki bana yapılıyor.. Allah şahidim olsun, kendi yapamayacağım hiçbir şeyi sana yazmadım...

Kimse annesinin karnından kuvvetle doğmadı... Lütfen sınırlarınızı koruyun.... İyiniyet bir kere gösterilir, anlayana... Anlamıyorsa, kesin gitsin...
Ne kaybedebiliriz ki en fazla.. Zamanlardan sonra kendimizi kaybedeceğimize, kaybedilen insan olsun... Hayat her zaman yeniden başlar...
Lütfen...

Kadından kıymetli varlık, bana göre yok... yer yüzünde,

Selamlar

Düzeltme : Bir konunuzda yüklüce bir para beklediğiniz yazıyor... o para elinize ulaştıysa, annenizin üzerine bir ev alın derim ben, belki haddim değil ama, görünen köy de kılavuz istemiyor ne yazık ki... O küçük görümce evli falan da değil okuduğum kadarıyla, neyin fikrini verecek... Ezdirmeyin lütfen kendinizi, ben çok üzüldüm.. Böyle parlak kariyeri olan, aklı başında, iyi yetiştirilmiş bir aile kızının, bu durumlara düşmesi... inanın konduramıyorum.. İster kızın, ister darılın... Ben açık konuşmayı seven biriyim... "Çocuğunuza alışveriş yapmaya başlayın, kimseyi beklemeden... lütfen"

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun canım. çok kötü bir durum bu şekilde akrabalık, geniş ailelik ilişkisi yaşamak bence. benim eltim de bu şekildeydi k.v. ye karşı. ama o uyanık çıktı, taşındı oradan hem de 2 vesait, 1 saat uzaklıkta yere. hatta eltime sadece k.v. değil, aynı sokaktaki teyzeler amcalar yengeler müdahale ederdi; kendi kızlarına laf yok tabi. ama çok şükür kurtuldu. ben ayrı şehirdeyim ve çalışıyorum, çok şükür bana ağızlarını açıp bişey demediler, diyemezler de. ama en önemlisi eşinde biter iş, o ses çıkarmaz seni korumaza ve böyle alışmışlarsa işin zor. karşı çıkarsan huzursuzluk verirler evine eşinle aranı bozarşlar...

Benim ablam aynı binaya gelin gitti.. Ama karakterlerimiz farklı, o cümbüşü büyüklerle muhabbeti kadın günlerni filan sever..

Ama misafirliğe gittiğimizde hep görürdüm hurraaa hepsi gelirdi ablamın katına, söz de bize hoş geldin diyorlar.. bu kadarı güzel birşey ancak 1 dk. yalnız kalamazdık ablamla iki sohbet etmeye.. Sonracıma yer içer giderlerdi, ne bi yardım ne bi tabak kaldırma :53:

Beni de istemeye geldiklerinde aynı bina sözü geçti, ben ağlamaya başladım onlar gidince :27: o derece korkuyordum yani.. Öyle planlamamıştık eşimle ama maddi durumları kötüye gidince aynı binayı teklif ettiler.. Yine de gitmedim, bi dünya borç edinsemde bankadan kredi çekip ev aldık çok şükür, şu an da eşimle alışıp ödüyoruz..

Ben görmesem aynı binanın zorluklarını, belki bende aman para biriktirelim biraz diye gider sonrada ordan çıkamazdım belkide.. Keşke senin de çevrende bir büyüğün anlatsaydı yaşayabileceğin zorlukları.. Daha iyileri vardır ama genelde aynı bina senfonisi hep aynı..

Çalışsan ? Olmaz mı.. Hep birikim yaparsınız.. Ama eşininde objektif olması lazım, hep ailesini değil mantıklı olanı dinlemeli biraz..

Benim en yakın arkadasım simdi öyle iste, annesi, teyzesi kısacası akrabaları rahatca gelemiyor evine, aa ayıp olur bir hosgeldin adı altında kaynana bir pinekliyor, onlar gittikten sonra bile kalkmıyor. Arkadasımın annesine kendini misafir gibi hissetiriyormus. Her sabah gelinle kahvaltı, her aksam birlikte yemek..

