Yaa benim işler nasıl karışmış...
En son ikinci listeyi yapmışım bir gazla, nasıl bir liste yaptıysam arkadas, hiç mi bir maddesine uymamisim :)
Bakalım neler demişiz...
1) İşe Gir
Evet evet evet. Çok acil olarak iş bulmam lazım. Bugunden tezi yok yeni planim is aramak. İşkur, secretcv , falan fişmekan. Her yere yeni hesap açıp başvurular yapmalıyım. İnanıyorum mart bitmeden iş başı yapabileceğim.
Simdilik en büyük kriterim cumartesi pazar tatilinin olması : ) ve guzel-ferah bir ofisin olmasi, maaş olarak da son işimden daha düşük olmamasi. Bu kadarcik kriterim var, 'ne iş olsa yaparım apla' modundayim. Fen edebiyat bölümü okudum üniversitede, yani bölümümün belli bir iş alanı yok. Şimdiye kadar da hep çeşit çeşit işlerde çalıştım. Bakalım.. gönlüm eğitmenlikten ya da insan kaynaklarından yana.
Aslında esas isteğin ne diye sorarsan,yani kısa dönemli degil-on yıl sonra ne olmak istiyorsun diye (ki gelecekle ilgili sorulara asla cevap vermem, bu hayalimi ilk defa paylaşıyorum) hani geçen ay gittim ya Avrupa'ya. Onun gibi ulusal ajans projelerinin olduğu bir ofis açmak. Binbir çeşit proje var ve bu şekilde çalışan çok ofis var.
Peki bunun için ne yapabilirim? Bir projeye katılmak ilk aşamaydi.
İkinci aşama dilimi anadil seviyesine getirmek- ki cabaliyorum
Üçüncü aşama da proje yazmayı öğrenmek,biraz bu işlerin içine girmek. Beni bu gittiğim projeye gönderen kişi kurstan bir arkadaşımdı. O da Freelance olarak bu işleri yapiyor- ek gelir ve seyehat olsun diye. Ona söylemiştim,bir sonraki proje yazımına beni de dahil etmesini, o da çok sevinmişti. Böyle böyle işimden arta kalan zamanlarda proje yazabilirim, azıcık param olunca haftasonu olan kurslar var,onlara katilabilirim. Belki bir iki küçük projeye daha katilirim, ya da arkadaşım gibi Türkiye'de yapılacak bir kaç projeyi üstlenebilirim... yeterli deneyim ve çevre edindikten sonra da kadın girişimcilere destek veren bir hibeden yararlanıp bir ofis açmak .
Ferah bir ofis, bir duvarında boydan boya harita olan, haftasonu çalışılmayan, çalışanlara ek imkan olarak istedigi ikinci bir dil için kurs imkanı sunan...
Böyle bir hayal. Kendimi geç kalmış gibi hissetmiyorum. Bence adım adım bu yönde ilerlemeliyim.
Girdim mi?
Vallahi şöyle oldu :))
Ben bu listeyi Mart'ta yaptım ya, tam dada günlerde ,mart bitmeden dönemsel işler bulan bir arkadaş arayıp iki ay sürecek çok büyük bir organizasyon işi oldugunu,sadece guvenecekleri kişileri aldığını falan söyledi. Ben de dedim ki 'çiçegim ben artık güzel bir iş arıyorum,şöyle uzuuun süren,hani SSKsi,izin tarihleri olan,güvenip kredi çekebileceğim' bu sebeple reddettim. Sonra beni tekrar arayıp ısrar etti, bu işin bizim bazen iş çıkışı birşeyler içtiğimiz bir abinin yeni kurduğu şirketin işi oldugunu,onun beni ısrarla çağırdığını ve 'o abi seni çok seviyor,yeni şirket de kurdu. Gözüne girersen devam da edersin' gibi laflar söyledi. Zaten çocuğun işi insanları ikna etmek, ben de ikna oldum..
Derken o da ne? Bizim organizasyon aşırı muhafazakar bir grubun organizasyonuymus:) o iş çıkışı birşeyler içtiğimiz kafa dengi abimiz de içkiye tövbe etmiş, muhafazakar kesimin işlerini alan bir şirket kurmuş ve asık suratli, insanlari tersleyen biri olmuş. O eski abiden eser yok şimdi:))
