• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın ilerlemediği dönemdeyim, fazlalık gibi hissediyorum

redscorpio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2025
17
5
1
23
Herkese merhaba öncelikle. Beni bir süredir rahatsız eden ve bir müddet daha devam edecek olan bir konuyu sizinle paylaşmak istedim. 23 yaşındayım, ailemle yaşıyorum. Üniversite bittikten sonra kpssye girdim ve iyi bir sıralama yaptım, şuan atama beklediğim evredeyim.

Puanı aldıktan sonra kafamı toplarım, kendime zaman ayırırım diye düşünmüştüm ama pek de beklediğim gibi geçmedi bu dönem. Geri kalan süreçte ne yapacağımı hiç düşünmemiştim, bir müddet birkaç yerde çalıştım, yaklaşık 8-9 aylık sürecim böyle geçti. Yazın zaten tatil mesleğimden dolayı, yakın zamanda işime başlarım diye düşünmüştüm bu yüzden başka bir yerde işe girmedim ama işe başlama sürecimiz sanırım 3 ay sonra olacak. Ben kendimi Eylül gibi ayarladığım için hiçbir yere başvuru yapmamıştım, yazın zaten dinlenebileceğim kadar dinlendim, artık dinlenmek değil boş boş duruyorum sadece.

İki aydır evden doğru dürüst dışarı çıkamadım, hatta sanırım sadece bir kez çıktım...Zaten maddi olarak çok da harcama yapacağım bir durumda değilim. Ne gelirim var ne giderim, ot gibi yaşıyorum. Evde durmaktan uyku düzenim çok bozulmuştu, biraz düzelttim ama gün içinde dizi film izlemek , kitap okumak dışında bir işim yok resmen. Ailemde herkes çalışıyor ve biraz benim boş durmamdan rahatsız gibiler. Başta herkes dinlenirsin bu birkaç ay sürede dedi ama şuan evde benimle konuşurken ailem soğuk davranıyor, hatta sanki ben yokmuşum gibi evde, mesela babam benimle hiç konuşmuyor, bunun nedenini hiç anlayamadım. Başta benim alınganlığım mı diye düşündüm ama değil. Ablam çalışıyor, ona duyulan saygı evde çok belli. Ki işi öyle aşırı yorucu değil, masabaşı iş ama sanki çalıştığı için tüm her şeyi yapabilir, buna hakkı var gibi. Bana aynı saygıyı duymadıklarını tavırlarından, ses tonlarından çok rahat anlıyorum. Ya böyle bir trip var bana karşı, sorsam saçmalama derler belki ama o hissi alıyorum yani.

O kadar hayatımdan sıkılıyorum ki "Ne yaptın bugün?" gibi basit bir soruyu duymaktan bile aşırı rahatsız oluyorum. Zaten arkadaşlarım hafta içi çalışıyorlar, hafta sonu is pek denk getiremedik, aylar sonra bu hafta buluşacağız. Gerçekten aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım, evde puzzle yapmaya başladım, gitar aldım çalmaya uğraştım bir dönem, bir süre kursa gittim, yaşadığım yerdeki müzelere, parklara , yeni yerlere gittim. Son iki aydır bir şey kalmadı elimde, artık kusasım geliyor her şeyden.Önümdeki 3 ay da eve kapanmış şekilde böyle geçecek. Ha bir de ailemde sadece ablam bana bir para atıyor her ay - sağ olsun- ama gerçekten az yani, kyk bursu gibi. Onun dışında beni boş gördükleri için harcama da yapmıyorum diye sanırım hiç para vermiyorlar. Eminim ki bu durumda ablam olsa böyle olmazdı ama beni düşünen yok gibi. Belki bu süreçte çalışmam mantıklı olurdu ama hem atama erken olur diye düşündüğüm için hem de koleje vs girsem yarıda bırakmış olurum, sözleşme sorun olur diye düşündüğümden sabrederim demiştim. Keşke çalışsaymışım yani, sosyal hayatım sıfırlandı resmen. O kadar ki sınava çalıştığım dönem daha hareketliydi, en azından bir sürecin içindeydim ve elimden geleni yapıyodum. Pasif bir şekilde beklemek en kötü olanı galiba.

