Bir iki aydır kisisel olarak terapi almaya başladım genel olarak hayır diyemeyen cogu zaman icine atan hassas biriyim ve bu beni yoruyor.Bir kac kisisel gelisim kitabı da okudum okumaya devam ediyorum.hayatimda köklü degisiklikler oldu tasınma falan sanki degistim gibi geliyor.Eskiden farkinda olmadigim seylerin farkindayim gecmiste zarari olmus insanlari da silmeye basladim.Öyle ki bir arkadasim var liseyi beraber okuduk üniversitede de beraberdir arkadasim onun sevgilisi ve ben ayni siniftaydik genel olarak 3lü takilirdik ben derslerde biraz daha basariliydim onlara nazaran ama sinavlarda sürekli kagidini göster baskisina maruz kalirdim yakalanma korkusuna göstermezsem eskaza yüksek alsam beni sürekli manipüle ederdi iste göstermedin nasil dostsun gibisinden.
Hatta onun sevgilisiyle bir kere bütünleme sınavına kalmistik ben elimden geldigince yardim etmistim sevgilisi gecememisti ben gecmistim neden gectim de sevgilisi kaldi diye cok fazla baskiya maruz kaldim aylarca konusmamistik sonra bir sekilde düzeldi aramiz aradan belki 10 yıl gecti hala görüsüyoruz o tarz hareketleri var mi bilmiyorum hala cünkü sınır koydum aramıza belki de yoktur yas artik 32 oldu ama bu terapi olayindan sonra sürekli aklıma bunlar geliyor zamaninda herkese boyun egmisim kendimi kücük düsürmüsüm diye kızıyorum kendime ve karsilastigimizda istemsizce soguk davraniyor,görmek istemiyorum bunu söylemek istiyorum ama insani 10 yil önce yaptigi seyden sorumlu tutup hayatindan cikarmak ne kadar mantikli ? Ayni sekilde.sürekli alttan alttan laf sokan bir arkadas var elestirmek icin firsat kolluyor.
Telefonu pahali olan markadan elmadan diyeyim siz anlayin

Arkadas ortaminda android telefonundan biri onu hikayesine eklese kendi hikayesinde asla paylasmiyor ya da biri dogum gününü kutladi diyelim elma olmayan telefonla cekilen fotoğraf atti asla paylasmaz begeni atmaz falan paylasana ezik der.Bana bizzat büyük bir zarari olmadi genel olarak herkese karsi öyle yani.Nasil desem bencil olmayan kibirli olmayan insanlar olsun istiyorum cevremde ve bu tarz insanlaro gördüğümde kendimi cok degisik hissediyorum icimden bir ses kavga et diyor.Arkadas cevremden degil yakin akrabamdan biri daha var mesela sürrkli kilodam gem vuruyor kilolu oldugum icin kendince espiriler yapiyor ayni sekilde bu insana da artik susamiyorum o kadar cok susmusum ki zamaninda simdi agzina bant cekip dolaba kilitleyesim geliyor.Terapistime anlattım zamaninda söylemedigin seyler birikmis fakat cevrende kusursuz insan ararsan kimse kalmaz affedip zamana bırak diyor.Ben tam olarak ne yapmaliyim gercekten hayattan bu tarz insanlar cikarilmali mi ?