- 30 Mart 2009
- 14.678
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.593
- 1.123
- Konu Sahibi Pembe PanjurluEv
-
Mesela en basiti babanizin batmasi sebebiyle anadolu lisesine gidememissiniz. Tercihinizi yatili fen liselerinden yana kullansaydiniz ve daha cok calissaydiniz, cok daha iyi yerlerde olurdunuz. Siz sadece elinizdeki mevcudu degerlendirmis gibi gorunuyorsunuz disardan bakincaKolaycı neden?
Yaşadıklarınız herkesin başına gelen şeyler. Ortada bir güç gösterisi yapacak ve bunu onaylatacak extra bir çaba ve emek yok....Nerden başlayacağımı bilmiyorum ama sanırım küçükken babamın batmasından başlayayım. Küçükken babam batti. Aslinda çokta zekiydim . Liseye kazandığım anadolu lisesine gidemedim...
Bizim ilçedeki ticaret mesleğe gittim. Bilgisayar bölümüne gittim. Günde 1 tlyle okula gidiyorum 30 dk yürüyerek. 2010 yılı civarı bu.Babamın hala durumu çok kötü. Dersler için lazım olan bilgisayarı bile garsonluk yaparak almıştım.
Cok iyi bi yerde staj yaptım. Tabiki orda kalamadım. Üniversiteyede gidemedim. Kaldım işsiz ailemin durumu cok kotu. Girdim basit bi işe market sektörü. Ordaykende çalışırken birden karaciğerimden tedavi gördüm ssaçlarım döküldü. Müdürün bana olan o anki ilgisi cezbetti.(10 yas buyuktu)
4 yıl süren iliskimiz oldu benim zaman zaman o kisiye duydugum hissin ask olmadığını anladim . Ilk isim isten cikmak oldu. Defalarca ayrilmak istedim her zaman tehditler etti. Zamanla kurtuldum. 10 bin ortak hesabımizda param vardi onu da vermedi....
Artik ben neyse.kurtulayim yeter dedim.
Su an cagri merkezinde çalışıyorum. Yeni birisi var ailemin onayladigi ailemin tanıştırdığı ve universite okuyorum atamasi olan bir bölüm.2022de de sınava girecegim.1 yila da evlilik sanki Allah beni yeni bir hayata kavuşturmuş gibi hissediyorum. Sizce de ben güçlü bir kadin miyim ?
Şu konuya en olumlu cevabı siz vermişsiniz.Guclu bir kadin olacaksin,olmalisin,rotayi duzeltmissin,bu bile cok guzel..
Basarilar,ayaklarin kaymasin,saglam ilerle,dikkatli ol...
Size göre güçlü bize göre değil. Herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda mı ?Ne var yani arkadaşlar güçlü kadın denince aklınızda canlanan film senaryosunu merak ettim baya gişe rekortmeni falan olur heralde. Kendini iyi hissetmek belki bugüne dek yaşadığı hata ve mutsuzluklardan ileriye dönük motivasyon çıkarmak için kendini size açan bir kadın var karşınızda belliki. Bir de güçlü değilsiniz falan denmiş. Neden güçsüz bulduklarını merak ettim? Keşke onu da açıklasa yorum yapan arkadaşlar “güçsüzsünüz çünkü...” ?
Bence gayet güçlüsünüz. Cebinizde harçlığınız olmadan okulunuzu okumuş aynı zamanda çalışmış, stajını yapmış, kötü bir hastalıkla savaş içindeyken dahi çalışmaya devam etmiş, cahillikle yanlış bir ilişkiye girmiş olsa bile kendini o adamdan tehtidlerine rağmen kurtarabilmiş, okumaya devam etmiş ve sağlıklı bir evlilik kurmaya niyetlenmişsiniz. Elbette güçlüsünüz. Her türlü aksiliğe ve şansızlığa rağmen kendi ayakları üstünde durmaya çabalayan tüm kadınlar gibi siz de güçlüsünüz.
Dunden bir adim ilerideysek, bunun icin caba gostermissek,bir yanlistan donmussek,bir duruma asacagimiz gune kadar yıkılmadan dayanmissak güçlüyüz.Şu konuya en olumlu cevabı siz vermişsiniz.
Yorumlar birbirinden çirkin. Gerçekten kadınlar hemcinsini küçültmek için can atıyor. Buraya sırf bu yüzden konu açmamaya özen gösteriyorum. Yeterince hadsiz insan var hayatımda birde tanımadıklarımla uğraşmayayım diye.
Halbuki köstek yerine destek olunsa... Sözde insanlar nefes almak için burada.
Size göre güçlü bize göre değil. Herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda mı ?
