• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın hatasını yapabilirim!?

Orda anlasamayip adami kendi memleketinize
getirmissiniz ki mantikli olan da bu. Simdi ne diye oraya donme cabasi? Esegin aklina karpuz kabugu dusurmek olur bu tatlim

Hanımlar iyi geceler hepinize..

Derdimi uzatmadan anlatmaya calıscam.Mantıklı fikirlere ihtiyacım var.Duygusal mı davranıyorum?

5 yıllık evliyim.Evlendim ve esimin yasadıgı memlekete gelin gittim.Annesinin üst katında oturuyorduk..Yasımız kücüktü bizim hatalarımız fevri hallerimiz,anne babasının hataları vs orda yasamak istemedim..Sürekli kavga ediyorduk sacma sebeplerden..Annesi babası ogullarını üzdügüm gerekcesiyle bosanmamızı bile istediler..Yine bir kavgadan sonra memleketime döndüm bosanmaya kararlıydım..Esim benim memleketimde yasamayı teklif etti,cünkü cok sevdik birbirimizi her seye ragmen..Ve toplasan 6 ay kalmısızdır ailesiyle.Esimin askerliginden dolayı 2 sene sonra tam manasıyla düzenimizi benim memleketimde kurduk.Esim evini,işini,kardeşlerini (cok düskünler birbirlerine),cevresini bırakıp buraya geldi.İs konusunda sıkıntılar cekti.Kira da oturuyoruz.Ev almaya niyetlendik olmadı nasip.Ama sukur uzun yıllardır mutluyuz..Herkes zamanla birbirini tanıdı simdi ailelerle kimseyle sorunumuz yok..

Asıl konuya gelirsek..Bayram tatillerini esimin ailesinin yanında geciriyoruz.Ve her dönüş zamanında kendimi suclu hissediyorum.Esimin buruklugunu hissedebiliyorum.Kardeslerinin nasıl üzüldügünü de..Ailesi bizden sonra üst kata tasındı mesela esim belli etmeden ic gecirir her gittigimizde.Maddi durum iyiydi.Arkadasları hala buraya gelirsen şu iş var bu iş var diye konusuyor.Eski patronu gelirse yanında iş vermeye hazır.Esim çalışkandır.Cevresinde aranılan tiplerden..Hayatını mahvetmiş gibi hissediyorum..Bazen git hayatını yasa benim için cektigin sıkıntı yeter demek istiyorum ama gitmicegini biliyorum.Gitmesine de dayanamam zaten..

Acık acık konustum.Hadi memeleketine dönelim desem doner misin diye sordum evet dedi..Ev buluruz.Araba alırız sen okuluna devam edersin vs hayaller kurdu..Onların ortamında aileler kardesler birbirlerine cok destek oluyorlar.Hepsi bir yerlere geliyor yani.Maddi olarak..Ve dedigim gibi esim ailenin en büyük oglu ve kardeslerine düskün..Memleketi suan yasadıgımız yere 6 saat uzaklıkta.Bazen kendi kendime diyorum hadi bırak bencilligi esin rahat etsin artık ama sonra vazgeciyorum.Bu cok zor bi karar..

Hanımlar sizce mantıklı mı suan burdaki düzeni bırakıp tekrar esimin memleketine donmek.Yapabilecegimi sanmıyorum ama bazen hem esim hem kızım icin düsünmüyor degilim yalan yok.Orda esime is imkanları daha fazla.Maddiyat önemli bu zamanda..Simdi de durumumuz kötü degil ama yapabileceklerimiz kısıtlı.Ozellikle 3-4 yıl kadar daha.Yani ben okulu bitirip calısana kadar ömrümüz var ise..Tatil dönüşleri icimde hep bir sıkıntı oluyor bu mevzular yuzunden..İkilemde kalıyorum..Zamanında cok sıkıntı cektim.Once asla diyorum sonra olabilir mi acaba diyorum.Tabi istemeyen yanım agır basıyor.Siz olsanız ne yapardınız..
Bak gittiği gibi geri geldi. Bizsiz yapamadı. Geldiğine göre burnunu sürteyim de bir daha yapmasın der benim kanananam. gittin mi herşeyini alıp gideceksin acabalı olmayacak. Emin ol döndüğünde hiçbirşey bıraktığın gibi değildir

Hiç boş yere 3 kuruşun hesabını yapmayın boşanmanın eşiğinden dönmüşsünüz bir kere... Üstelik bir daha giderseniz dönüşü olmaz. Yapamadılar Nasıl da döndüler derler. 3 sene sıkın dişinizi bence..

