- 12 Ağustos 2015
- 140
- 99
- 98
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hanımlar iyi geceler hepinize..
Derdimi uzatmadan anlatmaya calıscam.Mantıklı fikirlere ihtiyacım var.Duygusal mı davranıyorum?
5 yıllık evliyim.Evlendim ve esimin yasadıgı memlekete gelin gittim.Annesinin üst katında oturuyorduk..Yasımız kücüktü bizim hatalarımız fevri hallerimiz,anne babasının hataları vs orda yasamak istemedim..Sürekli kavga ediyorduk sacma sebeplerden..Annesi babası ogullarını üzdügüm gerekcesiyle bosanmamızı bile istediler..Yine bir kavgadan sonra memleketime döndüm bosanmaya kararlıydım..Esim benim memleketimde yasamayı teklif etti,cünkü cok sevdik birbirimizi her seye ragmen..Ve toplasan 6 ay kalmısızdır ailesiyle.Esimin askerliginden dolayı 2 sene sonra tam manasıyla düzenimizi benim memleketimde kurduk.Esim evini,işini,kardeşlerini (cok düskünler birbirlerine),cevresini bırakıp buraya geldi.İs konusunda sıkıntılar cekti.Kira da oturuyoruz.Ev almaya niyetlendik olmadı nasip.Ama sukur uzun yıllardır mutluyuz..Herkes zamanla birbirini tanıdı simdi ailelerle kimseyle sorunumuz yok..
Asıl konuya gelirsek..Bayram tatillerini esimin ailesinin yanında geciriyoruz.Ve her dönüş zamanında kendimi suclu hissediyorum.Esimin buruklugunu hissedebiliyorum.Kardeslerinin nasıl üzüldügünü de..Ailesi bizden sonra üst kata tasındı mesela esim belli etmeden ic gecirir her gittigimizde.Maddi durum iyiydi.Arkadasları hala buraya gelirsen şu iş var bu iş var diye konusuyor.Eski patronu gelirse yanında iş vermeye hazır.Esim çalışkandır.Cevresinde aranılan tiplerden..Hayatını mahvetmiş gibi hissediyorum..Bazen git hayatını yasa benim için cektigin sıkıntı yeter demek istiyorum ama gitmicegini biliyorum.Gitmesine de dayanamam zaten..
Acık acık konustum.Hadi memeleketine dönelim desem doner misin diye sordum evet dedi..Ev buluruz.Araba alırız sen okuluna devam edersin vs hayaller kurdu..Onların ortamında aileler kardesler birbirlerine cok destek oluyorlar.Hepsi bir yerlere geliyor yani.Maddi olarak..Ve dedigim gibi esim ailenin en büyük oglu ve kardeslerine düskün..Memleketi suan yasadıgımız yere 6 saat uzaklıkta.Bazen kendi kendime diyorum hadi bırak bencilligi esin rahat etsin artık ama sonra vazgeciyorum.Bu cok zor bi karar..
Hanımlar sizce mantıklı mı suan burdaki düzeni bırakıp tekrar esimin memleketine donmek.Yapabilecegimi sanmıyorum ama bazen hem esim hem kızım icin düsünmüyor degilim yalan yok.Orda esime is imkanları daha fazla.Maddiyat önemli bu zamanda..Simdi de durumumuz kötü degil ama yapabileceklerimiz kısıtlı.Ozellikle 3-4 yıl kadar daha.Yani ben okulu bitirip calısana kadar ömrümüz var ise..Tatil dönüşleri icimde hep bir sıkıntı oluyor bu mevzular yuzunden..İkilemde kalıyorum..Zamanında cok sıkıntı cektim.Once asla diyorum sonra olabilir mi acaba diyorum.Tabi istemeyen yanım agır basıyor.Siz olsanız ne yapardınız..
Hanımlar iyi geceler hepinize..
Derdimi uzatmadan anlatmaya calıscam.Mantıklı fikirlere ihtiyacım var.Duygusal mı davranıyorum?