Herneyse çok güzel bir iş dönemi geçirdim,kocaman bir alanın tek sorumlusuydum ve hiç aksilik olmadan geçti gitti. Üstelik insanlarla iciceydim ve bunu severim, gerektiği zaman 12ye,gerektiği zaman 3e kadar işte durdum, tüm problemleri tatlı tatlı konuşarak çözdüm. Hatta istediği olmadığı için mutsuz olan bir alan sahibi benim esas patrona 'şu kızın güleryüzü olmasa ben yapacağımı bilirim ama' falan dedi :) herkes beni o kadar sevdi ki, ürünlerinden hediyeler verip durdular . Rüşvetçi zabıtaya döndüm :)) gerçekten çok güzel bir iş dönemi geçirdim ama o abiden iş gelirse de kabul etmeme kararı aldım.
Çünkü uzun süre çalışacak iş değil...misal 3 pazar ustuste ise gitmiştik, gece 3te ise gidiyorsun,sabah 9da organizasyonun başında oluyorsun. Telefonlar susmuyor... Hadi onu geçtim, organizasyon haftası elbet yoğun geçer. Ama normal zamanlarda da çıkış 18.30sa benim elbette biriyle planım vardır. Tam çıkacağım, dik dik bakıyorlar, bütün gün boş boş oturduğumuz gün tam çıkarken rapor yaz falan diyorlar... Yani bir gün 18.30da çıkamadım.
Ben yine 7yi geçmişken çıkıyorum , onlar her gece 10da 11de ofisteler...
Ben şeye yoruyorum. Evliliğinde mutsuz insanlar. Çıkışta yapacak bir planları yok..evde gidip küçük çocuklarının kavgasını ayıracağına mis gibi ofiste oturuyorlar. Yoksa yani insanın böyle bir düzende memnun olması imkansız.
Ama ben onlar gibi değilim ki, benim her iş çıkışı birilerine sözüm olur, kendimle bir planım olur, bir yere biletim olur.. bu biraz sinir bozucuydu.
Bir de orada bir esas patron vardı, demin bahsettiğim. Organizasyon sahibi gibi bir adam.
O kadaaar harika bir patrondu ki. Ego asla yok, gelen part time elemana bile güler yüzünü esirgemez, her daim neşeli,herkese ismiyle hitap eder. Hatta bir keresinde bir toplantı yapmistik. Buyuk patron,Bu benim tövbekar abi, birkaç kodaman,bir de gariban ben :) abi benden kahvesini karıştırmak için çubuk istedi. Ki bundan gocunmadim çünkü hem kurtlar sofrasında kuzu/enn kidemsiz elemanim, hem yaşım küçük, hem de aramızda hatır gönül olan bir abi yani,ne bozulacagim. Tam ayağa kalkacaktim büyük patron rahatsız bir tavırla 'sen dur matruşkaciğim! Zahmet etme, ben veririm' dedi, kalktı kendi verdi. Yani o ortamda beni ezdirmedi :) daha doğrusu hiçbir ortamda... Öyle çok sevdim ki onu, bana ilham verdi, ileride bir patron-mudur olursam otoriteye değil onun gibi guleryüzle yaptırayım tüm işimi diye düşündüm...
Herneyse bu büyük patronla aramız coook coook iyiydi. Hatta (hiç profesyonel değil ama böyle böyle öğreneceğim işte) gecelerce eve gitmeden ofiste yata yata, artık sakalları uzamış,gözleri çökmüş haldeyken evden onun için enerji kazansın diye meyve sıkardim bazen...
Herneyse, bu büyük patron beni işleri problemsiz yürüttüğüm için bin defa tebrik etti, başka insanların yanında beni övdü, geçmiş iş deneyimlerimi sordu, uluslararası oldukları için 'bizle calissana dünyayı gezersin' falan dedi...
İş bittikten sonra bana bir mesaj gönderdi. Ben de Allah biliyor ya, iş teklifinde bulunacak sandım.
Ama ben öyle sanmisken bana onun gibi harika bir insana yakışmayacak laubalilikte cümleler kurdu!
Senin gülüşünü özledim falan

