aynen zaten doğru dürüst bir işim yok belli bir alanım yok yani şu anki iş yerinde. ne verirlerse yapıyorum. birilerinin yönlendirmesine bakıyorum. çünkü hiçbir yetkim yok. vasıfsız hissediyorum kendimi böyle olunca da. severek yapmak istiyorum ilgilendiğim alanda.istedikten sonra yapamayacağın bişey yok..yaşında henüz çok genç..bende iktisat mezunuyum ama ben sevdim bölümümü.. şimdi mali müşavirim..işimi severek ve isteyerek yapıyorum..matematiksel zeka gerektiren işleri sevmiyorsan istediğin bir alanda devam et..yıllarca sevmediğin bir işi yapmak zorunda kalma mutsuz olursun... birde asgari ücrete hafta sonu çalıştığın bir işin varmış..böyle bir işi herzaman bulursun üniv.mezunu olman bile gerekmiyor..
ben sanki işle sınava hazırlanma sürecinin bir arada yürütmeyi başaramıyorum. kpss yede akşamları çalışıyordum ama olmadı yapamıyorum ikisini bir arada. zaten düşük aldım kpss den 64 puan. o yüzden birinden vazgeçmem gerekecek.Cnm bunu işten çıkmadan da yapabilirsin ben 30 yaşındayım 3. Üniversite için hazırlanıyorum üstelik bi de Bebek yapıyorumkazanamam diye korkma hergün düzenli 2 3 saatini versen kazanırsın bu sene olmazsa bir sonra ki seneye daha iyi hazırlanırsın. Ama bana kalırsa işten çıkma. Çalışman hazırlanman için engel değil ben 2. Üniversitem psikoloji bölümüydü hem çalışıp hem okudum İnan hiç zor değil.
hayir yok olmadigi gibi sinavsiz gecis de yok. bir ara acacaklardi karsi cikildi cunku insan sagligindan bahsediliyor acikogretimle olacak egitim degil aslinda pek cok egitimin acik ogretimle olmadigi gibi...Acikogretimde psikoloji bölümü var. Lisans okuyan ve lisans mezunlarına sinavsiz giris hakki da var. Bi arastirin, is olarakta daha kurumsal bir firma bulma ihtimalinizi arastirin. Hem okuyup hem calisabilirsiniz belki
evet ben de olmadığını biliyorum hatta baktım da şimdi aöf sitesinden. zaten olsa da ben aöf den gitmek istemiyorum çünkü üniversite ortamında olmak istiyorum.hayir yok olmadigi gibi sinavsiz gecis de yok. bir ara acacaklardi karsi cikildi cunku insan sagligindan bahsediliyor acikogretimle olacak egitim degil aslinda pek cok egitimin acik ogretimle olmadigi gibi...
okumayı meslek ediniyor bazıları ve girdikleri işlerde yeterli sabrı gösteremeyip mutsuz oluyorlar.böyle biri misiniz yoksaevet ben de olmadığını biliyorum hatta baktım da şimdi aöf sitesinden. zaten olsa da ben aöf den gitmek istemiyorum çünkü üniversite ortamında olmak istiyorum.
hayır. sadece lise döneminde ikinci kez sınava girmeye cesaret edemeyip, mecbur başka bir bölüm okudum. ve iş yerinde de ne yaptığım belli değil. çünkü belli bir görev tanımı yok. yetkim de yok. ayrıca dediğim gibi ticaretten hiç anlamıyorum. istesemde , kanunları araştırsam da sevmediğim bir alan olduğu için kendimi yeteri kadar veremiyorum ve haliyle verim sağlanamıyor.okumayı meslek ediniyor bazıları ve girdikleri işlerde yeterli sabrı gösteremeyip mutsuz oluyorlar.böyle biri misiniz yoksa
psikolojiokuyup ekmek kazanabilecek misin, sanmıyorum, meslek sahibi ol,sağlık öğretmenlik hukuk vs yoksa ekmek kazanmak zor.ha iktiat ha psikoloji ne fark eder, yabancı dil öğren ve dış ticaret yap bence eğlencelidir, faklı kültürülke insan süper bir işmerhabalar.
