Hayatımı "şunu biraz tutarmısın" diye birine verip, kaçasım geliyor!

inceldigiyer

"Estoy enamorada de ti"
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2015
134
54
18
Arkadarlar 10 aylik evliyim ... kayinvalidem hafta 7 bizim 6 gun orada olmamizi istiyor ve bunu beceriyor. Evliligim sirf bu yuzden tartismalarla kavgalarla gecti... Esimin abisi ve yengesi var bizden 3 yas buyukler, kayinvalidem kaynim ve eltim (sessiz sakin) uzerinde bu baskiyi kurmus ve onlar bu sekilde yapinca, esimde hep orada olmak istiyor, biz onlar gibi gitmesek abisi esime sen hanimkoylusun esinin sozunden cikamiyorsun bizden ayriliyorsun gibisinden konusuyor bu sefer esimde bana ailemi neden istemiyorsun ailemle arami acmaya calisiyorsun diyor.
Ozaman sen haftanin 7 gunu kendi ailene git bende kendi aileme gidecegim ne icin evlendiysek artik dedim, hayatta olmaz sen beni nasil boyle kucuk dusurebilmeyi dusunursun aileme karsi diyor ne mantiktaysa artik

Hastayim diye rol mu yapmadim, kavgalar, sinir krizleri, tatli dil herseyi denedim ama olmuyor illa haftanin yarisi her aksam orada olmak zorundayiz. Biktim arkadaslar ben ne yapabilirim lutfen bana soylermisiniz? bu sulalede bir akilli mantikli insan yok siz basbasa kalin beraber gecirin su gunu diyen olmadi inanirmisiniz hep beraber olmak mantigindalar imdaaaaat diye bagirasim var

Ha birde isteksiz gittigim icin tabiki orada insanlara karsi guleryuzlu davranamiyorum yani can ciger olamam ya, mutsuzum iste olmak istedigim yer orasi degil cunku,,, bu da esimle aramizda sorun oluyor ailesi sikayet ediyor, anliyorlar aptal degiller ya ama onlarda bak gordun mu oglumu kendine ceviremedin istesende istemesende mecbur geleceksin tavrinda tarzindalar, bakislarindan bile anliyorum.

Atanamadim calismiyorum, esim ailesiyle ortak calisiyor ve iyi geliri oldugu icin herhangi bir ise girmemi kimse istemiyor bende dahil, cocuk yapmak istemiyorum bu sefer temelli oraya yerlesiriz herhalde sevgili kayinvalidecigim cok tecrubeli ya onun bildigi gibi bakmam icin :(

Tek çözüm var gitmemek

Zira eşin de sana söz geçirememiş gibi görünmemek için gitmeyecek bir süre sonra

Az az azalacak

Ya da akşama etkinlik organize et

Tv den film beğeni araştır eşine gündüz telde öv şöyle güzel böyle güzel akşama ne hazırlayayım birlikte izleyelim vs diye

Becerebilirsen Kv ye gündüz uğra ben öğlen ordaydım yarın gideriz deyip toplu akşam oturması alışkanlığını yavaşça kır ve giderek azalt

Ben bi defa kahvaltıya gitmedim diye kayınvalide gözyaşı döküp eşimi doldurmuş yollamış. Gitmemek çözüm değil. Ben bulamadım bu işin çözümünü. Bizzat senle aynı durumdayım ve ben bide aynı apartmandayım

bir ömür böyle geçmez
ben de erkek annesiyim, Allah akıl fikir versin öyle erkek annelerine
bence gerçek bir rest çekeceksin
blöf değil
ben bunu kabul etmiyorum, ya bu sevdadan vazgeçersin ya da ben gidiyorum diyeceksin
bu görüşmeleri haftada 1-2 ile sınırlandıracaksın
kabul etmiyorsa yol yakınken gerçekten gideceksin
hiç demeyeceğim bir uzman yardımı falan
akıllanır da gel derse, bir şans verirsin
yok, sırf annesiyle 6 gece olmuyorsun diye boşanmaya razı gelirse, yapacak birşey yok
demek ki onun için çok da değerli değilmişsin, anlarsın

yalnız, blöf yapma!
blöf yapıp yapıp tükürdüğünü yalarsan bir daha hiçbir konuda inandırıcılığın kalmaz

Kolundan tutup zorla mi goturuyorlar? Ne derse desin gitme. Ara kaynanana söyle "benim de bir evim var, evimde vakit gecirmek istiyorum o yuzden gelmiyorum kusura bakma" de.
Sonra kapat, ne derse desin.. Bir soylerler iki soylerler bir daha da soylemezler..