Ben gittigimde bile kızım siz yalnız kalın demiyor kadın, bide ne zaman gitsem illa arkadasımın görümcesini de sokuyor araya, xxx' de cagıralım falan filan, iki lafın belini kıramıyoruz yahu.. :ssz:

ayy vallahi böyle bir sıkıntı girdi içime okurken.hamile hamile zaten nefesim daralıyor dahada daraldı.neden hep biz insanları oldukları gibi kabul etmek zorunda kalıyoruz anlamıyorum.biz ne oluyoruz evlenince köle cariye falanmı.lütfen böyle görüntülere meal vermeyelim.bir yere gideceksen bunu sadece eşinin bilmesi yeterlidir.bütün sülalesinin bilmesine gerek yok.bende kv aynı evde kalıyorum ilk başlarda bir yere giderken eşim banada, anneme de gidebilirmiyim deyip öyle çık demişti.bende de ilk heyecanlar ya ne var dedim.aradan birkaç ay geçti baktım boğuluyorum.her seferinde bir surat bi tavırlar ööyyyylemii dedim gör bak ne oluyor.ondan sonra bir yeremi gidecem ben şuraya gidiyorum deyip çıkardım.eşime bir kaç şikayette bulunmuş.ve eşime aynen şöyle dedim.bana sakın bir daha bu konuyla gelme.eğer ben sana sormadan bir yere gidersem gel hasap sor.başka hiçbir allahın kuluna neden sormadın söylemedin gibi bişey deme bu sefer nereye gideceğimi bile söylemeden çıkar giderim dedim.benim eşim sensin bunu unutma dedim.oohhh rahat ettimm. ve başka sinirlendiğim bir konu daha bebeğine bişeyler alma konusu.allah aşkına bebeğin annesi sensin.onu sen giydireceksin sen süsleyeceksin.bebeğini her giydirişinde aklına görümcenmi gelecek allah aşkına yaa.

Son düzenleme:
Ayyyyyyyyyyyyyy okurken ben fenalık geçirdim siz nasıl dayanıyorsunuz. :5:
Kendinizi nasıl bu kadar ezmelerine olanak tanıyorsunuz . sizin eşiniz buna nasıl izin verebiliyor şaştım kaldım açıkcası :5:
bende yaşadım buna benzer sorunlar ama asla boyun eğmedim ilk zamanlar hergün bende uğruyordum uğramadığım zaman laf etmeye başladıklarını görünce uğramayı kestim istedikleri kadar surat assınlar hiçte umrumda olmaz.

Lütfen sizde bir an önce onları bu duruma alıştırmaya başlayın her zaman haber vermeyin giderek azaldıkça onlarda farkına varırlar
ayrıca eşinize direk şikayet etmeyin nazlanarak anlatın ya da vücut dilinizle birşeylerin olduğunu hissettirin ama kendiniz anlatmayın ne bileyim nazınızın en çok geçeceği zamanlardan birisiniz. hamileliğinizi kullanın uzanın hastayım deyin vs vs. yeter ki kendinizi bu kadar ezdirmeyin .

Allah sabır versin size eşinize de akıl versin ne diyeyim :20:

Ben tam olarak anlamadım. Her sabah eşiniz hazırlanıyor bir yandan kayın neden zile basıyor. Eşiniz geç kaldıysa kv niye sizi arıyor :44: O kdar çok taviz vermişsiniz ki bu duruma gelmenize şaşmamamk lazım. Sürekli tekmil vermek, her şeyi onlara sorarak yapmak ne demek. Bana çok ters şeyler bunlar belki de bundan garipsedim bilemiyorum

Benim en yakın arkadasım simdi öyle iste, annesi, teyzesi kısacası akrabaları rahatca gelemiyor evine, aa ayıp olur bir hosgeldin adı altında kaynana bir pinekliyor, onlar gittikten sonra bile kalkmıyor. Arkadasımın annesine kendini misafir gibi hissetiriyormus. Her sabah gelinle kahvaltı, her aksam birlikte yemek..

Ben gittigimde bile kızım siz yalnız kalın demiyor kadın, bide ne zaman gitsem illa arkadasımın görümcesini de sokuyor araya, xxx' de cagıralım falan filan, iki lafın belini kıramıyoruz yahu.. :ssz:

Benim ablamın kaynanası aynı binada değil, hatta şehir dışında kadıncağız ve oldukça yaşlı.. Zararı yok kimseye.. Binadaki elticikleri :9: Ablamda saftrik.. Hep bunda toplaşılırdı ne hikmetse.. Sonra sonra gözünü açtı, yoksa kapı bile çalmayalım anahtarlarımız kapının üstünde olsun diyolardı :53:

Ablamdan da kaynaklıydı yani.. Bir iki keklenme olayından sonra gözünü açtı, şimdi gayet resmi olmayı başarmışlar.. Bize hoşgeldin diyolar merdivende filan rastlaşırsak :27: ama uzaylı görmüş gibi oluyorlar.. Eski saltanatları yok ve biz gidince kıskanıyolar herhalde..

