- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
Psikoloji var.
yok arkadadim yok yok yok calistay yapildi reddedild google amcaya sor ya yok iste. sinavsi geci de yok bolum olmadigi icin. sosyoloji var ama psikoloji yok yok yok. ay icim daraldi. https:// www. anadolu. edu. tr/ acikogretim/ nasil-ogrenci-olabilirim/ ikinci-universite al bak bunlar bolumler. aradaki bosluklari sil bak y d hic olmadi google acikogretim bolumleri yaz. ay vallahi icim daraldi aksam aksam.Sinavsiz ikinci universite okumak isteyenler icin psikoloji var. Ama once bolumunu bitirmeli. Ben de dusunuyordum bir ara. Ordan biliyorum. Sosyoloji de var.
sinavsiz gecis var ama acikogretimde psikoloji yok.Bende karsiyim ancak sonucta var böyle bir imkan diye arkadasa sundum.
Zira kendi alanimda da aciktan okuyanlar ve okumayanlar arasinda cok fazla fark yasayarak görüyoruz maalesef ki. Açıktan okumak pek cok bransta sıkıntıli.
Ancak sinavsiz gecis aciköğretimdeki branslarda var iki yildir. .
ayrica ikinci unv icin oncelik olarak kendi bolumunu bitirmesine gerwk yok okuluna devam edebilir. ikinci unv de okuyabilir. acikogretimin sitesini iyi okuyun iyi arastirin. okuduysaniz okudugunuzu iyi analiz edin. gelecegin genc anneleri olacaksiniz...Sinavsiz ikinci universite okumak isteyenler icin psikoloji var. Ama once bolumunu bitirmeli. Ben de dusunuyordum bir ara. Ordan biliyorum. Sosyoloji de var.
merhabalar.
şu son 1,5 aydır hayatımın kararını almak için düşünüp duruyorum devamlı. artık net bir karar vermem gerekiyor. ben iktisat mezunuyum. ancak bu bölümü isteyerek seçmedim. şuanda da çalışıyorum yaklaşık 3,5 yıl oluyor. ama işimi de sevmiyorum. ne iş yapıyorsun derseniz de, açıkçası belli bir işim yok. ne iş verirlerse yapmaya çalışıyorum. buradaki insanları da çalışma ortamını da sevmiyorum açıkçası. ama işte ekmeğimizin peşindeyiz o yüzden çalışmak durumunda kalıyorum.
hayatıma bir yön vermek istiyorum artık. çünkü bulunduğum ortamdan ve konumdan son derece rahatsızım. psikoloji bölümü okumak istiyordum üniversiteye başlarken. ancak puanım yetmemişti ve hayalde kaldı bu meslek.
şimdi radikal bir karar alıp işi gücü bırakıp, sınava hazırlanmak niyetindeyim . hayallerimin peşinden koşma niyetindeyim. bazı noktalarda takılıyorum. o da bazen kendime güvenim olmuyor. ya kazanamazsam korkusu ağır basıyor. ama denemek de istiyorum. anlayacağınız kararsızlık var.
işten ayrılıp sonrasında işsiz kalma durumu da var tabi. ama illaki Allah bir kapı açar diye de düşünüyorum. en kötü tekrar kpss hazırlanırım.
bu arada yaşım 25. yapabilirim diymi, planlı bir şekilde çalışırsam yapabilirim? çok düşündüm işten ayrılma konusunda. ancak bir yanım ayrıl diyor bir yanım da bu karardan dolayı nedense üzülüyor :)
çalıştığım firmada dediğim gibi belli bir işim yok ne verirlerse onu yapıyorum. karar alma yetkim de yok hiçbir konuda. ve firmada yükselme olanağı da yok. ben de hayallerimin peşinden koşma kararı aldım.
sizce ne kadar doğru bu karar? siz de düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
teşekkür ederim.
teşekkür ederim. deneyeceğim şansımı. bu defa ertelemeyeceğim.Herkese bir ömürlük hak verilmiş. Bu süre içerisinde ne yaparsan kendine. Ya hayallerinin peşinde ol yada için daral darala işine git..