Aynı aparmandaysaniz ne gerek var ki her akşam oturulmasina.
Hay yarabbim ne insanlar var ya.
Zaten kocalar koca olsa kendi evine kimseyi karıştırmaz.
Ne diyim ki Allah ıslah etsin ailesini de kendisini de.

Aynı benim eşim hatta hergün saat tutardı kaçta gittin kaçta geldin diye hatta ara ara sevgili annesine de sorardı
Şuan ki son durum kendimi onlardan öyle bi çektim ki kafam rahat aynı apartmanda yabancı gibiyiz

Arkadarlar 10 aylik evliyim ... kayinvalidem hafta 7 bizim 6 gun orada olmamizi istiyor ve bunu beceriyor. Evliligim sirf bu yuzden tartismalarla kavgalarla gecti... Esimin abisi ve yengesi var bizden 3 yas buyukler, kayinvalidem kaynim ve eltim (sessiz sakin) uzerinde bu baskiyi kurmus ve onlar bu sekilde yapinca, esimde hep orada olmak istiyor, biz onlar gibi gitmesek abisi esime sen hanimkoylusun esinin sozunden cikamiyorsun bizden ayriliyorsun gibisinden konusuyor bu sefer esimde bana ailemi neden istemiyorsun ailemle arami acmaya calisiyorsun diyor.
Ozaman sen haftanin 7 gunu kendi ailene git bende kendi aileme gidecegim ne icin evlendiysek artik dedim, hayatta olmaz sen beni nasil boyle kucuk dusurebilmeyi dusunursun aileme karsi diyor ne mantiktaysa artik

Hastayim diye rol mu yapmadim, kavgalar, sinir krizleri, tatli dil herseyi denedim ama olmuyor illa haftanin yarisi her aksam orada olmak zorundayiz. Biktim arkadaslar ben ne yapabilirim lutfen bana soylermisiniz? bu sulalede bir akilli mantikli insan yok siz basbasa kalin beraber gecirin su gunu diyen olmadi inanirmisiniz hep beraber olmak mantigindalar imdaaaaat diye bagirasim var

Ha birde isteksiz gittigim icin tabiki orada insanlara karsi guleryuzlu davranamiyorum yani can ciger olamam ya, mutsuzum iste olmak istedigim yer orasi degil cunku,,, bu da esimle aramizda sorun oluyor ailesi sikayet ediyor, anliyorlar aptal degiller ya ama onlarda bak gordun mu oglumu kendine ceviremedin istesende istemesende mecbur geleceksin tavrinda tarzindalar, bakislarindan bile anliyorum.

Atanamadim calismiyorum, esim ailesiyle ortak calisiyor ve iyi geliri oldugu icin herhangi bir ise girmemi kimse istemiyor bende dahil, cocuk yapmak istemiyorum bu sefer temelli oraya yerlesiriz herhalde sevgili kayinvalidecigim cok tecrubeli ya onun bildigi gibi bakmam icin :KK43:
Aynı sorunları bende yaşıyorum. Belki senin kadar sık gitmiyorum ama yinede devamlı gitmek beni bunaltıyo. Hadi gittiğimde güzel vakit geçirsem o da yok. Doğru dürüst oturamıyom devamlı hizmetçi gibi önlerinde döndürüyorlar . Üstüne bi de kayınbabam bana devamlı laf söylüyo. Hem de öyle laflar ki insanı kalbinden vururcasına canımı yakıp ağlatıyo. Kocam da beni savunmuyo hep susuyo.Bu durumdan kurtulmanın bi çözümü varsa bana da söyleyin arkadaşlar.Evleneli nerdeyse 2 buçuk sene olcak düzelmedi hiçbirşey

Canim
uzgunum ama bu problem 1-2gunde çözülecek bi problem degil.