Ben hiç gelemem zaten öyle şeylere, ablama da çok kızardım.. Kayınvaliden değil birşey değil eniştemde bi hakları yok sen niye bunlara bu kadar yüz veriyosun diye.. Geçte olsa o da anladı :6:

Ben tam olarak anlamadım. Her sabah eşiniz hazırlanıyor bir yandan kayın neden zile basıyor. Eşiniz geç kaldıysa kv niye sizi arıyor :44: O kdar çok taviz vermişsiniz ki bu duruma gelmenize şaşmamamk lazım. Sürekli tekmil vermek, her şeyi onlara sorarak yapmak ne demek. Bana çok ters şeyler bunlar belki de bundan garipsedim bilemiyorum

bunu sanırım kimse anlamış değil.benim kayınım her sabah gelecekte zili çalacak eşim işe geç kaldı diye.vallahi 3.güne gitmez sanane der o zili söker kafasına atardım büyük konuşmayım.acaba ortak iş falanmı yapıyorlar bu yüzden o hakkı görebilirki ozaman bile hakkı değildir yani.kv desen onuda kesin bir cümlede hallederdim.bunu neyaa karşılarında 13-14 yaşında çocuklar var sanki.

Benim ablamın kaynanası aynı binada değil, hatta şehir dışında kadıncağız ve oldukça yaşlı.. Zararı yok kimseye.. Binadaki elticikleri :9: Ablamda saftrik.. Hep bunda toplaşılırdı ne hikmetse.. Sonra sonra gözünü açtı, yoksa kapı bile çalmayalım anahtarlarımız kapının üstünde olsun diyolardı :53:

Ablamdan da kaynaklıydı yani.. Bir iki keklenme olayından sonra gözünü açtı, şimdi gayet resmi olmayı başarmışlar.. Bize hoşgeldin diyolar merdivende filan rastlaşırsak :27: ama uzaylı görmüş gibi oluyorlar.. Eski saltanatları yok ve biz gidince kıskanıyolar herhalde..

Ben hiç gelemem zaten öyle şeylere, ablama da çok kızardım.. Kayınvaliden değil birşey değil eniştemde bi hakları yok sen niye bunlara bu kadar yüz veriyosun diye.. Geçte olsa o da anladı :6:

ahhhh bu sorun bende de var ama kv tarafından yapılıyor. evime her kim gelirse gelsin gelip oturuyor. kendi gelmese bile bu sefer oğluna akşama kim geliyor ben napayım geleyim mi diyor ne yapacak eşim gelmemi diyecek gel diyor o da ve ben kendi evimde kendi misafirlerimle rahat edemiyorum :( ablanız nasıl ayaklarını kesmiş ki .
anahtar mevzusuna ne kadar hayır desem de eve misafir gelince eşim anahtarı takıyor :20:

Ay yok bizimkinin sorunu direkt kayınvalide, düsün kayınvalide sehir dısına gidiyor o dönemde de arkadasımın annesi emekli olmustu yani artık evde, e dogal olarak yemege almıs, caya cagırmıs vs. Bunlarda bir kiracı var adı neydi? heh, nafiye! gelir gelmez kayınvalideye ispiyonlanmıs artık ne dediyse, kadın suratı bir asılmıs 3 gün, 5 gün derken en sonunda ogluna kusmus herseyi, '' ben yokken gelmiyorlar, ben yokken buradan cıkmamıslar! '' Görende o yokken evine misafir gelmis sanıcak.

Görümce iyi, anlasıyorlar ama onunda kayınvalidesi rahmetli olmus gidecek baska kimse olmadıgından hergün annesinde, görümce gelince benim arkadasım da bir yere gidemiyor haliyle yani böyle.. Yahu görümcesinin bebegini bile yıkamaya kayınvalide arkadasımı alıpta gidiyormus, iki kisi yıkayamıyoruz diyormus el kadar bebe, nasıl yıkayamıyorsa iki kisi..?:26:

Sürekli bir hareket etmek istiyorlar, iftar icin gelinle oglu hakkında karar veriyor reddetme sansın yok, cünkü o söz vermis! Sabahın köründe kalkıp arkadasım kalkana kadar bekliyormus, o ne zaman kalkarsa kahvaltıyı onunla yapıyormus bu arada aynı apartmanda oturuyorlar, güya bir evin icinde degil..!:ssz:

Ben anlatınca sisiyorum, siz okuyunca sismezsiniz umarım..
Böyle evlilikler evlilik degil esaret gibi..

ahhhh bu sorun bende de var ama kv tarafından yapılıyor. evime her kim gelirse gelsin gelip oturuyor. kendi gelmese bile bu sefer oğluna akşama kim geliyor ben napayım geleyim mi diyor ne yapacak eşim gelmemi diyecek gel diyor o da ve ben kendi evimde kendi misafirlerimle rahat edemiyorum :( ablanız nasıl ayaklarını kesmiş ki .
anahtar mevzusuna ne kadar hayır desem de eve misafir gelince eşim anahtarı takıyor :20:

Kayınvalide değil eltilerdi ve dediğim gibi birkaç kere maddi olarak keklendiler.. eniştemde olayı bildiğinden ve zaten annesi değil birşey değil yengeleri diye postayı eniştem koydu açıkçası.. ablama kalsa kendi kendini yer karşılarına geldiklerinde yine hizmet hürmet eder çıtını çıkarmazdı..

