Hayatımın kalanına devam etmek istemiyorum..

İnan bana yaşamak her şeye rağmen çok güzel.teselli eder mi bilmiorum ama ben 33 yasima kadar kendi degerimi bilememisim.bu sene anladim.ve hayat daha zevkli hale geldi.
Cok basaeisizliklarim vardi benim de coktu.evlendim beceremedim ayrildim.kendimi sucladim.cunku o yine evlenip mutlu olabildi.ama sonra anldim ki o adam bana uygun degildi.ben bunu kendini avutmak icin degil gercekten soyluyorum o hayata layik degildim.ben ozgur biriyim.gucluyum.onun beni ezmesine musade edemezdim.o kadin ediyor.ve mutlular.o adam bana uygun degildi.bu benim basarisizligim degildi ve bu tecrube beni ben yapti.guclendirdi aslinda.iyi ki evlendim...iyi ki bosandim...bu bir ornek.
Sonra arkadaslarimdan ben de kazik yedim.iyi ki yedim.insanlara nasil davranilir ogrendim.o.zamanlar canim yanmisti.kendimi degersiz hissetmistim.ve sorun neydi biliyormusun her olayda hatayi kendimde bulmamdi.hata bende ya da onlarda degildi.herkes fitratina gore davrandi.zamanla bu tecrubelerden sonra fitratiniza uygun insanlari hayatiniza alacaksiniz.ve mutlu gunler yakın emin olun.
Once bi plan yapin temel ihtiyaciniz nedir?para mi ask mi?sonra bunlari elde edebilmek icin plan yapin.o hedefe uyun.kucuk kucuk asamalar koyun kendinize.ornek veriyorum.beni mesela su an guzel bir bilgisayar mutlu eder.bunun icin ne yapmaliyim.once hango bgisayari alacagimi sececegim.her ay 200 tl kenara koyma hedefim olacak.hee ay 200 tl kenara koyabdigimde kendimi odullendirecegim.en son para biriktiginde bgisayari aldigimda da kendimi odullendirecegim.bu sacma bi ornek oldu ama.anlatabildim sanirim.kendini burakma,kendini motive et.ve fitrati sana uymayan insanlardan dost edinme

Ayanamadım özelde calısıyorum. Eşimle tanıstığımda dipteydim kendime güvenim yoktu.işim yoktu.işe girdim ,evlendim ve ikimizinde hayatı yoluna girdi. bi kararla sıfır sermayeyle işyeri açtık inş malz. Üzerine. Baslarda iyiydi iki yıl ama Agustos ayındaki krizden sonra iflas ettim. Borcum cok ödenmemiş çeklerim var ve ikizlerim dünyaya geldi. Ben bu kadar soruna ragmen intihar edecem demiyorum senin derdin ne ki benim yanımda.
Eşimle birbirimize kenetlendik ve bununda üstesinden geliriz diye düşünüyoruz.
Sende kendi canını bu kadar hafife alma. Kurslara git. Çevre edin.
Sen zannediyomusun herkesin 4/4 lük hayatı var yada herkes çalıştığı yerde çok mutlu. Yazık etme kendine

