Sen yaşım geçiyor dedikçe gerçekten sinirim tepeme çıktı. Ben üniversite mezunuyum. Hayalimdi benim de Hukukçu olmak. Ve işim gücüm de olmasına rağmen hala Hukuk Fakültesi için uğraşıyorum. Adalet okudum, tamamlamayı deneyeceğim mesela bu yıl. 26 yaşımdayım ve senin tarif ettiğin gibi yaşlı falan hissetmiyorum kendimi. Hakimlik sınavı için yaş sınırı 35, bunu biliyorsun umarım. Ben bir mahkemede çalışıyorum, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını 45 yaşında kazanmış insanlar var burada.
Yorumları okumasaydım kesinlikle hayallerinin peşinden koş derdim ama seninki hayal falan değil heves. Çünkü burada biri çıkıyor avukatlıkta para yok, hakimlik zor diyor. Sen ayy öyle mi ne yapsam ki diyorsun. Gerçekten hayalin olsa değil buradaki insanların lafıyla kafanı karıştırmak, buraya konu bile açmazdın.
Ben iibf mezunuyum ve şu halde idari yargı hakimliği sınavına girme hakkım var. İyi kötü bir altyapım da var. Benim durumumu bilenler hep o sınavı tavsiye ediyor mesela bana. Ama ben onlara hakim olmak avukat olmak vs değil hukuk okumak benim hayalim diyorum.
Bilemedim yorumum da biraz sert kaçtı sanki ama senin kafan karışmış tüm olan biten bu bence arkadaşım. Buna da ailenin kararı sana bırakmaması ve okuduğun bölümle aranın iyi olmaması etken. Ama bana sorarsan bence de hukuk kazandığın gün nereye düştüm ben dersin. Çünkü tamamen yabancı olduğun bir alan.
Bana kalırsa okulunu bitirdikten sonra tekrar hazırlan sınava.