Dogru söylüyorsun iyi niyetim daha önce suistimal edilmişti..Simdi de öyle olmayacagı ne malum..

En güzeli ailelere biraz uzak olmak.her iki tarafın ailesine uzak olunca sorun yok denecek kadar az çıkıyor.
Tekrardan kurulu düzeni dağıtıp yeniden bir düzen oturtmaya çalışmak çok daha zor değil mi?bir kez denemişsiniz ailesi neredeyse boşanmanıza sebep oluyormuş.denenmişi tekrar deneyip aynı sonucu alabilirsiniz?
Dip not:
Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır. (A. Einstein)

Maddi olarak çok sıkıntı çekseniz yada zorunlu durumlar olsa geri dönmeniz mantıklı denir.ancak ortalama olarak geçiniyoruz diyorsunuz. Hic gerek yok baştan aynı sıkıntıları çekmeye. ne kadar hatalarını anlasalar da tam rahat edemezsiniz.evlerine uzak yere taşınır fazla muhatap olmasanız sorun çıkmaz ama bunun olmasi da zor görünüyor. aile ilişkileri kuvvetli diyorsunuz kimse sizi kendj halinize bırakmaz. boş yere kendinize dert etmeyin.

Haklısınız..Bende aynı sekilde düsnüyorum ama bu sucluluk duygusunun önüne de gecemiyorum.İlk zamanlar sanki zafer kazanmıs gibi hissediyordum.Esimin tarafında aile akraba cevre bu sekilde davranan kimse yok yani ailesinden uzaklasabilen.Esim kimseyi dinlemedi sagolsun.Kimler kimler engellemeye calısmakı ki buraya gelmesini.Hatta tasındıktan sonra ilk bayram tatilinde gitmek istememiştim eşim de sen bilirsin demişti.Ama şimdi vicdan yapıyorum.Sacmalıyorum galiba
esinin ailesiyle yasarken sknti olmus ama simdiki yerinizde mutlu oldugunuzu soylemissin.. simdi yeniden basa donerseniz evliliginiz icin iyi olmayabilir.. esin seni sucluyor mi? yoksa ailesi yuzunden tasindiginizin bilincinde mi?

En güzeli ailelere biraz uzak olmak.her iki tarafın ailesine uzak olunca sorun yok denecek kadar az çıkıyor.
Tekrardan kurulu düzeni dağıtıp yeniden bir düzen oturtmaya çalışmak çok daha zor değil mi?bir kez denemişsiniz ailesi neredeyse boşanmanıza sebep oluyormuş.denenmişi tekrar deneyip aynı sonucu alabilirsiniz?
Dip not:
Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır. (A. Einstein)

Dip not sert oldu..Ask aptallıklarla doludur..

Düsündügüm seyi yapacagımı sanmıyorum zaten..Sucluluk duygusundan kurtulmaya calısıyorum..

Ailesi sizin bır kavganızda bıle bosanmanız ıcın zemın hazırlamıs, sımdı en ufak bır huzursuzlukta tepenıze bınecekler.
Paranız olacak ama huzurunuz?

Dip not sert oldu..Ask aptallıklarla doludur..

Düsündügüm seyi yapacagımı sanmıyorum zaten..Sucluluk duygusundan kurtulmaya calısıyorum..
Aptalsınız demedim sadece hayatınızın hatasını yapacağım demenize rağmen beliren bu suçluluk duygusuna yenilip yanlış düşünceden sıyrılmanız için o ünlü vecizeyi paylaştım.
Yanlış anlaşıldıysam affola.

esinin ailesiyle yasarken sknti olmus ama simdiki yerinizde mutlu oldugunuzu soylemissin.. simdi yeniden basa donerseniz evliliginiz icin iyi olmayabilir.. esin seni sucluyor mi? yoksa ailesi yuzunden tasindiginizin bilincinde mi?

Şöyle ki ailesinden ziyade ben alışamadım kücük yerde yasamaya.Ve özgürlügümün kısıtlanmasına..Ailesinin de cok hataları oldu ama hic bir zaman aramazı bozmaya calısmadılar.Aksine ilk kavgalarımızda düzeltmek icin ugrastılar ama zaman gecitikce yolları ayırmamızdan yanaydılar.Sorun eski kafalı olmalarıydı benim için.Esimle büyüdügümüz ortam cok farklı..Altlı üstlü oturduk 1 ay hic görüsmedik.Annesiyle bagıra cagıra kavga ettim ne kardeslei ne esim bana kasını egmedi.Ama dedim ya yasım kücüktü ve onlarda melek degildi.Simdi ayrıntıya girersek yanlısları var agır lafları var.Ama genel olarak onlar yuzunden bosanma esine geldim diyemem..