İnan bana yaşamak her şeye rağmen çok güzel.teselli eder mi bilmiorum ama ben 33 yasima kadar kendi degerimi bilememisim.bu sene anladim.ve hayat daha zevkli hale geldi.
Cok basaeisizliklarim vardi benim de coktu.evlendim beceremedim ayrildim.kendimi sucladim.cunku o yine evlenip mutlu olabildi.ama sonra anldim ki o adam bana uygun degildi.ben bunu kendini avutmak icin degil gercekten soyluyorum o hayata layik degildim.ben ozgur biriyim.gucluyum.onun beni ezmesine musade edemezdim.o kadin ediyor.ve mutlular.o adam bana uygun degildi.bu benim basarisizligim degildi ve bu tecrube beni ben yapti.guclendirdi aslinda.iyi ki evlendim...iyi ki bosandim...bu bir ornek.
Sonra arkadaslarimdan ben de kazik yedim.iyi ki yedim.insanlara nasil davranilir ogrendim.o.zamanlar canim yanmisti.kendimi degersiz hissetmistim.ve sorun neydi biliyormusun her olayda hatayi kendimde bulmamdi.hata bende ya da onlarda degildi.herkes fitratina gore davrandi.zamanla bu tecrubelerden sonra fitratiniza uygun insanlari hayatiniza alacaksiniz.ve mutlu gunler yakın emin olun.
Once bi plan yapin temel ihtiyaciniz nedir?para mi ask mi?sonra bunlari elde edebilmek icin plan yapin.o hedefe uyun.kucuk kucuk asamalar koyun kendinize.ornek veriyorum.beni mesela su an guzel bir bilgisayar mutlu eder.bunun icin ne yapmaliyim.once hango bgisayari alacagimi sececegim.her ay 200 tl kenara koyma hedefim olacak.hee ay 200 tl kenara koyabdigimde kendimi odullendirecegim.en son para biriktiginde bgisayari aldigimda da kendimi odullendirecegim.bu sacma bi ornek oldu ama.anlatabildim sanirim.kendini burakma,kendini motive et.ve fitrati sana uymayan insanlardan dost edinme
İlk defa bi mesajı bikaç kez üst üste okudum. Çok güzel yazmışsınız. Elinize dilinize sağlık. Eski eşimde şuan mutlu, hayatını yaşıyor. Benim bu halimi görse kendine pay çıkartır eminim. Ama sizin durumunuz gibi o bana uygun biri değildi. O zaman bitmeseydi bikaç yıl sonra yine biterdi. Evliliğimi Başarısızlık olarak görmemem gerekir aslında. Ama insan yine de üzülüyor geçen yıllara. Çevremdeki mutlu evlilikleri çocukları gördükçe ben de böyle olabilirdim diyorum. Herşey kısmet tabi ki.
Verdiğiniz örneği de çok iyi anladım. Yaşadığıö şehir küçük ama buna rağmen yapılacak şeyler bulmaya çalışıcam. Mutlaka olmalı.
Arkadaş çevrem için artık kimseye güvenim yok. Paronayaklaşmadım ama herkesten herşeyi bekler oldum. Annem babam dışında herkes bana zarar verebilir, üzebilir. İçimde bir yerlerde inancım var. Yoksa şimdiye kadar çoktan bitirirdim. İyi olmak isteği var küçükte olsa.

İlk defa bi mesajı bikaç kez üst üste okudum. Çok güzel yazmışsınız. Elinize dilinize sağlık. Eski eşimde şuan mutlu, hayatını yaşıyor. Benim bu halimi görse kendine pay çıkartır eminim. Ama sizin durumunuz gibi o bana uygun biri değildi. O zaman bitmeseydi bikaç yıl sonra yine biterdi. Evliliğimi Başarısızlık olarak görmemem gerekir aslında. Ama insan yine de üzülüyor geçen yıllara. Çevremdeki mutlu evlilikleri çocukları gördükçe ben de böyle olabilirdim diyorum. Herşey kısmet tabi ki.
Verdiğiniz örneği de çok iyi anladım. Yaşadığıö şehir küçük ama buna rağmen yapılacak şeyler bulmaya çalışıcam. Mutlaka olmalı.
Arkadaş çevrem için artık kimseye güvenim yok. Paronayaklaşmadım ama herkesten herşeyi bekler oldum. Annem babam dışında herkes bana zarar verebilir, üzebilir. İçimde bir yerlerde inancım var. Yoksa şimdiye kadar çoktan bitirirdim. İyi olmak isteği var küçükte olsa.
Kimseden ne iyilik ne kotuluk bekleme.yasa gitsin cok dusunme.seni ne mutlu ediyorsa ona yonel,hedefine yonel.iyi olanlar yaninda kalir,olmayanlar gider.sen sen ol gerisini bosver.yasa gitsin.ve depresyin haplari sandigin gibi uyusturmaz.cok da iyi gelir.gercekleri daha iyi gormeni saglar.doktora gitmekten imtina etme.iyi gelecek emin ol.

Başarısızlıklar, aslında başarıların; hepsinden canlı çıktın.
Ama şimdi ölmeyi istiyorsun? En kolay yerde, yaşayıp geçtiğin yerde.

Git, gök yüzüne gecenin karanlığında kafanı kaldır ve ay'a bak.
Ay takvimine baktım, ilkdördünden dolunaya doğru dolmaya başladığı 2. günmüş bugün; şu tesadüfe bak, sen geçmişsin.
Dolunay olup dolacak o karanlık taraf, her gece izle, konuş, dua et.

Karanlığının içine elbette doğacaksın; bir ay, insana neler öğretir, bakmasını bilince.