Sanırım bunun bir çözümü yok çünkü şartlarım belli, ama hiç böyle bir süreç yaşayan oldu mu, en çok da ailemin tavırları üzüyor beni. Demek ki sınavı kazanamasam bir sene daha çalışsam şu durumdan daha da çaresiz olurmuşum.

Branşınızı ve yaşadığınız şehri bilmiyorum ama ödev ablalığı gibi bir iş de yapabilirsiniz o zaman diliminde rahatsız olmazsanız cafede garsonluk da ..ben garsonluğu mantıklı buluyorum ..ne iş yaoarsanız yapın günlük yövmiye ile anlaşın ki işten ayrıldığınızda içerde paranız kalmasın

3 ay sonra işe başlamanız kesin mi? Çok detay bilmiyoruz aileniz sıkıntılı olabilir,onlar tüm gün çalıştığı halde eve gelip yemek temizlikle uğraşıyor siz sadece dizi izleyip gün bitiriyor olabilirsiniz, burası çok net değil....İki tarafta memnuniyetsiz olabilir,siz abartıyor yanlış düşünüp onları etkiliyor olabilirsiniz,aile bağlarınız zayıf olabilir.......
Durum sizi rahatsız ediyorsa part tıme işe girin en azından bir uğraşınız olur....

Branşınızı ve yaşadığınız şehri bilmiyorum ama ödev ablalığı gibi bir iş de yapabilirsiniz o zaman diliminde rahatsız olmazsanız cafede garsonluk da ..ben garsonluğu mantıklı buluyorum ..ne iş yaoarsanız yapın günlük yövmiye ile anlaşın ki işten ayrıldığınızda içerde paranız kalmasın
branşım ingilizce. aslında özel ders vermeyi istedim bir dönem ama, özel ders için de elimde kaynak kitap, çalışma kağıtları, daha dikkat çekici materyallar olması gerekiyor diye düşünüyorum ama elimdeki parayı ucu ucuna harcıyorum zaten. nerden başlayacağımı bilemedim açıkçası. sıfır hazırlıkla ders vermek için öğrenci bulamam sanırım. sürekli aklımda atamadan dolayı yarıda bırakacağım düşüncesi var bu yüzden ilanlara bakmıyorum bile. keşke yüksek lisansa başlasaymışım, puanım tutuyodu ama başvurmamıştım:(

3 ay sonra işe başlamanız kesin mi? Çok detay bilmiyoruz aileniz sıkıntılı olabilir,onlar tüm gün çalıştığı halde eve gelip yemek temizlikle uğraşıyor siz sadece dizi izleyip gün bitiriyor olabilirsiniz, burası çok net değil....İki tarafta memnuniyetsiz olabilir,siz abartıyor yanlış düşünüp onları etkiliyor olabilirsiniz,aile bağlarınız zayıf olabilir.......
Durum sizi rahatsız ediyorsa part tıme işe girin en azından bir uğraşınız olur....
Evet takvim açıklandı kesin. Umarım benimle alakalı değildir ama sanki bana özel bir durum var gibi. Boş durmam batıyor bence ama aslında ben de memnun değilim bundan. Yemek temizlik konusunda evde yazılı olmayan bir anlaşma var gibi uzun süredir, herkes üzerine düşeni yapıyor ama sürekli evde olduğum için benden daha fazlası bekleniyodur belki içten içe. Bir dönem onu da düşündüm ve ekstradan çabaladım + hep ben güler yüzlü davrandım, konuştum, şakalar yaptım ama sanki benim zorunluluğummuş gibi algılandı bu da. Eve gelen herkese ben hizmet ettim mesela hala babamın suratı beş karıştı, gururum kırıldı artık.