:(

k.valide psikolojik problemli ne yazik ki cocuklairni da öyle yetistirmis.

:(
tabii ki kendilerini nornal gördükleri icin psikolog vs de gitmezler.

esiniz duygusal olarak ailesine bagimli. . eger oraya gitmezse bunalima girer.

eminim icinden size hak veriyordur ama gitmezse kendini ailesine ihanet ediyor gibi hisseder :(

tek cozum psikolog ya da sizin ortaligi ayaga kaldirmaniz ama bu evliliginize de mal olabilir.

ya da atanin baska sehre tasinin ???

uzun vadeye yayarak bu işi halledebilirsin..
eşinin sevdiği türden bir film izlemeyi teklif etsen bu akşamda böyle olsun desen ne der ?
en azından haftada bir akşamla başlayıp zamanla arttırabilirsin

Bizde de haftada 1 mutlaka ama mutlaka gidilecek. 2 elimiz kanda olsa gidiyoruz. Ne sohbetleri var ne adamakıllı insan yerine koydukları... Görev icabı olması beni çok sıkıyor. Seni anlayabiliyorum. Ben daha çare bulamadım.

Hamile kalınca biraz rahat ettim ama. Bulantım çok gidemiyorum. Bebekten sonra azalacak biliyorum çünkü kış bebeği. Zırt pırt gidemem. Öyle yani...

Niye kendinizi mecbur hissediyorsunuz ki?
Dövüyor mu yani gitmeyince?

sürkleyerek götürmüyorsa ben olsam gitmezdim. kavga edip edip gitmenin bi mantığı yok. çok istiyorsan kendin git der gitmezdim ben. bu yüzden boşayacaksa da boşasın.

Atanamadim calismiyorum, esim ailesiyle ortak calisiyor ve iyi geliri oldugu icin herhangi bir ise girmemi kimse istemiyor bende dahil, cocuk yapmak istemiyorum bu sefer temelli oraya yerlesiriz herhalde sevgili kayinvalidecigim cok tecrubeli ya onun bildigi gibi bakmam icin :KK43:
Erkek ailelerinin şu koca burunlarını sürekli evliliklere sokmalarına sinir üzerine sinir oluyorum ya. Hangi kız ailesi haftanın 6 günü bize gelin diye arar ? Ben hiç duymadım.. Ama böyle abuk subuk adetler hep erkek ailelerinden çıkıyor. Misal bende 5 aylık evliyim. Kayınvalidem ve kayınpederim ayrı. Kayınpederim ile sorunum yok ama kayınvalidem ve kolonisi (dul kız kardeşi ve annesi) eşimle evlenmeyelim diye atla karayı seçtiler. 1 kez yaşayacağım ne varsa hepsini mahfettiler. Şimdide hiçbirşey olmamış gibi takılıp canciğer olmamızı istiyorlar. Sürekli arayıp çağırmalar falan aynı şekilde. Benim içimden gitmek gelmiyor eşimde bunu anlayışla karşılıyor çünkü neler çektiğimi kendi gözleriyle gördü ve kin doldu anne tarafına karşı. 2-3 haftada bir benim canım isterse gideriz, istemezse gitmeyiz. Burada dengeyi sağlıycak kişide eşindir. Seninle vakit geçireceği zamanlardan çalıp zırt pırt ailesine götürmeye çalışması bana doğru gelmedi. Hanımköylü gibi ithamlardan yerinmeside hoş değil. Size tavsiyem uzun bir müddet çocuk yapmayın...

Kolunuzdan tutup zorla götürmüyorsa gitmeyin arkadaşım!
Gitmiyorum bundan sonra da gitmeyeceğim buyur sen git diye çekin resti! Zorla nasıl götürebilecek??? O kadar karşı çıkıp sonunda yola gelip gidiyorsanız kocanız alışmıştır, nasılsa her türlü götürüyorum diye

Back
X