Arkadaşlar yeniden gelir, aşk yeniden gelir; başarısızlık, insanların uydurduğu bir sıfat, hiç kimse başarısız kalacak kadar uzun yaşamaz ve sen ömrünü kestirip atmak istiyorsun adını başarısızlık koyup. Olmaz, bu büyük haksızlık olur kendine. Belki gelecekteki bir eşi üzüyorsun, belki kendinle birlikte bir çocuğu da öldüreceksin, belki yeni gelecek yuvayı intiharınla şimdi dağıtacaksın; sadece o değil, anne, baban, onları da koparacaksın. Bunu kendine, sevdiklerine ve bir gün seni seveceklere yapma. Kadere böyle rest çekilmez, yaşa.

İnsan 3-4 salak için, kendine kıyar mı?
Kendini toparla lütfen; sen şu ay'a bir bak bakalım, dolunay olana kadar senin için doğacak, konuş onunla, anlatır o sana geceye nasıl doğulduğunu.

Sonrasını da izleyebilirsin, bittiği yere "Son ay" demedikleri, "Yeni ay" dedikleri yerden, hilal olur, dolar ilkdördün yine, sonra yine dolunay... Bak işte, nasıl yaşanacağını güzel anlatıyor :)

Son düzenleme:
Ne güzel demişsiniz, insanlar hayatı yaşamaktan değil yaşadıkları hayattan kaçmak isterler diye.. o kadar haklısınız ki.. geçmişe saplanıp kalmak, tüm olumsuzlukların sanki benim başıma geleceğini düşünmek, sürekli başarısız olacağımı düşünmek.. bu halimden ben de çok sıkıldım. Kesinlikle özenmek değil ama internette bi adamın videosunu izledim, aslında o kadar mantıklı şeyler söylediki, veda videosu bırakıp intihar etmiş. Dışardan baktıgımızda çoğu insana göre mükemmel bir hayatı varken üstelik. İnsan olarak neyi nasıl istiyoruz ya da içimizdeki bu boşluğu neden dolduramıyoruz bilmiyorum..
Kimsenin hayatı inanın mükemmel değil. Ben mükemmel hayat görmedim daha. Gören varsa buyursun gelsin. Zengin insanlarla dolu etrafım. O dışarıdan mükemmel görünen insanlarla ama dertleri öyle büyük ki.

Kendime dönecek olursam beni hayattan soğutan binlerce şey vardır. Fakat hayattan asla vazgeçmem. Sebep ne eşim, ne çocuklarım. Hiçbir mutsuzluk için güleceğim tek bir saniyeden vazgeçemem. Bakın daha aylar önce hayatımı rayına oturtma kararı almıştım. Çenemde kist çıktı. Aylardır başka şehirdeyim. 2-3 senedir taslağı hazır kitabım var yazamıyorum. Başaramamaktan korkuyorum. Eğitim hayatına dönme planları ve bir ton hayalim bugün öğrendiğim gebelik ile suya düştü. Fakat bu asla yapamayacağım anlamına gelmez. Bugün çok mutsuzdum. Şimdi çok daha iyiyim. Çünkü üzüntümü paylaştım yakın çevremle tek tek ve bana mutluluk aşıladılar. Şimdi daha güçlüyüm. O yüzden aile çok önemli. Paylaşmak çok önemli. Ben her şeyi kardeşlerimle, annemle, eşimle paylaştığım için ayakta durabiliyorum.

Kimseye özenmeyin. Kimse mükemmel değil. Hiçkimse. Herkes kendisi için özel ve değerlidir. İnsan kendine değer vermeyi öğrendiğinde mutlu olmayı da öğreniyor. Ağlıyorum bakın, bu kadar umutsuz olduğunuz için ağlıyorum. Kendinizi sevin.