şu son 1,5 aydır hayatımın kararını almak için düşünüp duruyorum devamlı. artık net bir karar vermem gerekiyor. ben iktisat mezunuyum. ancak bu bölümü isteyerek seçmedim. şuanda da çalışıyorum yaklaşık 3,5 yıl oluyor. ama işimi de sevmiyorum. ne iş yapıyorsun derseniz de, açıkçası belli bir işim yok. ne iş verirlerse yapmaya çalışıyorum. buradaki insanları da çalışma ortamını da sevmiyorum açıkçası. ama işte ekmeğimizin peşindeyiz o yüzden çalışmak durumunda kalıyorum.
hayatıma bir yön vermek istiyorum artık. çünkü bulunduğum ortamdan ve konumdan son derece rahatsızım. psikoloji bölümü okumak istiyordum üniversiteye başlarken. ancak puanım yetmemişti ve hayalde kaldı bu meslek.
şimdi radikal bir karar alıp işi gücü bırakıp, sınava hazırlanmak niyetindeyim . hayallerimin peşinden koşma niyetindeyim. bazı noktalarda takılıyorum. o da bazen kendime güvenim olmuyor. ya kazanamazsam korkusu ağır basıyor. ama denemek de istiyorum. anlayacağınız kararsızlık var.
işten ayrılıp sonrasında işsiz kalma durumu da var tabi. ama illaki Allah bir kapı açar diye de düşünüyorum. en kötü tekrar kpss hazırlanırım.
bu arada yaşım 25. yapabilirim diymi, planlı bir şekilde çalışırsam yapabilirim? çok düşündüm işten ayrılma konusunda. ancak bir yanım ayrıl diyor bir yanım da bu karardan dolayı nedense üzülüyor :)
çalıştığım firmada dediğim gibi belli bir işim yok ne verirlerse onu yapıyorum. karar alma yetkim de yok hiçbir konuda. ve firmada yükselme olanağı da yok. ben de hayallerimin peşinden koşma kararı aldım.
sizce ne kadar doğru bu karar? siz de düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
teşekkür ederim.
psikoloji mezunları pek de o kadar iç açıcı işlerde çalışmıyorlar.hayır. sadece lise döneminde ikinci kez sınava girmeye cesaret edemeyip, mecbur başka bir bölüm okudum. ve iş yerinde de ne yaptığım belli değil. çünkü belli bir görev tanımı yok. yetkim de yok. ayrıca dediğim gibi ticaretten hiç anlamıyorum. istesemde , kanunları araştırsam da sevmediğim bir alan olduğu için kendimi yeteri kadar veremiyorum ve haliyle verim sağlanamıyor.
o yüzden böyle bir kararın eşiğindeyim. yani işi bırakıp, tekrardan sınava girip okumak ve sonrasında sevdiğim dalda çalışmak..
hayir yok olmadigi gibi sinavsiz gecis de yok. bir ara acacaklardi karsi cikildi cunku insan sagligindan bahsediliyor acikogretimle olacak egitim degil aslinda pek cok egitimin acik ogretimle olmadigi gibi...
psikooloji yok tatlim.Bende karsiyim ancak sonucta var böyle bir imkan diye arkadasa sundum.
Zira kendi alanimda da aciktan okuyanlar ve okumayanlar arasinda cok fazla fark yasayarak görüyoruz maalesef ki. Açıktan okumak pek cok bransta sıkıntıli.
Ancak sinavsiz gecis aciköğretimdeki branslarda var iki yildir. .
Bolumunuzu bitirdiginizde sinavsiz ikinci universite okuma sansiniz var acik ogretimin. Aof de psikoloji de var.aöf de psikoloji bölümü var mı bilmiyorum ama ben daha çok bir üniversite ortamında bulunmak istediğim için tercih etmiyorum bu defa. çünkü iktisat bölümünü açık öğretim de okudum.
Psikoloji var.psikooloji yok tatlim.
Sinavsiz ikinci universite okumak isteyenler icin psikoloji var. Ama once bolumunu bitirmeli. Ben de dusunuyordum bir ara. Ordan biliyorum. Sosyoloji de var.psikooloji yok tatlim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?