Ben çok istediğim için makina mühendisliğinden sonra hukuk okudum. O kadar çok büyük yaşta arkadaşlarımız vardı ki mükemmeldi. Ve ben uzun yıllar özel ders veren biriyim matematik konusunda sağlam bir destek olursa yaparsın. On yıl sonra keşke dememek için hemen başla ders calismaya. Herşey gönlünce olsun..
paraya ihtiyacın yoksa bırak ve derslerini calıs yasın genc sen iyi bir konum ıstıyorsun hedeflerın var ama engel oluyorlar.merhabalar.
şu son 1,5 aydır hayatımın kararını almak için düşünüp duruyorum devamlı. artık net bir karar vermem gerekiyor. ben iktisat mezunuyum. ancak bu bölümü isteyerek seçmedim. şuanda da çalışıyorum yaklaşık 3,5 yıl oluyor. ama işimi de sevmiyorum. ne iş yapıyorsun derseniz de, açıkçası belli bir işim yok. ne iş verirlerse yapmaya çalışıyorum. buradaki insanları da çalışma ortamını da sevmiyorum açıkçası. ama işte ekmeğimizin peşindeyiz o yüzden çalışmak durumunda kalıyorum.
hayatıma bir yön vermek istiyorum artık. çünkü bulunduğum ortamdan ve konumdan son derece rahatsızım. psikoloji bölümü okumak istiyordum üniversiteye başlarken. ancak puanım yetmemişti ve hayalde kaldı bu meslek.
şimdi radikal bir karar alıp işi gücü bırakıp, sınava hazırlanmak niyetindeyim . hayallerimin peşinden koşma niyetindeyim. bazı noktalarda takılıyorum. o da bazen kendime güvenim olmuyor. ya kazanamazsam korkusu ağır basıyor. ama denemek de istiyorum. anlayacağınız kararsızlık var.
işten ayrılıp sonrasında işsiz kalma durumu da var tabi. ama illaki Allah bir kapı açar diye de düşünüyorum. en kötü tekrar kpss hazırlanırım.
bu arada yaşım 25. yapabilirim diymi, planlı bir şekilde çalışırsam yapabilirim? çok düşündüm işten ayrılma konusunda. ancak bir yanım ayrıl diyor bir yanım da bu karardan dolayı nedense üzülüyor :)
çalıştığım firmada dediğim gibi belli bir işim yok ne verirlerse onu yapıyorum. karar alma yetkim de yok hiçbir konuda. ve firmada yükselme olanağı da yok. ben de hayallerimin peşinden koşma kararı aldım.
teşekkür ederim.
Sinirlenme. Sakin ol. Bir daha kontrol ediyim. Ben de psikoloji yacda sosyolojiyi sirf sevdigimicin dusunmustum. Var diye hatirliyorum. Agustosta baktigimda gordum diye hatirliyorum. Tekrar kontrol ediyim. Uyarin icin sagol.yok arkadadim yok yok yok calistay yapildi reddedild google amcaya sor ya yok iste. sinavsi geci de yok bolum olmadigi icin. sosyoloji var ama psikoloji yok yok yok. ay icim daraldi. https:// www. anadolu. edu. tr/ acikogretim/ nasil-ogrenci-olabilirim/ ikinci-universite al bak bunlar bolumler. aradaki bosluklari sil bak y d hic olmadi google acikogretim bolumleri yaz. ay vallahi icim daraldi aksam aksam.