Ne güzel demişsiniz, insanlar hayatı yaşamaktan değil yaşadıkları hayattan kaçmak isterler diye.. o kadar haklısınız ki.. geçmişe saplanıp kalmak, tüm olumsuzlukların sanki benim başıma geleceğini düşünmek, sürekli başarısız olacağımı düşünmek.. bu halimden ben de çok sıkıldım. Kesinlikle özenmek değil ama internette bi adamın videosunu izledim, aslında o kadar mantıklı şeyler söylediki, veda videosu bırakıp intihar etmiş. Dışardan baktıgımızda çoğu insana göre mükemmel bir hayatı varken üstelik. İnsan olarak neyi nasıl istiyoruz ya da içimizdeki bu boşluğu neden dolduramıyoruz bilmiyorum..
Mehmet pişkin in intihar videosunu diyorsun dimi cnm, ben de defalarca izledim onu hep kendimi gördüm söylediklerinde
Üstelik adamın bana göre mükemmel bir hayatı varken o boşluğa düşmüş olması çok düşündürdü beni

Herkese merhaba,
Konuyu açmadan önce eski tüm konularımı okudum. Ne güzel heycanlı zamanlarım varmış, gerçi sonucunda bişey olmamış ama yine de mutlu günler yaşamışım.
Uzun zamandır içimde bastırmaya çalıştığım duygularım var. Şu an bu yazıyı işyerimde ağlayarak yazıyorum. Hassas bi dönemdeyim sanırım, hiç bu kadar güçsüz hissetmemiştim kendimi. Ama ben artık sabahları heycanlumutlulukla kalkmıyorum. Hiç bir şeye karşı bi isteğim yok. Ne iş konusunda bi başarı yakalayabildim ne aşk.
Eski işyerimde çok büyük haksızlıklar gördüm, arkadaş kazığı yedim hem de iki kere. Çok çabuk insanlara güvenip onları içime alıyorum, kötülük beklemiyorum. Bu huyum yüzünden defalarca kez üzüldüm, hayal kırıklığına uğradım.
Beni mutlu eden hiçbir şey yok. Bi 10 yıl sonrasını merak etmiyorum, heycanlanmıyorum. Evlenirimçocuk sahibi olurum gibi bir hayalim yok. Biliyorum çünkü onu da beceremem. İlk evliliğimi beceremediğim gibi. Girdiğim sınavları kazanamadıgım gibi..
sadeceailemi düşünüyorum. Onları mahveder bu durum.belki de kendilerini suçlarlar, hep neden ararlar nedenyaptı diye. Ama inanın sabah uyandıgımda ilk aklıma gelen ölmek oluyor. Eskiden yaptıgımda beni mutlu eden şeyler artık eskisi gibi mutlu etmiyor beni.
Şuan düşünüyorum neye sahip olsamhayatım değişir ve eski mutluluguma sahip olurum diye, kocaman bir hiçbirşey!
Psikologa git diyeceksiniz biliyorum, onların hiç yardımı olmuyor, hayatımdaki bütün olumsuzlukları sihirli değneğiyle dokunup değiştiremeyeceklerine göre boşuna gitmiş olurum. Sadece o anlık cesaretimin gelmesini bekliyorum. Buraya neden yazdım onu da bilmiyorum, kimseye anlatamadıgım için sanırım. Ama içimde artık hiç istek yok, hiçbişeye karşı. İlaçlarla uyuşup robot gibi de yaşamak istemiyorum. Keşke bu kadar korkmasam, canımın yanacağını düşünmeden o bikaç dakikalık cesareti yakalayabilsem..
Bu hayat sana verilmiş çok büyük Bi ödül ve hayat her zaman yaşamaya değer. Sen sürekli kendine olumsuz şeyler söylersen tabi kötü hissedersin. Lütfen otur ve şükredebikeceğin şeyleri düşün. Düşündükçe aslında ne kadar çok şeye sahip olduğunu göreceksin. Yaşadığın her olumsuzluğu atlatabilecek güce sahipsin. Sen ve hepimiz çok güçlüyüz

Hayat öyle zor ki
36 yaşıma batıp çıktım, mücadelem 6 yaşında başladı, anlatsam akıllara zarar. Sonra fark ettim ki çok güçlüyüm, onca badireden güçlenerek çıkmışım. Sabır, dua ve çok çalışmak en iyi ilaçlarım oldu. 36 nın sonlarında evlendim, herkesin olmaz, bu doğru değil dediği bir adamla ve hayatım değişti. Yaralarım sarıldı, sevildim, yükümü paylaştım diyeceğim o ki hayat kısa ama çok şeye de gebe, bir sabah uyandığında her şey anılarında kalmış olacak, sen sadece kendini sev, hayatta başarı lazımsa illa yaşama tutunmak en büyük başarı ve o içindeki o küçücük iyi olma isteği başarının anahtarı ve bence başaracaksın :KK200:

Back
X