5 yıllık evliyim.Evlendim ve esimin yasadıgı memlekete gelin gittim.Annesinin üst katında oturuyorduk..Yasımız kücüktü bizim hatalarımız fevri hallerimiz,anne babasının hataları vs orda yasamak istemedim..Sürekli kavga ediyorduk sacma sebeplerden..Annesi babası ogullarını üzdügüm gerekcesiyle bosanmamızı bile istediler..Yine bir kavgadan sonra memleketime döndüm bosanmaya kararlıydım..Esim benim memleketimde yasamayı teklif etti,cünkü cok sevdik birbirimizi her seye ragmen..Ve toplasan 6 ay kalmısızdır ailesiyle.Esimin askerliginden dolayı 2 sene sonra tam manasıyla düzenimizi benim memleketimde kurduk.Esim evini,işini,kardeşlerini (cok düskünler birbirlerine),cevresini bırakıp buraya geldi.İs konusunda sıkıntılar cekti.Kira da oturuyoruz.Ev almaya niyetlendik olmadı nasip.Ama sukur uzun yıllardır mutluyuz..Herkes zamanla birbirini tanıdı simdi ailelerle kimseyle sorunumuz yok..
Asıl konuya gelirsek..Bayram tatillerini esimin ailesinin yanında geciriyoruz.Ve her dönüş zamanında kendimi suclu hissediyorum.Esimin buruklugunu hissedebiliyorum.Kardeslerinin nasıl üzüldügünü de..Ailesi bizden sonra üst kata tasındı mesela esim belli etmeden ic gecirir her gittigimizde.Maddi durum iyiydi.Arkadasları hala buraya gelirsen şu iş var bu iş var diye konusuyor.Eski patronu gelirse yanında iş vermeye hazır.Esim çalışkandır.Cevresinde aranılan tiplerden..Hayatını mahvetmiş gibi hissediyorum..Bazen git hayatını yasa benim için cektigin sıkıntı yeter demek istiyorum ama gitmicegini biliyorum.Gitmesine de dayanamam zaten..
Acık acık konustum.Hadi memeleketine dönelim desem doner misin diye sordum evet dedi..Ev buluruz.Araba alırız sen okuluna devam edersin vs hayaller kurdu..Onların ortamında aileler kardesler birbirlerine cok destek oluyorlar.Hepsi bir yerlere geliyor yani.Maddi olarak..Ve dedigim gibi esim ailenin en büyük oglu ve kardeslerine düskün..Memleketi suan yasadıgımız yere 6 saat uzaklıkta.Bazen kendi kendime diyorum hadi bırak bencilligi esin rahat etsin artık ama sonra vazgeciyorum.Bu cok zor bi karar..
Hanımlar sizce mantıklı mı suan burdaki düzeni bırakıp tekrar esimin memleketine donmek.Yapabilecegimi sanmıyorum ama bazen hem esim hem kızım icin düsünmüyor degilim yalan yok.Orda esime is imkanları daha fazla.Maddiyat önemli bu zamanda..Simdi de durumumuz kötü degil ama yapabileceklerimiz kısıtlı.Ozellikle 3-4 yıl kadar daha.Yani ben okulu bitirip calısana kadar ömrümüz var ise..Tatil dönüşleri icimde hep bir sıkıntı oluyor bu mevzular yuzunden..İkilemde kalıyorum..Zamanında cok sıkıntı cektim.Once asla diyorum sonra olabilir mi acaba diyorum.Tabi istemeyen yanım agır basıyor.Siz olsanız ne yapardınız..