Aptalsınız demedim sadece hayatınızın hatasını yapacağım demenize rağmen beliren bu suçluluk duygusuna yenilip yanlış düşünceden sıyrılmanız için o ünlü vecizeyi paylaştım.
Yanlış anlaşıldıysam affola.

Estagfirullah yanlıs anlamadım (.

Esime dedim ki benim pişmanlıgım yok ailenin evinde oturmadıgımız icin pisman degilim.Buraya geldigin icin de suclu hissetmiyorum cünkü ben yolumu secmiştim sen bırakmadın iyi ki de bırakmadın.Tek üzüldügüm kardeslerinden ayrı kalman ve her ayrılısınızda kendimi suclu hissetmek.... Gözleri doldu o ara kızım gelince toparladı kendini..

Yani hanımlar gercekten hemen her bayram sonrası kendimi berbat hissediyorum.Sanki kötü bir insanmışım gibi..

Yazik esinede ama ya:110:
Ben arada kalirdim.
Dedigin gibi bende kotu hissederdim kendimi.
Sunlari tartardim ben:
Tam olarak ne gibi sorunlar yasadik kvalideyle?
kocam beni ezdirmismiydi zamaninda?
Kv nasil mudahale ediyordu evliligmize zamaninda ve nasil ben o sehri terketmeye kdar ilerledi durumlar?

Egerki zmanida kvnin ustunde otururken, her gun size gelip gittigi icin bu kadar herseye karisma hakkini gorduyse; kv den uzak bi eve tasinmak sorunu cozer.
Ama eger altli ustlu olmanizla alakasi yoksa, her yolu deniyosa sizi ayirmak icin.
Telefonda bile kocani fisekliyosa, ve dahada beteri kocan bunlara kaniyosa; iste o zmn sakin tasinmayin.

Onemli nokta: kv akillanmisa benziyor belkide degismistir diye yola cikmayin sakin. Senede bir misafir olrak gormek var icli disli olup hafta kac kere gormek var( icli disli olmam ben zaten demeyin kocan istiyince oyle bi olunuyorki)

Ben olaya cok cok farkli yonden bakicam.
O sehre yerlestiginizde kocam kardesleriylw is kurar demissiniz.
Sakin!! Aile ve para yanyana durmuyor, duramiyor. Dusman kesiliyorlar eninde sonunda.

Yazik esinede ama ya:110:
Ben arada kalirdim.
Dedigin gibi bende kotu hissederdim kendimi.
Sunlari tartardim ben:
Tam olarak ne gibi sorunlar yasadik kvalideyle?
kocam beni ezdirmismiydi zamaninda?
Kv nasil mudahale ediyordu evliligmize zamaninda ve nasil ben o sehri terketmeye kdar ilerledi durumlar?

Egerki zmanida kvnin ustunde otururken, her gun size gelip gittigi icin bu kadar herseye karisma hakkini gorduyse; kv den uzak bi eve tasinmak sorunu cozer.
Ama eger altli ustlu olmanizla alakasi yoksa, her yolu deniyosa sizi ayirmak icin.
Telefonda bile kocani fisekliyosa, ve dahada beteri kocan bunlara kaniyosa; iste o zmn sakin tasinmayin.

Onemli nokta: kv akillanmisa benziyor belkide degismistir diye yola cikmayin sakin. Senede bir misafir olrak gormek var icli disli olup hafta kac kere gormek var( icli disli olmam ben zaten demeyin kocan istiyince oyle bi olunuyorki)

Ben olaya cok cok farkli yonden bakicam.
O sehre yerlestiginizde kocam kardesleriylw is kurar demissiniz.
Sakin!! Aile ve para yanyana durmuyor, duramiyor. Dusman kesiliyorlar eninde sonunda.