Eşiniz de o derece olmasa da annenizi ufaktan ufaktan uyarabilir.. Siz deyince 'gelin beni istemedi' olur.. Ama oğlu anne azıcıkta gelini misafirlerle başbaşa bıra diyebilir mesela..

Ay yok bizimkinin sorunu direkt kayınvalide, düsün kayınvalide sehir dısına gidiyor o dönemde de arkadasımın annesi emekli olmustu yani artık evde, e dogal olarak yemege almıs, caya cagırmıs vs. Bunlarda bir kiracı var adı neydi? heh, nafiye! gelir gelmez kayınvalideye ispiyonlanmıs artık ne dediyse, kadın suratı bir asılmıs 3 gün, 5 gün derken en sonunda ogluna kusmus herseyi, '' ben yokken gelmiyorlar, ben yokken buradan cıkmamıslar! '' Görende o yokken evine misafir gelmis sanıcak.

Görümce iyi, anlasıyorlar ama onunda kayınvalidesi rahmetli olmus gidecek baska kimse olmadıgından hergün annesinde, görümce gelince benim arkadasım da bir yere gidemiyor haliyle yani böyle.. Yahu görümcesinin bebegini bile yıkamaya kayınvalide arkadasımı alıpta gidiyormus, iki kisi yıkayamıyoruz diyormus el kadar bebe, nasıl yıkayamıyorsa iki kisi..?:26:

Sürekli bir hareket etmek istiyorlar, iftar icin gelinle oglu hakkında karar veriyor reddetme sansın yok, cünkü o söz vermis! Sabahın köründe kalkıp arkadasım kalkana kadar bekliyormus, o ne zaman kalkarsa kahvaltıyı onunla yapıyormus bu arada aynı apartmanda oturuyorlar, güya bir evin icinde degil..!:ssz:

Ben anlatınca sisiyorum, siz okuyunca sismezsiniz umarım..
Böyle evlilikler evlilik degil esaret gibi..

Eee kendi çocuklarını nasıl o yaşa kadar getirmiş bu kadın , mucize o zaman:27: bahane bunlar.. Arkadaşının çözümü eşiyle hem fikir olup biraz onları saf dışı bırakmak ama nasıl başlarsa öyle gidiyo bu işler.. Eşi anneci ise daha düzelmez maalesef.. Ablamlar sağolsun bu konuda Prof olcam :27:

Kayınvalide değil eltilerdi ve dediğim gibi birkaç kere maddi olarak keklendiler.. eniştemde olayı bildiğinden ve zaten annesi değil birşey değil yengeleri diye postayı eniştem koydu açıkçası.. ablama kalsa kendi kendini yer karşılarına geldiklerinde yine hizmet hürmet eder çıtını çıkarmazdı..

Eşiniz de o derece olmasa da annenizi ufaktan ufaktan uyarabilir.. Siz deyince 'gelin beni istemedi' olur.. Ama oğlu anne azıcıkta gelini misafirlerle başbaşa bıra diyebilir mesela..

Eee kendi çocuklarını nasıl o yaşa kadar getirmiş bu kadın , mucize o zaman:27: bahane bunlar.. Arkadaşının çözümü eşiyle hem fikir olup biraz onları saf dışı bırakmak ama nasıl başlarsa öyle gidiyo bu işler.. Eşi anneci ise daha düzelmez maalesef.. Ablamlar sağolsun bu konuda Prof olcam :27:

Esi mi..
Adam anne manyagı, evliligin ilk günlerinden beri evde bas basa oturduklarında iki saatte bir annesinin evine iniyormus, sanki onları yalnız bıraktıgı icin icleniyormus falan, ya bir kere ben arkadasıma gitmistim en yakın arkadasım zaten, esi aradı görümcesinin adı ayse olsun, annem ayselere gitmis, sen niye gitmedin? SmuwiLayla gitseydiniz, niye gitmediniz? O zaman ayseyi cagırsaydınız falan, filan yani erkeklerin hic ilgilenmeyecegi konular.. Hatta ve hatta arkadasım annesine gidecegi zaman annemi de götür diyormus.. :53:

Back
X