Ben konu sahibinin hikayesinde hiç de öyle oo vay be helal olsun denecek bir başarı göremedim. Olaylara ortalama her insanın verdiği tepkileri vermiş. Napalım yani boynuna madalya mı asalım
gerçekten de erkek platformu olsa oraya acsam bu konuyu en iyisiydi. Kötü yorum yazinca ne oldu. Bende sizin hemcinsinizim . Olumsuz yazanlar sizler ne başardınız acaba.
Ben hastaneye tek başıma gidip onca fiziksel aciya isimi halledip ruh hastasından kurtulup yeni bir hayat kurdum peki siz ?
Aynıyız be. Biz de mevcut şartlara uyum sağladık, biraz talih yüzümüze güldü, öyle aman aman işler başarmadık.gerçekten de erkek platformu olsa oraya acsam bu konuyu en iyisiydi. Kötü yorum yazinca ne oldu. Bende sizin hemcinsinizim . Olumsuz yazanlar sizler ne başardınız acaba.
Ben hastaneye tek başıma gidip onca fiziksel aciya isimi halledip ruh hastasından kurtulup yeni bir hayat kurdum peki siz ?
Ailesi bulmamış sadece ailesi onaylıyormuşZorluklarla okuyup işe girmiş olsanız düşünebilirdim de güçlü kadın profilim iyi evlilik değil benim de
Evleneceğiniz kişiyi de yine zaten aileniz bulmuş
Ailesi bulmamış sadece ailesi onaylıyormuş
Bkz. 2. AlıntıYeni birisi var ailemin onayladigi ailemin tanıştırdığı
Neden,her konu acan kadina,guclu ol,ayaklarinin uzerinde dur,kimseye muhtac olma denilmiyor mu burada?Aynıyız be. Biz de mevcut şartlara uyum sağladık, biraz talih yüzümüze güldü, öyle aman aman işler başarmadık.Benim de psikolojik sorunlarım vardı, ergenliğim ilk gençliğim hiç oldu. Fakülteyi bıraktım, evlendim, memur oldum, 2 çocuk doğurdum falan. Kendimi güçlü görmüyorum, kafamın rahatını cazgırlığıma borçluyum . Güçlünün kıymeti bilinmiyor zaten, birkaç güçlü kadın tanıdım, her işin altından kalkan, dokundukları yer altın olan. Karnı doyan dönüp bi daha bakmıyor; nasılsa X halleder bunun da altından kalkar diyor çevresindekiler, görmezden geliyorlar feryatlarını. Nasılsa bunu da yapar diye yükleniyorlar da yükleniyorlar. Azcık sendelese bi bakmış ki herkes arazi. En ufak anlaşmazlıkta o fedakarlıkları '' Yapmasaydın'' oluyor. Boşver be, güçlü olup napıcan.
Haklısın, akıllı da ol dememiz lazım. Gözünü aç, uyanık ol dememiz lazım. Bunlar önemli. Safi güçlü olunca akıllı uyanık bir tembele düşüyorlar.Neden,her konu acan kadina,guclu ol,ayaklarinin uzerinde dur,kimseye muhtac olma denilmiyor mu burada?
Su koronadan eve kapanali herkes bir alem,basimiz donuyor,onumuzu ardimizi sasirir olduk,bunlari diyen bizlerdik ya
O cepteHaklısın, akıllı da ol dememiz lazım. Gözünü aç, uyanık ol dememiz lazım. Bunlar önemli. Safi güçlü olunca akıllı uyanık bir tembele düşüyorlar.
Doğru 14 yaşındaki bir çocuğun belki babam batar deyip çok çalışıp fen lisesi kazanması lazımdı nasıl olduysa öngörememiş :)Mesela en basiti babanizin batmasi sebebiyle anadolu lisesine gidememissiniz. Tercihinizi yatili fen liselerinden yana kullansaydiniz ve daha cok calissaydiniz, cok daha iyi yerlerde olurdunuz. Siz sadece elinizdeki mevcudu degerlendirmis gibi gorunuyorsunuz disardan bakinca
Ben de anlamadim,KK bu degildi,hep korona yuzundenDoğru 14 yaşındaki bir çocuğun belki babam batar deyip çok çalışıp fen lisesi kazanması lazımdı nasıl olduysa öngörememiş :)
Mevcut nedir ayrıca evlenmemiş hatasını anlamış yeniden bir yol çizmiş kendine eğitimine devam etmiş. Bu forum evlenip çocuk yapmadan ne hata yaptığını anlamayanlarla dolu ya da bile göre seviyorum bahanesine sığınanlarla. Konu sahibi böyle yapmamış, yapsa kolaya kaçmak olurdu. Niye böyle negatif ve küçümseyen yorumlar gelmiş hiç anlamadım gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?