sic cok fazla duygusallasmissiniz bu konuda sanirim. tabiki kopacak ailesinden ( kusmek demiyorum yanlis anlasilmasin ) ASIL AILESI sizsiniz artik. ediniz 5 yasinda cocuk degil bir baba bir eş artik. o konuda icinizi ferah tutun. ben olsam konusurdum esinle. aynen burda yazdiklariniz gibi. ikilemde kaldiginiz konuslari da soyleyin. ailesine 30 dakika mesafede bir ev tutulsa mesela? ya aslinda ne desek bis tabi suan onlari taniyan sizlersiniz? ama kardesleriyle is yapardi kismi cok tehlikeli bence.ortak is sorun getirir samimiyet ve risk getirir. ben hic hoslanmam oyle seylerden kendi adima. uzun lafin kisasi ben gitmezdim. vicdan azabi da cekmezdim. ailesi duzgun olsaydi yani anlayisli ve huzurlu tipler olsalardi suanki sehre gelmezdiniz. ayrica siz bir ailesiniz artik. esinizi minik bir cocuk gibi gormeyin. ama boyle dusunerek de hayat gecnez gitsek mi kalsak mi diye? ozetle karari siz vericeksiniz tabikiEsim bugüne kadar hic ezdirmedi zaten o yuzden ailesinin bana zararı olcagını sanmam..Durumlar değistigi icin böyle düsünüyorum yine de belli olmaz.Kardeşlerini seviyorum ama annesine karsı hissizim.Unutmadıgım mevzular laflar var...Gitseydik 20 dk uzaklıkta ev tutardık.Maddi dururumuz kötü degil sadece daha iyi olurdu diyorum yanlıs anlasılmasın..Bir de esim cok mutlu olurdu asıl takıldıgım nokta bu.Ama arkadasların dedigi gibi maddi durum simdikinden 2 kat fazla iyi olup huzurum olmazsa pişman olurum ve geri dönemem.Ya da esim mutlu ben mutsuz olursam gecinemeyiz heralde.. Burda esim mutsuz orda ben mutsuz olurum..Yine de esim benden güclü diye kendimi avutuyorum.Düsün düsün aynı noktaya geliyorumm anlıcagnız..Cıkmaz sokak gibi..Bazen keske esimle hic tanısmasaydık diyorum..Onu ailesinden koparmıs gibi hissediyorum..
ailesinden uzak oturursanız sorun olmaz gibi
esinizle bu sekilde konusa konusa kendinize karsi doldurursunuz yanliz. ne gerek var suclu hissediyorum kardeslerinden kopardim demeye. adamin aklinda olmayani zorla aklina sokarsiniz. ne kadar trajedi yaratmissinizEsime dedim ki benim pişmanlıgım yok ailenin evinde oturmadıgımız icin pisman degilim.Buraya geldigin icin de suclu hissetmiyorum cünkü ben yolumu secmiştim sen bırakmadın iyi ki de bırakmadın.Tek üzüldügüm kardeslerinden ayrı kalman ve her ayrılısınızda kendimi suclu hissetmek.... Gözleri doldu o ara kızım gelince toparladı kendini..
Yani hanımlar gercekten hemen her bayram sonrası kendimi berbat hissediyorum.Sanki kötü bir insanmışım gibi..
o sehre donmek belki cok zorda kalirsaniz ki allah korusun kalmayin ins. ama oldu ki zor bir sey oldu ailesine yakin oturmamak sartiyla donersiniz. ama suan icin bu konuyu kapatin kendi icinizde de. esiniz acarsa dusunursunuz. belki yakin olsaniz o bile ailesiyle gorusmeyecekti belki darkli bir sebeple kusmus olacakti.kisacasi uzak olmak iyidir siz rahat olun :) hersey gonlunuzce olsun. ..Sagolun hanımlar yorumlar için bir kaç gündür bu konu fazla canımı sıkmıstı..O sıkıntıyla yazdım..Huzurumu bozmak istemiyorum.Sırf sucluluk hissettigim icin esimle dertleşmek ters tepebilir dediginiz gibi..Bir daha bu konuyu ne dusunucem ne de esimle konuscam.Konu benim icin kapanmıstır.
o sehre donmek belki cok zorda kalirsaniz ki allah korusun kalmayin ins. ama oldu ki zor bir sey oldu ailesine yakin oturmamak sartiyla donersiniz. ama suan icin bu konuyu kapatin kendi icinizde de. esiniz acarsa dusunursunuz. belki yakin olsaniz o bile ailesiyle gorusmeyecekti belki darkli bir sebeple kusmus olacakti.kisacasi uzak olmak iyidir siz rahat olun :) hersey gonlunuzce olsun. ..
siz saolun...sikmayin icinizi bu konularla hersey olacagina varir. huzurunuzla oturun bosverin. erkek adam baba olmus kardeslerini kim hergun goruyor. bosverin :) kahve yapin keyfinize bakin :) iyi gunler :))(Sagolasın canım haklısın :)