çok düşündüm, işe devam edip de ders çalışsam akşamları diye. ama olmuyor denedim ben yürütemiyorum öyle verim alamıyorum. kpss sınavına o şekilde hazırlanmayı denedim olmadı. o yüzden birinden vazgeçmem gerektiğini düşündüm.ailemle de konuştum, paylaştım düşüncelerimi. annem benim hep istediğim bölümde okumamı istiyordu zaten o yüzden destek verdi. ayrıl işten, sınava çalış istediğin bölümü oku, seveceğin işi yap dedi. babam ise, işten çıkmamamı istiyor, iyi düşün diyor, hali hazırda çalışıyorsun riske atma diyor. valla öyle kafam karıştı ki :) en yakın arkadaşım da yıllardır iş arıyor, o da işsizliğini göz önünde bulundurarak çıkma işten diyor.bence kpssden üniversite sınavı çok daha zor.
sizin o işiniz de anlattığınıza göre hiç çalışılacak bir iş değilmiş.
en güzeli siz üniversite sınavına hazırlanın. kpss sınavına da girin. ama bu işi seneye yapın ki, üniversite olmasa kpss olsun.
Acikogretimde psikoloji bölümü var. Lisans okuyan ve lisans mezunlarına sinavsiz giris hakki da var. Bi arastirin, is olarakta daha kurumsal bir firma bulma ihtimalinizi arastirin. Hem okuyup hem calisabilirsiniz belki
ay benim babam da oyleydi. issiz kaldigim bir donemde 750 tl maasla bi yerden cagirdilar git is istir demisti. ilkokul mezunu calismiyor o paraya. ay simdi aklima geldi bak...çok düşündüm, işe devam edip de ders çalışsam akşamları diye. ama olmuyor denedim ben yürütemiyorum öyle verim alamıyorum. kpss sınavına o şekilde hazırlanmayı denedim olmadı. o yüzden birinden vazgeçmem gerektiğini düşündüm.ailemle de konuştum, paylaştım düşüncelerimi. annem benim hep istediğim bölümde okumamı istiyordu zaten o yüzden destek verdi. ayrıl işten, sınava çalış istediğin bölümü oku, seveceğin işi yap dedi. babam ise, işten çıkmamamı istiyor, iyi düşün diyor, hali hazırda çalışıyorsun riske atma diyor. valla öyle kafam karıştı ki :) en yakın arkadaşım da yıllardır iş arıyor, o da işsizliğini göz önünde bulundurarak çıkma işten diyor.
pazartesiye kadar kararımı vermek istiyorum açıkçası.
yok canim yok. acikogretimd psikoloji yok. ayri konu acicam simdi. bak ne guzel sen arastirmissin.yanılıyor olabilir misiniz? ben de baya istiyordum araştırmıştım ve göremedim.
Psikoloji bölumi ciddi net isteyen bi bölum...bu sene sinavsiz uni hakkindan yararlanabilir disardan okuyabilirdiniz...auzef ve aöf iki ayri şans taniyor...kpss ayri muamma...kazansaniz da atanma ve mulakat dertleri var...iktisat isletme tabanli her iş gelir elinizden.yaşiniz musait...bence Cv nizi guncelleyip mutlu olacaginiz bir iş bulun...seneye yada oluyorsa ikinci dönemde sinavsiz universite yada uzaktan egitim gibi alanlari degerlendirin...lisans mezunu olarak ÎÜ gibi pek cok universitede sadece basvuruyla tezli yuksek lisans yapabiliyorsunuz...iş arastirip ögrenmeye kaliyor..merhabalar.
teşekkür ederim.
yanılıyor olabilir misiniz? ben de baya istiyordum araştırmıştım ve göremedim.
merhabalar.
teşekkür ederim.
yok canim yok. acikogretimd psikoloji yok. ayri konu acicam simdi. bak ne guzel sen arastirmissin.
ay niye taktiysam bu konuya ben de... ama bilgisiz kaynaksiz temelsiz israrlar sinirimi bozuyor.
lafim sana degil arkadasim...
Bir arkadas açıköğretimden psikolojinin kaldirildigini söyledi forumda.
Ancak lisans okuyanlar ve mezunlarin 2. Üniversiteyi sinavsiz sekilde acikogretimden okuyabiliyorlar.
Sosyal hizmetler vs.. bölümlerde hatta staj da yapılabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?