Ben mesajı okumayinca da arayıp yanlış anlamami falan söyledi, cevir kazı yanmasın modunda cümleler kurdu...
babam yaşında evli barkli adam. Ben ne harika patron derken ne çıktı...
O işten ümidimi de öyle kestim..
Herneyse Haziran'da bu iş komple bitti. Temmuz için de kendi mesleğimle ilgili, gecmis yıllarda da çalıştığım bir yerden teklif geldi. Başka bir şehirden iş. Çok keyifli ve kendi mesleğimi yapmanın mutluluğunu duyduğum,yine insanlarla haşir neşir olacak bir işti. Ama tabii ki dönemsel ..
O da bitti. Sonra uzun bir tatil yaptım derken ben gene işsizim

uzun lafin kisasi
2) Spora Devam! Geçen listede yapıp da en memnun kaldığım şey 30 gunluk squat programim oldu. Bugün itibariyle 18. Gün de tamamlandı, kaldı 12 gün!
Eki Görüntüle 2116892 O bittikten sonra bir aylık bir program daha yapacagim. Kol mu çalışsam o dönem, sırt mi yoksa göbek mi emin değilim aslında. Yine de şu programı çok sevdim, bana mantıklı geldi
Eki Görüntüle 2116891 Kadınlar kulübünde link paylaşmanın yasak olduğunu biliyorum, ama emek hırsızlığı da yapmak istemediğim için sitenin ismini yazmak istiyorum, bu programı pudra . com sitesinden buldum. Hareketleri de uzun uzun açıklamış.
Arama motoruna : pudra mükemmel kollar icin 30 gunluk kol çalıştırma programı
Yazarsanız site karşiniza çıkacaktır.
30 günlük squatin bitsin her gün 30 squat+kol olarak bu programa başlayacağım . Bakalım ne olacak :)
Hahaha ne kadar da havalı havalı yazmışım,kol mu calissam karın mi diye.
Peki Ne çalıştım?
Vallahi yaydim totoyu yattım. Tek sporum sık sık bisiklete binmekti, o kadar.
4) Bol Bol Su İçmeye Devam Et
Evet, bunu yapmalıyım. Hedefim 2 litreydi. Geçen iki ayda bunu hiç yapamadım ama yılmak yok. Elbet ben de su icmeyi öğreneceğim
5) Yüzme Kursuna Yazıl
Maalesef ki küçükken çocukları denize götüreyim diye düşünen bir ailem yoktu, tatillerde köye bile gitmez evde sıkılırdık: )
Yüzmeyi yirmi yaşında kendi imkanlarimla öğrendim. Çok uzun zaman boyunu aşan yere asla gidemedim. Şimdi de tek olsam gidemem ama yanımda guvenecegim birileri varsa karadan biraz uzaklasabiliyorum.
Tek seferde daha uzun yuzebiliyorum ama yine de yeterli değil. Yani suyun üzerinde boğulmadan kalıyorum ama rezalet yüzüyorum. Beni gören kişi tee kiyidan baksa guzel yuzemedigimi anlar.
O yüzden kurs arastirdim. Şişhane'deki iBB olimpik havuzunda (aylık) haftada tek ders 70- iki ders 110 olan kursa yazılmayi düşünüyorum ilk aşamada. İBB olduğu için belki kalabalık olur,belki çok ilgilenmezler. Ama yine de hiç yoktan birşeyler öğrenirim. Bir sonraki ay da 3 kişilik özel derslere katilirim. İstanbul'da ortalama bir kursun fiyatı haftada 2 gun-aylik 200 falan.
Yaza kadar boğulan köpekbalığından daha havalı yuzebilirim umarım. Eğer şu yüzme işinin mantığını kaparsam dalış da yapmak istiyorum yazın. Hadi bakalım, insallah^^
Günde iki litre demişim. Marttan beri toplam iki litre su içtiğime bile emin değilim maalesef...
Yüzme kursuna gitmedim.
6) Yeni Seyehat Rotaları Oluştur veGidebilmek İçin Hiçbir Fırsatı Kaçırma Eki Görüntüle 2116890 Küçüklüğümden beri atlaslara aşık bir insanım. Her sayfasını incelerdim atlaslarin,içimde hep bir gitme isteği vardı.
Üniversiteye başlayınca kendi imkanlarimla gezdim durdum (şimdiki aklım olsa daha çok gezerdim) , evde haritam vardı, gittiğim yerleri pembeye, gitmeyi düşündüğümü sarıya falan boyardim... ne zaman harita görsem hayallerimde gezerim :)
Resimdeki de benim mutluluk kaynagim. Sarılar gittiğim yerler,yeşiller de onumuzdeki birkaç yılda gitmek isteyeceğim yerler..
Mayıs ayında Isparta'da bir festivale gideceğim mesela. (İşe girersem inşallah)
Sonrasında Kurban bayramı tatili var 9 gün. İşe başlar başlamaz bilet almayı düşünüyorum. St. petersburg - Moskova - Belarus şeklinde.
Aslında gönlüm 10 Euro'luk Romanya tren biletinden yana ama 'yere batsin Shengeniniz' modundayim, biliyorsunuz nefret ediyorum vize işlemlerinden. O yüzden bu iki yıl hiç Shengenlik yerlere gitmeyi düşünmüyorum. Belki o arada evlenirsem giderim

(ama inşallah evlenmem)
Zafer Bayramı'nda fazladan bir günlük izin alırsam güneydoğu turu yapmak isterim 4 gün.
Yılbaşı tatili de 4 gün mesela, İsrail'e gitmeyi dusunuyorum.
Bir senem dolunca da ilk 7 günlük iznimde otostop ile Gürcistan-Ermenistan-iran
İkinci 7 günlük iznimde de Fas'a gitmek istiyorum.
İşte benim çalışma motivasyonum da bu

Kendime inanıyorum ve gerekirse yemeğimden- otobüs paramdan kısıp bu seneki hedeflerimi gerçekleştireceğime inanıyorum.

Canım kendim yaa .kurban bayramında st Petersburg falan demisim

Son yazı yazdığımdan beri 8,5 şehir gezdim turistik amacli :) bol bol kamp yaptim tek başıma... Çok güzeldi.
Zaten euro olmuştu 7 TL,nerelere gideyim. Benim ülkem bana yeter.
Irmağının akışına öölürüm Türkiyem
Bu moddayim :))
Ayy ne uzun yazdım. Olsun, kimse okumazsa ben okurum