Ayrıntıya girmedigim icin yanlıs anlasıldı kv bizi ayırmaya calısmadı.Melek degildi ama kötü de diyemem.Sadece anlasabilecegim biri degil.Aslında sorunların kaynagı benim düzen kuramamıs olmamdı.Ogulları hem evli olsun hem hic evlenmemiş gibi davransın istemişlerdi.Sofra bile ayrılmasın istemişlerdi.Esim kimseye söz hakkı vermedi.Haksız oldugum zmnlarda bana haksızsın dedi ama ailesine etrafa karsı haksız da olsam savundu..Ben onlara uymayınca hırslandılar sanki bilemiyorum hepimiz hatalıydık..Esasında hala her gittigimizde bazı muhabbetlerde iyi ki burda yasamıyorum diyorum..Bazen kendi kızlarıyla muhabbetlerinden bile rahatsız oldugum oluyor..Onlar icin erkek degerli kadınlar hizmetkar.

Her zaman anasının dizinin dibinde mi olacak koskoca adam artık yeni bir ailesi var ve onun da böyle duygusal bakmamasi gerekiyor herkes yuvadan uçup gidiyor sen kafan nerede rahatsa orada kal

Ayrıntıya girmedigim icin yanlıs anlasıldı kv bizi ayırmaya calısmadı.Melek degildi ama kötü de diyemem.Sadece anlasabilecegim biri degil.Aslında sorunların kaynagı benim düzen kuramamıs olmamdı.Ogulları hem evli olsun hem hic evlenmemiş gibi davransın istemişlerdi.Sofra bile ayrılmasın istemişlerdi.Esim kimseye söz hakkı vermedi.Haksız oldugum zmnlarda bana haksızsın dedi ama ailesine etrafa karsı haksız da olsam savundu..Ben onlara uymayınca hırslandılar sanki bilemiyorum hepimiz hatalıydık..Esasında hala her gittigimizde bazı muhabbetlerde iyi ki burda yasamıyorum diyorum..Bazen kendi kızlarıyla muhabbetlerinden bile rahatsız oldugum oluyor..Onlar icin erkek degerli kadınlar hizmetkar.

Peki sana sorsam " kv den uzaaakk bi eve tasinsaniz sorun cozulurmu?" diye ne cevap verirsin.?
Kardesleriyle ayni sehirde olsun kocam diyosun, onlar yine orda burda yada sizin evde bulusurlar. Illada kv nin evine yakin olmak sart degil kardesleriyle gorusmek icin.
Uzak olunca kv yi daha az gormus olursun.
Ve sonuc olarak kocanda mutlu olur dedigine gore o sehirde.

Annesi de otorite kurma
Peki sana sorsam " kv den uzaaakk bi eve tasinsaniz sorun cozulurmu?" diye ne cevap verirsin.?
Kardesleriyle ayni sehirde olsun kocam diyosun, onlar yine orda burda yada sizin evde bulusurlar. Illada kv nin evine yakin olmak sart degil kardesleriyle gorusmek icin.
Uzak olunca kv yi daha az gormus olursun.
Ve sonuc olarak kocanda mutlu olur dedigine gore o sehirde.

Tasınsaydık arabayla 20 dk uzaklıkta olurduk..Kv öyle sürekli gelip giden biri degil.Yılın belli zmnları calısıyor.Hic durmaz bahcesi var onla ugrasır fln..Simdi orda olunca kardeslerinin abisiyle muhabbeti nasıl olur abartırlar mı bilmiyorum..Arka planda kalmak istemiyorum..Kardesleri evlenip buraya gelsin komşum olsunlar artık yapabilcek birsey yok.Cok büyük cesaret lazım düsündügüm seyi yapabilmek icin.Ve bu konu da cesaretim sıfır..Bazen sucluluk duygusu mu desem vicdan mı desem esimi mutlu etmek icin mi desem degişik düsüncelere kapılıyorum ama mantıklı düsününce sacma ve büyük risk degmez..

Annesinin burnunun dibinde olunca mı mutlu olacak eşiniz?
Koskoca adam kendi ailesiyle mutlu olabilmeli.
Ayrıca bu ve benzeri konularda bencil olmakta sakınca yok bana göre..

hhhiiiiiçççç kafanı karıştırma, uzakta sen iyi onlar iyi ohhh
düşünsene dönüyorsunuz ve deli gibi pişman oluyorsun, bunu yaşamak istermisin?
Siz mutlumusunuz,huzurlumusunuz evetse hiç gerisini düşünme
Ayrı şehirde olmayada alışmıssınız artık, e bi şehirde olunca uzaktaki gibi mesafe olmucak tabi, Hiç çekilmez

Back
X