Evet takvim açıklandı kesin. Umarım benimle alakalı değildir ama sanki bana özel bir durum var gibi. Boş durmam batıyor bence ama aslında ben de memnun değilim bundan. Yemek temizlik konusunda evde yazılı olmayan bir anlaşma var gibi uzun süredir, herkes üzerine düşeni yapıyor ama sürekli evde olduğum için benden daha fazlası bekleniyodur belki içten içe. Bir dönem onu da düşündüm ve ekstradan çabaladım + hep ben güler yüzlü davrandım, konuştum, şakalar yaptım ama sanki benim zorunluluğummuş gibi algılandı bu da. Eve gelen herkese ben hizmet ettim mesela hala babamın suratı beş karıştı, gururum kırıldı artık.
Biz buradan analiz edemeyiz ailenizin yapısı bu olabilir , evde oturanı çalışmayanı gereksiz gören bir mantık geliştirmiş olabilirler bunu en iyi siz bilirsiniz..... Ailenizin bakış açısını hayat görüşlerini siz bilirsiniz .Okurken üstünde durmadığınız hatta aynı şeyleri yaşayan insanların hikâyelerinde o zaman ailenizle aynı fikirde olduğunuz şeyler başınıza gelince sizde aydınlanma yaşatmış olabilir.

Herkes çalışıyor ve evde değilse sizde eve katkı olsun diye yemek yapın evi temizleyin. Bunlarda iş sonuçta. İnşallah çabucak atanirsiniz
teşekkür ederim inşallah :110:çok becerikli biri değilim açıkçası ama kendi alanımı temiz düzenli tutuyorum en azından, bir de bulaşık makinesine dizme, kaldırma bende oluyor. küçük kardeşimin kahvaltısını ben hazırlıyorum. boş boş da durmuyorum aslında ama sadece evde olduğum için evin tüm işi benden bekleniyordur belki

Su an senınle aynı surecten gecen bır suru genc var. Bu sene sanırsam bakanlıklar gec ılana cıktı
evet çoğu kişi benzer şeyler yaşıyor sanırım. öncesinde bir yerde çalıştığım için zaman daha hızlı geçiyodu şimdi gün sayıyorum ama asla geçmiyor :(

teşekkür ederim inşallah :110:çok becerikli biri değilim açıkçası ama kendi alanımı temiz düzenli tutuyorum en azından, bir de bulaşık makinesine dizme, kaldırma bende oluyor. küçük kardeşimin kahvaltısını ben hazırlıyorum. boş boş da durmuyorum aslında ama sadece evde olduğum için evin tüm işi benden bekleniyordur belki
Herkes çalışıyorsa evet öyledir .Şöyle söyleyeyim üniversiteden eve yazın tatile geldiğimde sabah annemi kaldırıp kahvaltı yaptırıp (bulaşık mak. yoktu) gün içinde evi süpürüp (haftada en az bir kez tüm evi silerdim) gün içinde evin yemeğini yapıyordum ..bunları yapmadığımda annem tatlı tatlı tüm gün ne iş yaptığımı imalı bir şekilde soruyordu 🤣

Ailenizle açık açık konuştunuz mu? Bir sorun mu var, bunu açıkça sormadan öğrenemezsiniz.

Evde yemeği kim yapıyor? Ayrıca evde olduğunuz için ev işlerinin sizden beklenmesini ben garipsemedim. Bana olması gereken bu gibi geldi açıkçası. Ha tabii ki külkedisi gibi bütün gün itilip kakılıp temizlik yapın demiyorum ama siz evdeyken ablanızın ya da annenizin işten yorgun argın gelip mutfağa girip yemek yapması biraz tuhaf olur.

Ailenizle açık açık konuştunuz mu? Bir sorun mu var, bunu açıkça sormadan öğrenemezsiniz.
Hayır konuşmadım, daha çok moralim bozulacak çünkü :( Bir sorun olsaydı konuşurlardı diye düşünüyorum zaten tamamen değersiz gördükleri için yapıyorlar şu süreçte
Evde yemeği kim yapıyor? Ayrıca evde olduğunuz için ev işlerinin sizden beklenmesini ben garipsemedim. Bana olması gereken bu gibi geldi açıkçası. Ha tabii ki külkedisi gibi bütün gün itilip kakılıp temizlik yapın demiyorum ama siz evdeyken ablanızın ya da annenizin işten yorgun argın gelip mutfağa girip yemek yapması biraz tuhaf olur.
Annem yapıyor ama annem çalışmıyor, ev hanımı. Bunu belirtmemişim soruda. Bir de bir gün ben yapmak istesem bile sen beceremezsin şimdi karışma derler. O yüzden herkesin görevi belli diye düşünüyorum evde, ama bunlara ek olarak ablam işe giderken benim çalışmıyor olmam vasıfsız konuma sokuyor beni

