- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Eğer o ev borcumun tamamını kapatıyorsa evet o evden vazgeçerdim,sonrada eşinizle beraber işe girip çalışabilirsiniz çoğunuzda devlet okuluna yollarsınız özel okul olacak diye birşey yok.siz olsanız ne yapardınız evden vazmı geçeyim .abaşka sehirlere gidipmi yaşayım ne yapayım kızlar
Eğer o ev borcumun tamamını kapatıyorsa evet o evden vazgeçerdim,sonrada eşinizle beraber işe girip çalışabilirsiniz çoğunuzda devlet okuluna yollarsınız özel okul olacak diye birşey yok.
arkadaşlar size önce yazdıklarınızla ilgili cevap vereyim.şimdi bizim 30 milyar olan borcumuz eşimin bir arkadasına olan borç bu maaaşından kesiliyor icralık oldu.2 gün önce iştende çıkarıldı.şimdi iş bakıyor oturduğumuz sehirde ama çıkmışken ben diyor bu sehirden gitmek istiyorum .antalyaya gidelim diyor orada akrabaları var abisi var.ne ev var nede fayda görebilecegimiz biri.buradan sıkıldığı için gitmek istiyor .öbür hafta antalyaya gidecegiz hem evlere bakalım hem işe diyor.ben hayatım boyunca bu sehirde yaşadım orada yapabilirmiyim bilmiyorum.bide kızımı kreşe vermek bende çok isterim ama kreşe verecek paramda yok ki elimize bişey kalmaz.çalışmam mutlaka gerek ama ne yapsam ne etsem bilmiyorum.evimiz kooperatif 130 milyar değerinde biz 30 milşyarı yatırdık buğüne kadar adamalar müsade etti teslim olurken gerisini kredi çekip verin dedi.100 milyarı teslim olurken evi ipotek gösterip vereceğiz benim işe girmek istemedeki sebepte budu biraz 6 ay çalışırsam krediyi üzerime çekecegim ve evime oturacagım.kira verir gibi öderim diye düşünüyorum.işte böyle kızlar
canım eğer o şehirden ayrıldığınızda her şey sil baştan başlayacaksa evsiz barksız kalacaksanız taşınmanın hiçbir anlamı yok. sonuçta ev sahibi olmanıza 1 sene kalmış ve 5 seneyi atlatmışsınız. tekrar baştan almak zor olur. bir işe girip çalış bir şekilde 1 sene idare edebilirsiniz bence. ondan sonra ev kirası derdi de olmaz kendi evine oturursun. kolay bir durum değil gerekten ama hayat bu işte zorluklarla dolu. annen yada kayınvaliden yok mu? onlar bakamaz mı çocuğa? hangi şehirde yaşıyorsunuz şu an?
​2010 doğumlu anaokuluna gidebilir diye tahmin ediyorum eğitim yaşını düşürdüler ya öyle tahmin ediyorum.bu evden vazgeçip tüm borcu kapatmayıda düşündüm buda bir fikir ama sonra ev sahibi olmamız yıllar sürecek onları düşününce çok üzülüyorum.
ayrıca özel okuul kim biz kim yollayamayızki devlet kresine versmde olur.kızım 4 yaşına bu ay girdi.daha 1 yıl var anaokulunu diyorsanız.2010 temmuz doğumlu
aynen sizin düşündüğünüz gibi yapmak istiyor yüreğim su an deli gibi iş arıyorum bir yıl çocuğumu ne yapıp ne edip bir yerlere bırakıp çalışmak istiyorum.kayınvalidem yaşlı sehir dışında annemlede aram açık bu borç olayları yüzünden küstük bir kırgınlık ayaşadık su an zor durumdayım bak desem bakar fakat benim girdiğim işler hep vardiyalı oluyor annem buna gıcık oluyor suratını egiyor.bende isterim gündüz gideyim sabah geleyim ama yokkk öyle iş ben evm lerde bulabilirim iş asdece daha önce sadece bu işi yaptım satış danışmanlığı oda yaşım 32 her yer almıyor bile.yaşadığım sehir kayseri
üstüne üstlük benim evimanneme çok uzak araba yok otobüslerde kızımı götür getir öok zor oluyor geçen ay bir denedik 10 gün bir çalıştım anneme bıarktım annem akşamları çocuğu almazsanız çok yıpranır dedi eşim işten çıkıyorsaat 7 de annemle aramız 1 saat yol almak gelmek 2 saat çocuk hergün böyle nasıl yapalım ev düzenizmiz alt üst oldu benimde sinir sistemim alt üst oldu inanın kendimi öldürmeyi bile düşündüm.hiçbir tutar dalım yok lanet olsun ev bark desem ilerde ben yine sürüneceğim.bilmiyorum ki ne doğru bir karar olur allahım sonumuzu hayır etsin bana ne olur dua edin çokkkk zor durumdayım hayat benim için öyle boş olduki hiç kimseyle konuşmak bile istemiyorum ne yediğimden bişey anlıyorum ne içmekten zehir gibi hersey...
ama annenin şu durumda biraz anlayışlı olması lazım. zor durumdasın sonuçta. bence annenle konuş biraz idare etsin seni. annedir dayanamaz biraz sırnaş:) derdini anlat rica et. en azından şansını dene. başkasına muhtaç olmaktansa kendi annene el aç ablacım başka çare yok. bence yarın alın karşınıza konuşun annenizle. kızsalar da dayanamaz anneler. ankarada olsaydınız ben yardımcı olmaya çalışacaktım ama kayserideymişsiniz kötü oldu. şu an pek iş seçme şansınız da yok işin kötüsü :/ yapabileceğinizi düşündüğünüz her türlü işe başvurun. inşallah annenizde yardım eder ve kısa sürede çıkarsınız bu zor durumdan. zaten 1 senecik ya ondan sonra evinize taşınır daha da rahatlarsınız Allahın izniyle.
böyle söyleme ya zor bir durum ama çocuğun için ayakta dur yıkılma hemen. onun sana ihtiyacı var. siz şu an kirada değil misiniz? annene yakın bir yere taşınma şansınız yok mu?
çok tşk ederim iyi niyetleriniz için böyle insanların etrafta olduğunu bilmek bile güzel.eşimi ve kızımı o kadar çok seviyorum ki onlar için herseyi yaparım ama elim kolum baglanıyor.hiçbişey istediğimiz gibi olmuyor
taşınırız ama hem eşimin hem benim çalışacağım yerlere uzak ve eve geçeceksek 1 yıl için ev sahibimiz çok iyi evi oynatmaya değmez yeni dogalgaz çekildi falan anlıyomusunz oda zor su durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?