Çalışırken para biriktirmedin mi? bi bahane bul atıyorum ales evden bu bahaneyle çık ders çalış kurslara git ücretsiz kurs vardır

Çalışırken para biriktirmedin mi? bi bahane bul atıyorum ales evden bu bahaneyle çık ders çalış kurslara git ücretsiz kurs vardır
Biriktirdim ama çok fazla değildi, her ay belli bir kısmını babama verdim onda altın hesabı olduğu için. Atandığımda ev tutma vs gibi işlemlerde harcarız diye. Kendi altın hesabım yoktu kendime kalan kısım çok değildi hala biraz var ama önümüzdeki üç aya böldüğümde burs parası bile etmiyor yani :( Sosyalliğimi en çok kısıtlayan şey maddiyat.

Hayır konuşmadım, daha çok moralim bozulacak çünkü :( Bir sorun olsaydı konuşurlardı diye düşünüyorum zaten tamamen değersiz gördükleri için yapıyorlar şu süreçte

Annem yapıyor ama annem çalışmıyor, ev hanımı. Bunu belirtmemişim soruda. Bir de bir gün ben yapmak istesem bile sen beceremezsin şimdi karışma derler. O yüzden herkesin görevi belli diye düşünüyorum evde, ama bunlara ek olarak ablam işe giderken benim çalışmıyor olmam vasıfsız konuma sokuyor beni
Aile içi dinamiklerinizi bilmediğim için genel geçer yorum yapıyorum. Siz evde oturmaktan biraz sıkılmış, bunalmış ve hatta hassaslaşmış olabilir misiniz? Belki de siz her küçük davranışı böyle yorumluyor olabilirsiniz. Bence en azından ablanızla konuşmalısınız. Beşli sadece bir yanlış anlaşılmadır. İletişimsizlik bütün sorunların kaynağı bence.

Biriktirdim ama çok fazla değildi, her ay belli bir kısmını babama verdim onda altın hesabı olduğu için. Atandığımda ev tutma vs gibi işlemlerde harcarız diye. Kendi altın hesabım yoktu kendime kalan kısım çok değildi hala biraz var ama önümüzdeki üç aya böldüğümde burs parası bile etmiyor yani :( Sosyalliğimi en çok kısıtlayan şey maddiyat.
Çok büyük hata yapmışsın altın hesabı zor bir şey değil. O zaman part time işe girsen?

hangi sehirdesiniz? İstanbuldaysaniz gunde ortalama 1300e calisacaginiz fuar/ organizasyon isleri var tanidigim birisinin. o whatsapp grubuna eklenebiliesiniz beğendiğiniz is olursa gider paranızı alir gelirsiniz.
ki bu sekilde aratirsaniz cok is var her sehirde. ben ogrenciyken küçük bir sehirde okudum, 15 sene onceydi ama orada bile boyle parttime isler bulurdum bos vakitlerimde calisacak

Aile içi dinamiklerinizi bilmediğim için genel geçer yorum yapıyorum. Siz evde oturmaktan biraz sıkılmış, bunalmış ve hatta hassaslaşmış olabilir misiniz? Belki de siz her küçük davranışı böyle yorumluyor olabilirsiniz. Bence en azından ablanızla konuşmalısınız. Beşli sadece bir yanlış anlaşılmadır. İletişimsizlik bütün sorunların kaynağı bence.
Dediğiniz gibi de olabilir bilmiyorum ben de gerçekten :( Neyseki ablamla daha iyi iletişim kurabiliyorum . Ben ablamdan daha çok babamın ablama olan tavrı ve bana olan tavrı arasındaki farkı görünce içerliyorum aslında. Bunu desem asla kabul etmez hatta ciddiye bile almaz, babam biraz disiplinli sert bir insan yani duygusal anlamda dediğim şeyler ona çok geçmez gibi geliyor. Kendimi acındırmış gibi hissederim. Daha çok nasıl etkilenmeyebilirim onun üzerine düşüneceğim. Yani bana yakın da soğuk da uzak da davransalar ben nasıl modumu korurum, etkilenmeden kendi enerjimde güne nasıl devam edebilirim buna odaklanacağım.

Back
X